Отговори
# 660
Maхнах анкетката за захранването то се видя и това кое,как и с какво Simple Smile

Пуснах за избор на заглавие и моля мамите с въображение за предложения нови за заглавийца за напред! Heart Eyes

Димияни е! Hug

# 661
bubka - при щерката няма такова образование
bob4enka - много е жалко, те терапевтката ти никаква работа не е свършила. По принцип при депресивните състояния най-бърз резултат дава прилагането на когнитивно-поведенческа терапия.
Maris - може би аз бих продължила още няколко дни с цеденето. Но нямам опит, просто мнение  Hug

# 662
Момичета, бяхме на лекар, коликите при нас продължават с пълна сила, а аз много се бяь притеснила.
Днес правиме 3 месеца ))) честито на всички месечинки
 Hug

# 663
Maris, ти наистина ли след всяко ядене изпомпваше? Колко дълго го правеше докато се подобри лактацията? И аз изпомпвам, но нямам сили да го правя след всяко ядене, гледам поне по 2 пъти на ден, ама това със сигурност не е достатъчно. С нетерпение чакам да се приберем вкъщи, за да си наема пак двойна помпа, за да е по-бързо.

# 664
Flufi, да след всяко кърмене. Всъщност без едно на ден. Цедя се от 3 дни. Но си мисля, че всичко заедно даде ефект - цедене, повече вода и храна, както и лактогонния чай. По принцип има и хомеопатични лекарства за увеличаване на кърмата.
Но аз сега не знам като се е увеличила дали да продължавам в същия дух или не. Че да не си докарам пък хиперлактация  newsm78 какво ще кажат консултантите   bouquet

# 665
Maris, нямам опит, но може би ако бях в твоята ситуация бих спряла помпата и само чайче и водичка, преди, когато пиех по 3-4л вода на ден, преееливах. Сега пия по-малко и всичко е нормално. Когато усетя, че беб има нужда от повече мляко пия повече вода. И най-важното е да не заместваш водата със сокове, мляко и т.н. Можеш да пиеш всичко, но водата си е отделно Peace .
Успех! Hug

# 666
Браво на теб Марис, имаш страхотна воля. Ти от чая на Веледа ли беше доволна? Аз сега пия този на Хип и не виждам голяма разлика. Confused
Лейди, 230 мл от гърда Shocked лелеее

# 667
Марис, аз с баткото се цедях всеки път, след всяко кърмене до края на 6-ти месец  ooooh! Естествено, имах хиперлактация, ама тя у нашето сем-во си е и наследствена. Изкарвала съм до 350мл от гърда, без да е яло бебето от нея  ooooh! На твое място, бих намалила цеденето, стига да нямаш запушвания и тем подобни (аз заради това цедях).
Освен вода, горещо препоръчвам бозЪтЪ и вАрено житО и водичката от него  Hug
Смехи, като каза пералня - случвало ми се е да препирам пране, което е лееекинко поизсъхнало в пералнята вече  Blush

# 668
  • Варна
Тони тъкмо за това влизам, но си ме изпреварила   bouquet

# 669
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
  Момичета, на мен пак ми дойде!  Shocked Дойде ми преди около 2 седмици и сега пак, егати! Дали може да е свързано с това, че над 10 дни малкият не ядеше като хората?

Марис, понеже моето дзверче известно време не ядеше и на мен много ми беше намаляла кърмата, та и аз поднових чайовете, мноооооогото вода и цеденето (но само по 3-4 пъти на ден) преди 2-3 дни и вече има ефект. То и дзверо от вчера май си възвърна апетита, тази нощ не ме е оставил да спя - яде до 2 и после от 4 през час, та чак до 10 така, а сега яде на 1,5-2 часа, та предполагам наваксва. Та аз мисля да не спирам цеденето и чая изведнъж, а полека-лека, ама това след като подновя запасите от мляко.
Аз пия български лактогонен чай, винаги ми е действал най-добре, а оня на Хип ми излиза твърде скъпо, защото го ям така, сух - с лъжица, като шоколад и ми стига само за ден, максимум 2.  Mr. Green

Бубка, не съм забелязала такова при Стоян, но ще го опипам, Георги не е имал.

На моето нищо не му пука - ни стави, ни шум, ни от нищо!  Mr. Green

Бобче  Hug

# 670
Bubka, за крема на а-дерма чисто бял е, много слаба и нежна миризма на момина сълза има, но много слаба. нещо средно е като гъстота, не се измива супер лесно, но не и трудно. не съм проверила за съдържанието му обаче, сигурно го има в интернет някъде  newsm78

# 671
Мерси за отговорите момичета  Hug
Може би е добра идея да не спирам всичко изведнъж. притесняваме, че си усещам напрегнати гърдите и някак си с пулсираща лека болка в тази, от която предстои да яде. Нямам запушвания та ще продължа с чая и може би от време на време ще цедя. Да речем един ден от седмицата...дали ще е добре така?
Флъфи, от Велада съм доволна, но и от българския също. От този на Хип мисля, че нямам ефект.  Peace
а за крустите ми каза една приятелка, че и масло от какао ги маха също

# 672
  • Stavanger,Norway/ Varna
Марис, спри цеденето, иначе с течностите и храната продължи. Нали и аз бях в същата ситуация, така направих, засега нещата са наред. Между другото, Мила сама си увеличи нощните хапвания, а това много стимулира лактацията, така че и от там имах резултат  Peace

# 673
Марис, спри цеденето, иначе с течностите и храната продължи. Нали и аз бях в същата ситуация, така направих, засега нещата са наред. Между другото, Мила сама си увеличи нощните хапвания, а това много стимулира лактацията, така че и от там имах резултат  Peace
Тя и Ния една нощ си увеличи хапванията. Та си знаят малките мищоци Simple Smile
Аз ви казвам лека нощ. че трябва в 5,30 да ставам утре  Hug

# 674
Не можах да напипам нищо по врата, няма да натискам повече, но може и да има.
От ваксината ни станаха бобунки и на двете крачета вчера, обадих се на педиатърката (за първи път) щото от приказване с мъжа ми (тя му е позната) не каза какво да я правя и тя не пропусна да се озъби подобаващо.

Ами и мене вчера ме беше налегнала една депресия, не знам от ваксината ли беше или си е така по принцип (щото на мене и паметта ми изневерява вече  Mr. Green) обаче от 10 сутринта до 4 следобед друсане на пищящо бебе (Оле, мерси за линка, стигнах до средата вече  Laughing) и си викам ега ти това ли трябва да правя по цял ден - да друсам - то това по никакъв начин не затвърждава връзката ми с бебето, и мислех да купим шезлонг, но таткото тества движението и каза че няма да има ефект  Sad За сега понякога се кротва с едни детски песнички..

Anik_bg ти за чистите ясли ако държиш още сега отиди да провериш, че да си подадеш молба ако трябва. Иначе за ОДЗ чакам 20 и не знам си кой февруари май тогава ще обявят местата.

Общи условия

Активация на акаунт