Хайде в Новата Година, с Юлчето игра ще има…

• 23 356
  • 695
  •   1
Отговори
# 450
  • София
за кашите, аз правя каквото ми скимне сутрин или по-точно, каквото брашно хвана от шкафа  Laughing
днес например направих смес от ориз и елда и я прибавих към плодово пюре от ябълка и банан, стана великолепно, чак на мен ми хареса

# 451
Въпрос за кашите: как ги въвеждате, аз доколкото знам е ориз, царевица, елда, просо...и после глутен...
Засега съм давала само оризова, но днес купих елда ( нещо неможах да намеря царевична каша) и мисля дали да не ги редувам.

Вие редувате ли или само от един вид каша давате?

Оризовата каша по принцип е идеална, тъй като може да добавяш после всякакви плодове и по сладки зеленчуци към кашата и така да е разнообразна всеки ден. Аз след като захраня със зеленчуците, които стават за тази възраст ще продължа с оризова каша и после към нея ще добавям по малко плодово пюре и така мисля да въведа плодовите пюренца.

# 452
Здравейте, момичета) Дано всички болни да за оздравяли вече , че тези вируси  Rolling Eyes
Therisa, няма да се притесняваш, нормално е да не  качват вече така бързо като през първите месеци.
Аз още не съм захранила и много се зарадвах на съществуването на тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529928.195
споделям за такива като мен, че все не стигах до кърмаческия  Peace Много се зарадвах да видя юлски мами в темата  Hug
Бургаски майчета, утре ако има желаещи за разходка, ако и времето е хубаво-на линия съм  Grinning

ИЗТЪРВАХ ТЕ ТОЗИ ПЪТ....ЗВЪНКАЙ ПРЕДИ ДА ИДВАШ НАЛИ ЗНАЕШ......

# 453
  • София
Здраавейте!!!Честита месечинка на Константин на helli_sun да й е жив и здрав  bouquet Hug
Ние си имаме два зъба вечче и от днес папкаме жълтък.Вие какви яйчица давате,в смисъл домашни или купешки.И какви купешки взимате?

# 454
Абе и аз на това все се надявам, но нито има подуто, нито червено по венците...
Ето го и рошкото с Т :
http://bgsharing.com/viewer.php?file=82956238925185050193.jpg

Stone, голям е сладур Калоян Hug.
Mii, ние също не се въртим, нито от корем по гръб, нито обратно.
За температурата - при 37,5 давам Панадол. Не мога да рискувам да вдигне висока Т.
Яйца давам купешки - от свободни кокошки Simple Smile едни бели такива.

# 455
Момичета, искам да ви попитам, има ли др майки, като мен, които вече не кърмят, а все още са без цикъл Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes. Др. седмица съм на преглед, но споделете и вие...

# 456
  • София
аз кърмя само нощно време и преди лягане, но все още нямам цикъл

# 457
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз да ви кажа Панадол давам и превантивно, но всеки сам си взима решенията и си носи последствията след това.
За биберона с пюре и аз мислех да го кажа,но нямам опита на Мира и си затраях. Логиката ми е следната: децата с всеки месец все повече разбират и все повече се налагат и си искат на тяхното, все повече се разсейват и всичко, което правят сега ще е с един + отпред. Това са поне моите наблюдения над Борис. Ако сега му дам пюре с биберон, защото се разсейва, другия месец ще е още по-разсеян как да му дам тогава пюре с лъжичката?Моя се опъва, опъва, но аз съм по-инат от него и вече свикна, даже си отваря сам устата, храним се без лигавник и всичко си е 6. Преди се въртеше, мяташе пюре по дивана (добре че е кожа), но отмина и този период.
За кашите аз редувам - един ден му давам бананова на Слънчо (дадох я все пак ей  Mr. Green ) но да предупредя че е с нормално сухо мляко, а не адаптирано. Аз прецених и реших, че мога да го запозная вече и с него. На другия ден давам елда с ябълка/круша на Хумана. Милупа също са добри каши. Други не съм пробвала освен на Нестле, която е ужасна, изобщо не ми се разтваряше, стоеше на топчета, пакета за 3 хранения  ooooh!  не я одобрявам тази каша  Naughty
Яйца и аз мисля домашни. Мога да взимам и по повече ако някой от бургаските мами иска да ми пише на лични. Ще ги уредим  Mr. Green
Само за яйцата да допълня, че аз предлагам, но всеки сам си прави избора, преценя си рисковете и си решава. На 2 мои приятелки децата са захранени с тези яйца, но човека е просто човек от Д.Езерово, нито го познавам, нито ми е приятел. Кокошките са си в кокошарник, колко са щастливи не знам  Wink
Месото и аз го давам домашно сега пуйка, после заек, после пиле ще давам. Пуйката и пилето са домашни, заека още го чакам и не съм сигурна дали ще е домашен или в бурканче  Mr. Green
Момичета, искам да ви попитам, има ли др майки, като мен, които вече не кърмят, а все още са без цикъл Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes. Др. седмица съм на преглед, но споделете и вие...

На мен ми дойде на първия месец след като родих  Crazy 

# 458
Аз давах чиста оризова каша и не я искаше, сега като слагам плодово пюре да не дърпам дявола за опашката я папка. Давала съм вече ябълка с морков, кайсия, синя слива. Зеленчуковото е голяма мъка на обяд и докато не мине хремата го спирам само си мъча детето. Ще давам каша следобяд, утре ще пробвам с елда.
Давам да суче вечер, но цикълът ми дойде на 12 и мисля, че вече кърмата съвсем спря, не изцеждам нито грам.
ХЕЛИ, честити седем месеца  bouquet

# 459
Ivalina82, благодаря.
Искам да попитам защо се спира със захранването, когато бебо се разболее? Да не би да не трябва само нови храни да не въвеждам? Не ми се чака да оздравее. Много чакахме. Аз днес му дадох една бишкота от тези безглутеновите. Целия се наклепа.

# 460

Искам да попитам защо се спира със захранването, когато бебо се разболее?

Ако се наложи да даваш лекарства и направи алергична реакция, няма да разбереш от храната ли е или от лекарството.

# 461
  • в 1001-та нощ
Ren4i, за жълтъка - начинът, по който аз го въведох, по наставления на педи е:
1 ден - зеленчуци+1/4 желтък
2 ден - зеленчуци
3 ден - зеленчуци+1/4 желтък
4 ден - зеленчуци
5 ден - зеленчуци+1/4 желтък
6 ден - месо със зеленчуци
5 ден - зеленчуци+1/2 желтък
6 ден - месо със зеленчуци
7 ден - зеленчуци+1/2 желтък
8 ден - месо със зеленчуци

за месата няма да обяснявам, защото не питаш - конкретно  Peace

за домашните яйца - не виждам проблем - педи ги препоръча, поне животните не а хранени с хормони; за салмонелата - само е важно да не са рохки, педи каза да ги варим 12 мин  Peace

за пасирането на месото - идеялно се пасира в шейкъра на кухненския робот и аз очаквах да не стане - добавям от зеленчуците и малко бульон - става разкош  Hug

за цикъла - и аз не кърмя от декември някъде и още не ми е дошло, днес питах - АГ-то ми и каза, че до 30-40 дни от спирането трябва да дойде и ако не стане - да се обадя да ме види  Peace

ако дойде - пак ще ходя за контр. преглед, цито и т.н. Hug

# 462
  • в 1001-та нощ
Ivalina82, благодаря.
Искам да попитам защо се спира със захранването, когато бебо се разболее? Да не би да не трябва само нови храни да не въвеждам? Не ми се чака да оздравее. Много чакахме. Аз днес му дадох една бишкота от тези безглутеновите. Целия се наклепа.

на мен са ми казвали, че при болест - спада имунната защита и е възможна алергия поради това - при въвеждане на нова храна, т.е ако си въвела храни - не ги спираш и да се връщаш на мляко, а не въвеждаш нови

има риск и от алергия при комбинация с лекарствата

за друго няма идея, може да има и други мотиви - споделм - каквото зная  Peace

предполагам е бил за снимка с бишкотата Wink))

# 463
  • в 1001-та нощ
Въпрос за кашите: как ги въвеждате, аз доколкото знам е ориз, царевица, елда, просо...и после глутен...
Засега съм давала само оризова, но днес купих елда ( нещо неможах да намеря царевична каша) и мисля дали да не ги редувам.

Вие редувате ли или само от един вид каша давате?

аз редувам различни каши Peace

ориз избягвам – защото запича,

ползвам една плодова каша с ориз, царевица и плодове + бифидус, млечна е – т.е нищо не добавям освен вода Peace

чистата елда е супер безвкусна и ако я предложиш само така – не вярвам да бъде приета Peace ;

аз я ползвам за сгъстяване на разредени пюрета (ако съм ги разредила и имат нужда от сгъстяване) – пък и да я пробутвам по малко за желязото

също към чиста елда добавям плод и мляко и се приема идеално

глутенът  – след жълтъка и месото Peace

# 464
  • София
Здравейте! Имам едно питане към вас. Вашите деца нервни ли са, плачат ли постоянно. Направо съм се видяла в чудо. От както захранвам моето бебе е почти постоянно ревящо или мрънкащо. Останах без ръце и без кръст направо от носене. Не знам боли ли я нещо какво ли? Давам капки против колики че педи каза че могат да се появят от новите храни, но не помага. Иначе си яде детето без проблем. Моля ви споделете, само моето дете ли е такова.

Общи условия

Активация на акаунт