За мама спокойствие няма , августинче се премята на дивана

• 30 576
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
По повод на татковците - в неделя му оставям малката да я гледа, докато аз сготвя една манджа в кухнята на спокойствие.
Той естествено я слага в бънджито, че не му се дундурка. Слушам я, че подскача, ама по едно време много тихо стана. Влизам в детската - детето ЗАСПАЛО право в бънджито, а тати си цъка на плейстейшъна.
И после вика " Кво се оплакваш, виж я как сама си заспива" #2gunfire

# 271
По повод на татковците - в неделя му оставям малката да я гледа, докато аз сготвя една манджа в кухнята на спокойствие.
Той естествено я слага в бънджито, че не му се дундурка. Слушам я, че подскача, ама по едно време много тихо стана. Влизам в детската - детето ЗАСПАЛО право в бънджито, а тати си цъка на плейстейшъна.

smile3532 smile3532 smile3511 smile3532

То хем да се смееш, хем да плачеш.

# 272
При нас днес е невероятна веселба  Party . Изместих масата и в средата на килима опънах 2 олекотени - такова въргаляне, обръщане, радости. Чак съжалявам, че до сега го мъчих това дете на тесния диван - и после що не правело това и онова - ми то си нямало как да си разгърне възможностите. Освен това и мама е спокойна извън стаята, защото няма как да падне и да се удари  Peace .

# 273
  • Miami
Joy Имат късмет тия татковци, когато гледат бебетата.
И аз ще трябва да оставя децата в събота, защото съм на фризьор и кафе с приятелки. Нашия тати се справя, но сега може би ще се наложи да нахрани бебето на обяд, после да ги приспи двамата  и направо настръхвам  Laughing Ама колкото може...

Иначе ние се върнахме от консултация преди малко, Никол е 7650, 66 см. Отложихме пак ваксините(то и без друго едната я няма в наличност), защото има леко зачервено гърло и малко й хъри нослето.

Нямам търпение да свърши вече тая проклета зимааа, направо издивях у нас с двете деца  Crazy

# 274
  • Русе
Хахаха, под ритуално разбирам официално, защото той досега беше само на кърма и можете да се досетите бабите му как очакват да прояде "човешка" храна.  Mr. Green

От нашия татко не мога да се оплача, като изключим, че като се разсея и не му прави впечатление, като се размрънка малкото и после аз трябва да го укротявам, вече ревящ, докато съм примерно по хавлия.

Дребчо и аз не го извеждам, но то е по-скоро заради мен, да си призная - не ми харесва в това време да излизам. Извеждаме го вечер, като излизаме да пазаруваме или по някоя друга работа и това е.
Марина88, голям си дразнител с това море!!  #2gunfire Grinning

# 275

misleto, няма вятър, разбира се, при силен вятър и аз не бих я извела.. иначе при всякакви обстоятелства - сняг, дъжд, мъгла, минусови температури - всички бебета са навън! тук, в берген, не е е толкова арктически климатът колкото на други места в норвегия, но пък като започне да вали дъжд може да не спира с дни.. в началото си мислех, че до голяма степен, си извеждат бебетата при тези условия, защото ако не го правят, няма да ги извеждат просто никога! предполагам същото важи и за швеция, и за ирландия.. но пък това е толкова обичайно тук, че никой не го поставя под въпрос! по-скоро хората биха се чудили защо не си извеждаш бебето заради някакъв си дъжд или сняг...

на нас количката ни не е толкова off-road за условията тук, но пък да видим колко ще издържи.. Wink

floral dream, и ние сме така от около седмица - на олекотена завивка върху пода - и е същата забава!!
Simple Smile

# 276

misleto, няма вятър, разбира се, при силен вятър и аз не бих я извела.. иначе при всякакви обстоятелства - сняг, дъжд, мъгла, минусови температури - всички бебета са навън! тук, в берген, не е е толкова арктически климатът колкото на други места в норвегия, но пък като започне да вали дъжд може да не спира с дни.. в началото си мислех, че до голяма степен, си извеждат бебетата при тези условия, защото ако не го правят, няма да ги извеждат просто никога! предполагам същото важи и за швеция, и за ирландия.. но пък това е толкова обичайно тук, че никой не го поставя под въпрос! по-скоро хората биха се чудили защо не си извеждаш бебето заради някакъв си дъжд или сняг...

на нас количката ни не е толкова off-road за условията тук, но пък да видим колко ще издържи.. Wink

floral dream, и ние сме така от около седмица - на олекотена завивка върху пода - и е същата забава!!
Simple Smile

И ние си излизаме на всякакво време и не пропускаме ден. Даже 2 пъти в седмицата Миро виси с мен в кварталното читалище, че кака му е на танци по 1 час Simple Smile. Но мисля, че добре се е калил с тези разходки при всякакви температури.
И ние ще започваме вече въргал по земята. При нас кучето е голям интерес и ще ми е като бавачка Simple Smile

# 277
Реших да се разтършувам из нета за рецепти за пюрета и намерих на различните производители асортимента. На доста от тях пише 4+, а ми е странно понеже има зеленчуци, които се въвеждат доста по късно.
Все пак се замислих възможно ли е да слагам варен ориз в пюрето и да го пасирам? Искам да разнообразя на малчо манджите, но понеже я карам уж по внимателно и не съм въвела още кой знае колко неща. Та започнах да се поизчерпвам от към идеи.
А и все още се чудя първо месото или жълтъка? newsm78 Мислех тази седмица да въведа месото ама като каза така педито и аз  #Crazy Плюс това педи каза да давам месото през ден и да редувам месо - жълтък. Като номера е такъв: въвеждам сега жълтък четвъртинка през ден и след две седмици вкарвам месото и ги редувам.

# 278
Агнесана, според мен няма проблем да добавяш варен ориз. Просто ориза го въвеждаш като останалите продукти няколко дни, дори и 1-2 е достатъчно, защото оризът изобщо не е алерген, само дето може да запича (на нас за съжаление не ни действа така, макар че от две седмици сме на оризова диета  Crossing Arms ).
За месото и жълтъка - нашата педи каза първо месото, после жълтъка. И за редуването същото, както на теб - един ден месно пюре, един ден зеленчуково с жълтък. Каза ми да започна с четвъртинка жълтък два пъти в седмицата и така две седмици, след това се увеличава на половинка.

Колкото до излизането - закаляването е нещо прекрасно, но след последните 2 седмици в болница с пневмония не ми е до закаляване. Ще изчакам догодина... Късно или не, се надявам до тогава да е поукрепнала малко Софи.

Иначе и аз преди около 3 седмици й опънах едно одеало на земята и от тогава е много по-активна.

# 279
agnesana, няма проблеми за ориза. Аз вече съм му го въвела и като се сетя му слагам и някое друго зрънце Peace

# 280
Нашата педиатърка е на мнение, че в днешно време може да не се дава жълтък на бебетата. Това е останало от едно време, когато бебешките храни не са били достатъчно пълноценни. Нищо не губи детето, ако не му се дава. Аз съм виждала как майки се опитват да го пробутат, а бебето не иска и му е гадно. Моята Андреа не е получила дори троха жълтък и никога не е била с лоши кръвни показатели. Така че не го мислете толкова жълтъка, ако ви се вижда правилно давайте, ако не, си го пропуснете покрай ушите и си вярвайте на интуицията Simple Smile

# 281
Нашата педиатърка е на мнение, че в днешно време може да не се дава жълтък на бебетата. Това е останало от едно време, когато бебешките храни не са били достатъчно пълноценни. Нищо не губи детето, ако не му се дава. Аз съм виждала как майки се опитват да го пробутат, а бебето не иска и му е гадно. Моята Андреа не е получила дори троха жълтък и никога не е била с лоши кръвни показатели. Така че не го мислете толкова жълтъка, ако ви се вижда правилно давайте, ако не, си го пропуснете покрай ушите и си вярвайте на интуицията Simple Smile
Това в случай, че си купуваш пюретата, а ако ги приготвяш сам?

# 282
Момичета, кажете някаква хитрина за разхлабване?
Пюрето от сливи вече не действа, Дуфалак също  ooooh!

# 283
  • София
Има един чай Блевит се казва, той е хлабителен. Освен това ако пие сокове - сок от круша или слива. Ти по колко пюре от слива даваш и по колко дуфалак? Дуфалака може да се дава 2-3 месеца без спиране по 5мл на ден. Освен това скачането помага страшно много за изхождането особено ако бебето има лениви черва. Колко дни не е акал? И като се изходи много ли е твърдо акото? Ако вече е захранен и имате поне 1 заместено хранене акото трябва да е като на възрастен човек или като топче пластелин - това не е запек. Но ако бебенцето е на кърма и не е захранено твърдото ако може да е индикация за запек. Дано да съм била полезна. При нас запека се оправи от само себе си с въвеждането на твърдите храни, точно както каза педито.

# 284
Прясно изцедено сокче от киви, проверено, изпитано и действа  Peace нашата педи ни го препоръча. Само че, избери по-узрели плодове, че на по-твърдите сока им е леко кисел  Peace

Общи условия

Активация на акаунт