Декемврийчета 2010

• 26 226
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
За да няма усложнения след Пентаксима препорьчват да не се излиза навън, да не се къпе бебето и да се ползват маски от хората, идващи отвън до 3 дни след поставянето на ваксината! Оф, направо изтръпвам, че идва времето на слагането й... много деца развиват бронхити 7-10 дни след нея... но не може да се докаже дали тя е причината  Sad

# 556
За да няма усложнения след Пентаксима препорьчват да не се излиза навън, да не се къпе бебето и да се ползват маски от хората, идващи отвън до 3 дни след поставянето на ваксината! Оф, направо изтръпвам, че идва времето на слагането й... много деца развиват бронхити 7-10 дни след нея... но не може да се докаже дали тя е причината  Sad

Бронхта ти е най-малкия проблем. Ние след пентаксим развихме алергия, като има  и по-сериозни реакции.
За вит.Д по-късно ще пусна статия, че свеки е на гости  Crazy На крадко мисля да си го набавяме като излизаме честичко, достатъчни са 30 мн навън, дори нне е нужно да има слънце, за да се набави необходимата дневна доза. Сина ми е септемврйче, при това наднормено и вит Д не е поемал, та нищо му няма  Laughing

# 557
  • Пловдив
ние сега се връщаме от консултация и отказахме противохипатитната и педиатърката ни каза, че няма да ни води консултацията, но ние твърдо сме решили поне тази против хепатит Б да не слагаме и сега ще видим какво ще правим  :ooooh

# 558
Ивка, и аз не съм слагала на Дая противохепатитната от група Б, но във Франция тя е по-желание, всъшност и БЦЖ е по желание, задължителни са само тези за - дефтерия , тетанус , коклюш, другите са препоръчителни.Хубавото е , че там си ги отлагах, ще видим тук как ще процедираме.Страх ме да ги поставям в това време на вируси и бацили, искам малко да се позатопли.
Ваня, Добра, благодаря ви за рецептите Hug

# 559
Да ви се оплача днес тръгнах да купувам на малкия Вигантол,но ми казаха ,че вече не се произвежда и реших да потърся Деавит вместо него,но пак ударих на камък  Cry .Не били получавали скоро Деавит и незнаели дали изобщо ще получават.Питах да ми предложат някакъв заместител на тези капки ,но нямало  Cry .Педито ни каза да ги даваме от 25 ден и имаме още малко време докато ги намеря...Може пък проблема да е в нашия град Sad .Мамите от Пловдив ако са купували скоро някое от тези лекарства да ми каже от коя аптека ги е взела и без това имам път към Пловдив тези дни.

# 560
the girl.аз съм от пловдив и си намерих деавит много лесно,влезнах в аптеката до нас и там имаше,взех си 2 опаковки,ако знаеш автогара родопи,минава покрай търговския център,след него е депото на старите влакове,след това има една бензиностанция там е аптеката,това е в кючюк париж,води с ена ул.димитър талев,но незнам номера.

# 561
Привет  wavey

Аз се позагубих малко, ама то с тия двамата хулигани малката и големия не ми остава време  Tired Най ни е трагично заспиването обедното с баткто и вечерното с Ели... снощи е будувала от 19 до 3 през нощта  #Crazy не ми се говори направо. То не бяха колики то не беше чудо.

Вчера и за първи път се разходихме семейно с Ели с количката из селото и тя спинка през цялото време. После като се прибрахме я оставих с коша на количкат да си доспи вътре Simple Smile

Днес пък ходихме до мола на Стамболийски пак семейно да купуваме ботушки на Теди, че тези които имаше протекоха вчера та и с тази покупка олекнахме 55 лева за такива ботушки -залчета  #Crazy Ели пак спинка само накрая нещо се разкисели, че се забавихме в магазина на КК, но общо взето макар и за малко разходката беше хубава  Laughing

Ето и сега докато пиша Ели спинка, а Теди не иска да спи следобед и сега дивее покрай мен в резултат успя да се одраска и разкървави под нослето на кошарата на Ели докато се опитваше да се качи в нея  #Crazy (споко Ели не беше вътре тя спи в друагата стая в леглото си  Mr. Green)

Виждам вакситните обсъждате... ние вече я бихме Хепатит Б на 29ти декември и сега на 27-ми ни предстоят Пентаксим и Синфлорикс. От втората ме е доста страх на Теди не сме били такава...пък и двете наведнъж направо  #Crazy казаха ни да я изкъпем преди това, защото след тези ваксини не бива да се къпят бебчовците (но сега си спомням че след първата Пентаксим Теди си го изкъпахме  #Crazy тогава никой нищо не ни каза за НЕкъпане  newsm78)

# 562
listopad мерси,другата седмица ще ида да потърся и в Пловдив.

# 563
Ние с баткото слагахме Пентаксим и не сме имали никакво проблеми. Тогава не го поемаше здравната каса и го купувахме. Нито е вдигал температура, нито е имало други притеснения. И аз не съм фен на ваксините и съм изчела ред неща за вредите от тях и съмнителните ползи, но да си кажа честно пак смятам да ги поставя. Напълно се доверявам на нашия педиатър и ще обсъдя с него как да направим поставянето.
Витамин Д давах първият път също по препоръка на доктора и сега ако успея да го намеря, ще го давам пак.
Листопад в тази аптека, където казваш в Кичука е свършил. Сега пратих мъжът ми да купи, но ядец Crazy

# 564
poli.t, педито ни даде направление за ортопед. Не сме плащали нищо. Ходихме при д-р Валентинов, той е единственият детски ортопед в Русе. Не знам къде му е кабинетът, защото ходихме в болницата на преглед - мой приятел му е колега и отидохме, когато и двамата са на смяна там.

# 565
Следобед бяхме на педиатър , направиха ни забележка - бебето е на 22 дни и е 4кг 250гр. и   сме наддали 1кг и 100 гр от изписването !Казаха ми да махна кърменето през нощта и ме е обхванало едно притеснение , как ще се справя, сърце не ми дава да му отказвам кърмене , ние не сме си изградили точен режим , но се храним на 3-4 часа.. и ще попитам вие как процедирате като се буди бебчето през нощта?Иначе всичко е наред, купихме си шезлонг и бейбифон и съм много щаслива  Party newsm44

# 566
Тия педиатри май нямат угодия  Joy Joy Малко, много .... май ако не са всички деца по калъп все са недоволни  Laughing
anich88 какъв бебефон  шезлонг купихте?

# 567
Момичета, а след хепатитната ваксина може ли да се къпем? Направиха ни я днес.. милата беше като ангелче.. не плака... ама ми се скъса сърцето, като се размрънка... И има ли нещо друго, което да правим или не след тази... не ми казаха нищо там...

# 568
THE GRIL аз купих Диавита от аптеката,която се намира на след автогара ЮГ в посока към Централна гара(Коматевски възел),точно на ъгъла на светофара.След нея има хранителен магазин,магазин Офис 1 Супер Стор.

# 569
Мамичета, да питам за погачата може ли да се направи след 40тия ден? Ние навършваме 40 дена във вторник на 18-ти, тогава смятам да отидем за чиста молитва и в неделята на 23-ти смятам да направя погачата. Пишете, че погачата може да е преди молитвата, а може ли да е след нея  newsm78?

Общи условия

Активация на акаунт