Юлчето е креативно, пакости твори безспирно

• 28 043
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Аз чай от лайка давам отдавна. Честно казано само по форумите съм виждала да се пише, че е алерген, никъде другаде не видях официална информация.

Чаят, който давам е на Хип от 1ви месец. Много мами дават за зъбки хомеопатичното Camomila, което е чиста лайка. Да не говорим, че поради успокояващия ѝ ефект е част от почти всяко хомеопатично (и не само) лекарство.  Peace

ами според мен има голяма разлика от лайката в чая на хип, тази на боарон, която се дава за зъбки (като там зависи и какво е разреждането) и това да изхакаш пакетче сушена лайка от обикновен чай да си правиш някакви домашни илачи! за чая на хип аз лично смятам, че е просто маркетингов трик. купих 2 вида, но съм давала броени пъти и си ги изпихме ние с таткото.  Peace

# 421
Аз чай от лайка давам отдавна. Честно казано само по форумите съм виждала да се пише, че е алерген, никъде другаде не видях официална информация.

Чаят, който давам е на Хип от 1ви месец. Много мами дават за зъбки хомеопатичното Camomila, което е чиста лайка. Да не говорим, че поради успокояващия ѝ ефект е част от почти всяко хомеопатично (и не само) лекарство.  Peace

Точно така,  Hug е дар от природата и по-скоро ще помогне отколкото да навреди.

ами според мен има голяма разлика от лайката в чая на хип, тази на боарон, която се дава за зъбки (като там зависи и какво е разреждането) и това да изхакаш пакетче сушена лайка от обикновен чай да си правиш някакви домашни илачи! за чая на хип аз лично смятам, че е просто маркетингов трик. купих 2 вида, но съм давала броени пъти и си ги изпихме ние с таткото.  Peace

трябва да е с мярка....естествено.
леко се запарва, за секунди и се използва разумно.

Моят разбойник харесва много липа Wink

# 422
Здравейте!!!

И ние сме в кюпа със сополите,вече 5-и ден.Иде ми да се гръмна.Омръзна ми цяла зима с цивки да се мъкнем ooooh!

Мамамиа,ако ще те успокоя,нашите кг,започват с 11.... Blush

Данито,Тани,бързо оздравяване Ви желая Hug

Ал,чайове,води и всичко различно от кърма не пие.Лайка му давам,под формата на Хамомила и ядове не сме имали.Няма алергия,не се е превъзбудил,даже спокойно си спи от нея
 Peace

# 423
  • в Кошера
Кой каза СОПОЛИ?!  Mr. Green
Пети ден вече сме 'в клуба'  #2gunfire Само прескачам разни флакони с дифузирана морска вода, помпи и прахосмукачката, която за гореупоменатия период е на почетно място в дневната  Mr. Green Иначе гърлото й е ОК, гърдите са й чисти (заключението след днешния преглед), но продължаваме борбата със сополите  Banghead  #Sniper

# 424
Тани, взимай мерки задължително! Изглежда безобидно, но е хубаво да погледне лекар.
Аз ако бях минала още в неделя сутринта като ходихме до спешния кабинет нямаше да се влоша така.

# 425
  • София
Ама тука реки от сополи..и майки и бебета. Ох дано бързо да се оправяте всички че много мъка иначе. Да чукна на дърво ние сме добре за сега. Уж се пазим...

Tyra понеже видях че си писала за прахосмукачката, как се ползва с помпа, а каква е и самата помпа де. Споменавали са ми че има такива, но на мен ми е пълна индия. А мъж ми пък като чу за дърпане на сополи с прахосмукачка и ме помисли за луда hahaha. Знам че много добра работа вършели...

# 426
  • в 1001-та нощ
аз си взех електрически аспиратор и съм много доволна, може да се носи навсякъде - ако пътувате и т.н.

но не от този за праходмукачка  Hug

# 427
  • в Кошера
Tyra понеже видях че си писала за прахосмукачката, как се ползва с помпа, а каква е и самата помпа де. Споменавали са ми че има такива, но на мен ми е пълна индия. А мъж ми пък като чу за дърпане на сополи с прахосмукачка и ме помисли за луда hahaha. Знам че много добра работа вършели...
И аз бях против, но установих, че само така мога да изчистя нослето й и да диша по-леко, да не се дави и кашля. Пробвала съм какви ли не аспираторчета - вакуумни, с накрайник за уста и за прахосмукачка - само с последния има ефект. На минимална мощност, първо пробвам, разбира се. Първоначално се плаши, но после като почувства облекчение, съвсем кротва. Дразнят я повече спрейчетата, които впръсквам непосредствено преди манипулацията.  Peace
И така през ок. два часа...Не е страшно, споко  Peace

# 428
  • София
Благодаря ти Tyra. Аз не съм била против, даже ще потърся да си купя. Не ги бях виждала дори, благодаря за снимките. Аз имам вакуумен, но наистина не е кой знае какво. Сега го давам на беба да си го дъвче (чеше венците), защото според мен за друго не става Rolling Eyes.

a.l.e.n.a и електрически ли има? Аз явно съм в пълно затъмнение по въпроса Blush. Ще потърся в нета и за електрически да го видя и него.

# 429
   "Преди да приемате чай от лайка е добре да се уверите,че не сте алергични към нея, понеже може да има странични ефекти. Този чай не се препоръчва и на бременните жени, както и хората страдащи от астма, поради свойствата си да разрежда кръвта." от тази статия....

"Чаят от лайка е една от най-полезните и от най-безопасните напитки (освен ако не сте алергични към нея)." От тази статия..

Не знам доколко горе цитираното може да се приеме,като официална информация.
  На мен лично лекарите са ми казвали,че лайката е алерген.Последно и гинеколог.
  Скарли,Тея,питали ли сте вашите лекари за лайка?Защото наистина форумите не са най-сигурен източник за каквото и да е. Peace

Цитат
........лайка му давам,под формата на Хамомила и ядове не сме имали.Няма алергия,......
  Ади,алергията може да предизвикат власинките на лайка (те не са точно власинки,но както и да е).Предполагам,Хамомилата е пречистена от тях.   Rolling Eyes

# 430
   "Преди да приемате чай от лайка е добре да се уверите,че не сте алергични към нея, понеже може да има странични ефекти. Този чай не се препоръчва и на бременните жени, както и хората страдащи от астма, поради свойствата си да разрежда кръвта." от тази статия....

"Чаят от лайка е една от най-полезните и от най-безопасните напитки (освен ако не сте алергични към нея)." От тази статия..

Не знам доколко горе цитираното може да се приеме,като официална информация.
  На мен лично лекарите са ми казвали,че лайката е алерген.Последно и гинеколог.
  Скарли,Тея,питали ли сте вашите лекари за лайка?Защото наистина форумите не са най-сигурен източник за каквото и да е. Peace

Същото може да се каже за абсолютно всяка билка или храна (има бебета проявили алергични реакции към ябълки даже). На мен педиатърката ми е препоръчала чай лайка за гърло като най-безопасното, което може да се даде на малко бебе. Лекарствата със сигурност не са по-безопасни като възможни странични реакции, въпрос на организъм. Просто даваш и следиш за евентуални реакции.

Аз честно казано не съм чувала за някой проявил алергична реакция към лайка, така че предполагам подобни случаи са редки. А и ако се срещаха често подобен чай със сигурност нямаше да се предлага от 1вия месец  Peace

# 431
# 432
   Не съм сигурна,Скарли,че същото може да се каже за всяка билка или храна.Но както и да е.....  Peace

Цитат
Аз честно казано не съм чувала за някой проявил алергична реакция към лайка...
   И аз не съм чувала.Честно.  Laughing
   И също имам положително отношение към лайка(макар и да не я давам на бебето) и никога не съм имала проблеми с нея.На големия ми син я предложих на по-късна възраст,той също не е имал проблеми.
   Но е факт,че доста често се среща информация,в която се споменава за въпросния страничен ефект на тази билка.

Извод:
   Споделяме си.  Hug И си преценяваме,какво да правим,според нашите си усещания.  Simple Smile

# 433
  • в 1001-та нощ
може да се явяват алергии - защото именно тя се включва в чая за бебета - приема се доста и от рано

иначе педи за други билки - освен мента и лайке не е предупреждавала така

# 434
Някоя майка използвала ли е капки за нос Bivacin за бебето?
На тях пише че са за очи/уши и са антибиотични.
На нас ни ги предписаха за слагане в носа, но май ще ги спирам.
Четох в нета, че се случва да изписват капки за очи за капане в нослето, но нещо нямам вяра на бг здравеопазването  newsm78
Педи днес уж гледа рецептата и потвърди да продължаваме с това лечение, но нещо ми е неспокойно  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт