Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 32 031
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Какво си у4ила, за да ти изискват ваксина преди практиката, ако не е тайна?

Педагогика (имах практика като възпитател в детски лагер през лятото, само че това беше в Русия, хъм... и там съм живяла).

# 586
По принцип не правят сериозни проблеми в училище, но е възможно и да се случи... Поне на мен ми отговориха, че не могат да го допуснат без ваксини до училище...
В бележката, която носих на моя първолак, си пише всички сложени ваксини до момента, като няма липсващите - Тетраксим, Бцж и май още нещо newsm78

Не са ми правили проблем и никой не  ме е викал (все още)

# 587
Нагло, нагло, колко да е нагло!?!? #Cussing out

Колкото за една самовлюбена полуидиотка, както вече казах и преди...  Laughing  Хич не й се връзвай, да се боде с каквото си иска и да ни нарича, както си иска - важното е, че не вижда по-далеч от носа си...  Mr. Green

Я ми дайте линк към този блог, моля Mr. Green

# 588
.. Не съм сигурна при висящо дело дали имат право на същия акт за същото нарушение... Това да го кажат юристите..

По принцип не ги интересува дали има заведено дело. Нито правят справка в съдебните институции. И ако няма влязло в сила решение ще издават актове за всяко нарушение. Чак когато съдът присъди в полза на ищеца, същият ще може да си върне заплатените суми. Дотогава, ще пишат актове и глоби за всяко нарушение. Тя, държавата от това си право не бяга Wink

# 589
  • София
[Я ми дайте линк към този блог, моля Mr. Green

http://begem0t.wordpress.com/2011/02/06/antivax2/

има статии и за ГМО, и за опитите с животни (много ми е болна тази тема). Мисля нарочно го пусна тук този линк, май им е много скучно в този блог на единомишлениците и чакат някой да ходи да се заяжда с тях  Laughing

# 590

Обжалването на акта няма да ти спести други актове си мисля... Има време обаче, да ти се насрочи дело, да минат заседанията, които може и да са повече от едно, съдът да се произнесе, да се обжалва евентуално и чак след всичката патардия да си платиш глобата (ако загубиш)... Ако ти пишат втори акт, той с нищо не може да бъде по-различен от първия (ако избереш първият вариант с ИС), защото основанието ти да откажеш ще е същото, както и тяхното основание за акт... Не съм сигурна при висящо дело дали имат право на същия акт за същото нарушение...

Абе не е баш така. Основания си има, стига да знаеш какво най-добре ще подкрепи тезата ти в съда. Чела съм дела срещу задължителните ваксини, с много безумни основания. Даже съм се чудила как адвокат може да използва толкова несъществени мотиви.

Сигурно ще се повторя, но в една друга тема от този форум си позволих да изкажа мнение колко е зле здравното ни законодателство, с идеята да подкрепя тезата си, че оттам идва основния проблем на пациентите. Защото у нас все още няма закон за защита на пациентите - правата не са написани както трябва и затова не се спазват. Веднага се намери юрист, който ми обясни как всички европейски (ратифицирани у нас) закони са действащи, и дори няма нужда да се ревизира местното законодателство, за да важат. Те СА в сила.

По нейно мнение проблемите не идват от законодателната, а от изпълнителната власт. Тези закони би следвало да се облекат в нормативи и някаква форма на контрол, които да гарантират тяхното спазване.  Но в съда те важат - ако се докаже, че не са спазени.

От това аз лично си вадя извода, че правата на пациентите са заложени и трябва да ги изискваме - никой няма да ни ги подари.

# 591
Защо си губите времето да четете такива платени блогове?
Аз ги виждам като жалка и последна агония пред промяната.
Те са за оплакване и милостиня.Имайте милост!

# 592
.. Не съм сигурна при висящо дело дали имат право на същия акт за същото нарушение... Това да го кажат юристите..

По принцип не ги интересува дали има заведено дело. Нито правят справка в съдебните институции. И ако няма влязло в сила решение ще издават актове за всяко нарушение. Чак когато съдът присъди в полза на ищеца, същият ще може да си върне заплатените суми. Дотогава, ще пишат актове и глоби за всяко нарушение. Тя, държавата от това си право не бяга Wink

Т.е. ако не искаш да плащаш глобата, трябва да завеждаш дело за всеки акт, въпреки че са еднакви и за едно и също нарушение или по-добре да я плащаш и да чакаш да излезе решението, при което да ти върнат парите??  newsm78  Защото за мен плащането е признание, че си виновен, а реално в случая, когато си искал ИС, но то не ти е дадено и са ти нарушени правата, не си ти виновния... Случаят не е като да те хванат 5 пъти, че караш с превишена скорост... Ако си решил да отложиш имунизациите с 5 месеца, то всеки месец има имунизация и могат да те глобят 5 пъти за едно и също нарушение - отлагане на имунизация... Сбъркана работа... И кой ще ги задължи да ти върнат парите? А ако използват плащанията на другите глоби срещу теб - демек признаваш се за виновен и си плащаш!?  newsm78

# 593
Защо си губите времето да четете такива платени блогове?
Аз ги виждам като жалка и последна агония пред промяната.
Те са за оплакване и милостиня.Имайте милост!

Christian, кефи ме максимално стила ти! Wink Абсолютно вярно - последната агония пред промяната, която идва скоро....

# 594
  • Варна
Здравейте!
Отдавна не съм чела тази тема, защото в момента ваксинациите са ми далеч във времето - детето ми е на 3 и половина и скоро няма да ни тормозят.
До 2 г. е ваксиниран редовно, защото майка му още не беше чувала за тази тема и въобще за идеята да не ваксинираме и последиците от ваксините.
Сега съм на мнение в бъдеще да не го ваксинирам повече. Доколкото знам следващите ваксини са на 7 г., има време, та се чудя дали си струва отсега да се занимая с отказа ми. Опитвам се да намеря систематизирано инфо какво да направя "стъпка по стъпка", но попадам само на откъслечни сведения. Можете ли да ме упътите къде да намеря такова "указание"?
И въобще какво ще ме посъветвате? Като стане на 7 ще има да се разправям с училищни администрации предполагам, затова си мисля, дали не е добре да реша въпроса авансово...

# 595
svetli, бих те посъветвала да не бързаш... Следващата ваксина е на 6 г., но пак имаш много време...

# 596
svetli, вече си взела решението!
Цитат
Сега съм на мнение в бъдеще да не го ваксинирам повече.
Изобщо не мисли, че щом е ваксиниран чинно до 2 години вече няма смисъл да го отказваш на този "късен" етап! Само ще ти кажа, че мен ваксина ме удари на 17 и ми докара 95% нарушена трудоспособност - Множествена Склероза! Ти решаваш, дали още една ваксина няма да промени нещата. Дъщеря ми е ваксинирана само в родилното - 2 ваксини, за които съжалявам, но преди година и половина нямах знанията и куража да откажа и тях...

# 597
  • Варна
Chukchi, май не си ме разбрала (или аз не съм дообяснила): Темата ми е не дали да ваксинирам, а как и кога да се занимая с формалностите около отказа ми - четох за декларация за отказ от ваксиниране, която се заверявала от нотариус и се носела на педиатъра, той оформял нещо в картона, за да не търсят детето в последствие... Не знам дали информацията ми е точна. Затова се питам и питам вас, кога е моментът да се захвана с това и къде да прочета подробно какво да направя и какво да очаквам (като съпротива имам предвид).

# 598
svetli, докато детето ти стане на 6г може нещо да се е променило в системата. Няма смисъл от сега да подаваш декларация за отказ. Просто следи темата, като наближи момента ще имаш ясна представа какво точно да правиш.

# 599
  • Пловдив
svetli, според мен, като започнат да те привикват да слагате ваксината на 6г. и ти се поизмъкваш известно време /ние отлагахме 1г./  Wink и вече няма накъде, едва тогава да откажеш официално...Лично мнение.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт