Хайде в Новата Година, с Юлчето игра ще има…

• 23 294
  • 695
  •   1
Отговори
# 630
tiramisy , и на мен това ми беше чудно - накуп толкоз неща! А относно късното ядене, ми тя нашта преди 9:30 не става  Embarassed Поспаланка като тати  Joy  Считай, че обяд за нас значи 2:00-3:00 следобяд.

Завиждам ти благородно за късното ставане  Hug. За захранването, ти ще си го почустваш най-добре. Аз се водя по малкия. Аз мислех да е така: сутрин мляко, на обед зеленчук, после каша и след това две хранения мляко. Но Теди след обедното хранене, не иска каша, а мляко и след това каша.....

# 631
  • София
alena, аз тъкмо това щях да питам. Плодовете сурови ли ги давате? Купих малко био ябълки и не ми се ще да ги обработвам термично, щото то нищо няма да остане от витаминките. Тоя Косе Босе от форума (който не го знам какъв е) беше писал - около 8 месец. Сега си припомням че един друг виден форумец, педиатър - Birdie, беше писал че захранването започва на 5,5 - 6 месеца със сурови ябълки и круши. Аз на голямата щерка настъргах на най-ситното ренде ябълка за първи път на 6,5 месеца, без термична обработка. Хем ми се ще да запазя витаминките, хем да не натоварвам стомахчето. Като второто ми се вижда по-важно. Може би да изчакам до 7 месец за по-сигурно?

Кости, как е в Гърция? Сурови плодове ли препоръчват? Тоя Birdie практикуваше в Гърция, си спомням. Относно едновременното въвеждане на толкова много храни, сигурно е някакво недоразумение. Аа не се страхувам толкова от алергична реакция, колкото от натоварване на стомахчето. Захранването става постепенно, стъпаловидно - това е единственото консенсусно сред многобройните схеми. Мисле че се прави основно с цел да се улесни стомахчето да обработва тия непознати и чужди храни.

# 632
Благодаря на всички ви за отговорите  Hug
кърмя все още , някой питаше  newsm78 наблягам уж на такива храни , особенно на спанака обожавам супичка от спанак и дробчета по-селски  Mr. Green
За водата голям проблем , давам с лъжица , колко пие само тя си знае 80% излиза извън устата  Rolling Eyes
Добре завърнали се на партизанките  Joy Joy Joy

Desivalko, наскоро ми попадна материал за голямата заблуда за многото желязо в спанака. Оказва се, че когато са правили изследванията, някой е добавил една нула Simple Smile. Има желязо в спанака, но не най-много в него. Месце му е майката Wink
Моята кума е с нисък хемоглобин и ми каза, че когато е хапвала повече месо, изцяло се е регулирал.

И аз съм чела, че в спанака и копривата наистина има желязо, но много малка част от него се усвоява от организма. Наистина май месце и яйца му е майката Simple Smile

# 633
Здравейте момичета  Peace и аз съм от партизанките  Laughing
Чета ви, ама нещо не ми се пише  Whistling Искам по един палец от вас, че днес излизат едни много важни изследвания на малката  Praynig Спряхме ваксините имаме сложени 3 приема пентаксим. Симфлорикса и хепатитната са на изчакване според резултатите  Confused

Захранваме се, почнах с оризова каша и не се прие в началото добре, но в момента само тя е на почит  Laughing Зеленчука го въведох след кашата и изцяло го игнорира, плюе, затваря уста, обръща глава на една страна и се почва един реееев. Ама аз нали съм тъпа и упорита успях да въведа около 5 зеленчука и почнах плодовете, ей няма такова ядене  Mr. Green Зеленчука се яде с плод, 2 лъжички слагам, но трябва да има  ooooh! Въведох пуешкото, другата седмица мисля телешко, после елда и почваме глутен. Не знам колко е правилно, но не искам и да закъснявам с глутен  Thinking

Режима ни е:

6:00-7:00 - АМ 180 мл.
11:00- 12:00 зеленчуково пюре+плодово всичко около 150 гр.
15:30- 16:00 оризова каша (с АМ) + плодово пюре около 150-160 гр.
20:00-20:30  АМ 180 мл.

Яде 4 пъти от една седмица, не знам дали са малко, но не иска повече.

# 634
Здравейте момичета  Peace и аз съм от партизанките  Laughing
Чета ви, ама нещо не ми се пише  Whistling Искам по един палец от вас, че днес излизат едни много важни изследвания на малката  Praynig Спряхме ваксините имаме сложени 3 приема пентаксим. Симфлорикса и хепатитната са на изчакване според резултатите  Confused

имаш палец от мен, всичко ще е наред   bouquet

# 635
  • Stavanger, Norway
Я едно бързо питане - има ли дечица, котио сами се изправят да сядат вече? Алекси не може сам, но като го сложа седнал вече стои доста стабилен Simple Smile

# 636
a.l.e.n.a , крушата я измивам, обелвам, нарязвам на малки парчета и в блендера. Без термична обработка Peace Парчетата се старая да ги режа по от към вътрешната част, в смисъл по-далече от костилковата част.
diman , знам ли и аз как е тука  newsm78 Помислих, че не съм разбрала правилно, че с езика все още сме малко на Вие, но и мъжо така беше разбрал. А под натоварване на стомахчето, имаш пред вид с два вида нови храни или като количество. Щото като количество започваме с малко.

# 637
 Добре дошли, на завърналите се момичета.
remka имаш палци и от нас.
cvetulkaМарти нито се изправя сам,нито пък може да седи стабилно седнал като го изправя.Той даже и не иска да де обръща от корем по гръб ,и обратно.
за плодовете и нашата педи каза че може сурови да даваме.Например банана го намачквам с вилица.Ябълка и круша бих ги стъргала на рендето ,но все още не съм му давала.

# 638
Kosty Да не е имала в предвид след като въведеш постепенно плодове и зеленчуци това да ви бъде режима? Защото така изглежда по реално.

Едновременното въвеждане не ми се струва много умна идея, ако е алергично към нещо как ще разбереш към какво (на една приятелка детенцето се алергизира точно към първото което хапна и то беше ябълка). А освен това стомахчето трябва да се настрои все пак към храната.
Само две млечни хранения още 6ти месец ми се струват малко  newsm78 На повечето места се препоръчва между 650 и 800гр АМ или кърма дневно в периода 6-9 месеца. Сигурно зависи и с какво правиш кашата - дали с вода или АМ.

diman - за суровите плодове се препоръчват след 8ми месец защото са силно киселинни и дразнят стомахчето. Аз освен Косе Босе имам и една книжка по която се водя също за захранването и там пише че само банан (и още нещо екзотично за нашия регион, не помня какво) може да се дава без термична обработка. Май и круша можеше, но не съм сигурна  newsm78

# 639
Много полезна информация за захранването има ТУК.

# 640
И да се отчета и аз - днес бяхме на консултация, но защо ходихме и аз не знам  newsm78 Мерките и теглилките всеки път са не много достоверни. Добре че имаме кантарче в нас та знам колко расте момата, а лекарката я записа по нашето кантарче (т.е. +500-600гр). Иначе за ръст я измери +5см (от 66 на 71) за месец, което също е абсурдно. В крайна сметка я писа 69  Shocked Shocked

Събирането на урина беше голям екшън. Тези колектори за урина слепват и всичко се изсипа в памперса, успяхме някак да съберем няколко капки, казаха ни че сигурно ще стигнат, дано  Praynig
Педиатърката не искаше да ни пусне кръвна захар, въпреки че аз поисках, понеже таткото ни е с диабет, а така или иначе ще я бодат и накрая си доплатих и за това. Изобщо никакъв преглед не прави освен стандартните мерки+ваксина, да не говорим, че ако не й обърна внимание на нещо няма и да забележи.
Търся си нов педиатър (личен лекар), ако някой има добри впечатления от такъв в района на Дианабад или Студ. град моля да сподели.

# 641
Kosty Да не е имала в предвид след като въведеш постепенно плодове и зеленчуци това да ви бъде режима? Защото така изглежда по реално.

Едновременното въвеждане не ми се струва много умна идея, ако е алергично към нещо как ще разбереш към какво (на една приятелка детенцето се алергизира точно към първото което хапна и то беше ябълка). А освен това стомахчето трябва да се настрои все пак към храната.
Само две млечни хранения още 6ти месец ми се струват малко  newsm78 На повечето места се препоръчва между 650 и 800гр АМ или кърма дневно в периода 6-9 месеца. Сигурно зависи и с какво правиш кашата - дали с вода или АМ.

diman - за суровите плодове се препоръчват след 8ми месец защото са силно киселинни и дразнят стомахчето. Аз освен Косе Босе имам и една книжка по която се водя също за захранването и там пише че само банан (и още нещо екзотично за нашия регион, не помня какво) може да се дава без термична обработка. Май и круша можеше, но не съм сигурна  newsm78

аз въведох сурово авокадо като го пасирах с ябълка, също сурова

# 642
Ivalina82, ако разбереш нещо по-конкретно за яслите ми пиши, моля те. Също така питала ли си дали имат изисквания? Някъде не ги приемат ако не ходят на гърне например ...
Аз не само че искам да започна работа ами и нервите ми нещо ми изневеряват вече от толкова седене и чистене из нас. Вманиачила съм се нещо и вместо да почивам малкия докато спи все си намирам работа. Вечер е станал някакъв кошмар. Като бебе спеше по 8 часа без прекъсване, а снощи на половин час се буди да суче ...
Пюрето от тиква по-го яде и то само ако е без мляко и без бучки. Иначе цели парчета му давам и ги гризка, но с лъжицата трябва да е добре смляно. Дори сурова тиква му дадох да гризе. Хареса му. То и аз сурова я обичам...надявам се да няма нещо вредно в нея като е сурова - като при картофа например (и да вметна че се води към зеленчуците доколкото разбрах).

a.l.e.n.a благодаря за споделената песничка   bouquet

remka стискам палци и аз.

Пожелавам ви един усмихнат ден - на пук на намръщеното време.

# 643
  • При моите мъже...
Здравейте момичета, имам едно въпросче:
мамите на по-пухкави бебенца - какви памперси ползвате и какъв номер?
Бузанчо е 9 кг (71 см) и му слагам на Памперс 4-ката. Уж не е стегнат, пробвах да залепям максимално нагоре лепенките, ама пак ми стават червени гривнички от ластиците newsm78
Дали пък не е от това, че много рита... Thinking
Дупето ми не се е зачервявало така...Sad

Педи ми каза, че две хранения на ден с мляко (150-200 мл всяко) са достатъчни за тази възраст, при условие, че се дава и млечна каша, и попара със сирене baby_neutral
Аз вече насила го карам да яде само мляко Confused

Ей, Wonderland, къде се загуби Wink

# 644
П.П Слагам го най-отгоре, че е важно: Пуснали са Вигантола май - вчера ми беше скучничко тук и четох какво става при юнките, та там някои вече са си взели от новата партида.

Ние сме 9,500 и ползвам памперс 5ца вече от месец - много по-добре е с него. Но и вземам от малките пакети, които са с една мрежичка и пише на тях made in German. Има сега едни дето са от Poland и с тях му се зачервява дупето малко. Ади беше писала, че е по-доволна от тях. Така, че трябва да се прецени според дупето.
Леле с това ядене е голяма драма от седмица. Не иска да яде нито мляко, нито кърма, нито пюре. В чудо се видях. Направо не знам мамите с по злояди деца как се справят. Там трябва огромно търпение. Сега разбрах, защо една жена била готова за майка, ако успее да изсипе бурканче пюре в люлееща се диня с една дупка.

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 12:29 от stone2009

Общи условия

Активация на акаунт