Отговори
# 510
перла,мнооого благодаря ! Hug

# 511
Ani, можеш да разтвориш 3 гранули в лъжичка с вода /преварена, филтрирана, минерална/ и да я дадеш на Ивет. Важно е да не докосваш гранулите с ръка. Другият начин е да разтвориш 5-6-8 гранули в 20-30 мл вода  и да даваш пак по една лъжичка. Целта е да се "облее" добре устата, не да се изпива водата.

Въпреки, че вече явно си решила да даваш препарата, прочети тази статия, може да ти бъде полезна Simple Smile
http://homeohelp.eu/rumenstoichevsblog/362-fenomenat-oscillococcinum.html

Подкрепям Галя с две ръце. Много често като й чета постовете и се отказвам да пиша, защото тя вече е написала това, което мисля.
И на мен от време на време, за радост рядко, ми идва в повече когато вечер се буди 30 мин. след като сме се приспали и всичко започва от начало, както и когато започваме да се успиваме към 6, а в 8 тя все още се чуди как да се изправи, въпреки че едва гледа. А да не ви обяснявам колко добре усеща най-неподходящия момент за будене - щом си легнем с баща й и започнем нещо да си говорим или да се гушкаме...тя решава, че никой не заслужава вниманието ми повече от нея и вместо към баща й се врътвам към нея...

Иначе буденето нощем не ми тежи. Буди се по 4-5-6 пъти, аз само отварям очи, колкото да я сложа до мен и заспивам. Случва се даже сутрин да се събудя преди нея, бодра. А ако тя ме изпревари получавам най-сладкото будене на света Simple Smile В даден момент ще дойде възраст, в която няма да й е нужно моето присъствие. Не е толкова далече този момент.

Хубава вечер!

# 512
Аз пък с баткото много внимавах да не го свикна да спи на спалнята. Казвам ви, на земята съм спала (понеже в неговата стая няма друго легло освен кошарата му) и съм му държала ръчичката, само и само да не спи при нас. Измъчвах се нощи наред, а накрая почна да си прескача кошарата и да идва сам при нас. Та това го отчитам като голяма грешка и сега Ели си я вземам още при първото размрънкване. Проблема в момента ми е да може сама да си заспива в 20ч. (когато слагам и баткото да спи), за да обърна внимание и на Георги. Далеч съм от идеята нощем да я оставям да реве, напротив - ще продължавам да си я вземам и кърмя. Единствено искам да заспива сама.
Както и да е! Повече няма да ви занимавам с моите проблеми, че сигурно станах досадна.
Лека и спокойна на всички!

# 513
  • последна надежда
Мами, имам нужда от едно рамо от Софийските мами. Подробности в ЛС на априлки.
Ще се опитам да го пратя на всички, но не съм сигурна, че ще успея, а е СПЕШНО.

Извинявайте че не се включвам по темите, но тичам по задачи и не ми остава време.

# 514
Nurii, Честито и от нас миличка!!!Много се зарадвах на тази новина!!! Hug
И на мен вече почти не ми остава време за форума и чета между редовете, но какво да се прави Rolling EyesВечер ние заспиваме в 20.30 (този час ни е още от новородена и сутрин спи до към 7.30- 8.00часа най-късно)През ноща се буди един или два пъти, давам и цица и заспива след 5 минутки и после отново я слагам в нейното легло.Преди време спеше при нас на спалнята,защото много си блъскаше главата в нейното креватче, но купихме дебели обиколници и се родих...вече си спи само в леглото, а аз се чувствам Нов човек Joy
Да не забравя да се похваля, че са публикували наша снимка в Новия брой на списание 9 месеца(179бр.)Много отдавна бях изпратила снимка за Конурса"Кой на кого прилича?"и те взели,че я публикували....зарадвах се и вече няма две мнения по въпроса На кого прилича Рая smile3521
Целувки от нас и спокойна вечер! Hug

# 515
Zar4e ти си прекрасна майка. Никой не е на твое място и никой не знае как се чувстваш. На мен лично ще ми е интересно за колко дни щемсвикне Елия, така че пиши Hug
Iveeta прати едно лс и на мен

# 516
Ние с Карина си съ-спим от ден 1 - нейното легло долепено до нашето. Като се събуди нощем, изтъркалям я към едната гърда, тя заспи и я преместя обратно, ако не съм заспала преди нея. Като се събуди пак - сложа я на другата и така. Но се изтощавам и аз от многото будения нощем. А освен, че се буди, тя постоянно се върти, бута се в мен рита ме  Tired И с баткото беше по същия начин докато не стана на 3 години и му купихме свое голямо легло. Вече разбираше, че е голям и беше горд, че вече няма да спи на спалнята. После пак му представихме като голяма чест, че е порастнал достатъчно, че да си има собствена стая в новия апартамент, той си избира сам разни работи за нея, помага да сглобява мебелите и не сме имали проблем после да идва да ни се гуши в леглото. Беше на 4 години.
Не смятам да променям сегашното състояние докато не направим новия апартамент и Карина също си има стая. Тогава ще процедирам по същата схема, както и с Марк. Надявам се да е лятото. Също се надявам, че ако ще ходи да се гушка при някой, ще е при батко си (ще са съседни стаи) Mr. Green

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 22:39 от Tanya

# 517
Ехееей Simple Smile благодаря ви от сърце за пожеланията!

Влязох и аз да напиша някой и друг ферман... мъжа, нали е петък, пие бири с приятелите, които и черпи за бебе-новината. Сузинката спинка... А аз - хоп на компютъра.
Все още дребосъчката е с лека хрема, но надявам се вече съвсем в своя край.

Искам да споделя малко опит относно хремата - за който я бори. На нас много ни помогнаха инхалации с лук. Затваряме се в кухнята със Сузи, слагам на котлона касеролката с малко вода, щом заври мушкам две разрязани глави лук барабар с шумата. Тя - съвсем близо до печката, аз - вея парите с леката дъскичка към нея. И така по половин час - сутрин и вечер. През деня това беше единственото, което и отпушваше носа, а през нощта спеше спокойно в своето си легло, повдигнато с една възглавница под матрака. Не й се размина и неприятната част - спринцовка физиологичен разтвор във всяка ноздра докато протече от другата/http://www.yogadiwali.com/?post_id=85 подобно на това/ и издърпване на сополите после с помпичката.

Не мога да не споделя малките геройства на моето маймунче. Напоследък, дали заради никнещи зъбки, се кривеше щом видеше лъжичка към нейната устичка. Голям зор виждах да я нахраня, затова и не се тормозех много ами и давах да суче. Сега обаче заради бременоста трябва да намаля малко кърменията...
Давам и в ръката една лъжичка, в моята другата и сега се храним взаимно Simple Smile Тя  топи, ровичка, но все някоя хапка намазвам Simple Smile От това е започнала да проявява все по-голям интерес към приборо-храненето и вече щом има лъжичка пред нея задължително търси да дрънчи в някоя чиния или купичка.

Честито на бъдещата кръстница didi666 Simple Smile

Хубава вечер Simple Smile

# 518
  • София
didi666 честито! Да е жив и здрав малкия ти кръщелник и да порасне голям, умен, красив и силен мъж!   bouquet 

anni2002, аз разтварям 5-6 зрънца в неговата лъжичка с вода и му ги давам да ги изпие. После предлагам още вода от шишето. Според нашата лекарка, това упражнение се прави 2 пъти на денонощие, 15-20 мин. преди хранене. Дано удържите фронта с малката!  Peace

# 519
  • Варна
Зарченце!!!  Naughty Mr. Green Извинявай, душко, че те подведох така. Изобщо нямах предвид теб и решението ти относно приспиването. По-скоро думите ми бяха насочени към мамите, на които им тежи нощното ставане, кърмене, спане в леглото при мама, липса на всякакъв режим и ей такива работи. Просто исках да ги надъхам да се поуспокоят малко, че всичко това е нормално и да се мобилизират да гледат от хубавата страна на всичко това. Както и да теглят по една м....а на всеки, който ги психира да не учат децата на това и онова.  Peace

# 520
Добро утро!
Влизам да честитя на didi666 кръщелника! Да е жив и здрав, и мнооооого послушен! И да заспива лесно  Wink !
Аз приключих с опита да я приспивам по този начин. От вчера милата е с хрема (нищо чудно и аз да съм я разболяла предната вечер - от много рев да се е изпотила, а може и от батко си да е прихванала... newsm78 ).  Та няма как сега да я мъча! А и честно казано ми беше ужасно мъчно! Сега ще търсим друг вариант, така че и на Жорко да обръщам достатъчно внимание. Мерси на всички за коментарите! Бяхте ми полезни, дори тези, които са абсолютно против моят метод!  Hug
Хубав ден от нас със сополанковците!

# 521
Зарче, сигурно с по-малка разлика на дечицата е по-трудно, а и голямото не е голямо, просто така го наричаме вече... Но мисля, че когато са по-големи, проблемът е по-малък. И моят син си търси мама, но вече е доста отговорен, мога да го оставя с бебето и да слезна до магазина, разбира ролята си на батко. Приспиването съм го решила с по-ранно приспиване на баткото. Той си има ритуал - мие се след вечеря, гледа сънчо и в 8 вече е по пижама и ме чака в леглото да го целуна, да си поговорим накратко (той обикновено изкарва някой въпрос от въпросите на 5-годишните), рядко има време за книжка. После си пожелаваме лека нощ и го оставям да спи и отивам да приготвям вода за къпане на бебето. Карина я приспиваме към 8:30-9 часа.

# 522
Таня, и ние имаме същия ритуал с баткото - Сънчо и в леглото. Но досега първо слагах Елия. А сега като я приспивам по 1 час става 9 часа и баткото стои да ме чака. Явно и ние ще почнем като вас - ще я слагам нея след него.
А как ги оставяш сами? Аз не мога да си го представя. Нашия батко не може да я вдигне (по-скоро аз не му давам от страх да не я изпусне). Нея в кошарата ли я оставяш?

# 523
  • В сърцето на един мъж
Благодаря ви за поздравите за нашия кръщелник. Днес ще ходим в родилното. Може да видим и нашата лекарка и много ще и се зарадвам.
Зарче дано бързо бързо да ви минава хремичката, то в това време аман вече от болести.  Hug
Ивет на Ани и Теа - също бързо да се оправят  Hug
лек ден

# 524
didi666 честит ти кръщелник!
Момичета ,направо се побърквам като чета че слагате големите си деца в 8 ч.Моя младеж снощи откара до 11 и сутринта в 7 стана,направо не ми хрумва ако легне по рано в колко ще стане.Иначе за ритуал и ние имаме четем приказка и уж заспива ,ама понякога след като малкия се размрънка и аз сънена ставам да го видя баткото още се кокори.

Общи условия

Активация на акаунт