Юлчето е креативно, пакости твори безспирно

• 28 033
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
# 481
 Hug

Pucisim и за нас,срещата беше приятна,нооооо.........краткотрайна.Като се затопли,надявам се ще се разхождаме по-често заедно Peace

За хапването-храним се и по двете схеми.Един път ми се задави с парче ябълка и един път с морков,но старателно се напъна и повърна PeaceКогато сме сами  с него,давам парчета,но имам ли налична кака у дом,сме на пюрета,защото умението й да попива неща които НЕ ТРЯБВА да прави е завидно CrazyТа от гледна точка на безопасността ядем както дойде.

За ядките-и аз съм съглана.Ал е ял само овесени за сега,а за Ив на масата винаги има СУРОВИ орехи,бадеми,тиквени и слънчогледови семена Peace

Ал също се сдоби със завидни умения тези дни.Иска да го "гоня",а те с баща му да ми бягат,гали ме,е........малко мечешката,но се старае детето и ми разглежда и пипа обеците,без да ги дърпа.....за сега Laughing

Хели,браво за гърнето.Нас пък ни пращат в Педиатрията,но за обратният проблем.Ще изчакаме за сега де,до към 8-ми месец,че до краят на 7-ми се водело,че имат "усилен растеж" newsm78

Гале,доста добри мерки за маНдама Peace

# 482
Бъги,преди време попитах за истинския произход на системата.
Ти ми обясни,защо системата се води "холандска" тук в бг-мамма,но нищо не каза по същинския въпрос.Затова му намерих отговор самостоятелно и го споделих тук и с теб.
Ако все пак имаш повече информация,ще ми е интересно да разбера.  Simple Smile Peace

# 483
Селма, имах предвид ако имаш някакви рецепти за бисквитки, солетки, неща, които стават за хващане. Hug

Аз наричам "холандска" системата, просто защото се запознах с нея от холандските линкове, които беше пуснала фата, а чак после видях, че се споменава и Рипли. Wink

# 484
Здравейте момичета!
Да се включа и аз в чудесната тема! Grinning
За захранването: ние ядем зеленчуково пюре вече от месец и половина, а от половин месец редуваме с месно. Вече му натрошавам по половин жълтък в пюрето. Зеленчуковите му ги правя и от време на време му купувам на Ганчев, но месните само му ги купувам пак на Ганчев. Изпробвам всичко което съответства на възрастта за да разбера какво му харесва. Примерно мусаката на Ганчев не му харесва - има много силни подправки. Въобще с яденето нямаме проблеми, даже напротив - щом седнем на масата малкия започва на дрънка иска и той да се нареди и даже напоследък баба му си позволява да му дава по малко от нашите манджи и супи (е и аз не я спирам категорично), но се притеснявам до колко е полезно това.
За водата:почти може да каже че не пие вода - предлагаме му но не иска. Дъвчи си биберона и се лигави, но не пие.
За памперсите:От както се е родил използвам само на Libero и съм много доволна. Пробвахме веднъж на памперс и ми се обрина. Веднъж взех на пуфис - не можеше да трае дълго време с тях защото са много прилепнали и му сплескваха "достойнството"  Laughing

Да ви попитам:
Какво мислите, много ли е вредно че си позволяваме да му даваме натопени хапчици хляб от нашите манджи - примерно супичка или доматена манджа ... ? Малкия яде с голямо удоволствие!
Давате ли вече кисело мляко?

# 485

Хехехехе, много сладко Hug.

Селма, аз съм въвела риба- давам на Гербер .

# 486
Ми аз да се оплача, че Роско пак е болен и с Т.  Confused
Едва месец мина от пневмонията. Какво става с това бебе, не знам.  Sad
Айде лек ден и много здрави и усмихнати бебоци.  Hug

# 487
  • гр.София
Здравейте и от мен  Hug
dunaika пак ли ужас , какво става с тия болести/вируси/незнам , и мойта нещо се сополиви но аз го отдавам на зъбките  Rolling Eyes
тая нощ поспахме , това не се беше случвало сигурно месец , то си било супер да се наспиш  Grinning малката спа чак до 4 сутринта без да се буди  Laughing цокна малко и пак заспа до 7ч.
Аз успешно вече съчетавам работа , кърмене гледане на деца , естествено с помоща на мъжът ми , от както е в отпуск много ми помага , даже вечер като се прибера е сложил и масата  Wink голям кеф , ама като тръгне и той в понеделник на работа да видим какви ще ги надробим  newsm78
Аз захраних Маги с кисело мляко , давам и сутрин за закуска с бисквитки , един ден попара един ден кис.мляко , много и харесва   chef довечера ще и готвя телешко , дано да и хареса , досега е яла пилешко и заешко  Grinning
Дани как сте , оправихте ли се  Hug
Хайде чао за сега , че стана един ферман  hahaha

# 488
Ми аз да се оплача, че Роско пак е болен и с Т.  Confused
Едва месец мина от пневмонията. Какво става с това бебе, не знам.  Sad
Айде лек ден и много здрави и усмихнати бебоци.  Hug

Дунайка, стискаме палци всичко да е ОК  Peace Ти кърмиш ли още?

# 489
Бъги,преди време попитах за истинския произход на системата.
Ти ми обясни,защо системата се води "холандска" тук в бг-мамма,но нищо не каза по същинския въпрос.Затова му намерих отговор самостоятелно и го споделих тук и с теб.
Ако все пак имаш повече информация,ще ми е интересно да разбера.  Simple Smile Peace

Е, Селме, ама ти така нахвали Анди, че те е запознала с BLW метода, че изобщо не предположих, че е възможно да е пропуснала такава съществена информация  Simple Smile За това и отговорих на онзи въпрос по същество  Peace Иначе, преди месец някъде, по твоя молба, ти пуснах линк към темата. В нея има доволно много информация, както под формата на линкове, така и под формата на личен опит  Peace

ТиНе, BLW не отрича храненето с пюрета, каши и супи. Просто се въвеждат на по-късен етап, когато детето има по-координирани движения и би могло да се справи самО с лъжичка, хляб или бисквита, която да натопи в по-течната храна. Моето дете също яде каши и пюрета, и ги въведох съвсем умишлено  Peace По някога ми се налага да го оставя на свеки и искам да съм спокойна, че не е гладен. Тя няма да му даде друга храна. Прекалено е закостеняла и не може да преглътне, че внук й не се храни по известния на нея начин  Whistling

# 490
dunaika, дано Роско бързо се оправи  Hug
stefy16, кисело мляко давам от няколко дни с бишкотка вътре. Това ни е любимата храна, но го ограничавам до 10-20 г. засега.
Деси, душко, оправяме се вече  Peace От вчера и аз и бебо сме без Т, но кашляме много  Crazy Бебо е със запушен нос, но вече се усмихва и се заиграва  Peace

# 491
dunaika дано му се размине на детенце  Hug стискам здраво палци
Danito_d радвам се да чуя, че сте преборили t с бебо, сега спокойствие силна храна и да се възстановявате бързо  Peace
stefy_16 , количествата които давате едва ли ще навредят при това си въвела доста храни, важното е да не е пържено и сурово.
Кисели мляко ще ползваме след 1г., все още се кърмим   Simple Smile
buggy--> нямах предвид BLW, а че всичко зависи от майката, ако е склонна да дава твърда храна и бебето ще я приема, и преди съм писала че децата се справят по-добре от нас, важното е да им вярваме  Hug

# 492
а аз май ще пробвам това BLW по принуда.щом не яде пчрета да видим това ще иска ли.иначе хич не ми се занимава,ама......

# 493
Ето два начина да се парктикува йога:
http://www.vbox7.com/play:20f4bb6c
и
http://www.vbox7.com/play:469cd37b
не препоръчвам да практикувате първия (майката и бабата явно са профеноиналисти) за втория сами решете

на тези първите две психарки трябва някой да им прати някой от Закрила на детето да провери дали са ментално стабилни и дали не представляват риск за живота и здравето на детето  #Cussing out
Такова подмятане е абсолютно противопоказано за толкова малко бебе, да не говорим колко рискове крие, например отлепване на ретината  #Cussing out
Разиграват детето като циркаджийска маймуна, че и го снимат, че и пляскат, че и в интенет го качили от гордост за проявената малоумщина  #Cussing out

# 494
  • в Кошера
Ебаси йогата. На мен ми се доповръща само кат гледам, пък на горкото бебе не знам...

Какво мислите, много ли е вредно че си позволяваме да му даваме натопени хапчици хляб от нашите манджи - примерно супичка или доматена манджа ... ? Малкия яде с голямо удоволствие!
Давате ли вече кисело мляко?

Супичка (без подправки и застройки) ми звучи ОК, кисело млекце също, в умерени количества (с бисквитки примерно), но доматена манджа  Rolling Eyes ....не е ли със запръжка?! Не ми се струва много подходящо  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт