Отговори
# 15
 Бабиля и аз съм за добрият тон ноооооооооооооооо
явно някойхора не разбират от добрият и възпитан тон.
 Та в прав текст Сивадем като си толкоз загрижена и ...............
за това са измислени личните съобщения ИМАЙ ГО В ПРЕДВИД за в бъдеще.
 А това което правят тези момичета тук Е МНОГО повече от добавка
или каквото там рекламираш.Стой си там където си желана Peace

# 16
  • В царството на игрите:)
Привет в новата тема. Бабилия, благодарим ти Hug
Момичета, айде да сме великодушни.  Peace Щом някой иска да  прави реклама - да си прави Mr. Green Лошо име ще ни излезе на кръжеца Mr. Green Темата не е с парола и щом някой толкова се натиска да пише - нека пише... Ако не са тези смислени постове, то с нашите злободневни теми за къде сме?  newsm78 А дали Сивадем освен Маоло може да ни препоръча и нещо друго, че вече за Маолото разбрахме Rolling Eyes

# 17
  • пловдив
А дали Сивадем освен Маоло може да ни препоръча и нещо друго, че вече за Маолото разбрахме Rolling Eyes
Докато чакаме...
http://www.youtube.com/watch?v=6IjI3A9fEzg&feature=related
аз похапнах и отивам да потанцувам заредена със сила /за ум е спорен въпроса/
http://www.youtube.com/watch?v=RqdSSOcnVq4

# 18
Здравейте, благодаря за отзивите, все пак те показват съпричастност. Вчера намерих едно момче, което се съгласи да стане донор. Първо ми поиска 200 лева, което е непосилно за мен. В край на крайщата се споразумяхме за 80 лева. Отидохме до кръвцентъра, той като се притесни и ли от друго вдигна кръвно, изчакахме 1 час но пак не се успокои и докторите отказаха да му изтеглят. Говорих със сестрите да ме насочат към друг дарител, аз ще му се отблагодаря, но те казаха че не се занимават с това. Бях отчаяна и помолих доктора отново да провери дали аз не мога да дам кръв. Кокто ви писах два пъти ме върнаха, защото ми е ниско кравното. За щастие може би защото бях толкова развълнувана кръвното ми беше наред им дадох кръв.
Но притеснението ми остава, дали другият месец ще намеря донор?
Ще ви споделя момичета, че за първи път дарявам и нищо не почувсвах. Нито виене на свят, нищо. Докторите са много внимателни, но кръвта се възтановява след два месеца и чак тогава можеш да повториш.
Относно идеята за поредната чудотворна хранителна добавка вече съм се наслушала на какви ли не. Мога да отворя вече аптека за такива и ефекта е един и същ, чисто психологически. Мама е вземала Саменто, Герисан, Трансметил, Омега 3, Витамин В комплекс, Розмарин, Ликопен и др., може да съм забравила някои. Вече не мисля, че имат ефект, може би за профилактика, да. На децата си често давам добавки, при настинка, и по време на грипни епидемии, но разликата е огромна. За съжаление не могат да помогнат на майка.
Все пак молбата ми остава, ако някой от Велико Търново има възможност да стане донор на кръв да ми пише на имейла!

# 19
Здравейтеееее , да се разпиша в новата темичка . Утре ще съм в онкологията за последно вливане . Приемам покана за кафе ако някой има път на там  Simple Smile

# 20
drumevika, между нас трудно ще намериш донор. Повечето сме на някакъв вид терапия и не сме подходящи. По-добре пусни отделна тема в клюкарника. Там има повече шансове да се намери кръводарител.
Лично моето мнение е, че някои от хранителните добавки помагат за подобряване на кръвната картина, но това всеки го решава сам.

# 21
За много, мноооого години! Живи, здрави,  бодри и все така оптимистично настроени да сте всички!
Благодарско на Бабилия за новата 23-та тема+изчерпателното инфо.
Имам един въпрос и  искрено се надявам , че някой може да ми отговори, тъй като  нито  в предишните теми, нито  в 1вата стр. на  тази  тема от бабилия открих  някаква информация.
А именно: 
След като  минат 5 години от 1ия протокол за епитеза, как се постъпва, за да  може да се вземе безплатно нова такава?Трябва ли  пак хирург да дава някакви  документи, както  е 1ия път, или  може само със стара епикриза?
Предварително  благодаря! Simple Smile

# 22
  • В царството на игрите:)
Друмевика, ще говоря с един приятел в Т-во, о нищо не обещавам, защото не мога да го открия. Като наближи време ме подсети на ЛС. Сигурна съм, че нещата ще се подредят - винаги има изход Peace Важното е само майка ти да премине през това изпитание и да се оправи!

# 23
Здравейте момичета.
Имам едно питане относно синия стикер за инвалиди,който се слага на колите.
Ще ви помоля ,да ми разясните по-подробно,че нещо не успях достатъчно добре да разбера, как и откъде се взимат тези стикери и какво предимство дават.
Ще ви бъда благодарна, ако ми отговорите,може и на лични. newsm10

# 24
  • пловдив
doiche защо не питаш във фирмата от която си взела настоящата гръдна епитеза , обикновенно са много добре запознати с пътищата
иначе в ел.страница на една такава фирма намерих следното
БЕЗПЛАТНО ПОЛУЧАВАНЕ ....
Медицински изделия и  помощни средства, приспособления и съоръжения-: инвалидни колички-рингови и акумулаторни, скутери, комбинирани столове, тоалетни столове и столове за баня, слухови и говорни апарати, антидекубитални дюшеци за лежащоболни , гръдни протези/епитези/, патерици, канадки, проходилки, ролатори с три и четири колела, три и четириопорни бастуни, протезни и протективни чорапи, протезни рула и др.
1.За безплатно получаване е необходима Заповед от Дирекция"Социално подпомагане"към общината по местоживеене по лична карта, на основание Медицински протокол от ЛКК/Лекарска консултативна комисия/ или Експертно решение/ТЕЛК/.Когато в ТЕЛК не са оказани  медицинските изделия, необходим е Медицински протокол от ЛКК , който се издава от Областните или университетски болници.
Не е задължително наличието на ТЕЛК.
2. Според състоянието и диагнозата, в Медицинския протокол ЛКК може да предпише:
....
За онкоболни
                          медицинските изделия за лежащоболни или трудноподвижни
                          за оперираните на гърдата-гръдни протези/епитези/

drumevika и аз пуснах молбата ти на едно от момичетата в благотворителния - В.Търново и Г.Оряховица, дано се намери човек  fingerscrossed

# 25
За гръдната епитеза след петата година реда е същия. Отиваш с епикризата в болницата, където е била операцията и оттам ти издават протокол. Разликата е, че в протокола пише вече  "постоянна", което честно казано нищо не ми говори. Само искам да ти кажа, че не става в същия ден, трябва да подпише комисия. После отиваш в Социалните и накрая във фирмата.
Стикерът за инвалиди също се издава в Соц.грижи има молба по образец. На него имат право само инвалиди І група - т.е. над 90% или над 50% при определени двигателни увреждания   по усмотрение на комисията.
Информация тукhttp://www.sumc.bg/bg/parking/preferencialno-parkirane-na-hora-s/p/1

# 26
  • София
Срока на епитезите  е три години. Отиваш в социалните, където вече има протокол от хирурзите. Те ти издават нов документ с който отиваш във фирмата, от която можеш да закупиш съответната цицка.
Що се отнася до сините стикери, на мъжа ми отказаха такъв, защото не е над 90 % инвалид и може да се движи без помощни средства.
Той е само 88 %, диабетик, глух, с артрозни изменения в костите, силикоза и вибрация.
Но това е друга тема. Аз не кандидатствах, щото нямам шансове.

# 27
Мерси  на всички отговорили!
междувпрочем да, наистина срокът е вече 3 години , но това е валидно за по-новите случаи,  по старите не ни лови, знаех за по-краткия период и  преди  2 г. ходих в амоена, и  ми заявиха, че това е отскоро  влезнало в сила, но валидно само занапред, останалите трябвало да изчакаме 5те г. !!!Е дано сега да е за 3, а не за "постоянно" #2gunfire

# 28
  • София
Скъпа, моите цици липсват отпреди има-нема 20 години.
Вече важи и за мен, проверила съм, щом го написах.
Ми тъй де, едва ли ще ми поникнат нови  Joy Joy Joy

# 29
Ми тъй де, едва ли ще ми поникнат нови  Joy Joy Joy

Ааа,Майка ми,нищо се не знаЙ... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт