Кухните - 35 тема

• 79 086
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • Стара Загора
Дами, ще се радвам ако ми помогнете.
Преди време коментирахме висящ сушилник, турски на Viola в кухнята на Renate_R.
Бил струвал около 50лв. newsm78
http://renirobova.snimka.bg/family/apartament.347725.11994186
Та той е с тавичка на 55см.
Търся си точно такъв, защото имам място 60см за него, и си взех вече тръба на Тескома 60см.
Освен това сега установявам, че на мен ще ми е нужен с обратното разпределение, защото мивката ми е от дугата страна...
Прерових всички сайтове, но са много дълги.
Някой срещал ли е такъв сушилник за окачване?

Гери, какво значи с обратното разпределение newsm78
Поставката за чинии е подвижна и можеш да я сложиш където искаш
Сушилникът е широк точно 54см., а тавичката отдолу 52 см.

# 136
  • Стара Загора
Гери, можеш да погледнеш и това http://www.rosi.bg/visiasht-ottcednik-za-chinii---635275265-mm-1086.html но е малко по-дълго. За тръбата няма значение - 60см е достатъчна, но зависи дали имаш място. Също са турски. Аз лично не ги харесах много.

В Айко има същите турски сушилници като моя, но на скромната цена от 99,90 лв. Ако искаш иди да ги видиш

# 137
Ще си повторя въпроса - защо шкафове-лак не са препоръчителни? По-лесно ли се цапат, по-трудно ли се поддържат или има и друго?
Освен това се чудя как да стане новата кухня, така че да има повече място за голяма трапезарска маса. Много е неприятно като ми дойдат гости, а повече от 6 души не можем да се съберем... иска ми се да е с поне 8, че и повече места. Но пусто, теснотия  Mr. Green
Умувам и вариант с отедлна трапезария в приземния етаж, с голяма маса, секционен шкаф и ТВ само, примерно, за да се ползва за събирания. Но пък ще е неудобно да се мъкнат паници и ястия....  ooooh! размишлявам си, пишейки...

# 138
  • София
Дами, ще се радвам ако ми помогнете.
Преди време коментирахме висящ сушилник, турски на Viola в кухнята на Renate_R.
Бил струвал около 50лв. newsm78
http://renirobova.snimka.bg/family/apartament.347725.11994186
Та той е с тавичка на 55см.
Търся си точно такъв, защото имам място 60см за него, и си взех вече тръба на Тескома 60см.
Освен това сега установявам, че на мен ще ми е нужен с обратното разпределение, защото мивката ми е от дугата страна...
Прерових всички сайтове, но са много дълги.
Някой срещал ли е такъв сушилник за окачване?

Гери, какво значи с обратното разпределение newsm78
Поставката за чинии е подвижна и можеш да я сложиш където искаш
Сушилникът е широк точно 54см., а тавичката отдолу 52 см.

Означава първо да е ниската част, а след това отделението за чиниите. Но от дясно на мивката.
Може ли да се извади и завърти обратно?

# 139
Ще си повторя въпроса - защо шкафове-лак не са препоръчителни? По-лесно ли се цапат, по-трудно ли се поддържат или има и друго?
Освен това се чудя как да стане новата кухня, така че да има повече място за голяма трапезарска маса. Много е неприятно като ми дойдат гости, а повече от 6 души не можем да се съберем... иска ми се да е с поне 8, че и повече места. Но пусто, теснотия  Mr. Green
Умувам и вариант с отедлна трапезария в приземния етаж, с голяма маса, секционен шкаф и ТВ само, примерно, за да се ползва за събирания. Но пък ще е неудобно да се мъкнат паници и ястия....  ooooh! размишлявам си, пишейки...

МДФ-лак си е голяма красота.Колко дълго ще изглежда добре зависи само от това как се експлоатира.Недъг първи е това че при докосване остават мазни отпечатъци на момента (също както при стъклото)
Недъг две, драска се.
Подходящ е за декориране и лично за мен най добре намира мястото си в горните кухненски шкафове за вратички.Мисля така понеже е малко вероятно нещо да го "остържи" на такава височина.
Относно недостига на място в трапезарията......елипсовидната маса събира най много хора  Wink

# 140
  • sofia
Понеже стана въпрос за място... Simple Smile
Поради такова за трапезарна маса в дневната, решихме да направим кухнята на П, вместо на Г, като добавим нещо като остров, който да се ползва и за хранене - пускам някои примерчета, които не са точно моя случай, но...
Та, въпросът е колко оскъпява един такъв остров, може и да няма шкафове отдолу, а да е по-скоро бар на нивото на плота?  Simple Smile

http://www.houzz.com/photos/16691/Rina-Magen-contemporary-kitchen-tel-aviv
http://www.houzz.com/photos/38776/Modern-kitchen-contemporary-ki … chen-other-metros
http://www.houzz.com/photos/85382/The-apartment-on-eliaho-berlin … -kitchen-tel-aviv

# 141

МДФ-лак си е голяма красота.Колко дълго ще изглежда добре зависи само от това как се експлоатира.Недъг първи е това че при докосване остават мазни отпечатъци на момента (също както при стъклото)
Недъг две, драска се.
Подходящ е за декориране и лично за мен най добре намира мястото си в горните кухненски шкафове за вратички.Мисля така понеже е малко вероятно нещо да го "остържи" на такава височина.

Мойта кухня е така - само горните шкафове са ми от МДФ-лак.  Мойте са бели , затова и не си личат мазните пръсти.  Mr. Green   Аз си забърсвам вратичките с влажна кърпа.

# 142
  • София
minimo можеш ли да пуснеш снимки. Може и да си пускала ама сега не се сещам.
Аз също съм се спряла на лак за горните шкафове, но цвят крем , а за долу нещо тъмно кафяво.

# 143
  • Стара Загора
Гери, точно това имах предвид като писах, че поставката за чинии е подвижна. Можеш да я извадиш, да я преместиш на дясно и да ти бъде удобно.

# 144
Димат Омега е фирмата, имат и сайт - хареса ми сайта и пуснах запитване Peace За Масив се има предвид, че вратите са от масив, нали Wink Другото е корпус, който не е от масив. И аз по принцип натам се насочвам, обаче ме притеснява, че дървото се отпуска от специфичния микроклимат в съответната къща и често вратичките провисват Confused
Но аз още съм в началото, събирам информация, оферти.. още не съм ходила на място.
Аз поръчах точно такава от Димат Омега през Еником и другата седмица трябва да е готова. Само вратичките са масив, а корпуса е ПДЧ. Аз харесах вратички от бук в цвят череша.

# 145
  • София
Гери, точно това имах предвид като писах, че поставката за чинии е подвижна. Можеш да я извадиш, да я преместиш на дясно и да ти бъде удобно.
О, благодаря ти.
Би ли погледнала, твоя такъв ли е?
http://www.fast.bg/product/4058/lider-l-4053-sushilnik-za-chinii-.html

# 146
  • София-в сърцата на моите деца
Димат Омега е фирмата, имат и сайт - хареса ми сайта и пуснах запитване Peace За Масив се има предвид, че вратите са от масив, нали Wink Другото е корпус, който не е от масив. И аз по принцип натам се насочвам, обаче ме притеснява, че дървото се отпуска от специфичния микроклимат в съответната къща и често вратичките провисват Confused
Но аз още съм в началото, събирам информация, оферти.. още не съм ходила на място.
Аз поръчах точно такава от Димат Омега през Еником и другата седмица трябва да е готова. Само вратичките са масив, а корпуса е ПДЧ. Аз харесах вратички от бук в цвят череша.
Скъпо ли ти излезе, ако не е тайна и за колко време ще ти стане Peace

# 147
И аз моля за инфо за Димат Омега, защото и аз съм се насочила към тях. Peace

# 148
Didiela, daicheto - разликата в цената сравнена с офертата за кухня от ПДЧ със същата конфигурация се покачи с около 400 лв за кухня с размер 2.80 линейни метра. Дадоха ми срок за изработка от 50 календарни дни и като гледам ще ми я докарат на 50-тия ден. Отидете с вашия проект и искайте да ви дадат конкретна цена, защото много зависи от проекта. Примерно - имам еднакви горни шкафове със стъкло и с плътни врати - разликата в цената е около 100 лв.
Най-добре с проекта и на място за цена, защото на мен от друга фирма ми дадоха оферта по-висока с около 1000 лв. за МДФ фолио. Е, предпочетох масив за доста по-малко пари Simple Smile.
Сега остава да спазят срока и  изработката да е добра. Поне това, което видях като моста ми хареса.

# 149
Аз искам МДФ и някои шкафчета да са с мат стъкло. Харесала съм си и от екстрите в сайта.  А как така 2.80 линейни метра. Моята кухня е 1.40 широка на 2м дълга newsm78

Общи условия

Активация на акаунт