Тема Незабравима (Unutulmaz) 169

• 34 108
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Данидорина, чудесно Simple Smile
" ...
Друг е въздуха
Лесно се диша..."

[img width=550 height=344]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1
Рекси, тази от кой момент е newsm78
След изписването от болницата на Еда и ЯМур,тя беше ходила при баща си в затвора и каза на Харун той да замине с ЯМур,а тя после ще ги намери

Еда никога не е казвала, че после ще ги намери или че ще ги търси. Това за мен лично е най-очернящата постъпка, която и приписаха сценаристите. И много нелогична. Майчиният инстинкт е много силен, няма майка, която да избере родителите пред детето си.
И когато нещо, в случая сценарий на цял следващ сезон, се гради на нестабилна основа, се получава това.
Ако това беше роман, роден в главата на един автор, нещата щяха да бъдат изпипани много добре, образите щяха да имат много по- голяма дълбочина и въздействие. Посланията също.
Но така е, когато има променящ състава си екип от сценаристи, гони се рейтинг, зрителски желания, обществен натиск...
Аз моят роман ''Незабравима'' е с тъжен-щастлив край. Какъв точно, не знам Simple Smile

Абсолютно си права,г-жо Броненосец,че няма майка,която да предпочете,когото и да било,дори родителите си пред детето си.Не споря за това дали е казала,че ще ги търси,или ще ги намери,защото не разбирам езика,а и вече съм позабравила точната сцена,и превода.
Но след всички тези драми около нея и семейството й,Еда беше крайно объркана ,разкъсана,и незнаеща как да постъпи.И пак нямаше разбиране и подкрепа от Харун-да се сърдиш,да хвърляш чантите,и да заминеш-не е постъпка на обичащ и мислещ за любимата зрял мъж.
А Еда веднага осъзна какво е направила,хуквайки към летището.И си понесе последствията.
Но дали е могла да си представи,че любимият й Харун,колкото и да е бил ядосан в момента,ще изчезне за години с детето им без да се обади?А да не говорим,че я беше "погребал".-това за мен,беше също слаб момент в сценария.
Образът й на Еда беше "очернен"-за да има още 10-20серии,в които след това да го "избелват",а такива като нас да дебатират.След което започнаха  да "поочернят"и на Харун образа-ит.н.
 За сценаристите съм напълно съгласна.Ако това беше роман,или игрален филм,с ясен предварителен замисъл,строен сюжет и послания-нещата наистина щяха да бъдат изпипани по-добре.И пак можеше да има интриги,които да поддържат интереса и напрежението!
Но аз вече свикнах,че това е сериал,от който не може много да се очаква-това не ми пречи да го гледам и от време на време пак да си роптая .

Дано твоят роман е с по-малко тъжен,и повече щастлив финал!И гогато го "узнаеш",се надявам да го споделиш! Heart Eyes

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 03:39 от nezabravimka

# 451
  • Русе

Добро утро!  bouquet
Хубав ден и добро настроение на целия форум!

# 452
  • Русе
Малко среднощни поетични опити  Peace

Пътуване

Пътувам...
..........
Всичко е така мило...
Сърцето ми се е свило...
Друг е въздуха...
Лесно се диша...
............
Сега търся спасение в спомените,
където се чувствам добре...
Връщам се по старата пътека,
за да намеря покой и утеха...
Връщам се към корените си,
да потърся и намеря себе си...

Лека нощ! smile3531

Дани, нямам думи! newsm10 newsm10 newsm10 smile3501 smile3501 smile3501

# 453
Добро утро и от мен в тази снежна зимна сутрин!Хубав ден на всички!     

# 454
# 455
Добро утро и от мен в тази снежна зимна сутрин!Хубав ден на всички!     

Добро утро и от мен момичета!!!

Де го това снежно утро......? Laughing Laughing Laughing

При нас има половин сантиметър снежец!!!

# 456
Понеже снощи ми взеха думата набързо ,искам сега да кажа ,че напълно подкрепям постовете на Кесарка от снощи.!!!

Ние си се знаем привърженичките на Харун hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Трябва да се подкрепяме ,че останахме малцинство!!! newsm10 newsm47 smile3532 newsm10 newsm47 smile3532

# 457
Е,няма 1 метър сняг,но все пак на вън всичко е в бяло ,за разлика от другите дни!:)

# 458
  • Варна
Добро утро , Незабравими, неповторими , пожелавам ви един чудесен ден .

Дани отново прекрасно творение   newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

Меги скица ще ме умориш  smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

# 459
Е,няма 1 метър сняг,но все пак на вън всичко е в бяло ,за разлика от другите дни!:)
Блазе ви , аз много обичам да вали сняг и ми се искаше и при нас да завали "хубав снежец",ама не стана!!

# 460
Добро утро  Hug
Аз не разбирам защо толкова настървено трябва да се обвиняват Еда и Харун,кой е по-виновен.Не стигнахме ли до извода,че и двамата правят грешки...и ако в първи сезон и двамата се огъваха под чужди влияния и желания,то сега грешките са в тях самите-прекалено много ревност,прекалено много недоверие от страна и на Двамата!Да,Еда пощуря от една снимка,от една Едже...а Харун какво прави с г-н Арас-същото!И двамата са в идентични ситуации.Еда не му вярвала,а Харун кипи от доверие към любимата си...айде бе.Но стига се тормозехме....с инат и гордост до никъде не се стига,а сега отново на там ни водят нещата.Сега е ред на Харун да се дърпа.Но нали знаете,че някой трябва да отстъпи.В името на тази любов,която всички искаме да видим-да ги видим заедно,щастливи,загърбили проблемите и по-влюбени от всякога!
Сега ви предлагам закуска на морския бряг,с устремен поглед към бъдещето и новото начало.

Желая ви хубав ден   bouquet

# 461

Благодаря на дамите поднесли кафето,  насладих му се докато успея да прочета материала от снощи...
За протокола само да кажа, че подкрепям напълно поста на Кесара и Bghelp.
Мнението ми относно Еда и Харун се препокрива на 99,9 %.

# 462
  • Варна
първата доза от мен

Ето ни пак в конака ,
Ден не минава без атака,
Еда сърдита вратата заключва,
Агресията Харунова  отключва,

Той пък се зарича вратата да разбие,
По добре вратата , че инак друг ще набие,
Като е бесен става чок зор човек ,
Ще те разхвърля ,като каца в дерек,

Само нашата ханъма красива ,
Дето е чок  чок   инатлива ,
Перушан и се отдава да го прави ,
Нали има ашк той бързо ще забрави,

Може да е с кафа   красива ,
Ама по характер е много дива,
Ни се кара ни се  води ,
Но Харун ефенди подир нея ходи,

В тази лудница голяма ,
Героите са тези двама  ,
После къзъм ,защо ще избяга ,
Заслужават си боя с тояга,

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 11:43 от kesara

# 463
  • София
Добро утро! И аз като г-жа Броненосец и Незабравимка мисля, че целият втори сезон е изграден на една доста нездрава основа - прословутата 4-годишна раздяла с всички произтичащи от нея последици, която е абсурдна, нелогична, нереална и още много не-та. Тук е най-слабото звено в целия филм, което дори и блестящата игра на артистите не може да неутрализира.

Еда "пуска" Харун и Ямур да заминат, без да стане ясно за какво точно става въпрос - напуска ли ги, отказва ли се от тях - Абсурд!
Еда после 4 години не може да ги открие, а ходи да реве около къщата на Харун - Абсурд на абсурдите!
Харун, който би трябвало вече да е свободен мъж, продължава да се "пази" за Еда цели 4 години -Трети абсурд!
И на фона на горното същият този Харун ни веднъж не е омекнал и не се е разколебал през тези 4 години, за да се опита да се свърже с Еда, когато се поуталожат страстите - Четвърти абсурд! Ама клетва бил дал, ама тя ги била изоставила всъщност - Пълни глупости!
Еда търси сметка на Харун дали е бил с друга (в случая Едже) през тези 4 години, през които са се водили разделени - Отново абсурд!
Еда не може да прости горното, но прощава един къде по-голям грях на Харун, че е казал на Ямур, че майка й е умряла - пак абсурд!
А пък Харун, за да каже това на Ямур, излиза, че много е мразил Еда - ама хем мразил, хем тя му е била в главата и затова не е поглеждал друга жена - поредния абсурд!

Знам, че в противовес на горните абсурди могат да се приведат аргументи, придаващи по-друг отенък на събитията и смекчаващи донякъде нелогичното поведение на героите, но за мен абсурдите си остават. И върху тях сега е съграден цял един сезон.  

# 464
Добро утро и усмихнат ден! Hug Hug Hug Hug

кесара,Дани,страхотни стихотворения сте написали вчера!
newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501

Общи условия

Активация на акаунт