Юлчето е креативно, пакости твори безспирно

• 28 048
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
  • в 1001-та нощ
мен ме посъветваха да го уча, когато започне да разбира и имаме по-ефективна комуникация

казаха ми, че ако преди това майка успява - просто му е хванала режима, но не е заучаване  newsm78

П.П. вече качих анкетата  Peace

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 09:44 от a.l.e.n.a

# 136
  Алена,Браво на бебочето!
  Не се сдържах и ти прегледах булчинския клип.
  Много хубава музика сте избрали за него!  Heart Eyes И си прекрасна булка!

Момичета,какво наричате вие "изправяне"?Аз мислех,че говорим за изправянето на крака.... newsm78

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 09:59 от Селма

# 137
Alena, Laughing Laughing Laughing много се забавлявах докато ги гледахме с големия ми син, а неговия коментар на клипчето, където се учи да пълзи беше; " Памперса му тези на човека бе мамо!". Разгледах и Just married - УНИКАЛНО, поздравявам те!

# 138
Здравейте, отдавна не съм писала, че все с нещо друго съм заета, но гледам да ви чета редовно. Виждам, че обсъждате двигателните умения на бебоците. Крис се обръща на която се страна иска, върти се, пълзи и се изправя на крака по мен, в кошарата, че е по спалнята като пълзи по земята, с проходилката обикаля целия апартамент и ходи да търси дядо си в неговата стая, абе изобщо много е активен. Вечер играе с баща си на криеница преди да го изкъпем, боричкат се, Крис се закача с него и пада голям смях. Къпим го всяка вечер, но като е по студено не му мия главата. Ние в нас сме с локално парно и преди баня правим в къщи много топло, така той има време да поседи 10 минути гол /много обича/ и после да се цопка в коритото с играчките на воля. Прави вода из цялата къща Simple Smile През деня му постилам на земята един юрган от ония дебелите отгоре одеало и чаршав, за да играе там, заиграва се по половин час и нагоре сам, пълзи на воля из стаята и се забавлява.
Зъби още нямаме, но много надуто и го дразни. Вечер се събужда от глад, защото друго не признава.
Утре ми почват лекциите и има да го подмятам при тоз и при оня да го гледа. Много ми е мъчно, но няма как. Вече съм трета година и не искам да прекъсвам. Ще се справим някак си Simple Smile
Събуди се, трябва да бягам. Хубав ден на всички!

# 139
Alena, много е сладък Калоян. Гледахме го с дъщеря ми.  Heart Eyes

За писъците - напълно възможно е да има превъзбуда, след като е имало много хора. Но пък може и да го боли човечето. Кучешките зъби излизат по-късно. Преди тях има други да излизат.  Peace

За гърнето - не съм привърженик на ранното приучване. Смятам, че на тази възраст бебетата не знаят какво се иска от тях и чисто физиологичните им нужди не могат да бъдат контролирани.
Но с много упоритост и постоянство някои майки успяват от сега да "изловят" момента на изхождане. Само че това не е приучване към гърне, а просто хващане на момента. Т.е. бебето не се е научило на гърне, а майката е научила режима му на изхождане.  Laughing
Смятам два варианта за разумни - или ЕБХ още от раждането, или приучване на по-късен етап(след годинката).

# 140
  • в 1001-та нощ
Мерси момичета, цял живот толкова съм отричала сватбите, но от моята за мен беше прекрасно преживяване  Hug

под изправяне - аз разбирам да стане прав, все още не може, предполагам, ако около килимчето имеше нещо, а което а се хваща - щеше да се мъчи, затова пък - застава на ръце и ступала и си вдига дупето на триъгълник, така, че коленцата му са прави и не докосавт земята - и така стои - нищо не прави - затова предполагам, че ако има паапет, легло, стена ...ще се опира с ръце в опит да се изправи;

в кошарата рядко стои, освен, ако спи и не му е хрумвало да става  newsm78

# 141
Здравейте и от нас  Hug
Отчет след консултацията: 7800 г, ( +500 г), ръстът го поддържаме от 3 месеца 67 см, като отвреме на време се смаляваме  Joy
Виктор все още се учи да сяда  newsm78
Зъбки няма никакви.

Хубав ден!
  bouquet

# 142
Тая нощ ме побърка, през 3 часа се е събуждала Shocked ужассссс

Охххх, благородно ти завиждам, де да имах и аз 3 часа пауза през ноща  Crazy Никола се събужда около 1, после в 3, 4, 5, 6, 7 и ако имам късмет спи някъде до 8 - 8:30 или скачаме още в 6:30 - 7  ooooh! 

# 143
Момичета, от няколко дни се опитвам да пусна анкета за зъбките - по колко са излезли, но има няккаъв проблем и не могат да се пускат анкети; сигнализирах и очакваме намеса  Peace

Ние от вчера сме във фаза - истеричен рев - такова чудо не съм виждала - изведнъж - внезапно - започва силен рев - както някой, ако настъпи котка или куче ....без видима причина, няма Т - никакво - продължава да се чеше и се надявам да го боли от зъбките - мисля, че излизат кучешки долу  newsm78

не иска да яде, не иска да спи - рев, рев....сложихме го да спи между нас - вече за 2 път ....и се успокоява, по някое време и хапва малко;

тази сутрин - като ме видя - започнах да му се усмихвам .... и ...за мое огромно учудване - започна да се усмихва и той Wink)) и се успокои малко  Hug

дали е възможно да има кошмари? някаква превъзбуда? newsm78 снощи имахме годишнина от сватбата и имахме гости ...беше по-емоционално  newsm78 имаше и други деца ... дали е възможно да трупа някакви впечатления и те да се трансформират в някакв аорма на страхове и дискомфорт;

признавам си - не съм чела нещо по въпроса и нямам никакв аидея - какво се случва в тези малки главички Tired

мисля, че може да е от гостите  newsm78
И жени се стресира от непознати и после плаче и заспива трудно.Оня ден пък в банята, докато я къпехме, си говорихме с мъжа ми и се разсмяхме високо и тя така се разпищя - уплаши се  Shocked
Плаши се от внезапни силни звуци.
Чувствителни са милите  Peace

# 144
Всички пишете или поне с такова впечатление останах,че когато излиза зъб има липса на апетит-при нас и докато бяхме болни и докато излезна и след като излезна зъба все сме си гладни.

Ние не сме имали липса на апетит, нито при избиване на зъбките, нито като бяхме болни  Peace

Честито зъбче  tooth

# 145
Успокойх се,че не ни е объркано нещо с този ГЛАД  Grinning

# 146
Тая нощ ме побърка, през 3 часа се е събуждала Shocked ужассссс

И аз ти завиждам  Mr. Green, ние сехраним през 1-1,5 часа.

Но да се похваля, вече от два дни правим 1 пауза от 3 часа сън и 1 от 2 часа. Като заспим в 24ч се будим в 1ч и след това чааааааааааак в 4:00 - 4:30ч, после в 6ч, 8ч и ставаме между 9:00 - 10:30ч
Дано да продължи този 3 часов сън  Praynig, може да е само 1 път, но за мен това ецяла вечност  Rolling Eyes

Алена, Калоян е стахотен, а и ти си била много хубава булка   bouquet

# 147
Ние сме с едно зъбче и сядаме все по-стабилно. Голяма игра пада в паяка и за нас той е голямо спасение Joy

# 148
Но да се похваля, вече от два дни правим 1 пауза от 3 часа сън и 1 от 2 часа. Като заспим в 24ч се будим в 1ч и след това чааааааааааак в 4:00 - 4:30ч, после в 6ч, 8ч и ставаме между 9:00 - 10:30ч
Дано да продължи този 3 часов сън  Praynig, може да е само 1 път, но за мен това ецяла вечност  Rolling Eyes

Ако бебчо спи 3 часа през ноща, чак се събуждам отпочинала и наспана, нищо че е посред нощ  Crazy И аз като теб имам чувството че е спал цяла вечност  hahaha

# 149
Alena и ние днес с Калоян и мъж ми гледахме клипчетата, че и от сватбата. Май звезда стана Simple Smile Много са хубави, а и онова пеещо мече беше много забавно. Joy

Аз от началото на март мисля да спирам постепенно кърменето, че на 17 до 20ти сме в Гърция без малкия и мисля, че ще му е по-леко ако не суче вече. В този ред на мисли исках да ви питам за колко време е възможно да се отбие бебе? Две седмици стигат ли?

Аз под "изправяне" имам предвид в кушетката като се хваща за решетката. А днес за първи път и в кошарката се изправи - подпирайки се по мрежата - не съвсем сам разбира се. Ние проходилка не ползваме и мисля, че без нея се справя достатъчно добре - та няма и да ползваме.

Алена, благодаря за анкетата - бях се притеснила, че само ние сме без нито един зъб. А кой герой е с 5? Стана ми любопитно Simple Smile .

За глутена:
Днес четох за глутена, та си позволявам да ви посъветвам да попрочетете. Прочетох интересни неща, които не знаех. За съжаление 95% от случаите на непоносимост(съвсем различно е от алергия) към глутена(или така нареченото заболяване целиакия) се предава по наследство, а аз съм страдала като дете от нея. Дори не знам дали още не съм с тази болест. Та съм в голяма чуденка кога да го въвеждам. Ще цитирам най-полезното за мен мнение:

"Веднъж въведен глутен, не означава успешно въведен.
Симптомите за непоносимост към глутена се проявяват най-често между 1-вата и 2-рата година или между 9 и 24 месеца според различни източници.
Симптомите при деца са по-специфични.

Късното въвеждане също може да бъде рисково.
Става въпрос за възраст след 7-8 м.
Причината е, че за кратко време в менюто се включва по-голямо количество глутенова храна - на възраст 8-9 м. децата ядат повече и по-често.
Има редица съвременни изследвани по въпроса, това обяснява защо според повечето европейски педиатрични школи глутен се въвежда на 6 м.

Непоносимостта към глутена не е сериозен повод за притеснение, ако:
- няма наследствена обремененост (това е факторът с най-голяма тежест)
- възрастта е подходяща = 6 или 8 месеца (най-опасната възраст е преди 4 м.)
- се кърми по време на въвеждане на глутена
- се кърми след въвеждане на глутена
- глутенът се вклюва плавно (от храни с ниско към храни с високо съдържание на глутен: овес --> ръж --> ечемик --> пшеница)
- глутенът се предлага редовно в началото (за да се проявят евентуални проблеми)
"
(Косе Босе)

Щях и по др. теми да се включвам, но няма, че много дълго ми се получи.

Общи условия

Активация на акаунт