Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 689
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 1 020
Аз не се притеснявам да говоря с имена.
Г-жа Епанчина напуска колежа с екип от дипартманта по БГ, които основават школа за подготовка за кандидатстване в колежа - Лого 3. А с постовете си цели да набеди един изключително честен човек и преподавател. Тя знае за какво говоря, защото го познава и знае колко доблестен човек е. Тои си взима отпуск преди и след изпита, за да не участва в процеса. Всеки може да оценява работите, защото изпитът е тест, без частта по БГ - есето. Визира Г-н Кортезов, който готви състезателната математика в колежа, но не участва в процеса на изпита. Доколкото знам теста идва от америка. тук се превежда.
Г-н Кортезов участва в изработването на изпитите за олимпияди както за Б-я, така и в чуждестранни, но не взима отношение за изпита за колежа. Той винаги е подготвял деца за състезателна математика. задачи, които са от полза на децата за явяване на всякакви състезания, не само за колежа. Никога не е изнасял информация от колежа и Вие го знаете, както знаете, че и колежа не би го оставил, ако тои изнасяше информация.

# 1 021
Подкрепям Ви напълно за хубавите думи, които написахте за г-н Кортезов. Изключителен педагог и учен. Съвсем не искам да го набедя. Дори, като ме питат за добра подготовка по математика, насочвам към него. Но и към други математици от колежа.
Не знам за кой път трябва да поясня, че не обвинявам никого в изнасяне на информация за бъдещия изпит. Казвам само, че някои учители от колежа дават уроци. Вие също сте наясно с това. И само да кажа, не работя в Лого 3. Намирам преподавателките в тази школа за добри професионалисти също.

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 20:17 от Аглая Епанчина

# 1 022
Г-жа Аглая е манипулатор и интригантства по най-долен начин. "Беше замесен в кражба, но той ли открадна или него обраха..." Остава всички да гадаем кой какво е направил. Хвърли съмнение и чакай сеир казва баба ми. Изпит е близак до SAT елементарен в математическа част с много задачи за малко време. Няма загадка особена и се взема от College Board - книгите се продават официално в амазон. АК с изисквания за ученици в много отношения по-високи от школи в америка. Задължително ъплодваме в контролираща плагиатство програма. За злоба е реванш тук място има. Имам г-жа Аглая предвид. Извинете за словоред и може би правопис. Старая се колкото може.

# 1 023
Никога не е изнасял информация от колежа и Вие го знаете, както знаете, че и колежа не би го оставил, ако тои изнасяше информация.

Следя спора ви и мисля, че никой тук не е набеждавал Кортезов, че прави такива неща.

# 1 024
Г-жа Аглая е манипулатор и интригантства по най-долен начин.
Много грубо, госпожо! А доказателстава има? Или вече сте придобили някои типични български качества?

Иначе следя темата с интерес. Имам още две деца на които предстои кандидатстване след 7-ми клас. Мнението ми за АК не се е променило, а напротив, някои набелязани плюсове за колежа за вече минуси.
Е, има време.  Peace

# 1 025
В демократичния свят доказателства дава, който обвинява. Не може да хвърлят се каучукови фрази дето да навеждат на съмнения и гадания и сега да се мисли как квестор наднича в изпит. Или милия господин Кортезов дето от него по морален няма. А пък тя г-жа Аглая го препоръчвала за уроци- демек не забравяйте- той готви ученици. Очернянето е целта. Не че всичко е добро и идеално в АК. Има трески за дялане. Ама не са в изпита за кандидати.

# 1 026
Никога не е изнасял информация от колежа и Вие го знаете, както знаете, че и колежа не би го оставил, ако тои изнасяше информация.

Следя спора ви и мисля, че никой тук не е набеждавал Кортезов, че прави такива неща.

Независимо, че тя говори в множествено число и тя, и аз сме наясно, че друг учител от колежа не дава уроци.
и напдките биха могли да са само към него, което би ужасило всеки, които познава Кортезов.

# 1 027
Г-жа Аглая е манипулатор и интригантства по най-долен начин.
Много грубо, госпожо! А доказателстава има? Или вече сте придобили някои типични български качества?

Иначе следя темата с интерес. Имам още две деца на които предстои кандидатстване след 7-ми клас. Мнението ми за АК не се е променило, а напротив, някои набелязани плюсове за колежа за вече минуси.
Е, има време.  Peace

За мен това е лицемерие. Ти си се включвала в тази тема, само за да клъвнеш някой. Съмнявам се, че някога си имала интерес към това училище.
Ако бъркам, ще се извиня, но за съжаление това са впечатленията ми.

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 00:26 от rosss

# 1 028
Не, когато говоря в множествено число, имам предвид не един човек. И стоя зад думите си. Впрочем, вие сами можете да направите нужната справка, ако действително се интересувате. Но и един човек да дава уроци (което, пак повтарям, не е вярно, но да предположим, че е само един), то пак значи частните уроци все пак съществуват, не са някаква фантасмагория по отношение на колежа.

След последните постове на victoria vassileva писането тук ми стана безинтересно. Всъщност, хрумва ми да й направя едно предложение, което вероятно ще й е от полза: г-жо victoria vassileva, предлагам Ви да Ви обучавам безплатно по български език и литература. Така ще видите, че в българския език има различни стилистични пластове, познаването на които ще Ви предпази от агресивната примитивност, с която сега се характеризира тонът Ви.

Ако някой наистина се нуждае от насока при кандидатстването, склонна съм да споделя това, което знам, да насоча и към други обучаващи преподаватели. Дотогава смятам да се оттегля в по-ведрите теми, което не значи, че щом съзра ненужна и плиткоумна апология тук няма отново да се включа.

# 1 029
Не изопачавайте. Много дават уроци, но един единствен, който има общо сега с колежа. Другите, които са имали общо, но в минало време, са Лого. Това е. Другите дето дават уроци, нямат общо с колежа. Ако искате ще изброя и тях- Хасъмска, Магнет, Първа частна мат., Веди- изв ако в момента изпускам някой

# 1 030
Ох, това наистина звучи много манипулативно.
Има разлика между "насочвам деца към този преподавател за добра подготовка по математика" и "насочвам деца към него за добра подготовка за математическата част на приемния изпит в Колежа, защото той участва в организацията и оценяването, напълно наясно е какво се иска, и ще ги подготви да получат максимални оценки". Второто е нечестно предимство. Съмнявам се, че наистина не разбирате как точно звучи това, което пишете, затова и аз съм склонна да приема думите ви като доста тънък начин да създадете определена представа за колегите си в Колежа.

Интересен човек сте, спор няма.

# 1 031
 rosss, говорите неща, които са абсолютно неверни, което ме кара да мисля, че или не сте запозната (понеже няма как да познавате тези преподаватели, няма как да проникнете в личното им битие, пък аз имам в някаква степен, защото ги познавам), или влизате в познатата пропагандна стилистика на колежа, която би отрекла и очевидни неща. Обаче можете да продължавате да си мислите, че даващият уроци действащ преподавател е "един-единствен"; ако това ще Ви успокои, продължавайте.

# 1 032
ianajar, говорите за "тънък намек", а очевидно не сте разбрали, за което съжалявам (и може би, защото е бил прекалено "тънък"), че критиката ми не е към колегите ми, не е към конкретните преподаващи хора, а към администрацията и ръководството на колежа, в тази част от институцията виждам основната проблематичност.

Драга Фран Джонсън, при все по-разширяващия се прием децата Ви определено безпроблемно ще бъдат приети.

Сега, извинете ме, но смятам наистина да мигрирам към "Красива мама". Там интелектуалният фон може и да не е така ярък, но пък и индоктринираните съзнания са по-малко.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 01:02 от Аглая Епанчина

# 1 033
Нито съм незапозната, нито пропагандирам. Заставам срещу неистината.
Не е нужно да познавам битието на преподавателите. Децата, които кандидатстват за там и ходят на уроци не са толкова много. Те се познават. Виждат се ту при единия, ту при другия преподавател. Споделят. Знае се. Както и приетите деца, а те не лъжат- кой къде се е готвил и дали въобще се е готвил.
Претендирам да знам местата и хората, които подготвят за там. Това беше мечта за детето ми и за няколко месеца проучих всички възможности за подготовка. След нас се появи само Лого като нова опция за подготовка за там.
И докато вие хвърляте само нападки, аз говоря с имена и факти -проверими

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 01:09 от rosss

# 1 034
Всеки трябва да е наясно каква информация споделя в публичното пространство и да носи отговорност за думите си, независимо, че тук уж е анонимен, а всъщност не е.
Дано госпожата да е премислила правилно стратегията си, защото, изхождайки от правилата за публични изказвания, тя е доста уязвима с изявите си до момента. Всичко, поднесено по този начин, е подхвърлена информация с цел очерняне.

Ако бях в ръководството на АК за такава подхвърлена по странен начин информация срещу реномето на училището в публичното интернет пространство, щях да предприема мерки, т.е. съдебно дело.

Общи условия

Активация на акаунт