Тема Незабравима ( Unutulmaz ) 167

• 31 214
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Дали Бату може да обича истински?

Според мен стана ясно, че колкото потребители има във форума, толкова  представи за коя любов е "истинска"има. За едни тя е безусловно приемане на любимия, съгласяване с всичко до степен потъпкване на собственото "аз"; за други е споделяне на всичко; за трети е взаимно израстване, споделяне, вяра в партньора и от там - даване на свобода, спокойствие и още и още.
Та на въпроса - според мен Бату обичаше Ниса и сега обича Мелда, по негов си собствен начин, като всеки човек се увлича и има чувства, но "тъмата страна" както сам я определя е по-силна от него и в живота му с Ниса тя надделя - Ниса не можа да му опонира, да го върне към доброто, определям я като поддаващ се на влияние човек, без своя воля и убеждения, но имам някакво усещане за Мелда и за силата на характера й, която може да преобърне нещата - само ако
подходи по правилния начин.

И аз мисля така.
Моето мнение е, че Мелда постъпва така в опит да помогне на Харун и отчасти да изкупи вината си пред тях двамата, но ако сценаристите са умни, могат да продължат образа й и да покажат как една силна жена може да преобърне живота на един мъж, пък бил той и най-големия злодей - тогава ще ги призная...

# 331
И понеже днес ме хванала логореята - гледам този сериал, защото в него откривам много от нещата, които се случват в живота, някой от тях лично на мен и си правя изводи и заключения кога съм постъпила правилно и кога- не. Погледнато от страни е по-лесно да осъзнаеш грешките си и да не ги допускаш повече.
В този ред на мисли, не искам да гледам постоянно сълзливи сцени на прегръдки и целувки, по-скоро са ми интересни сблъсъкът на характерите, борбата на героите със собствените им демони, ценностите, които защитават. Това не значи,че съм съгласна с всичко, но от всичко случващо се човек може да научи много.
Харесвам образа на Еда, който изграждат (с някои дребни недоразумения) защото въпреки,че съм почти 2 пъти на годините й, съм допускала подобни грешки, лутала съм се и съм се питала накъде? Нима не се е случвало на всички, нима винаги живота е цветя и рози...

# 332
  • Русе
И понеже днес ме хванала логореята - гледам този сериал, защото в него откривам много от нещата, които се случват в живота, някой от тях лично на мен и си правя изводи и заключения кога съм постъпила правилно и кога- не. Погледнато от страни е по-лесно да осъзнаеш грешките си и да не ги допускаш повече.
В този ред на мисли, не искам да гледам постоянно сълзливи сцени на прегръдки и целувки, по-скоро са ми интересни сблъсъкът на характерите, борбата на героите със собствените им демони, ценностите, които защитават. Това не значи,че съм съгласна с всичко, но от всичко случващо се човек може да научи много.
Харесвам образа на Еда, който изграждат (с някои дребни недоразумения) защото въпреки,че съм почти 2 пъти на годините й, съм допускала подобни грешки, лутала съм се и съм се питала накъде? Нима не се е случвало на всички, нима винаги живота е цветя и рози...

Заедно, няма живот само с цветя и рози, знаеш го! Прави ти чест, да споделяш и сравняваш собствения си живот със сериала. Малко са хората, които след житейски катаклизъм, търсят и собствена вина - по-лесно е да я прехвърлят на другия. Осъзнаването на грешки и старанието да не ги повтаряш, е МЪДРОСТТА. Някои хора така и си умират, без да са я постигнали?!
Харесва ми логореята ти! newsm03 Продължавай в същия дух! newsm10

# 333
# 334
# 335
# 336
Момичета има ли вече качена някъде снощната серия , че не успях снощи да я гледам.
Предварително благодаря.

# 337
Снощната серия не беше кой знае какво! Имаше слаби и силни моменти! Някои герои ме разочароваха:
Харун – налучка верната посока за укротяване на Еда, но се огъна бързо, бързо! И за какво му беше тая среща с Джамил! Чак и сълзи!И как ще обясни случващото се, и дали ще поеме вината върху себе си! И какво се обяснява толкова с Арас. Трябваше да го подмине!
Тия неща  не се уточняват със заплахи или с метода на убеждението! Проява на малодушие,слабост и безхарактерност!
Еда – детински сръдни, малко водевилно ми стояха сцените на ревност,лъсна глупостта й с това подслушване на телефоните и неопределеното отношение към Арас!Абсолютно подхранва надеждите му с тия погледи и недомлъвки!Ами като  е казала, че обича само
Харун, да му го покаже и с действия!Никак не е пораснала!
Тюркян – отново лъжите на Гюлер влязоха в употреба.
Джамил – отново забаламосан от Тюркян!
Мелда -  игра добре! Може да  задейства варианта за привързване към насилника, почувства се жена и й беше приятно,когато Бату  говореше! Но може да има и по-дългосрочна цел като
разкриване на Бату! Но защо тогава му призна за съмненията на Харун!
Бату -  хареса ми с обяснението, което направи! Общо взето това повече му отива, отколкото да бъде злодей! Имаше много романтичен вид с шала и с чупливата коса!Френско гъзарче!
Арас-много слаба игра! Нищо не му се получава като хората! Няма изразително лице! И определено е кривоглед, затова не може да изрази никакви чувства с очите си!
Следващ епизод:  Това с което завърши резюмето! Решението на Харун, което ще промени
живота на всички! В смисъл, че заминава!И реакциите на всички герои към това решение!
И Еда ще направи всичко възможно, това да не се случи

# 338
# 339
Каламитци,аз не мисля че Харун ще замине.Той не би оставил Ямур.Детето ще страда много повече,отколкото ако живеят разделени.

# 340
Здравейте незабравима дружина  Hug Heart Eyes  Охх...... ooooh!днес много тръстика много нещо  чак сега успях подробно да ви изчета  PeaceМного интересни дебати сте водили и какво да кажа с всички ви съм съгласна  и напълно подкрепям поста на Каламитси.
Г-жо Броненосец ,Рекси благодаря ви за превода  newsm51 newsm51 lovekiss lovekiss lovekiss

http://www.youtube.com/watch?v=1qU86g78tlw

# 341
Здравейте,компания Незабравима,
и аз благодаря на Рекси и г-жа Броненосец за преводите и разясненията  bouquet  bouquet  bouquet
Днес коментарите са някак си по-спокойни,има много истина в тях,както и дозата хумор,която разведрява обстановката.
Верно е,че Еда и Харун постъпват както,може би,много хора постъпват в живота-но точно това аз не бих искала да гледам.Не исках те да повтарят едни и същи грешки,на моменти толкова смешни и елементарни,защото нищо ново не научавам от това.Искаше ми се техните образи,които в първия сезон бяха поставени в една сложна ситуация, да израстнат и да се развият така,че наистина да извлека някаква поука .
Затова мисля,че през втория сезон,след достигането на кулминацията в техните отношения,образите им започнаха да боксуват,и дори да вървят надолу.
Сега по-голямата интрига е в образа на Мелда.
А дали е възможно Бату да обича истински-сигурно да.Той не обичаше Ниса.А още от първия сезон харесва Мелда,но дали я обича,-обяснението му в любов беше впечатляващо-и  дали нещо би могло да го промени,след като е толкова обсебен от отмъщението,и след като извърши толкова "лоши неща".Трябва да има някакво възмездие за всичко,но какво ще е то.

# 342
Каламитци,аз не мисля че Харун ще замине.Той не би оставил Ямур.Детето ще страда много повече,отколкото ако живеят разделени.

Нищо друго не ми идва на ум като решение, което ще засегне всички,освен заминаване!

# 343
Снощната серия не беше кой знае какво! Имаше слаби и силни моменти! Някои герои ме разочароваха:
Харун – налучка верната посока за укротяване на Еда, но се огъна бързо, бързо! И за какво му беше тая среща с Джамил! Чак и сълзи!И как ще обясни случващото се, и дали ще поеме вината върху себе си! И какво се обяснява толкова с Арас. Трябваше да го подмине!
Тия неща  не се уточняват със заплахи или с метода на убеждението! Проява на малодушие,слабост и безхарактерност!
Според мен даже много издържа момчето. Бягството на Еда от свадбата, обвиненията за снимката и бебето, съдружие с Арас, обвиненията ,че е убил влюбената Еда бяха точката.Харун е влюбен и винаги е оставял Еда да прави, каквото иска. Определено със сарказма нямаше да постигне нищо.Еда е  Инат и горда. Като разбере от Джемил, че Харун се е отказал и й дава свободата, ще съжали и ще се осъзнае. Надявам се Джемил да помогне.

Еда – детински сръдни, малко водевилно ми стояха сцените на ревност,лъсна глупостта й с това подслушване на телефоните и неопределеното отношение към Арас!Абсолютно подхранва надеждите му с тия погледи и недомлъвки!Ами като  е казала, че обича само
Харун, да му го покаже и с действия!Никак не е пораснала!

Ревността й увери донякъде Харун, че още го обича. А и мен. Twisted Evil ЗА това и той се решава на хода с отказването,иначе не би рискувал.
За Арас крайно време е даго сложи на мястото му.
Тюркян – отново лъжите на Гюлер влязоха в употреба.
Джамил – отново забаламосан от Тюркян!
Мелда -  игра добре! Може да  задейства варианта за привързване към насилника, почувства се жена и й беше приятно,когато Бату  говореше! Но може да има и по-дългосрочна цел като
разкриване на Бату! Но защо тогава му призна за съмненията на Харун!
Бату -  хареса ми с обяснението, което направи! Общо взето това повече му отива, отколкото да бъде злодей! Имаше много романтичен вид с шала и с чупливата коса!Френско гъзарче!
Арас-много слаба игра! Нищо не му се получава като хората! Няма изразително лице! И определено е кривоглед, затова не може да изрази никакви чувства с очите си!
За Гюлер ми дойдоха в повече с въздесъщия Джемил и страхопочетанието у децата му. Но се уверявам ,че проблемите  там произтичат както от деспотизма на бащата, така и от вечно прикриващата ги майка...
Мелда и Бату не са ми симпатични, нито ми изглеждат искрени. Май почват игра на руска рулетка. Пожелавам й късмет на мелда, щото ще има нужда...
Героят на Арас е много смешен изглежда ми точно като малко момче, на което са му отмъкнали играчката и  всеки момент  ще зареве и ще хукне при майка си да й се оплаква.Не осъзнава,че тази играчка никога не е била негова и на мен ми хареса Харун как му го демонстрира(скарали се два петела  Twisted Evil).. е Еда малко се изложи , ама карай. Другият път дано е по-добре.  Twisted Evil

# 344
  • Русе
Каламици, ще ти отговоря как аз виждам нещата от епизода, без да се старая да променям мнението ти.
1. Харун - бил се "огънал"?! Според резюмето, Харун взема важно решение, след като вижда колко се измъчва Еда. Това не е огъване. Спомни си Феяз, как "ожени" Саадет за другия.
2.Еда - ""сръдни, водевил, глупост"...Ами това си е Ревността! Аз поне съм ревнувала и знам какво е.
3.Тюркян и Джемил - къде видя отново лъжи? Бяха съвсем добронамерени и двамата. А и още нямаме превод.
4.Мелда -..."почувствала се е жена..." Каква жена, когато е изнасилена?! По-скоро парцал, злоба, безпомощност, отмъщение.
За Бату и Арас - съм на твоето мнение. Мерт играе страхотно и много ми харесва. Чак не мога да си го представя в комичните роли, които доскоро е играл.
За Харун - не мисля, че ще замине! По-скоро ще се откаже да живее под един покрив с Еда. Хазар излезе от играта, има бизнес прохождащ, детето му е там - абсурд!

Забравих да изложа мнението си за Харун и Джемил :
Виждала ли си как 2 мъже се разбират с 2 приказки? А ние - 2 жени ще донесем от 9 кладенеца вода, докато си кажем какво искаме!

Общи условия

Активация на акаунт