Отговори
# 540
Totoni, напълно разбирам чуденката ти. Всяка майка иска най-доброто за детето си, а името е едно от основните неща. Популярността на името по принцип не трябва да те притеснява. Най-добре е да се довериш на инстнкта си и той ще ти подскаже кое е името на твоето дете.
За пример ще кажа, че второто ми дете все не можеха да го видят дали е момче или момиче. И понеже карах много различна бременност аз реших, че е момиче и бях измислила много хубаво женско име. Но точно преди да родя се оказа, че е момче, та бързичко трябваше да мисля име за мъж. Името, което избрах впоследствие се оказа в топ 10, но какво от това - за мене детето ми е уникално и носи с името си и своята уникалност. Женското име продължи да ми харесва, само че сега не го усещам като подходящо за това дете, ама никак. Първо бях измислила едно име, средно популярно, но нещо с времето го промених. Това което съм избрала със сигурност няма да бъде възприето от всички, но аз така го чувствам и не мога да възприема други предложения.
Наистина, просто си го представи, наричай бебето с различни имена, които ти харесват. Може дори да имаш две или три, от които да избереш като видиш бебето. То ще ти подскаже как да го наречеш!
Успех!!! Hug

# 541
Тони искаш от изброените от теб да кажем кое е по по ли??
според мен трябва да е ваш,личен избор....и да ще го носи цял живот ,но е важното да е дадено с много любов от вас...това е едно от малкото неща което даваме още с раждането на бебето,някак да му отива, не бързай,като видиш бебо сама/двамата с мъжа ти ще ЗНАЕТЕ кое е неговото Peace

Не мога да си представя сина ми да се казва по друг начин Mr. Green...а и дори не сме обсъждали как ще е името му,роди-видях го/беше като две капки вода с баща си/ и го решихме  Hug

момичета-първата ми болезнена контакция през живота ми е факт Shocked...боляло......

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 16:26 от anilevI

# 542
...
Момичета днес се замислих ако тръгна да раждам по-рано и се наложи секцио по спешност и аз като не съм нито гладна и жадна (че нали така правят операции) какво ще стане? Промивка на стомаха ли ще ми правят? Blush Sick

И аз съм си го мислила ,особено както преяждам системно  ooooh! .
Обаче една позната скоро ми разказа как са й правили спешното секцио-нямало време нито за клизма ,нито за тестове към медикаменти.Не е имало проблеми .
На мен като ми правиха първото секцио ,също се водеше спешно ,но бях яла само един банан на обяд и докторът насрочи 17.ч. операцията(да мине малко време) ,като през това време не трябваше да пия и вода .

Почвам да се чудя дали да не си купя и аз Биопарокс .Моята джи пи каза ,че препоръчва по-скоро Стодал(сироп )  Thinking-по тел. говорихме ,не смея да си покажа носа навън .

# 543
Здравейте момичета,
знам че сте на вълна похапване и апетит, и аз го имам в изобилие тези дни  Grinning
но да ви отклоня малко, искам да ви попитам за арниката.
чета от този линк
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=2034
и четейки попадам на различни съвети
веднъж пише ако е 5 СН - 2 по 3 зрънца месец преди раждането
ако е Арника Монтана /каквато съм си купила/ - 1 или 2 пъти по 5 зрънца месец преди раждането
а на друго място виждам че пише 9СН по същата схема като 5СН.
Та тъй като ми стана малко каша в главата, моля кажете ако ще се ражда нормално /поне за сега така си мисля/ и съм си купила 9СН арника монтана, как да я приемам?
Благодаря  Blush

# 544
Честит рожден ден на Бобчо!!!  bouquet
Честит син на мама Светла!!!  bouquet

за апетита- и аз напоследък не мога да се спра и все към сладкото ме тегли, все едно съм преди цикъл, чудя се дали пък не предвещава скорощно раждане.. newsm78
Гледам обаче да не налитам на шоколада, по-скоро ме тегли към бисквитите, но съм си купила само обикновени и пълнозърнести и ги хапвам на закуска с горещо какао, заредила съм се и със сушени плодове, които ми помагат и срещу запека и утоляват глада ми към сладкото.

Тони, ако те успокоява това, аз имам същия проблем като теб с името и тъкмо избера някое и се намери някой, който да ми повлияе и да се разколебая. Наскоро имахме доста сериозен спор по тази тема с мъжа ми, след като уж бяхме се спряли на едно име и в последствие аз казах, ами пък не искаш ли да го кръстим по друг начин. Според него целият ми проблем идва оттам, че се опитвам да угодя на всички, но не и на себе си, а трябва да избера име, което на мен да ми харесва. Ами като нямам любимо мъжко име какво да направя. Sad Все гледам да вкарам отнякъде логиката при избора. Не искам да е банално и често срещано, а и искам да е интернационално, както и не искам да се сърдят бабите и дядовците-големите традиционалисти. Затова компромисен вариант избрах буквата В на свекъра Венцислав- Валентин, уж срещащо се навсякъде..Обаче един приятел немец ми каза, че Валентин било супер остаряло в Германия, а все пак детето ще има и немски паспорт..И аз взех да се замислям за Стефан, което в превод на български от гръцки е Венцислав, но пък тук майка ми ме скастри, че едно било Венцислав да кажеш, друго Стефан. На мъжа ми не съм му казала за колебанията, че пак ще се ядоса. Той каза, че не му пука остаряло или не и каквото и да е името, ще свикне с него.. Crossing ArmsТа и при мен големи колебания, ама май накрая ще си го оставим Валентин.. Rolling Eyes
А ти между тези всичките ли се колебаеш?? Това , че се среща често, да не те притеснява, май е по-кофти да не се среща въобще, тогава може да го подиграват, децата са много жестоки понякога и умеят да правят разни асоциации.. Но зависи какво искате- дали да е с интернационално звучене или типично българско. Защо не хвърлиш поглед на някоя класация, ама не да гледаш топ 10, а топ 20- имената от 10 до 20 място?? Може да изскочи нещо хем интересно, хем не дотолкова често срещано..

Извинявам се за дългия пост..! Embarassed

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 16:51 от Sofie

# 545
  • София
За Стодал - аз го пия и ефект никакъв, а кашлицата става все по-гадна. Минавам на биопарокс.
За апетита - не съм вярвала, че с над 38 температура, кашлица и гърлобол  може да си мисля само за храна, ама е факт - няма такава лакомия, все с нещо се тъпча.

# 546
Happy-mamma благодаря ти!  HugКакто винаги с точните думи и мнооого хубаво си си изказала мнението. В крайна сметка май и аз ще съм на този вариянт- по-добре много популярно,но красиво име,отколкото рядко,но ... да кажем да не си го носи с кеф! Grinning
Иве като цитирах имената нямах това предвид да гласуваме кое е по,по, най,а това че най-хубавите според моите критерии имена са и най-разпространените BlushА това,че ще дадем с любов името на детето си- просто е сигурно,както и да решим да го кръстим,толкова сме го чакали Heart Eyes!Но искам и той да си го харесва и да си го носи гордо! Това за мен си е също отговорност. Като го видя... незнам дали ще му дам име от пръв поглед,по-скоро ще се объркам още повече,доколкото се познавам  Laughing, но както казваш,ако имаме примерно 2 имена впредвид- като се роди може да решим кое от двете да бъде.Благодаря!  bouquet
Софи, благодаря ти и на теб и твоята чуденка е сходна значи- да интернационално,хубаво име искаме естествено,навсякъде да се приема. Иначе сме взели и решението,че носи собственото си име,няма да е кръстено на никого.Добре поне,че свекърите ми са либерални хора,че ако трябваше и с 1 буква само да се съобразявам... Whistling Мисля,че в крайна сметка ще вземем всички правилното решение за имената на децата ни,така както го чувстваме най-добре! Hug
Бобето аз приемам 5СН, 2х3 на ден

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 16:53 от Totoni

# 547
...
Момичета днес се замислих ако тръгна да раждам по-рано и се наложи секцио по спешност и аз като не съм нито гладна и жадна (че нали така правят операции) какво ще стане? Промивка на стомаха ли ще ми правят? Blush Sick

И аз съм си го мислила ,особено както преяждам системно  ooooh! .
Обаче една позната скоро ми разказа как са й правили спешното секцио-нямало време нито за клизма ,нито за тестове към медикаменти.Не е имало проблеми .
На мен като ми правиха първото секцио ,също се водеше спешно ,но бях яла само един банан на обяд и докторът насрочи 17.ч. операцията(да мине малко време) ,като през това време не трябваше да пия и вода .

.

Благодаря ти! Ще чакам и другите момичета да споделят мнение! Hug

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 17:06 от Shine On You Crazy Diamond

# 548
Бобето пия веднъж по 5 зрънца АРНИКА 5CH
от понеделник почвам два пъти
седмица преди термин увеличавам на 3 пъти
а при самото раждане през 2 часа по 3 зрънца
дали е 5СН или 9СН схемата на прием е еднаква.

Shine On You Crazy Diamond  Стодала е майтап работа-никога не ми е помагал,а и на детето Naughty,вземи Биопарокс,ще усетиш облекчението

контракцийките бяха две през 10мин...обаче болезнени Whistling...сега нямам  Mr. Green

# 549
момичета, ако някоя не си е купила още количка, предлагат ми HIGH TRECK Bebe comfort с всички видове кошници, на половин цена - ползвана, да ми пише на лични, да дам координатите.

# 550
момичета, тема 27, страница 35, 36, живот и здраве утре да ни изпишат ще ви пратя на личния клипчето.

Мисля да искам да се включа и във фесбука - кукуто нали те ви е нападнала там?

Като сложат епидоралната при секцио правят клизма и бръснене, ако не ти кажат, не знаеш какво става. Мъжът ми ми държа ръката по време на операцията, отделиха го с платно да ме гледа от кръста нагоре само.

пак изпускам , ама от събота съм редовна, като дойде бабата  Mr. Green

Не се плашете от нищо - нагласата е много важна, мислете само за бебоците и всичко ще е ОК!

# 551
момичета, ако някоя не си е купила още количка, предлагат ми HIGH TRECK Bebe comfort с всички видове кошници, на половин цена - ползвана, да ми пише на лични, да дам координатите.
СтраОтна.
Аз си я купих вече, но ми е любопитно каква е точно офертата.
В смисъл всички видове кошници, но например коша за новородено на марката има два модела :Уиндоо и Стреети(цените им са различни и то с 200лв разлика), както и кошничката за кола има два вариатна (Креатис фикс и пак някакво Стрийти)

ТЕди, и аз искам клипче, да си кажа Simple Smile

# 552
Здравейте  и от мен.

Честито на всички мами, гушнали вече своите малки съкровища. да са ви живи и здрави.

аз исках да споделя с вас за шейново - с избор на екип съм и вчера отивам при моя лекар и небрежно питам дали е станал хаос с новите цени за избор на екип, а той небержно отговори - Ами то цената си е същата, само че на болницата си плащаш 350лв и останалото на мен по масата. егати търгашката работа. стана ми много гадно. някак си мисълта да си платя 900лв на болницата повече ми харесваше. освен това го инаформирах, че имам и уговорка с акушерка, а той ме пита дали ще дойде тя и дали аз ще и се обадя. все едно не е чак толкова важно той да дойде навреме, само парите да вземе. гадна работа.
док каза, че бебето е 3100, силно скъсена шийка, разкритие 2,5см, глава ниско долу - скоро ще е събитието, ама кога...
много се забавлявам с приятелите ни, които по няколкп пъти на ден звънят на мъжа ми да питат как съм. единия, които евентуално ще идва да поседи с марти ако тръгна да раждам през ноща е казал само да не тръгна да раждам днес, че е в командировка Simple Smileшоуто е пълно. всички чаат ли чакат , а аз се ослушвам. чакам си РД-то на 02.02 -:)

за името - и ние имаме 2 имена, на които сме се спряли - едното си е мой избор, другото на татито, но и двамата харесваме и двете и сега чакам да я видя дамата, за да реша. но предния път си беше мой избор на името и таткото много се опъваше докате не ме видя след раждането, с пясъка на корема и витаеща от пълната упойка и каза, твоето ще е - и така детето се оказа Мартин Simple Smile ама този път - ще видим, май съм склонна да отстъпя.

искам и да ви се оплача - Марти от понеделник ми е с 37,2 темп, рядко качва до 38, но бързо си я сваля. днес пунахме пълна кр. картина - нищо не излезе. няма хрема, гърлото е едвам зачервено, не го боли нищо, единствено ходилата и дланите са му жълти , а не съм давала моркови, тиква и т.н. направо не знам какво е. стах ме  да го заведа на педи да не лепне нещо друго там. лекувам го само с хомеопатия в момента и се чудя дали не е реакция от това или е нещо, което ми убягва.

# 553
Тони,и на мен това ми е чуденка за името...Още преди да забременея втори път,съм си мислела,ако имам пак момче как ще го кръстя...Сега това име ни е вариант,но пък на който да го кажем предпочита другия ни вариант и се разколебавам...Таткото си пасува...На него повече му харесва варианта ни дето никой не го одобрява....ама и той почва да клони към другия заради мнението на другите...И незнам...С на баткото името пак се колебаехме,ама поне бяха сходни имената и общо взето нямаше кой знае какво значение,кое от двете да е,та теглихме чоп... Mr. Green Ама сега са различни двете имена...И май,май накрая ще си изберем тва дето на нас си ни харесва без значение,мнението на околните...

Лилиша,не че да те плаша,ама урината как е? Да е по-тъмна? Това с жълтееенето не ми се струва да е от хомеопатия.Искай да ви изследват за Хепатит А,че моята приятелка така влезе в болницата,няколко дни ниска темп. 37,2-3 Шегувахме се с нея,че е от бременността да не се шашка,ама се оказа Хепатит.Пак казвам,да не те плаша,тук при нас има доста заболели и ми е болна тема...ама няма да навреди да пуснете изследвания да видите

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 17:26 от adi_v4

# 554
Здравейте момичета!Първо да честитя и после ще дам отчет от днес!

Честита дъщеричка Нели на мама Мечтание! Да расте много здрава, весела и щастлива!

Честит син Даниел на мама Светла!С пожелание да бъде здрав,щастлив и много да ви радва!

Бобчо, честит рожден ден и от мен!С пожелание за здраве, щастие и много любов!!!!

Общи условия

Активация на акаунт