ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите

• 39 534
  • 812
  •   1
Отговори
# 690
Mamma, благодаря! Знаете, че принципно този отговор не ме удовлетворява, но в конкретния случай става дума за лъжлива информация за починали от ваксина деца в България, публикувана в български форум за бременност и майчинство и активно разпространявана впоследствие.

Мисля, че дори само заради потенциалната опасност от създаване на смут, предизвикване на страх или подклаждане на масова паника сред потребителите на сайта Ви, при сигнал е необходимо да поискате от съответния потребител да Ви представи достоверен източник на информацията.

Така поне Вашият сайт ще се дистанцира от медиите, които разпространяват лъжливата информация.

# 691
публикувана в български форум за бременност и майчинство

Не. Информацията не е публикувана тук. Публикувана е в други източници, тук е посочена от потребител с цел да се коментира. Съвсем възможно би било да се публикува и в темата с противоположен знак, но с коментар от типа "какви глупости пишат".
Тук няма статия, няма медийна новина в сайт за бременност и майчинство, не е публикувана от БГ-Мамма.
Публикувани са линкове към новина, която е публикувана на стотици места.
Както вече казах, нито сме длъжни, нито сме компетентни, нито имаме правомощия да изискваме доказателства от сайтовете и медиите, които са публикували тази информация.

достоверен източник на информацията

Аз лично не се наемам да определя кое е "достоверен източник".
Стотици са примерите как "официална" информация се оказва впоследствие лъжлива и обратното - публикувана в треторазредни медии информация се оказва истинна.
Не твърдя, че случаят е такъв, но в никакъв случай не бих могла да определя какво значи "достоверен източник".

Доколкото за дистанцирането - ние се дистанцираме от всяко едно потребителско мнение, независимо за какво става въпрос. Потребителските мнения принадлежат на техните автори.
Ако трябва чрез премахване на публикация да се дистанцираме от всичко, с което не сме съгласни, ако трябва да премахваме всяка публикация, за която нямаме потвърждение официално от достоверен източник, то това няма да е форум, а ще е личен блог и няма да има 17 милиона публикации, а предполагам не повече от няколкостотин мои лични.

# 692
Mamma, знам, че темата не е дискусионна и затова можете да ми отговорите с ЛС, ако желаете.

Както вече казах, нито сме длъжни, нито сме компетентни, нито имаме правомощия да изискваме доказателства от сайтовете и медиите, които са публикували тази информация.

Известно ли Ви е кой (коя институция) има правомощията да изисква такива доказателства от сайтове и медии?

Аз лично не се наемам да определя кое е "достоверен източник".

В конкретния случай достоверен източник би бил например Националният имунизационен и консултативен център към Националния център по заразни и паразитни болести.

Те определено биха били по-наясно от несъществуващите "Independent European union of doctors of immunologists" (IEUI) или "Асоциация на лекарите в  България "Асоциация Имунолози" (София)", дали в България има починали деца от никога неразрешавана от ИАЛ ваксина.

# 693
  • При хората, които обичам
Може ли модератор да пише на PAVLI1 да си разчисти кутията?
Благодаря!

Не е ли редно, когато отправиш въпрос към някого, да си освободиш място в кутията за отговора?
Не ми отговаряйте, питам си само...

# 694
ДеВ, готово!

# 695
  • При хората, които обичам
 Heart Eyes

# 696
Ако на този въпрос вече е отговаряно, не ми обръщайте внимание.

Има ли някакъв начин последните три теми под заглавие "Раждане вкъщи" от алтернативния подфорум да се преименуват? "Дискусия за или против домашното раждане" може би по-добре ще описва каква точно информация се обменя там в последните 100+ страници. Не оспорвам полезността на дебата, но смисълът на тази тема беше друг и заглавието в момента е подвеждащо.

Знам, че има модератори, участващи в темата, но не исках да пиша там и да добавям още спам към хвърчащата перушина.

Благодаря!

# 697
Как мога да си изтрия профила?

Или за по лесно ме изтриите моля
работя много и не влизам Simple Smile

# 698
  • Германия
Не знам, дали се случва и при други потребители, но антивирусната ми пищи от тази реклама  Peace
http://trigger.bb-team.org/feed/show.js

# 699
Не знам, дали се случва и при други потребители, но антивирусната ми пищи от тази реклама  Peace
http://trigger.bb-team.org/feed/show.js

Сканирах trigger.bb-team.org и не показа зловреден код. Коя антивирусна ползвате?

# 700
  • Германия
Avira... не е болка за умиране, ако е само при мен  Simple Smile

# 701
Avira... не е болка за умиране, ако е само при мен  Simple Smile

Аз също съм с Авира и не реагира по никакъв начин. Може би не е това файла на който е реагирала антивирусната. Вижте лога в Events (подредени са по дата) и копирайте точното събитие което сте видяли.

# 702
  • Германия
Beim Zugriff auf Daten der URL "http://trigger.bb-team.org/feed/show.js"
wurde ein Virus oder unerwünschtes Programm 'HTML/Infected.WebPage.Gen' [virus] gefunden.
Durchgeführte Aktion: Ignoriert

# 703

Нормално ли е във форума да има осем теми за самолечение?  Shocked
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=567141.0

# 704
  • София
По-добре е 8 теми, вместо една от 400 страници.

А описанието на форума отговаря на въпроса за "самолечението"

Цитат
Форумът е платформа за споделяне на лични мнения и личен опит!
 Информацията не е предназначена да замени напътствия, назначено лечение или препоръки на медицинските специалисти.
 Отговорността за всяка публикация се носи от нейния автор. BG-Mamma не поема отговорност за съдържанието, ползата, истинността и точността на потребителските теми и мнения.
 Преди да започнете употреба на лекарствен, козметичен продукт или терапия, дискутирани във форума - потърсете съвета на Вашия личен лекар или друг медицински специалист!

Общи условия

Активация на акаунт