Отговори
# 210
  • София
За липсата - това е сънят. Обичам да си поспивам, но като си видя дечицата и ми става весело  Hug.

За прегръщането - вдигам на ръце Валето, когато мрънка. Иначе му говоря, казам му, че ги обичкам с баткто му, целувам го, смеем се, забвлявам го с играчки. Това правя и с баткото, с изключние на носенето  Laughing.

За разходките - ще трябва към морските мами да се ориентираме  Mr. Green. Гледам, че при тях е топличко.

niko11, за хващането и Валето не държи играчките. Предимно си ги гледка.
За обръщане, вдига се на крака и прави мост, когато лежи  Laughing.

rakhiva, Честити Рожден Ден на племенника ти! Да е здрав, засмян, игрив !

Терминаторче, много ме разтрои разказчето и си поплаках  Cry. Дано по-малко деца имат съдбата на изоставени  Peace.

Мама Мими, хубаво е, че имаш мъжката подкрепа  Hug.
Свеки ли пак се е намесила за сватбените гости  Wink?

Франческа, с баткото сме имали такива картинки, когато беше на 4-5 месеца. Предмино ставаше вечер, когато се заприбирахме с количката. Спираше да реве още щом зърнем блока ни. Явно искаше да е вкъщи.

MMka, нашият тати също вдига Валето с ръце нагоре. Само, че на бебчо не му се нрави много засега.

Корали, браво за покупките  Peace. Само да не изкупиш магазина  Laughing  Hug.

# 211
Ами свекито се сърди,че не била поканена-ами как да е?!  Sick А сватбата ми не беше кой знае какво-ние с мъжо и още 5 човека.Замъкнахме се до Троянския манастир,подписахме,вечерта в една страноприемница и купон до зори.Ето малко снимков материал  Mr. Green

Чувствайте се с привилегии-никой не е виждал снимките ми от сватбата  newsm48

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 08:43 от Мама МиМи

# 212
Мама Мими, изглеждате много щастливи на снимките! Нека да сте така цял живот!   bouquet
Мъжът ти ми изглежда точно мъж на място. Браво как се е справил с майка си! Винаги съм била на мнение, че проблемите между снаха и свекърва могат да се оправят единствено от мъжа!  Peace
П.С. А че е било купон, ясно се вижда на последната снимка!  Wink Mr. Green

Еййй, момичета, знаете ли какво се сетих!? По това време миналата година сме заченали нашите съкровища!  Hug Как минава времето! Скоро трябва да направим тема за Ноемврийки 2011, както бяха направили за нас Ноемврийки 2009, за което им благодаря, ако все още някоя тайничко чете!  Hug  bouquet

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 17:55 от Kölsches Mädel

# 213
  • В две мънички очи...
Мама Мими, много сте хубави на снимките, нека сте щастливи занапред както в този ден! Колкото до това че не сте канили роднини си е супер ей така бих направила и моята сватба  newsm10,а свекито да си ходи при бабите да се оплаква колко лоша снаха и е довел сина и как я е натирил да си ходи  smile3533
Франческа на мен веднъж малкия ми го направи ама се оказа че има колики и затова е крив иначе сега към 18ч. започва да мрънка явно му писва с мен и иска татко си.
Арида1 суров лук
Дребното пък се навира плътно в мен като спинкаме много ми е сладък ама не смея да мръдна, ако стана усеща и се буди и реве че не може да се наспи, иначе се разполага и сутрин ставам схваната ама да се оправи напълно и пак ще го пратя в кошарата поне до 4ч.

# 214
наистина  някой мами по това време са заченали.незнам за вас ама аз знам точно кога е станало на 7 март,а най-интересното е че  голямата ми дъщеря е зачената на 8 март Laughing

# 215
  • Пловдив
Някое бебче вече хваща ли играчки?и обръщат ли се вече от гръб по корем?никол не хваща още само ги гледа,а от няколко дни се напъва и със съвсем малко помощ се обърна по корем.Но иначе не държи хич още главата като е по корем.Батко й имам снимки още на 40 дена си я виреше лежейки по корем.

Мила хваща играчките, говори им, ядосва им се, гука им и активно се върти да се обърне по корем, може би утре ще успее вече  baby_neutral
Главата когато е по корем я държи от много много рано, 20-я ден имам снимки, толкова е жилава и постоянно прави един мост, все се пери, независимо дали е в ръцете на човек или оставена  Joy

# 216
  • Карлово
Момичета, не знам какво се е случило с постигна ми, но явно не съм публикувала във вторник. Дори и известия спрях да получава и днес се усетих, че явно нещо не е наред. Ето, пускам отново отговора си. Извинявам се.

И още нещо щях да питам, то е за микки и Бръмбазела:
От няколко дни забелязвам, че Ива по-бързо се пуска от първата гърда и започва едно постоянно засукване-пускане, засукване-пускане докато не я сложа на втората. Там продължава да си суче нормално. Реших, че е изпразнила бързо първата, защото вече е голяма и суче по-бързо, но като стисна си има мляко и в нея. Какво може да е това, да не би да не й харесва, че струята отслабва? Пробвах да компресирам, но пак си предпочита втората, по-пълна гърда, а така не съм сигурна дали изсуква достатъчно задно мляко  newsm78

Смърфиета, опитай след като е сукала от втората да върнеш отново на първата. Може в началото да е по-жадна и затова да иска да изсуче предното мляко и на двете гърди. А и в гърдите постоянно има мляко, така че тя може да си е стигнала до задното, да си го и изсукала и като е намаляло, тогава да иска втората. Ако пишка достатъчно, изглежда здрава, няма място за притеснение.

Божеееееееееееее, човек да не се разболее от един свински грип - изписали цялата тема и даже нова започнали  Grinning
Мацки, преживях най-големият кошмар в живота си - поддържах Т над 38 една седмица!!! Накрая се оказа, че имам възпаление на бъбреците, от снощи пия антибиотиок и днес от обяд съм без Т. Заради тази тъпа инфекция, не кърмя, а колкото и да цедя, все по-малко излиза  Sad Микки / Бръмбъзела, някакъв съвет?

Мише, съжалявам за здравословните ти проблеми, дано лошото е вече зад гърба ти. Кой антибиотик пиеш? Има достатъчно лекарства съвместими с кърменето, няма ли възможност да ти изпишат такъв, за да не се налага да цедиш, а да си кърмиш бебето?

# 217
Здравейте,а не сам писала скоро,но ви чета редовно.Днес бяхме на консултация и му биха вторите две ваксини и тая тъпа педиатарка като вика я да му вида пишлето и като го хвана и му го забели по чти до края,милото позеленя от рев.Сега постоянно плаче и кръв му тече.слагам му компреси с риванол,ама е ужас.На някоя от вас забелвали ли са и вече пишлетата на бебенцата.Незнам защо така изведнаш го направи наща докторка.Много ми е мъчно,като пишка почва да реве много силно Cry Иначе каза че е много добре,6000 гр. 57 см.Мислех че постепенно ще става това със забелването.И докторката каза че и другия месец ще направи същото и готово,аз като чух и лошо ми стана...

# 218
  • Карлово
Бръмбазела/Микки  Помагайте  Praynig
Установихме че малкия не наддава и се налага да дохранвам с шише, но проблема е че той не иска никакво шише , пробвах различни биби не харесва незнае какво да прави с тях, върти този език и това е не засмуква, ако може дайте ми съвет, признава само гърдите ми И затова да ви питам нещо да ми предложите за увеличаване на лактацията, следобед и вечер са ми по празни гърдите. Кристиян е бил на изключително кърмене 6 пъти на денонощие , не пие вода-не я харесва, нито чай, само на кърма сме били, вечер последно яде към 22 после към 4 сутринта, това е най голямата ни пауза.
Не съм спирала да пия лактогонни чайове-всичкоюи на пазара съм ги пробвала, ям ядки -сурови,лук(въпреки че не го обичам го проядох) пия боза, много течности, пробвах с леща в форума обясняваха че дайства лактогонно, също и сусамов тахан -също във форума споделиха момичетата.. всичко за което съм чувала  Peace
Благодаря Ви предварително    bouquet   bouquet   bouquet

Мимата, може ли да дадеш точно как наддава Кристиян? Възможно ли е да се е получила разлика в кантарите, или пък слаби батерии. Предишният път да е бил нахранен и с пълен памперс, а сега не? За какъв период е това ненаддаване? Пораснал ли е на см?
Опитай да сгъстиш кърменията, предлагай му на два часа през деня, нощем паузата ви е добра, може да я запазиш, ако детето не става да търси по-често. Опитай да прилагаш компресия на гърдата, предлагай и двете гърди на едно хранене.

# 219
  • Пловдив
В никакъв случай не казвам, че не си гушкам детето.
Просто не го гушкам тогава, когато не реве. Но и не мисля, че не свикват на ръце, дори когато са по-големи. Виждала съм доста големи деца, които се тръшкат и мятат, само и само да бъдат гушнати.  Peace

Аз пък гушкам детето, когато не реве, защото ако го гушкам като реве, ще знае, че като ревне го гушат и само такъв метод ще използва. В момента се научават много бързо и са много хитри. Затова и до момента тя реве само като огладнее или като и слагат дрехи докато е голичка, а се смее или гука като ме търси да я гуша

# 220
Искам да ви питам, вашите деца заспиват ли сами без да ги приспивате на ръце или след кърмене?

Иначе и ние не си пестим гушкането, но когато е спокоен го оставям да си се занимава сам с въртележката и играчките. В последните няколко дни ми прави впечатление, че като се събуди си лежи спокойно и си оглежда около него и чак след 15-20 минути сигнализира звуково, че е буден Simple Smile

# 221
  • Пловдив
Ох, да ви се оплача момичета, моя малкия как ме нареди. Излизаме одеве на разходка и няма и 10мин и нашият като ревна. Да е гладен, не е , защото точно преди де излезем се наяде едно хубаво. Смених му и памперса предвидливо. Не знам какво му стана, но като почна да се дере. Тоя номер ми го направи преди пак, но то си беше време да яде и затова се получи така, ама сега WHY? И пак от същото място където бяхме и миналия път , като наду гайдата, не ще и грам да стои в количката. Айде на рамото и да видите как се бута с едната ръка  количката, а с другата се държи ревящо бебе. Абе ,ужас! И аз препускам като луда по улиците, направо картинка, чудна бяхме.По едно време млъкна и аха да го оставя в количката и айде пак рев, че и по-силен! Едвам се добрах до нас. Добре, че успях някак си да звънна на майка ми , и аз не знам как, че ме пресрещна. И като влезнахме в асансьора започна да се хили на таблото с копчета. Май просто му се висеше прав да разглежда  ,както прави в нас и не му се лежи, защото преди това му беше дръпнал един здрав сън. Направо вече ме е страх да излезна сама. С тия негови номера ще ме прави луда калинка. Не знам на вас случвало ли ви се така?

Да не сме видели теб на гребната база с мъжа ми? Имаше една майка с малко бебе и носи бебето и бута количката, случва се.  baby_neutral
На нас обаче за момента ни харесва да се друсаме в количката, спи яко, макар, че усещам как лятото няма да й се седи хич, тя отсега се мъчи да не надига и все едно има шило в дупето, едвам я удържам на повивалника!  Joy

# 222
Дори права си, аз съм всеки ден навън Peace
И ние си се гушкаме постоянно, но и аз я вземам когато не плачка, че ще се научи само така да си проси гуш. За обичам те иска ли питане  Heart Eyes non stop
Kölsches Mädel и аз се чудя за този соларуим  newsm78 така ми се ходи, че съм станала по-бяла и от Симонка  Laughing
Mechence и нашият шезлонг е такъв. Много съм доволна  Wink
Мишинаторке жестока прическа.
Терминаторче ако нямаме различни мнения няма да е интересно, а и няма да знаем толкова много  Hug

# 223
Весико, досега никой не се изказа за солариума, а аз си взех това ваучерче!  Blushhttp://grabo.bg/sofia/50-minuti-solarium-ot-solarno-studio-taiti … mo-za-899lv-0dmg9
Дано да няма пречки за ползването му!  Rolling Eyes

# 224
Само да кажа, че линка с разказа за Ангел, го бях свила от Lammah. И аз много плаках, а още по-кофти ми стана като прочетох на ММК разказа.
Франческа, на мен Боби редовно ми прави тоя номер като съм в магазина сама, Започва се един рев и аз с дете в ръце, количка бутам и пазарувам, а той се изправя и почва едно зяпане ..... много е сладък и много обича по магазините и да разгкежда рафтовете Simple Smile))
Жосефин и аз се старая да гушкам Боби на ръце, когато не плаче, за де не асоциира плаченето с носенето на ръце.
Аз да ви се оплача, не знам при вас така ли е, но мъжът ми много ме дразни, без причина, ей го беше командировка 5 дни, аз сам сама с Боби и си ни беше екстра-няма такова спокойно дете, че си се и наспивах много добре. Най-добрата ми приятелка, каза че било нормално и щяло да мине. Всъщност подлудява ме, че си зарязва нещата навсякъде... преоблича Боби и всичко си зарязва, където му скимне  smile3511 и то не е само това, писна ми да му обяснявам. Иначе много си го обичам...ама в момента, хич не искам да ми се пречка.
Според мен не би трябвало да има проблем, само ще напомня за ракът на кожата и солариумите(сори ама съм станала много...хипи:))))

Общи условия

Активация на акаунт