ФЕВРУАРИ - 2006

• 69 583
  • 626
  •   1
Отговори
# 270
Ехааааа, Стефи, лагерник ще си имаш, а? Самостоятелно мъжленце  Heart Eyes От детската  градина ли го организират? Наистина май ще е добре да сте наблизо! А кой ще ви дава сведения за Марти?
Това за планетариума е супер!!! Дали във Варна още работи планетариума? Мисля, че ще успеем да се доберем до Варна за 3 дни поне и искам да си заведа малчовците.
Вчера моите деца, горките, нали си нямат играчки, 2 часа и повече играха с дъждовни червеи  Crazy Като ми ги донесоха вкъщи, щях да повърна  Sick
   Как се развиха зъбните проблеми на Коки?
Tатко му вчера го заведе на зъболекар-хирург, който го прегледа и каза, че няма нужда да се вадят зъбките. Ако не паднат в рамките на 6! месеца, тогава. Препоръча да му ги разклащаме по няколко пъти на ден, за да им помогнем да паднат...Иначе още докато малкият си е отворил устата, докторът го е похвалил, че се грижи за зъбите си и ги мие редовно. Явно личи все пак  Thinking Мие ги по 2-3 пъти на ден+ако излизаме някъде също.  Отгоре му излиза един постоянен зъб от най-големите, последните в редицата и е капризен, заядлив и ревлив, направо не се трае...В понеделник татко му искаше да го заведе на таекуондо, за да види как се справя. Аз му облякох кимоното и му вързах колана набързо - е, що рев падна, че не съм му го вързала правилно, та баща му го вързва, та пак рев и недоволство, та на кръстницата му звъняхме (тя е с черен колан по Таекуондо) как да вържем пустия колан...Както се сещате, накрая изпадна в истерия и не отидохме на тренировка...Вчера обаче заведохме сестричката му на балет, след това и него на тренировка без никакви проблеми...Аман и пубертет на 5 години....
Днес го подстригах сама с машинката - много съм доволна от себе си  Mr. Green  Хич да не е, ама това са ми около 120-180 евро на година спестени от фризьор (детско подстригване е 10-15 евро).
Сега ще си поръчвам и уред за кола маска от БГ - тук са неземни цените на услугите....
Досадих ви достатъчно, давам ви думата  Laughing

# 271
  • София
Честит рожден ден, Слънчо! Бъди здрава и само радостни прекрасни преживявания да те радват!

# 272
Слънчо, Честит Рожден Ден, много здраве, щастие и късмет!

# 273
  • София
Оли, много ми стана смешно с тоя колан  Laughing Дано по-бързо му излезе зъба.  И Кали така прави и без зъб, защо съм й дала голяма лъжица, а не малка, защо съм я вързала, тя искала диадема и още 100 кусура  ooooh!
Междудругото и нейната кръстница има черен колан по таекуондо и по карате 2-ри дан.
Да му е честита новата прическа, щом се справяш успешно, така си продължавай  Simple Smile / да не си му направила прическа пънк за да прилича на акула  Mr. Green ?/
Ще сложа снимки на бебе и кака в албума ми, но като имам повече време.

Стефи, много сте смели щом ще го пускате сам на лагер, дано да си изкара страхотно и да не ви търси  Simple Smile И в нашата градина имаше оферти за море, но ние сме далеч от тая мисъл, да я пуснем на 5 години сама на море за няколко дни. Засега само на еднодневни екскурзии ще ходи, вчера даже беше на една, до някакво изворче със жива вода от другата страна на Витоша.Предоволна и преуморена се върна  Laughing

Иринополис, как е Гошко, има ли вече зъбче? Рая пее ли му песнички  Simple Smile

# 274
  • София
Привет!

Стефи - да си изкара страхотно МАрти на лагера! И в нашата градина май има оферта, но е за последната група.

Ели - Гошко има 2 зъба от 5 - тия месец. Излязоха за 2 дни. ЗА сега други няма - само го мъчат. Иначе май сега кара един вирус - 3 дни беше с Т над 39Ц, а сега е с обрив.

По 24 май бяхме на планина за 3-4 дни. Изкарахме супер. С още 2 семейства с деца -почти  сами в цяла станция. Ето снимки, да видите диванетата колко са пораснали. http://irinopolis.multiply.com/photos/album/63/63

# 275
  • БГ
Добро утрооо, мамчета и сладки дечица!    Hug   За нас утрото днес започна в 5,30ч!   Shocked   Изпратихме си лагерникът в 6,30ч и сега само гледам часовника и се чудя кога ще е първото обаждане?!?   Thinking  Марти тръгна с голям ентусиазъм, от тяхната група са само 4 деца, а общо от градината 20-ина. Той разбира се е много доволен, че е с трите си приятелки, двете си госпожи и треньорите от спортната школа, с изненада установих, че и г-жа директорката ни замина, явно лагера е дългоочакван и желан за всички!   ooooh!  Относно притесненията ми може да се каже, че няма нещо, за което да не се притеснявам, но от друга страна Марти е по цял ден в ДГ с госпожите и те си му знаят и кътните зъби, дето се казва.   Thinking

Оли, как са зъбките на Коки, дано по-скоро паднат млечните, нещо много дълъг ми се струва този период на изчакване - 6 месеца?!   ooooh!   А твоите болежки преминаха ли?  Praynig  Аз също подстригах сама Марти с машинката, вече имам натрупан опит с прическата на таткото и нямах особени затруднения, но мрънкането и почесването ми идват в повече.   Mr. Green   Относно тренировките, Марти ходи с огромно желание на тенис, засега не се оплаква от тежка ракета, много бягане, жега и т.н., по-скоро за нас беше неудобно воденето в 16ч, но от този месец ще са в 17ч, така че и ние сме удовлетворени, кортовете ни са в парковата зона на града, а там Т са с по 5 градуса по-ниски, въздуха е много чист, има къде да се разхождаме с Калин, какво повече ни трябва!   Laughing

irinopolis, чудесни снимки, тази станция да не е над Пловдив, към х. Здравец? Ако да - били сме в нея преди години.   Peace

# 276
  • София
Стефи - дано безпроблемно мине лагера и Мартин се върне зареден с много положителни емоции и незабравими преживявания.
 Станцията е на БДЖ, и да - над х. Здравец е. Ние вече я ползваме като "външни" и храна и нощувка на човек е към 31 лв. Но пък беше кажи - речи само за нас. Не се притеснявахме, че децата ще пречат с шума си на някого, на вън има къде да си правиш барбекю, има къде да се разхождаш...Там е мноооого красиво и спокойно. искам пак, ама няма да е скоро  Sad

# 277
Здравейте, маменца  Hug и сладки дечица  Heart Eyes
От мотане по улиците нямам време да пиша. Пък и на море всеки ден не е лесно...Диванетата нямат умора, лягат в 23ч, стават преди 9, не излизат от морето, после тичат или карат колело, ходят на тренировки и пак не се изморяват...а на мен езикът ми е изплезен до колене  Mr. Green
Оли, как са зъбките на Коки, дано по-скоро паднат млечните, нещо много дълъг ми се струва този период на изчакване - 6 месеца?!   ooooh!
И на мен и се струва много, те новите зъби пораснаха доста, пък от "старите"  Crazy само единият се клати, но не пада  Thinking Растат му два зъба отгоре последни и много го сърби...изобщо  Rolling Eyes
Идва ми да му дръпна поне единия с клещите  Twisted Evil - малко му трябва  Laughing
Кажи за лагерника, как се справя момчето ти?

Ето снимки, да видите диванетата колко са пораснали. http://irinopolis.multiply.com/photos/album/63/63

Наистина много са пораснали!!! Бебко е много хубав, изглежда спокойно и жизнерадостно бебче!
Сега кажи как 2 от две твои деца приличат на теб, а  Thinking Аз три направих и нито едно не ми прилича, ти - момче и момиче твои копия  Laughing
Ама наистина - Джули няма грам от мен, никой не ми вярва, че ми е дъщеря. Константин ми е взел цвета на очите (но не и формата) и овала на лицето. Джиа ми е взела тялото на 100%  Laughing, но в главата е копие на баба си. Къде е справедливостта  Joy  Joy  Joy Три деца х 9месеца бременност = 27 месеца = 2 години и 3 месеца от живота си съм била бременна и накрая човеците не са от мен  Mr. Green
Момичетаааааа, гледах снимки от втория РД на нашите мъници... кога ще се съберем пак?

# 278
Я, каква хубава тема имало тук.. Rolling Eyes С радост се присъединяваме към вас за да я следим! Grinning И здравейте на всички!  bouquet

# 279
Я, каква хубава тема имало тук.. Rolling Eyes С радост се присъединяваме към вас за да я следим! Grinning И здравейте на всички!  bouquet

Добре дошли с Яско и бебче в коремче   bouquet
Разкажи ни малко за себе си  Hug

......

Никой не е писал тук...Къде сте, момичета? Посрещнете новата мама с февруарчето Яско   bouquet

При нас има две новини - в понеделник извадих първото зъбче на Коки, а във вторник успях да го запиша в предучилищната до нас! Наесен с песен ще имам ученик  Heart Eyes

Има ли някой от вас в подготовка за моренцето?

Последна редакция: пн, 13 юни 2011, 12:22 от Анонимен

# 280
Благодаря за топлото посрещане! Grinning

Ами за нас какво да напиша...?! Rolling Eyes ooooh! Малчо е в малко по-особенно състояние, макар и не чак толкова тежко, колкото се предполага, но е диагностициран с аутизъм и не говори.. Sad Ходим в специализирана градина и за сега ще отлагаме училището.. Rolling Eyes Като цяло е много весело и жизнерадостно дете, обича да се гушка и да си играе, радва се на всеки и е много любопитен, освен пакостлив..много обича да рови насам-натам, по места където не позволяваме..Mr. Green За сега само това се сещам.. Rolling Eyes

Зъбчета още не сме почнали да сменяме.. Rolling Eyes дано не е много страшно.. Laughing

# 281
  • София
Добре сте дошли, мама и Яско  Hug
Дано постигнете много добри резултати със специализираното обучение и скоро да проговори. Щом всичко останало е наред и е жизнерадостен, а не свит, значи ще успеете с тази задача  Grinning

Ние сме навън почти целодневно, ако е хубаво времето разбира се. Сиянка се опитва да ходи и аз след нея. Прави по 2-3 крачки самичка, но е малко страхливичка и не смее да се отпусне.
Кали е още 2 дена на детска и после...у-вол-не-ни-е  Crazy

Оли, свиркайте като дойдете. Аз съм на линия, който е свободен да идва, може да направим един парк...или един МОЛ  Laughing

Стефи, как е лагерника, предоволен и с тен  Grinning

# 282
Хелоууу, банда  Hug Срам, че ме нямаше толкова време, но ви четох  Sunglasses

Здрасти и добре дошли на Bebeto 2 (2 в 1  Heart Eyes) и Яско  Peace

Оли, и тая година ли няма да се метнете до Плевен? Ейй, никой не идва при мен  Crazy

Аз изкласих 1-та учебна година, до октомври почивка  Party

Бужи си остава цяло лято вкъщи, защото имат 2 сборни групи - ясла и градина, за цялото ОДЗ  Whistling

# 283
Привет и от мен! И аз попорочитам по -малко, но то пък никой не пише....

Да понапълня темата малко....

Добре дошла на мама Bebeto2 и на Яско!

Ние сме добре, работа и пак работа, понякога залудо, понякога (като сега) се разсейвам по малко, иначе очите ми се изморяват от взиране в екрана.

Сашо Расте като гъба 25 кила е поне и е дръпнал с 2 номера обувки. За моя радост не е дебел като майка си, но е доста по-як и мускулест от повечето деца в ДГ....На градина е до 1 август, после имам уговорка с приятелка да го от огледа заедно с нейното момченце до 5. Ако уговорката се провали - ще посещава детски клуб или ще идва с мен на работа... ако ни изтърпят. На море- евентуално в края на август чак. Отсега ми се търкаля на плажа, ако може без деца и без мъж - ей тъй с книга в ръка. Най-много с приятелка.

Сашо не сменя зъби още, а половината група вече са "щърби баби", но те са набор 2005 г. Доста е разсеян и мързелив. Никак не му се учи, но истината е, че и аз нямам особено време за постоянни и методични занимания. Ей тъй, учим се на буквите и цифрите между другото. Не мога да му обясня четенето на срички и сливането а звуците на буквите в дума. Чете "Къ- И-Нъ-О", но не и КИНО Simple Smile Аз на неговите години си четях сама книги от мъка, че никой не ми чете ....Замислям се как ще се организираме догодина с училището- къде, с коя учителка, как ще се водим, къде да търся жена да го прибира и води на извънкласни- искам поне спорт и английски....и хиляди такива теми ме тревожат. ....Нооо няма да споделям, че нашата г-жа писхолог може да ме диагностицира с някой тревожен сенсдром. Болни амбиции да бъде вундеркинд нямам, искам само да му се изградят стабилни учебни навици.

В неделя заведохме Сашо и любимата му Калина на камбаните. Доста бяха впечатлени, ние - също. Все пак нещо е останало. Много камбани липсват, но все още звънят поне стотина. Има нужда от окосяване само, паркчето е приятно.

Лятото уикендите излизаме на пикници често, но ми се искаше да разнообразим малко с програмата с нещо подходящо, но пак навън. В тази връзка бих искала да попитам- посещавали ли сте Ботаническата градина на околовръстното и ако да откъде се минава. Табелка видяхме, но не и път паркинг и вход... умозаключихме, че сигурно се обикаля отнякъде. Други идеи от този тип имате ли? Чух за някаква ферма около София с много животни, които могат да се пипнат, и където обясняват на децата кое растение какво е, как се гледа животното... и пр. не помня името обаче.

Отдала съм се на ...познайте ....ремонт ...но няма да казвам, че вече име ми излезе.. викат ми Маргото-Гипса ..

Иначе съм доволна напоследък, накупих си книги. Сега само остава да имам време да чета. А вечер заспивам като пън още в 10 и ставам ненаспала се в 6 Simple Smile

Атракция, ей такива постинги като твоя ме карат да зарежа публичката администрация и да мина в полето на педагогиката. Замислям се сериозно над това, че на 34 г ми е време да уча и работа нещо, което ми е кеф....

Оли - само при мисълта как сутрин водиш 2 деца на плаж вече ...едно червейче ме загризва и ставам лошо завистлива...

# 284
  • БГ
Привет и от мен на мама Bebeto 2 и Яско!   Hug  Тук е много приятно и спокойно, останахме малко редовно пишещите, но пък не се отказваме, а всяко ново присъствие е добре дошло!   Peace

Ние сме добре, лагерникът се завърна доволен иии иска пак, но ще трябва да почака, чак догодина може да го огрее.   Laughing  Снимки съм качила във Фейса, на който му се гледат:  http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1407633009458.48489.1791432539#!/photo.php?fbid=1588931301802&set=a.1407633009458.48489.1791432539&type=1&theater  Марти ще е на детска градина до края на м.юли, през м.август градината ще почива. На есен ще е ІІІ-та група, чудих се, чудих се и потвърдих, че ще продължи, няма да прескочи направо в подготвителна, незнам дали не сгреших, но това може и да се промени през годината.

Оли, браво на теб, много си смела, още колко млечни зъбчета, дублиращи постоянни, има Коки за вадене?   Mr. Green  Марти все още няма усещане за клатещи се или никнещи нови зъбки, но знае ли се?! Много ми се иска да се срещнем някога, някъде, но ... ако се улучим може пък да си направим една морска среща с Краси и Тони?!   Thinking

Цитат
викат ми Маргото-Гипса ...
   Laughing  harmony_broken, и ние сме така, от ремонт в ремонт...   ooooh!  Да ви е жив и здрав Сашко, добре върви!   Peace  Мартин е 114см и 18,5кг, носи №29.

elix, Калин проходи на 1г2м, ела сега да го стигнеш, направо тича!   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт