Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 6

• 78 885
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
общи страдания пораждани от общи болки .   dert var ise  derman da hepimiz için

# 166
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Това е част от филма на Адела Пеева -"Чия е тази песен?" Изключителен филм според мен, който породи навремето много негативни коментари в обществото.(незнайно защо newsm78)

# 167
Добро утро!!

Много ми беше интересно това проследяване на Адела Пеева по стъпките на една песен.Аз съм си мислела ,че е българска или македонска....но се оказва,че целия Балкански полуостров я мисли за своя...Сигурно е нормално...Тя е много стара песен .... навремето сигурно е нямало понятието "авторско право".И понеже сме съседски народи се е пренасяла през границите,всеки я запява... и с времето я приема за своя.
Желая топъл и спокоен уикенд на всички!!

# 168
# 169
Лукреция ,благодаря за новото фрагмани,много е интересно.Хюррем вече е бременна,ама май ще и сложат нещо да пометне.И някаква жена дават при крал Лайош,да не стане ново попълнение на харема?

# 170
Добро утро!

Заформили сте снощи цяла ....ДИСКОТЕКА! newsm68 newsm44 smile3501

# 171
тази която ни разделя, а може би ни обединява..... шо ли е
http://www.youtube.com/watch?v=aeO-OO0otgE

Спомням си този филм по националната телевизия. Тогава разбрах, че за тази песен всеки от балканските народи твърди, че е негова. В България аз съм чувала и съм пяла тази песен с два текста - едната е химна на Странджа, на странджанци "Ясен месец веч изгрява", а другата "Черни очи имаш моме, жалиш ли ги ти?". Вместо да се чудим, чия е всъщност тази песен, трябва да проумеем, че съдбите ни, на всички нас, които сме родени и живеем на този полуостров, са преплетини. Искаме или не, отредено ни е да живеем един до друг, заедно и да се радваме на това, което ни свързва, а да не търсим винаги и само колко сме различни и какво ни дели. За музиката няма предели, няма граници. Особено в нашата епоха на бързи комуникации.

eni4er, благодаря за всички чудесни линкове, които си поместил в темата. За пеещите военни, естествено че са  хористи от военните ансамбли. Но ми стана весело, като ги гледах. Изпълнението им беше върховно.

# 172

Лукрецияблагодаря за фрагмана  bouquet
Халит е страхотен-не само като нежен и романтичен любим, а и като воин Peace
Обожавам всичките му превъплащения Embarassed
Без превод не ми се иска да коментирам Praynig но като че ли Хюрем е бременна newsm78
Приятен уикенд Hug

# 173
Мишел   bouquet

Ще ни преведеш ли фрагмана- преструва ли се Хюрем?  ooooh!

Предварително благодаря!  Hug   bouquet

# 174

Добро утро, за най-ранобудните едно кафенце от мен.

Лукреция, благодаря за линка. Очаква ни интересна серия. Най-после любителите на баталните сцени ще бъдат удовлетворени. А тези, които обвиняват екипа, че е създал филм само за харемния живот на Сюлейман Великолепни, ще разберат, че много прибързано са започнали с хулите и отрицанията. И дано се кротнат, за да може замисълът,  с който е започнат този сериал, да се реализира в цялото му великолепие, а ние да продължим да гледаме спокойно интересния филм.

# 175
Хю не е бременна, лъже.Махи има намерение да я отрови

# 176

Благодаря, Полковник Лейтенант...!  Wink   bouquet
Явно ще става... СТРАШНО!  #Crazy #Crazy #Crazy

# 177
Много съм ти благодарна за подсказката Hug

# 178
  • Истанбул
Аз да ви запозная с обстановката в Турция: Grinning  След първата серия, че и преди нея, имаше малко протести, доста изказвания в пресата, тв заседания и коментари, които продължиха и малко след 2_рата серия, но вече никой и не отваря дума за сериала. Тук, в Турция, а  и в света, толкова много неща стават, така бързо се променя ежедневието, че е чак трудно да се проследи...  Какво значи тук един протест от 100_тина 200 души , че то всеки ден стават такива за щяло и нещяло...  Mr. Green След изявлението на RTUK, следящия орган за тв предавниания, страстите се успокоиха Crazy То иначе Мерйем Узерли не можеше да ходи така из улиците и да дава изявления Grinning  На фронта нищо ново, спокойно е ! Hug
Като е станало дума за военната музика, да прибавя едно_две неща: Първата военна музика, като такава, т.е. във вид на оркестър и пред войската, е на османската армия Thinking Целта е с вдигнатия шум, да се постигне психологически ефект над врага ooooh! Имайте в предвид, че военната музика наброява от 3 да 10 000 души (да,  да, точно!!!) избрани по външност и ръст (над 180), с големи и старшни мустаци Shocked Представете си това количество народ, всеки  с един музиикален инструмент, като най_важните са зурната и тъпаните, свирещи по време н целия поход и пред обсадения град, с дни наред, без спиране! Земята се е тресяла от биенето на тъпаните Shocked

# 179

mistik, внасяш сериозно успокоение за бъдещето на филма!  Hug Hug Hug  Praynig Peace
А пояснението ти за военната музика, въведена при османците, е много важно, за да си обясним донякъде и стратегията на османските победи на Сюлейман - има наистина сериозна разлика с европейските войски от същия период.

Общи условия

Активация на акаунт