Отговори
# 480
Джери и Лили оправяйте се бързо вие и децата ви. Hug Ако има и др. болни и те бързо да оздравяват, че пролетта дойде и е време за щуреене Joy
Аз, да чукна на дърво, откакто давам на Вито "Саностол" и не ми се е разболявал. Peace Даже се ядосвам, че на градинката на която го водя има майки които водят болните си деца и въобще не мислят, че може да заразят някое здраво. Дори почнаха и болни циганета да идват /вярвайте ми станала съм расистка/.  Thinking Ей щях да претрепя едно, защото бутна нарочно Вито и той падна и като ме видя - изчезна като дим. Close
Лек ден от нас   bouquet

# 481
  • Once there was a Hushpuppy...
Момичета здравейте Simple Smile
за съжаление от работа не ми остава време да пиша, но пък сме и болни всички вкъщи вече доста време. Не знам вирус ли или грип, всичко започна с еднодневна темперетура и после едни реки сополи и кашлица и така вече 2 седмици и половина. Ката се замисля newsm78 - сме от около 20 дена така. Вече сили нямам, аз също болна- температура и хрема 10 дена/при това съм на работа/
Искам да ви помоля за съвет Praynig
Какъв сироп или нещо друго да му дам за спиране на кашлицата?
Давахме Проспан, Вентолин, още един/забравих му името..../ - и нищо!
Не ни предписаха АБ и на двамата и още си го влачим, но проблема е че искат да го спирам от ясла, а той беше цяла седмица в къщи и не се оправи напълно. Направо съм отчаяна - толково дълга кашлица.... Sad

# 482
  • София
Аз съм най-доволна от Стодал. Хомеопатичен от боаронските е. Не ми се е налагало скоро, дано не ми се наложи де... Моето мнение е, че какъвто и да е отхрачващ сироп да вземеш ще свърши работа, важното е да харесва на вкус на детето, за да го пие с желание, а не да му се набутва лъжичката на сила и я изпие, я не. Вентолин не е отхрачващ сироп, предполага знаеш де, ма аз да си кажа.
Хубаво е да се спре от ясла, за да се стабилизира напълно според мен, но аз от ясленските неща съм далеч.
Бързо оздравяване!

# 483
Мамамецана  ще ти се стори сигурно врели некипели това което ще ти напиша, но е изпробвано върху доста деца и е действало надявам се и при вас да подейства.

100гр небет шекер/вземам го от аптека има го и в някои квартални магазини/
300мл бира
един настърган лимон с кората без семките
вари се нсичко това на водна баня 40 мин.
прецеждаш през по едра цедка или тензух

Давам на Тони през 2-3часа първите три дена по една чаена лъжичка, а като видя че кашлицата намалява и отшумява три пъти на ден по една чаена лъжичка и повече да дадеш не е проблем, от тези съставки нищо няма да му стане.
А за мен съм пила по една супена лъжица на всеки час докато изпия цялото количество и се оправих.

Успех и на вас, ако решиш да го приложиш  Hug

# 484
Хоп троп и аз съм тук   bouquet

# 485
Хоп троп и аз съм тук   bouquet
newsm78 по какъв повод?

# 486
# 487
 Embarassed Ще разгледам, може да има какво да науча от тук Simple Smile

# 488
mamamecana - аз също като Джери съм давала "Стодал", но последния път като не се оправи от него му давах Еуреспал 0,2 % и много останах доволна . Бързо му мина кашлицата. Все пак ако искаш се консултирай с лекар, че две седмици кашлица е доста дълъг период от време и дали няма да изпише АБ. Заедно със сиропа му давах Оксцилококциум.
Дано бързо да се оправите, че притесненията да отминат  Hug  bouquet

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 12:54 от rosicp

# 489
Мамамецана аз съм много доволна от умкалора като давам сироп давам и капки умкалор и много по-бързо спира кашлицата  Peace

# 490
  • София
Ради, и Жорко   беше 10 дни с ужасна кашлица и сополи. Давахме Вентолин 3х2мл и почти се оправи, но още има храчки.... Повече от една седмица не можах да го държа в къщи и сега ходи на ясла, но вече е по-добре. Аз и от Умкалор капки съм доволна. Докторката каза, че повече от час-два не бива да стои навън, нищо че е топло. Така че повече в къщи...  Hug
Целувки на Криско и на теб бързо оздравяване    bouquet

# 491
  • Once there was a Hushpuppy...
Много ви благодаря, момичета!
Лекарката каза да започна да давам Ериус сироп, пак Вентолин, Калциев глюконат и Цинапсин.....
Не знам какво да правя, иска ми се да опитам и това на Нели, но събота и неделя като имам време. И останалите също,които казахте че са добри....
Просто вече се чудя какво да купя, като аптека съм в къщи. ooooh!

Преди малко говорих и с кумата ми и тя каза,че Вентолин сироп е за много усложнени случай - почти асматични пристъпи....нямам думи, а тя на него го изписа само защото кашля. В комбинация с Флудитек - аз не четох подробно листовките, но пак кумата ми каза че те не е редно да се дават едновременно....така ли е момичета ooooh!
Тооо, вече и да се ядосвам - никакъв смисъл. Имате ли впечатления и от Мукоплант на Др.Тайс?

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 20:06 от mamamecana

# 492
И аз вече не помня какво съм давала за кашлица, но сега пие АСС, прахчета. Отново за изчистване на секретите. Нослето е чисто.

Нервакова, шапка ти свалям за увереността, с която действаш и разчиташ на личната си преценка. Такъв страх ме гони от мин. година, че като се закашля, директно тичам при доктора да го преслушва. Само на баща му даваме "лекарства" от народната медицина. Какво ще препоръчаш за нашият случай?

Мецанке, и ние се влачим от 2 седмици, и болнични бях, и на ясла не ходи. По-добре да е вкъщи за 10на дни и да се оправи напълно. Аз пак съм с баба гледачка. Дано в понеделник вече да е здрав!

Всички вируси от яслата обрахме, не знам колко време продължава адаптацията, но почти нямам нощ, в която да спя спокойно  Tired

# 493
Мамамецана, аз не бих дала Вентолин, той е за спазми и много товари организма, а поред мен детенцето ти се чисти вече, Мукопланта аз повече го харесвам от Стодал, за мен Стодал е захарна  водичка.
Ериуса го давам на Тони при ларингоспазъм, а се предписва и при бронхоспазми, той е кортикостероид и е антиалергизиращо. Не разбирам,  защо ви го предписват, но не съм и компетентна де, имам само малко опит за съжаление.
Вие не питате ли лекаря защо предписва дадено лекарство и защо, аз мойта я скъсвам от разпити.

Грети, преценям кога да дам АБ и кога не, защото си познавам детето, а и я виждам кога ми шикалкави доки и го предписва ей така за да се презастрахова, но да бъда честна и да си призная, че винаги пробва първо хомеопатия, а след това предписва АБ, НО нещо се спече след новогодишния спазъм и  Тони като зачерви гърло и тя айде АБ, ама аз не давам.
Ама душичката ми трепери докато видя подобрение  Cry
Не правете като мен, а водете и на друг лекар докато нацелите точния.

# 494
  • София
Лекарите по преценка предписват Вентолин по схема с малки дози, за да предотвратят бронхоспазми.
Ериус е антихистамин, не кортикостероид. Изписват антихистамини, защото използват на противоалергичните лекарства свойството да отбъбват лигавиците, намалява секрецията.
Имам опит с Мукоплант. На Моника не и харесва на вкус и следователно не свърши работа. Всички сиропи са еднакви за мен.  Ако се наложи давам Стодал, защото го харесва и на мен ми е помагал не веднъж.
Не разпитвам нашият лекар, той винаги подробно обяснява всичко.
Грети, бързо оздравяване и на вас!

Общи условия

Активация на акаунт