НАПРАВИ СИ САМ ОТ НИЩО НЕЩО

• 346 213
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
момичета, търся идея/и как мога да преработя един стар скрин от "на баба", големичък е/дълъг около 1.хххм/, отваря се отгоре....освен да го боядисам..... Thinking...  и като какво да го ползвам.....

и има една кутия от прахосмукачка  /руска от онези времена/-  мисля е талашитена ,но без капак отгора/по дължина/.....също ,ако някой се сеща нещо... Praynig Grinning

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 19:16 от румид

# 91
  • зад кестените
момичета, търся идея/и как мога да преработя един стар скрин от "на баба", големичък е/дълъг около 1.хххм/, освен да го боядисам..... Thinking...

и има една кутия от прахосмукачка  /руска от онези времена/-  мисля е талашитена ,но без капак отгора/по дължина/.....също ,ако някой се сеща нещо... Praynig Grinning
Защо не се пробваш да освежиш бабината ракла чрез декупаж ,има и такава съседна тема , погледни и там.  А ето как би изглеждала раклата след подновяването и
и за кутията http://www.liveinternet.ru/users/3733748/post173398731

Последна редакция: нд, 14 авг 2011, 14:30 от цурето66

# 92
  • пловдив
румид ако решиш раклата и кутията да ги правиш с техниката декупаж, която ти препоръчва цурето в нейния пост,  имам едно малко допълнение.  Линка, който ти е дала с  майсторския клас за начинаещи е много добре показано и обяснено, само липсва т,9 . След като се намаже стъпка 1 от краклето и изсъхне, после стъпка 2 и изсъхне и се появят пукнатините не е обяснено втриването. Най лесно става с памучно парцалче / аз си режа от непотребна темиска/ слагам го на  пръста изцеждам малко маслена боя и втривам в пукнатините. После пак и пак, докато втрия в целия предмет. После със салфетка / от тези кухненските рула/ изтривам навсякъде където съм втрила. Някой разреждат маслената боя с ленено масло или зехтин, но на мен повече ми харесват неразредени. Чак тогава лакираш предмета няколко ръце акрилен лак . Раклата ако има боя по нея е добре първо да я изшкуриш, защото не се знае на каква основа е и може да се подкожешне  и труда да ти отиде на вятъра .Успех!  Peace

# 93
Някой да е гледал снощи предаването Домашна работилница по Utilisima? Хареса ми един часовник, направен от саморъчно направена смес. Рецептата, която дадоха е следната
2 части цимент
1 част шпакловъчна смес
1/2 част Ц200
и вода
до получаването на твърда смес.

Но нещо не ми се получава. Струва ми се, че нещо липсва. Пясък може би. Цимента и шпакловката са доста фини и прахообразни, а сместа, с която там работиха беше някак зърнеста. Ако някой е гледал или пък разбира от тези материали, нека се изкаже! Моля!

# 94
Здравейте, да се включа и аз с една идея, която намерих наскоро - масичка или столче от дървени стърготини...много ефектно Simple Smile
http://design-milk.com/shavings-by-yoav-avinoam/

# 95
С какво са забъркани стърготините - с Ц300 или някакви смоли?!? Ако може някой да преведе!

# 96
не пише точно с какво лепило за забъркани, според мен би трябвало да е задължително прозрачно.
и това видях тук http://www.yoavavinoam.com/Projects.html от същия майстор   Party

# 97
  • пловдив
С 200 след като изсъхне е прозрачно, но не мисля, че стърготините са слепени с него, защото е на водна основа и не е много устойчево . По скоро си мисля, че са лепени с лепило от рода на епоксидната смола  Peace

# 98
  • зад кестените
С какво са забъркани стърготините - с Ц300 или някакви смоли?!? Ако може някой да преведе!
Не мога да го преведа но мога да кажа какво  бях направила аз миналата година за св.Валентин с подобна смес. Едни сърчица  от 1 ч.ч С 200 ,1 ч.чбрашно и  2 ч.ч дървесни стърготини съвсем ситни почти като пудра.Замесвасе като тесто със  малко вода .Когато изсъхнат ьза препоръчване е на слънце ,тези дето ги слагах във фурната ми се напукаха .Да се съхранява в найлонова торбичка.Станаха изключително твърди.

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 19:51 от цурето66

# 99
С повечето видове Ц200 би станало прозрачно, но наистина не знам как ще реагира на вода. Може би ако се лакира отгоре... Но наистина ме интересува подобна смес не за изработване на столче, а да фигурки, сърчица например или нещо като "дъски", които после да се изрязват или да се ползват за основа. Да, има такива плоскости, OSB например или от фини стърготини, но друго си е да си го направиш сам в желаната форма и дебелина. Ще пробвам, когато си открадна малко време.
А куфара-стол е много идеен. Но трябва да се укрепи облегалката. Така, само на пантите му... не бих се облегнала.

# 100
Столчето и масата са много идейни. Погледнах в описанието и както сте предположили са направени от пресовани стърготини и смола, но не е пояснено каква точно смола се използва.
А я вижте този стол

Направен е на същия принцип, но със стари дрехи вместо стърготини. Simple Smile

# 101
  • Разпиляна във въображението
Интересни идеи. Преди време отрязах една бутилка от минерална вода, изрисувах я и я сложих около една крушка в кухнята.

# 102
  • зад кестените
Интересни идеи. Преди време отрязах една бутилка от минерална вода, изрисувах я и я сложих около една крушка в кухнята.
Мдаа от пласмасовите бутилки се прави какво ли не , а как я закрепи около самата крушка.

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 19:59 от цурето66

# 103
Страхотни идеи и чудесни реализации имате, момичета! Записвам се да ви следя с много голям интерес. Ще се включвам и аз с мои творби скоро  Hug

# 104
  • Разпиляна във въображението
Мдаа от пласмасовите бутилки се прави какво ли не , а как я закрепи около самата крушка.

Закрепихме я над фасунката.

Общи условия

Активация на акаунт