Баба Марта бързала, на ОКТОМВРИЙЧЕ мартеничка вързала!

• 25 490
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • Stavanger,Norway/ Varna
Аз преди малко въведох оризовата каша, така й хареса, чак се разпя. Дадох, обаче, само две лъжички като за начало. Хора, посъветвайте ме, ако не намеря тиква тук, какъв зеленчук да въведа против запичане  newsm78 Досега съм въвела само картоф и морков.

# 406
Честити месечинки на празнуващите днес дечица и специални поздрави на Евка, която имаше същия термин като моят Ник!  newsm67

Диданка, честито ви кръщене, да ти е много здрава малката Мая!  bouquet
Barbaletka, Hailie, милите, никак не ви е лесно с тия диети, но пък от друга страна съм сигурна, че ще имат благотворно влияние и върху вас.  HugАз се скъсвам от ядене, и накрая май ще си стигна килата от бременността. И ние иначе май имаме колики, защото докато хапва му чувам как му бълбука коремчето, а не съм яла нищо газообразуващо. Хайде дано като стигнемп заветните 6 месеца окончателно да спрат, преди си виках да дойде 3 месец и да свършват, ама не би.
Илка, много ти благодаря за това, което написа, накара ме да се замисля. Аз съм от майките със злояди деца и определено го има вечното притеснение достатъчно ли му е на детето. Това хранене ми е основна мисъл, добре, че сега ходя на работа да се поразсейвам малко, иначе само за това мисля. Обаче откакто тръгнах на работа и започнах да се изпомпвам без да е сукал и знам горе долу колко мляко има, та след като суче и се изцедя и видя, че е останало много и пак съм в паника. А като чета как повечето пият по над 150 мл и още повече се плаша. Моето сигурно най-много пие по 100. Confused Ще се опитам да не го насилвам, сама се убедих, че няма резултат.
Тони, дано Райън да свикне бързо с градинката и да тръгва с усмивка сутрин. Hug
Момичета, вие усилено се захранвате вече, а аз мисля да поизчакаме до 6 навършени месеца.

# 407
bob4enka , спанак, карфиол и домат разхлабват
и тиквички Peace

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 21:40 от legeo

# 408
  • София
bob4enka , спанак, карфиол и домат разхлабват
и тиквички Peace

спанака и домата по-късничко се въвеждат.ж Naughty
а тиквичките аз лично не съм забелязала да влияят на храносмилането  Thinking

бобче може да пробваш с батат, поне на вкус много напомня тиква  Thinking
или да вкараш ябълката към зеленчуково пюре, примерно с морков  newsm78

# 409
Ние имахме много силни колики по едно време, беше кошмар, сега от време на време като пръцка -  плаче и му чувам коремчето да бълбука. Hailie, в периода на най-силен плач на нас ни помогна Colief, вярно, че са скъпички, но имаше ефект. Дано да ти се успокои вече красавеца и да минат гадните колики  Hug
Днес бях във фотото и направихме картички със снимка на малкия за 8-ми март - ще подаря на бабите  Simple Smile

# 410
Илка, тук изобщо няма нищо тиквено или подобие на тиква, ама нищо  Rolling Eyes. Ябълката вече я въведох във вид на парченца, които държа и тя си ги смуче и си чеше венците на тях. Но пък, а знам, че тя запича.  newsm78 Май, май, ще вкарвам крушите тиуя дни, колкото и да не ми се изкаше да вкарвам плодове толкова сега  Thinking
Утре все пак, ще обиколя няколкото турски магазина в града, те преди имаха тиквите тип цигулка. Ако не, ще отскоча и до съседния град да видя. Там имат един доста добре зареден турски магазин.  Rolling Eyes

# 411
Бобче,
Цитат
Разхлабващи
карфиол
тиквички
грах
зелен фасул
домати
спанак
круши
череши
грозде
сини сливи
овес
трици
Това си го откраднах от тук - пост №10

Флафи, миличка, не се притеснявай! Моят бебчо много отслабна по време на престоя си в болницата и така се притесних, и покрай силно намалялата ми кърма взех кантар и го мерих почти на всяко ядене. Ми да ти кажа повече от 130мл не е изля и то на закуска. Въртеше се м/у 70 и 100мл, и на края за 3 седмици качил 900гр. Така, че всичко е до организъм Hug

Скорпионче, мноого хубава идея! Party

Аз като едно силно злоядо дете, ГОРЕЩО препоръчвам на всички родители да не насилват децата си, да не ги тъпчат, наказват и да не ги карат да се чувстват виновни! Трябваха ми няколко години, за да се отърся от травмата, която ми нанесоха непрестанните "яж-яж-яж. И още не съм го преодоляла напълно! Винаги съм била ПОД долната граница за нормално тегло/височина, но съм жива и завидно здрава! Освен това нямам никаква култура на хранене, ям колкото да живея, храната не ми е вкусна.
Ако няма някакъв здравословен проблем, разбира се, няма живо същество, което да умре от глад при наличие на годна за консумация храна! Особено бебе или малко дете, на които инстинктите им за самосъхранение сега работят на пълни обороти. Peace Peace Peace
На мен са ми открили проблема, но за съжаление доста късно, а отвращението към храната още си го имам...

Hug Hug Hug Hug Hug

# 412
  • София
Бобче е батат наитина ли няма?  newsm78
Ябълката регулира стомахчето, както и тиквата - ако е запечено -разхлабва, ако е разхлабено -запича.
На Йоси и аз днес му дадох да смуче ябълка, накрая така се разрева като му я взех.  ooooh!

# 413
Така че не ме питай как издържам, като и кафе ми забраниха да пия, просто си налагам да свикна, няма как.
Защо забрана за кафе? Извинявай, ако си писала вече, но съм пропуснала  Hug

# 414
Флафи, миличка, не се притеснявай! Моят бебчо много отслабна по време на престоя си в болницата и така се притесних, и покрай силно намалялата ми кърма взех кантар и го мерих почти на всяко ядене. Ми да ти кажа повече от 130мл не е изля и то на закуска. Въртеше се м/у 70 и 100мл, и на края за 3 седмици качил 900гр. Така, че всичко е до организъм Hug
Благодаря ти, че се опитваш да ме успокоиш, но моя си е наистина злояд, и последния месец е намалил храненето, затова и е наддал само около 400 грама. А кърма си имам, цедя през три часа между 120 и 150.

# 415
Здравайте, милички.
Не съм ви чела и влизам за кратко. С Йони днес ни приеха в Педиатрията и ще сме тук 5 дни, заради инхалациите, които са й назначени. Утре ще се опитам да ви изчета.
Мирче, надявам се Еви е добре.
Честита баба Марта на всички и най-вече здрави и засмяни!

# 416
Илка, само ако знаеш колко още неща няма  Rolling Eyes, много са зле тези тук.  ooooh!

Йована ми е злояда. Вдетската градина цяла година яде филии с пастет. Само това, нищо друго. Като нямат пастет, яде сух хляб  ooooh!, не иска с нищо друго да й го мяжат. В магазина, когато минаваме покрай рафта с пастета, гледам да я забаламосам, иначе ме врънка да й купя. В къщи хляб нямаме, не купувам, защото яде прекалено много в градината (тук по градините децата ядат филии, за готвено не са чували) и се запича и някой път с рев ака  Confused. Преди и аз броях всяка хапка и повтарях, яж, яж, но престанах. Забелязах, че откакто я оставих да яде спокойно, изяжда повече. Вярно, една купичка я яде два часа, то е ставане, говорене, разхождане и тн, но накрая я изяжда.
Само сладкишите ги омита с охота и завидна скорост  Crazy Crazy.

Аз немога да проумея злоядите хора, но явно си е на психическа основа. Толкова ми е вкусна храната, толкова обичам да готвя и да ям  Mr. Green, чак някой път ми се иска да съм злояда, че борбата с килата е безмилостно жестока.

# 417
  • София
flufffy,  Hug Да нацункаш Ник от мен и Ева  Heart Eyes
Хейли, горката ти майка  Shocked
Най-много се страхувам от злоядо дете  Rolling Eyes Такъв тормоз за родителите, толкова много притеснения... Радвам се че Ева яде всичко. Досега нищо не е отказала. Интересно как ще е със захранването.
Бобче, сини сливи няма ли?
При нас обратно - Ева е разстроена от АБ и пак сме на лечебна хумана.

Страх ме е от нощта. Милото, засега спи, но към 4 ч. нослето съвсем се задръства и не може да диша и започва да се дави. Пак ще се носим, да поспи малко права. Ще капя Виброцил и ще се моля по-бързо да стане сутрин. Ако много закъсаме мисля да я сложа в шезлонга да поспи, но ме е страх за гръбчето.
Днес се чухме с мацката, с която родихме заедно (чуваме се всеки месец на 28-ми и си честитим месечинките) и нейното детенце е със сополки и се дави. Май този сезон сополите са на мода  Joy
Смехоранке, изпуснала съм ви и сега ми дойде като студен душ  Shocked Само заради инхалации? Разкажи моля те, стана ми любопитно. Божеее, да се оправя твоето слънчице  baby_neutral

# 418
Аримче, има, но не исках да я почвам с плодоветепреди да е свикнала да си хапва добре зеленчуцио. С Йована направих тази грешка и никакви зеленчуци не искаше да ми яде. До сега. Сега само краставици и понякога моркови яде  Rolling Eyes

Дано тази нощ е по- лека за Евичка  Praynig

Смехоранке и на вас престоя да ви мине леко  Hug

Мила и тя ми е със сополи, но ги наследяваот Йована, която ги влачи от градината. Днес ходих с Мила в кенгуруто в магазина. И докато си смеля кафе за еспресо, тя кихна много здраво. Но нали е с лице напред и немога да я видя, не отчетох. Минута след това, минавам към една от хладилните витрини да взема мляко и там има огхледална част, решавам да видя как е Мила. Като гледа, един сопол се източил от носа и, натова отгоре беше изстреляла още един солиден по кенгурото  Sick Laughing. От тогава, обаче, не й хърка носа и сега я слушам, че си диша свободно. Явно се е самоаспирирала  Crazy

# 419
  • София
Казвам ти аз, че това със сополите е модната тенденция за този сезон  hahaha
Вярно, няма да иска зеленчуци след плодовете  newsm78 а ще ми трябва нещо регулиращо коремчето.
Ще ви чета и ще си водя записки  Mr. Green

Айдеее, запушването се започна  Rolling Eyes Ужас! Как ми се иска и Ева като Мила да се самопочисти, ама няма...

Общи условия

Активация на акаунт