" ...
Друг е въздуха
Лесно се диша..."

И когато нещо, в случая сценарий на цял следващ сезон, се гради на нестабилна основа, се получава това.
Ако това беше роман, роден в главата на един автор, нещата щяха да бъдат изпипани много добре, образите щяха да имат много по- голяма дълбочина и въздействие. Посланията също.
Но така е, когато има променящ състава си екип от сценаристи, гони се рейтинг, зрителски желания, обществен натиск...
Аз моят роман ''Незабравима'' е с тъжен-щастлив край. Какъв точно, не знам
Абсолютно си права,г-жо Броненосец,че няма майка,която да предпочете,когото и да било,дори родителите си пред детето си.Не споря за това дали е казала,че ще ги търси,или ще ги намери,защото не разбирам езика,а и вече съм позабравила точната сцена,и превода.
Но след всички тези драми около нея и семейството й,Еда беше крайно объркана ,разкъсана,и незнаеща как да постъпи.И пак нямаше разбиране и подкрепа от Харун-да се сърдиш,да хвърляш чантите,и да заминеш-не е постъпка на обичащ и мислещ за любимата зрял мъж.
А Еда веднага осъзна какво е направила,хуквайки към летището.И си понесе последствията.
Но дали е могла да си представи,че любимият й Харун,колкото и да е бил ядосан в момента,ще изчезне за години с детето им без да се обади?А да не говорим,че я беше "погребал".-това за мен,беше също слаб момент в сценария.
Образът й на Еда беше "очернен"-за да има още 10-20серии,в които след това да го "избелват",а такива като нас да дебатират.След което започнаха да "поочернят"и на Харун образа-ит.н.
За сценаристите съм напълно съгласна.Ако това беше роман,или игрален филм,с ясен предварителен замисъл,строен сюжет и послания-нещата наистина щяха да бъдат изпипани по-добре.И пак можеше да има интриги,които да поддържат интереса и напрежението!
Но аз вече свикнах,че това е сериал,от който не може много да се очаква-това не ми пречи да го гледам и от време на време пак да си роптая .
Дано твоят роман е с по-малко тъжен,и повече щастлив финал!И гогато го "узнаеш",се надявам да го споделиш!