ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 174
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Да взем да се оплача малко...  Rolling Eyes
Предната нощ синът ми вдигна 37.8... Това добре. Ама като си го знам, следобед щеше да вдигне над 39.. И се обадих на хом., да каже какви ХЛ да си взема, за да имам и като вдигне високата Т ще му се обадя и да ми каже какво да му дам... И отидохме, взех си сума ти ХЛ.. И детето вдигна 38.8, но се чувстваше екстра, много добре; заспа си, събуди се с 39.3 и продължи да вдига.. Стигна до 39.6 и звъннах на хом.. А той ми каза да се изкъпем... Изкъпахме се, на него му се доспа, но вдигна 39.9 вече и не можеше да спи... И се наложи да дам панадол....  Sad Много го преживях.... И цяла нощ сме карали без ХЛ, 2 пъти стигна до 39.7, 39.8.... и това много преживявам... днес ще го заведа на хом. и ще му кажа, че не съм доволна, че трябваше като му звъннах да ме разпита и да ми каже какво хл да дам или поне да ми каже, че не може да прецени на момента и т.н... а не директно да ми препоръчва баня...  Sad Така, оплаках се. Мерси    bouquet
  На бас, че след като едно денонощие е поддържал 39.8С (Каква чудесна и силна Жизнена сила!  Hug) сега поне 1-2 месеца няма да боледува или ако да, то в мн. по-лека форма. Grinning

А ние като поддържахме 3 денонощия 39,4 ? 3x2= 6 месеца без болести  Laughing Шегичка ...

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 19:48 от kassii

# 496
СТРАХ МЕ Е!
  Тъкмо се бях навила да се доверя на хомеопатията и май съм на път да се откажа. Засега.
Нека знаещите да отговорят, защо моята приятелка, която досега някак си се справяше с обривите по ръцете и краката, мажеше си ги с някакви силни кремове, след като започна лечение с хомеопатия, не само че не се подобри, ами обривите и много се влошиха.
  Вече не са само по ръцете и краката, ами и по гърдите и ужас, по лицето. Хомеопатичката и казала че е някаква криза, но тя е в паника. Според вас какво означава това и какво да се прави за да изчезнат поне от лицето и, че не може да се покаже навън?

Мая, да отгатнем какви са тези "силни" кремове?

Най-силните са Кортикостероидните препарати, кремчета, таблетки и инжекции Урбазон и т.н.

След тяхното "лечебно", всъщност потискащо действие, обрива е победен. Ура! Ура ли?

Мислим си че е победен упорития обрив, а всъщност воюваме и побеждаваме собствената си (или на детето ни) жизнена сила, която отстъпва и болестта се вкарва навътре, към вътрешни органи и системи, та чак до най-дълбокото ниво - Психиката.

Детето което е било спокойно и весело (с обрив) става нервно, раздразнително, агресивно, тъжно, затворено, плаче безпричинно, напикава се нощем, но... е без обрив!

Това му поведение в повечето случаи се тълкува от родителите като "капризничене, лигавене" и с това случая за тях е приключен.
  Важното е, че кожата му е перфектно гладка...

Вие как мислите, кое е по-важно в случая?

Алекс, точно това твое обяснение имах предвид като казах, че се страхувам да не подтиснем проблема, но в комбинация със Силиката се надявам да не " ... навлизаме в психиката" благодарение на Аериуса.
Май объркано говоря.
Значи Кортикостероидите подтискат проблема и го "вкарват" навътре, а Силиката го "изкарва" или не позволява да навлезе.
Лелеее, колко лаишки се изказах Embarassed

# 497
  • ул. "Мечтание"
Да, кортикостероидите подтискат.  Peace
Те и докторите си го казват, че кортикостероидите не лекуват, а дават временно облекчение.

# 498
А "навлезлия" в психиката проблем не може ли да "излезе" и с подходяща психо-терапия? Срещите с психолози - клинични не са ли вид "изваждане" на проблема и решаването му?
Ето и това ще направя Thinking Thinking

Да, може. Но обикновено става доста по-бавно отколкото с хомеопатия (което не е задължително да е минус).
При предишен мой проблем комбинирах психотерапия с ХЛ и резултатие бяха повече от чудесни!  Peace
Моля те, дай координати на психо-терапевта, защото си мисля, че той ТРЯБВА да е наяно и с хомеопатията и, че проблемът идва от подтискането с лекарства и въобще да ЗНАЕ за тази философия, за да действа правилно.
Или греша?

# 499
  • ул. "Мечтание"
Ами не знам дали трябва да е наясно. При мен беше бонус, че терапевтката ми е наясно с алтернативни методи на лечение (тя самата работи с баховите есенции). Тя работи в София, ако ти върши работа ще ти пратя координатите!  Peace

# 500
  • София - Варна - Бургас
kassii

Цитат
Алекс, точно това твое обяснение имах предвид като казах, че се страхувам да не подтиснем проблема, но в комбинация със Силиката се надявам да не " ... навлизаме в психиката" благодарение на Аериуса.
Май объркано говоря.
Значи Кортикостероидите подтискат проблема и го "вкарват" навътре, а Силиката го "изкарва" или не позволява да навлезе.
Лелеее, колко лаишки се изказах
 Embarassed

Хомеопатичните лекарства не потискат, освен когато се приемат 2 и повече наведнъж и то с чести повторения.
  Хомеопатичните л-ва стимулират жизнената сила на принципа: "Подобното подобното лекува" в посока излекуване, а то винаги е отвътре - навън, от жизненоважни органи и системи - към периферията, а това е КОЖАТА!
   Така че не се плашете ако има първоначален обрив или засилване на някой съществуващ или проявявал се и преди симптом. Именно този първоначален симптом ще бъде в по-голява или по-малка степен истински излекуван!
   Това ще е относително краткотрайно, от няколко часа до няколко дни или седмица, две.

Да се внимава обаче и по възможност да се отстраняват т.н. "негативни поддържащи причини".
  Такива например са: Конфликти в работата или в семейството, а при децата най-честа причина може да бъде родителска ДОМИНАЦИЯ, която може да се провежда и с тих глас, но настойчиво и продължително. Доминация, която елиминира естествения стремеж на децата за самоидентификация.
  Несправедливо наказание или несправедливо укоряване или пък раждането на по-малко братче или сестриче и т.н.

# 501
Ами не знам дали трябва да е наясно. При мен беше бонус, че терапевтката ми е наясно с алтернативни методи на лечение (тя самата работи с баховите есенции). Тя работи в София, ако ти върши работа ще ти пратя координатите!  Peace
Чудесна си. Чакам

# 502
kassii

Цитат
Май объркано говоря.
Лелеее, колко лаишки се изказах
 Embarassed

Хомеопатичните лекарства не потискат, освен когато се приемат 2 и повече наведнъж и то с чести повторения.
  Хомеопатичните л-ва стимулират жизнената сила на принципа: "Подобното подобното лекува" в посока излекуване, а то винаги е отвътре - навън, от жизненоважни органи и системи - към периферията, а това е КОЖАТА!
   Така че не се плашете ако има първоначален обрив или засилване на някой съществуващ или проявявал се и преди симптом. Именно този първоначален симптом ще бъде в по-голява или по-малка степен истински излекуван!
   Това ще е относително краткотрайно, от няколко часа до няколко дни или седмица, две.

Да се внимава обаче и по възможност да се отстраняват т.н. "негативни поддържащи причини".
  Такива например са: Конфликти в работата или в семейството, а при децата най-честа причина може да бъде родителска ДОМИНАЦИЯ, която може да се провежда и с тих глас, но настойчиво и продължително. Доминация, която елиминира естествения стремеж на децата за самоидентификация.
  Несправедливо наказание или несправедливо укоряване или пък раждането на по-малко братче или сестриче и т.н.

Какво значи да се отстранява "негативна поддържаща причина" раждане на по-малко братче. ? По-скоро си представям, че хом. ще ПОМОГНЕ на по-голямото да приеме, да продолее и т.н. новият член на сем. или евентуалната ревност.
Виж за доминацията на родителите вече е много сложно. А за справедливостта - още повече. Ужким се стараем да сме справедливи, а все грешим...
Какво да се прави, никой не е роден научен. Учим се в движение.
Може би при нас, този чест проблем с нечуването и задържането на вода е следствие точно от кава "негативна поддържаща причина"
 Embarassed Cry Confused
А толкова много се старая, обмислям, чета, споделям ...
Май трябва да стана по-джаста-праста. Не са един и два случаите около мен на джаста-праста родителско отношение и нулево внимание, а децата здрави, бързо се оправят ...
Оооооооох пак навлязох в дълбоки води
Само ги говоря ...

# 503
  • ул. "Мечтание"
А толкова много се старая, обмислям, чета, споделям ...
Май трябва да стана по-джаста-праста...

Със сигурност ще е по-добре, ако задълбаваш по-малко!  Peace Да не говорим, че тия обмисляния пряко рефлектират и върху децата ти. Децата винаги оправдават очакванията ни, независимо дали са негативни или позитивни.  Flutter

Пратих ти координатите на ЛС.

# 504
  • София - Варна - Бургас
kassii

Цитат
...Може би при нас, този чест проблем с нечуването и задържането на вода е следствие точно от кава "негативна поддържаща причина"
 Embarassed Cry Confused

Може да е липсата на Мама!.  Hug Разболяване като... отказ да ходи на детка градина...за да е с Мама! Виждал съм деца които вдигат висока Т. (разбира се подсъзнателно) само Мама да им отдадат повече внимание и ..... Любов!  Hug

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 22:08 от Aleksander

# 505
  • София
След като честите приеми на ХО лекарство подтискат, а не лекуват, това означава ли че сега както сме със спазъм, хомеопатът изписа Антимониум 15СН, 2х5 гранулки,
предписанието е симптоматично? След първия прием направи една малка криза в продължение на 2-3 часа кашлица, после се поуспокои - това става вчера наобяд. Днес сутринта дишането стана много обострено и се разсвири, дори нямаше нужда от слушалки, чуваше се от 2 метра разстояние. Обадих се на хомеопата и каза да дам същото, но 200 потенция. Към 3я час се успокои, заспа и свиренето също спря. Дишането обаче и досега е учестено, но явно има някакъв ефект от лечението, защото на 2-3 пъти изкашля доста сериозни храчки, поне така звучаха тъй като все още ги гълта. За сега удържам фронта и не правя инахалции с вентолин, но ми е много притеснено дали сме на прав път, тъй като това ни е първия спазъм който лекуваме с хомеопатия и протича доста по-различно.

# 506
  • Пловдив

Несправедливо наказание или несправедливо укоряване или пък раждането на по-малко братче или сестриче и т.н.[/color]

[/quote]

Нашата х-ка, доста разпитва за това.... Rolling Eyesдаали не сме много строги с детето, много взискателни... Rolling Eyes. Мисля си че не, но от друга страна аз съм много доминираща личност Embarassed, и вероятно го правя подсъзнателно....

пп Никога не сме повишавали тон, а за нагрубявания и дума не може да става. Но....си давам сметка, че понякога може би го притискаме твърде много, а.....той е толкова послушен милия Tired.

# 507
kassii

Цитат
...Може би при нас, този чест проблем с нечуването и задържането на вода е следствие точно от кава "негативна поддържаща причина"
 Embarassed Cry Confused

Може да е липсата на Мама!.  Hug Разболяване като... отказ да ходи на детка градина...за да е с Мама! Виждал съм деца които вдигат висока Т. (разбира се подсъзнателно) само Мама да им отдадат повече внимание и ..... Любов!  Hug

Почти съм сигурна в това, което казваш - разболяване, за да получат повече внимание и любов. Доказва се много пъти. Малкия се разболя от ревност, че една седмица спах с каката в отделна стая, за да се грижа за нея. Знаете как е при високите Т, кашляше почти непрекъснато ... светната лампа, за да наблюдавам ...
Опитах се да му обясня, че го правя за негово добро, за да се наспи, за да не му пречи кака му с кашлицата. Баща му зае своята позиция. Прекарваше с него вечерите ... Аз бях и много изтощена - физически и психически и често заспивах когато тя спеше, а двамата мъже трябваше да се справят с вечерите и с лягането...
Само, че при нас не е липса на мама, а прекалено много мама и двамата стават ненаситни. Искат още и още. Колкото повече време и внимание им се отделя, толкова повече искат.

# 508
  Такива например са: ...
или пък раждането на по-малко братче или сестриче и т.н
Това ясно, ама като бебето е налице какво да правим  Confused Каката уж беше без обриви дълго време, а тия дни напипах по крачката й пак грапавините, характерни за АД. А що драми и ревност се изляха вкъщи последните 2 седмици....в чудо се виждаме. Дано не й се обострят още симптомите.

# 509
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Нашата х-ка, доста разпитва за това.... Rolling Eyesдаали не сме много строги с детето, много взискателни... Rolling Eyes. Мисля си че не, но то друга страна аз съм много доминираща личност Embarassed, и вероятно го правя подсъзнателно....

пп Никога не сме повишавали тон, а за нагрубявания и дума не може да става. Но....си давам сметка, че понякога може би го притискаме твърде много, а.....той е толкова послушен милия  Tired

Май наистина сте го "вкарали" в опасната зона! Дано да се лъжа!  Praynig
  Този модел обикновено се предава от много поколения назад, а с него се придвижва и една мн. опасна болест...

Общи условия

Активация на акаунт