Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 8

• 102 290
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте, мили шивачки Simple Smile))

Искам да се присъединя към вашата групичка. От една седмица съм горд собственик на Singer Mademoiselle - от някаква юбилейна серия. Съвсем начинаеща съм в тази област и за проба си уших един органайзер за седалката на колата - там малкия да си реди играчките когато пътуваме. Според мен като за първи път се получи много добре - справих се с различните конци, дори успях да сложа ластик на джобовете - тъй да са по - прибрани.

Сега чакам майксия брой на Бурда. Мисля от там една лятна пола да пробвам да ушия за мен. Мисля си че ще е по-лесно като за начало. Освен това може да пробвам и дрехи за малкия да направя, че по-бързо стават и ако се проваля няма да я голяма загубата на материали.

Нищо не разбирам от видове платове, конци, натиск на крачета и прочие неща. Надявам се, че ще мога да се възползвам от вашите съвети в бъдеще.

Поздрави от мен   bouquet

# 451
# 452
  • София
Имам един въпрос - в сайта на Бурда има безплатни кройки. МОга ли да ги изтегля по някакъв начин или  само може да ми ги пратят по пощата като стандартна поръчка. Не разбирам и думичка от немския, пък като кликна за сваляне ми отваря само някаква дребна схема.
Аз съм съвсем начинаеща  Blush моля не ми се смейте, ако въпросите ми ви се струват глупави  Blush

# 453
 Гледам темата е позамряла...
  Никой ли не шие тези дни или много празници?  Hug

Искам да питам професионалистките,или тези ,които ползват в къщи конец и игла за трико.
Продавачката ми каза,че конеца се слага само на калерчето,а иглата е само да не дупчи много плата.Машината ми е хубава,но нямам оверлог и в момента шия подгъви на трикотажни блузки с двойната игла.Получава се добре с обикновен  конец отдолу и отгоре,но не знам колко ще е качествено newsm78 за това сега ще пробвам с този за трико.
  Кажете вие как шиете с такъв конец и само за трико ли го ползвате?   bouquet

SOS:При долен конец за трико и горен обикновен(памучен) не става!Горният тегел е хлабав и стои "рошав",а долния е добре.Какво да променя?
  горен тегел http://ivak71.snimka.bg/arts/hobi.441946.23350893
  конец за трико http://ivak71.snimka.bg/arts/hobi.441946.23350897

моля помагайте  Praynig  Praynig  Praynig

Последна редакция: сб, 07 май 2011, 15:12 от iva.а

# 454
натегни малко болта на калерчето и ще ти се оправи тегела Wink
трикотажният конец / не е усукан / и по тази причина не може да се слага на иглата
необходимо е да се прави реглаж при използване на различни конци и материи ....

# 455
vpam Благодаря,но калерчето ми няма опция за натягане,хоризонтално ляга в гнездото и не може да се регулира(ама че обяснение  ooooh! )
  значи,трикотажния е само за калерчето   bouquet
 Embarassed какво е реглаж? Embarassed Embarassed Embarassed

Иначе се оправих,смених иглата с по-фина,смених и бода и се получи!

# 456
vpam относно отговора ти- за да се шие нещо трикотажно трбва само с трикотажна игла ли? Аз шия на една стара машина тип "Юнион". Пробвах се да зи зашия блузка от еластична материя и аз така с трикотажния на калерката и обикновен отгоре(  всъщност не знам дали беше памучен, къде трябва да пише?) и се получи същия ефект като на ива. Въпросът ми е дали с трикотажна игла ще стане, тъй като при мен нищо не се променя с натягане отгоре, а отдолу калерчето въобще не помръдва, за да натягам там.

# 457
относно трикотажа Simple Smile
аз лично не съм фен на трикотажните игли .... по принцип ползвам по тънки игли когато шия трико ....  60,70 №
натягането на долния конец става като се завърти болтчето на совалката по посока на часовниковата стрелка / тук да отбележа че дори само една идея да се мръдне оказва много голямо значение /
малко не толкова професионално изглежда но все пак върши работа .... ако машината има зиг-заг бод .... тогава се настройва на много лек зиг-заг и на стандартен бод / 4бода в 1 см / ... така при опъване на трикото шева не се пука Simple Smile

# 458
  • Глоджево/близо до Русе/
здравейте,момичета  bouquetне съм се отчитала отдавна от около новогодишните празници-все не успявам да снимам и да ви покажа работите си

а това е моята незаменима Тойота

# 459
mama na dili ,  МНОГО хубави дрешки си ушила. Много ми харесаха, а белите панталонки с блузката на точките и карираното костюмче са особено стилни! Поздравявам ти! Рядко се вижда добре, стилно облечено дете! newsm80 newsm74

# 460
Здравейте момичета!
Имам един въпрос - като шиете имате ли проблеми с комшиите,в смисъл сърдят ли се че тракате над главите им.Аз преди две години имах голям проблем - ставаха луди скандали че шия например в 19 часа,звънеше се на вратата,ходиха до домоуправителя.Преместих машината в стая,в което те не живеят за момента.Но сега ще я правя детска и ще върна машината пак на старото и място.Е ,вече машината ми не е крачна,а професионална и не трака толкова.Преди докато бяха разправийте мацката беше бременна,да се надявам че сега няма да е толкова крива Rolling Eyes
Винаги съм спазвала времето за почивка и не шия тогава,но човек като е крив..........Имате ли такива проблеми и как ги решавате?

# 461
  • Германия
Здравейте!
Предварително се извинявам, че "нахлувам" в темата, но ако има кой да ми отговори на питането, то това сте вие. Simple Smile
Интересува ме дали знаете къде се продават силиконови ленти за пришиване към плата. Честно казано почти съм сигурна, че не се казват така. Става дума за ленти, които се пришиват в края на плата от вътрешната страна, за да прилепне мястото плътно към кожата (например в горната част на деколтето или при гол гръб, ако се получава "джоб" между плата и кожата). Дори и търговското им име да ми кажете, ще е супер. А ако имате идеи и къде в София могат да се намерят, ще е наистина чудесно. Стискам палци да сте ме разбрали. Благодаря ви предварително!  bouquet

# 462
Здравейте!
Предварително се извинявам, че "нахлувам" в темата, но ако има кой да ми отговори на питането, то това сте вие. Simple Smile
Интересува ме дали знаете къде се продават силиконови ленти за пришиване към плата. Честно казано почти съм сигурна, че не се казват така. Става дума за ленти, които се пришиват в края на плата от вътрешната страна, за да прилепне мястото плътно към кожата (например в горната част на деколтето или при гол гръб, ако се получава "джоб" между плата и кожата). Дори и търговското им име да ми кажете, ще е супер. А ако имате идеи и къде в София могат да се намерят, ще е наистина чудесно. Стискам палци да сте ме разбрали. Благодаря ви предварително!  bouquet

Не знам точно как се казват тези ленти, но в мгазините под колоните на Пиротска и отсреща сигурно знаят и имат! Peace Там мисля,че има всичко. Успех

# 463
Мама на Дили, творенията са ти прекрасни. Нямам думи, наистина. Хареса ми абсолютно всичко, което си показала.
За трикотажните или ще пробвам на моята стара машина и ще дикладвам какво се е получило, благодаря vpam.

# 464
Аз събота и неделя ших чаршафи и калъфки. Всички сте виждали,няма какво да качвам снимки Simple Smile. Имах едни стари чаршафи, от баба ми, купувани някога за "чеиз" ли му се викаше?! Само пликове, някъде към 7-8 броя. Няколко разпрах и си уших долни чаршафи и калъфки. Обаче са за единично легло. А ми трябват и за спалня, а готови хич не мога да си харесам. Първо, че искам чисто бели, тези шарении дето ги продават са ми супер грозни. Второ платовете са...  Sick
Мъжът ми ми обясни, че сега няма такива платове, като едно време, защото са скъпи. Най-доброто е памучния сатен, който пак е... абе боклук. Такъв дебел, плътен памучен плат да знаете къде мога да намеря? 

Общи условия

Активация на акаунт