Отговори
# 195
Моята беба харесва пюрето на бейби лав - картоф с тиквичка.Явно си зависи от детето.Аз започнах с морков, след това тиква, картоф.Давах броколи, сладка царевица, тиква с морков и ябълка, морков с ябълка.От днес давам и само ябълка.Ще ми се да дам оризова каша, но беба е едричка и не знам.

# 196
  • София
Май само аз ще започна с оризова каша newsm78 .

# 197
Аз затова съм в такава чуденка...оризовата каша ми се струва щадяща коремчето.Освен това си мисля, че ако започна с нея, ще мога вечер да давам помалко за приспиване... coolcool
Иначе съм си взела всякакви марки пюрета:) За килцата, сега го тегли с дрехи и памперс-8.600  261uu

# 198
   И аз започнах по втората схема. Но и ние се позапекохме и нито пюрето от сливи, нито от круши ни помага. Сега почна да ака през ден и то като му натискам крачетата към коремчето.

# 199
  • София
а - между другото да питам и аз - има ли друг чист пащърнак освен този ХИП?
Има чист пащърнак на Сънвал при това е много вкусен и струва само 1,30-1,40 според това откъде го купуваш.

# 200
  • По широкия бял свят
И Ралица отказа картоф с тиквички, но като го смесих с морков и си го хапна.  feeding

# 201
Този Сънвал така и не го намерих в DM-а newsm78 ,
иначе там има на Baby Love, Хип и разни други не толкова известни марки - много ми харесва как са подредени там пюретата, като в аптека - всяко си е на мястото и е лесно да намериш, каквото ти трябва, а не като в Кауфланд - да ровиш по кутиите и най-често да попадаш на пюрета, които не са си на мястото - там като отида за пюрета и ставам разногледа  #Crazy Laughing
Ние почнахме пюретата в някаква подобна последователност: морков, тиква, тиква с морков, морков с картоф, тиква с картоф, различни зеленчуци / които трябваше да оставя за по-късно/, тиквички с картоф, тиква с картоф и броколи / почнах да правя миксове, за да въведа броколито  Laughing/ и така сега мисля, като свикне с броколито да дам и броколи с ориз, купила съм и пащърнак с картоф и някакво на Ганчев интересно взех - картофи, моркови и овесени ядки - чудя се кога да го дам, заради ядките - дали пък не е рано newsm78
Кофти, че докато въвеждам нови зеленчуци не мога да въвеждам плодови пюрета, а като давах слива тъкмо почна да си нормализира коремчето, иначе сега ходи през ден и на втория ден обикновено е кисел и не заспива преди да се изходи... Забелязах нещо интересно, което прави след като се е изакал - мята краката нагоре-надолу със засилка, така че да се отвие максимално и сякаш иска да се освободи, да "изрита" акания памперс  Laughing Вашите бебоци правят ли така или аз съм го разглезила да сменям всеки път памперса веднага след като се изходи и той ме "подсеща" Crazy Laughing

# 202
  • София
Майчета, извинявайте, но имам нужда от информация. Предполагам, че не е точното място тук, но на вас имам вяра. Моя приятелка скоро трябва да роди, но доктораката й я е издразнила нещо много. Та, моля споделете изпитани доктори за секцио от болниците Майчин дом и Шейново в София. Предварително ви благодаря!
Да са живи и здрави кадърните доктори и акушери и още много здрави бебчета да израждат.

Мога да ти препоръчам Ненов в Шейново - той ми направи секциото и съм много доволна от прoфесионализма и отношението му.

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 23:23 от stassimira

# 203
Aз също купувам пъщърнак на Сънвал,но от бебеборси в ДМ не съм виждала.Иначе съм се запасила с пюрета от всякакъв вид.Като изтървана съм в тез бебеборси,купувам купувам и все забравям по нещо.Днес и купих и каша,педиатърката каза да не и давам че била много бузеста,ама тя си е с бузки от раждането,а и изобщо не е едра даже май си е дребосък,преди 10 дни беше 7,100 62 см.Та купих аз каша на Belvit за запек уж специална дири бири...обаче на упътването пише
"за да приготвите кашата просто добавете вода или АМ и разбъркайте да получаване на сместа"
Хм колко  "просто" наистина....по надолу пък пише че в 200 мл мляко се слагат 8 супени лъжици от кашата.Мойта руса глава обаче не разбра,какво количество каша да и дам,и по същия начин както с пюретата ли,по малко  по малко докато стигна до....колко?Не смея да питам педиатърката че ще ми се накара,не била привърженик на кашите....и накрая с вода или мляко да я приготвям?Нали уж се замества млечно хранене,ж готовите пюрета също няма мляко а казват в домашните да се слага newsm78а бе много се оплетох с това захранване,сте ги проям аз накрая тез каши сокчета пюрета,попари,глутени и т.н

# 204
  • София
И Ники още не се обръща сам - справя се ако му прибера едната ръка под тялото да се обърне от корем по гръб. Сега най любимо му е да си играе с пръстите на крачетата - постоянно е на кълбо и със свалени чорапи. Върти се на ляво на дясно като топка.
Засега слабо място ни е опората на краката - така каза рехабилитатирката при която ходим и затова наблягаме на гимнастика за крака. Изобщо не обича да стои с изправени крака и голямата му глава все надолу го повлича.

Нашия тати много ми помага и така е било винаги. Единствено през нощта абсолютно нищо не чува но ако го събудя става и гледа детето - много рядко е отклазвал. Той си знае че прахосмукачката е негово задължение - аз не съм пускала от 2 години. Лятото ни изгоря прахосмукачката и аз се вкарах в една чуденка дали да си купуваме прахосмукачка или парочистачка и резултата аз се чудя вече седмица а вкъщи станало едно мръсно мръсно. Накрая му се оплаквам колко е мръсно а той застава на Ф и ми казва " Ами така е като отказваш да ми купиш прахосмукачка."

# 205
Май само аз ще започна с оризова каша newsm78 .
и аз  Peaceначалото на февруари,ние си цокаме кърмичка с кеф и си дебелеем порядъчно Joy

Момичета,помогнете-големият ми син е с Т-лепна вирус.Държа ги с малкия в различни стаи,но аз ходя навсякъде.Какво мога да пия профилактично при положение ,че изцяло се кърмим newsm78-за сега пих Осцилококцинум и вит.Ц
Мога ли да пия ефералган??? newsm78

# 206

Момичета,помогнете-големият ми син е с Т-лепна вирус.Държа ги с малкия в различни стаи,но аз ходя навсякъде.Какво мога да пия профилактично при положение ,че изцяло се кърмим newsm78-за сега пих Осцилококцинум и вит.Ц
Мога ли да пия ефералган??? newsm78

С щерката профилактично пием Инфлуцид - хомеопатично е и е против грип и вируси. И слагай маска - неудобно е, но помага да не се разнесе заразата Peace.

# 207
  • София
Деси, Либи, мерси за съветите. Сега ще си купя пащърнак и броколи, тиквичките с картоф на Хип и ние хич не ги харесахме, а ги разредих с близо 60мл. кърма.
Сънвал ги няма в ДМ, аз ги пазарувам онлайн от ibebe, за два дни доставят, даже бях поръчала две купички от там и понеже едната не беше налична ми подариха друга Simple Smile Сега ядем крушата на Сънвал, харесва я. Иначе вчера я оставих цял ден само на кърма и коремчето вече е добре  Simple Smile
Starry, аз ще зачакам с кашите също, точно поради тази причина - вървим си едрички. На консултацията на 05.01 беше 9кг. и 68см. Бузанка. Та по-скоро ще въведа месце и жълтък, и тогава каши, като мисля да ги давам два пъти седмично. А с какво ще замествам яденето, което препоръчват да се замества с каша идея си нямам, ще питам педиатъра. Засега давам малко плод и кърма, така четох в една книжка за захранването , която беше към един брой на Моето бебе.

# 208
misleto, и аз обмислям започване с оризова каша. Имам още 3 седмици Wink

margo, твърде рано е за глутен, според мен (а той се съдържа в овесените ядки). Глутен смятам да започна да въвеждам след 10-ти месец.

# 209
  • Miami

Кофти, че докато въвеждам нови зеленчуци не мога да въвеждам плодови пюрета, а като давах слива тъкмо почна да си нормализира коремчето...Laughing

И какво ти пречи да даваш сливата всеки ден, след като си я въвела вече и знаеш, че няма проблем с нея?

Общи условия

Активация на акаунт