Отговори
# 300
Small Sun стана ми интересно за Лууле Виилма .Не съм е чела .Успях да намеря само това:
http://www.jenite.net/2007/08/blog-post_12.html
и доста ми допада. И аз чакам отзиви.  bouquet
Цитат :
„Детето е урок за родителите, родителите са урок за детето.“
Въх въх –дали това важи и за родата ? newsm78

най-вече за родата важи Peace

# 301
Здравейте отново мили хора!
Благодаря Ви за труда,че сте прочели поста ми,както и за съветите и напътствията,които сте посочили.
humanis Благодаря ти ,че мислиш така.Много пъти съм чувала,че съм силен човек, и поради други причини не само за кокретната ситуацията ,която описах,но понякога се замислям дали е така,защото външно го докарвам за пред хората,но отвътре няма как да се види какъв хаос е в душата ми и ,че почти всяка вечер през последните 2 г ,когато остана сама си плача,защото отнякъде все насъбралото се трябва да излезе.Иначе и аз се смятам уж за силен човек или по-скоро съм благодарна,че имам устойчива и здрава психика,защото иначе вече щях да съм в някоя клиника за психично болни,но независимо от това виждам,че всичко си дава отражение с времето.Доста започнах да забравям ,почти всеки ден търся нещо,което не помня къде съм оставила,а съм го държала примерно преди 1 минута.Като прочета една книга и вече на 2-та седм почти не помня нищо от  нея,правя доста неща поинерция просто и аз не знам.Винаги,като цяло съм си била разсеяна и поотнесена още от малка го слушам това,но в последно време виждам сама,че нещата по-различни от "витаенето  в облаците,което си ми е  по рождение" Wink Иначе аватара усмихнат да,защото се старая да бъда и аз такава независимо от всичко,но нещо с годините по-трудно успявам  Cry А иначе за медитацията преди време бях попаднала на една книжка ,но беше наистина преди много години и нищо не разбрах от нея си спомням та затова не съм се занимавала да чета подобни.Ако можете да препоръчате нещо,като за начинаещи така по-достъпно ,както и за тези чакри,че са ми "тъмна Индия" Thinking
Sweta Историята наистина събуди интереса ми  особено ми се наби на очи  " Къде се дяна вътрешната светлина, която излъчваше, когато с такова увлечение говореше за своята Австрия! Сега той не беше предишният ентусиаст, а изморен и загрижен играч, който всеки ден методично проверява пощата си в очакване на печалбата.
Който не е бил в такова положение, трудно ще разбере какво означава да балансираш на границата между надеждата и отчаянието. Но ето че най-сетне получи предложение, и то не едно, а цели три едновременно!"
това с предложенията при мен е,като закон,като няма нищо няма,а като се появи едно и веднага още 2-3(все така накуп и ходи се чуди после пък кое да избираш)Мисля да си изтегля книгата,защото стила ми допада ,така че благодаря за насоката.
Veselana 13 Благодаря ти и на тебе за милите думи,но не знам дали съм близо до решението,защото има чувството ,че май съм се  оставила на течението-едно и също и пак и пак.........не знам наистина до каво съм близо,знам само,че е време нещата да станат по-добри,но нещо тези дни  стават по -затънали вместо обратното и песимизма ми пак се завърна  Sad
Starlight мислех да се записвам преди на такава програма за език точно,но много врме ми се стори,а аз нали все,като си мисля,че ще замина някъде и реших,че няма да успея да изкарам целия курс пък то.....той даже е и свършил вече  hahaha.
Приятели ми бяха казали за тази програма,но не знаех,че има изключения,а като гледам сега  аз попадам сред тях .Чесно казано напоследък си мисля,че това с езика може и да е повече и на психическа основа.В сисъл,че като съм си казала,че нищо не знам ,всичко съм забравила и няма да се науча никога да го говоря тоя език и край.Искам на уроци  да ходя ,но си мисля ,че няма да науча пак нищо,т.е докато не ида някъде,където се говори съответния език едва ли ще го науча тук. Какво бих могла да направя с тази психична бариера,кояо съм си изградила явно,за да я премахна ?
scarletohara относно това,че все се провалят плановете и представите ни и аз желая да получа някакво обяснение,но съм забелязала при себе в последно време,че ако си представям нещо,което искам,но без конкретен резултат май по се получават сходни неща
rainbow относно това с чаршафа и конеца.Моя позната преди време беше намерила нещо и се съмняваше за магия и тя се чуди какво да парави та накрая отиде в църквата и поискала да й прочетат молитва.Обяснила  каква е ситуацията и попа й обяснил каква молитва че трябва да й прочете и беше й казал и с намереното какво да прави,но не си спомням дали във вода ли каво беше.Та тя ходи даже с цялото сем.,защото се притесняваше ако е магия наистина не се знае на кой от сем.е правена и за какво.Каза,че като отишли в църквата после се чувствала вече много по-спокоина и сигурна,че всичко е наред .От църквата попа й дал светена вода и й обяснил как и къде да ръси с нея ако усети нещо,че се притеснява или не е наред  и да казва една  молитва ,но не знам коя точно.Така,че ако се притесняваш не ти коства да отидеш в църквата и да поискаш да ти прочетат молитва,а те доколкото знам питат за какво точно искаш  да ти се чете и като обясниш там вече те си знаят работата. Никому не е излишна една молитва .
Благодаря на всички за пожеланията,насоките и подкрепата ! До скоро и лека и спокойна нощ на всички от мен,че вече почти заспивам Hug

# 302
  • Шотландия
Прошката за мен е много силно чувство, не знам как да се изразя. Наистина, за мен се иска голямо благородство, за да простиш на някого. За съжаление, не винаги успявам да простя. В смисъл - не успявам да трансформирам нехаресването на някого в любов към него. По-скоро бих искала да прекъсна контакт с него, за да го забравя, отколкото да успея да изпитвам любов към него след години конфликти с него. Трудно е, правя опити, но виждам, че не се получава 100%. Прошката е да приемеш човека напълно - такъв, какъвто е, без да го осъждаш и критикуваш, без да приемаш лично вашите взаимоотношения и по-скоро неговото отношение към теб. Колко лесно звучи, а как ми е трудно да го приложа.
И наистина, винаги, когато съм си позволила да криткувам нечия постъпка или ситуация, ми се случва същото, попадам в същата ситуация, както каза Starlight.
Много ми харесва написаното от теб, както и от другите - и аз да добавя няколко думи...

За мен прошката води до НАШЕТО изчистване от отровата, която сме влели в себе си чрез изпитване на чувства като гняв, раздразнение, яд, възмущение, презрение, омраза и т.н. от рода.
Не мисля, че трябва да се опитваме да изпитваме  чак някаква специална любов към този, който ни е навредил, особено ако е направено съзнателно. Но според мен е добре да се проникнем със съзнанието, че всеки прави НАЙ-ДОБРОТО, на което е способен в този момент, съгласно своите разбирания. Т.е. това, че е постъпил, по нашите мерки, възмутително или ужасно - означава, че той НЕ Е МОГЪЛ да постъпи другояче. Точно както не можем да искаме от 3-годишно дете да бяга със скоростта на трениран атлет. И да искаме, и да настояваме - не може.  Grinning

Да простиш означава да се "отвържеш" от този човек, за който си "вързан" чрез собствените си чувства. Да кажеш "пускам те да живееш живота си така, както искаш и можеш, защото все едно нямам влияние над твоя живот". Да позволиш на хората да бъдат такива, каквито искат да бъдат. Да осъзнаеш, че присъствието им в твоя живот означава, че по някакъв начин, на фино ниво, си ги "поканил" да влязат в него. И че колкото по-скоро се освободиш от тази вибрация, която ги е привлякла, толкова по-бързо ще се разреши ситуацията, свързана с тези хора.

За мен да простиш означава да се освободиш от тази енергия, която у нас изисква, настоява, тропа с крак хората да постъпват спрямо нашите мерки и принципи. Да им позволим да бъдат себе си, каквито са - но далеч от нас.  Означава да пуснем тези, които не харесваме, да си отидат от нас. В преносния смисъл - а и в прекия.  Да изчистим вибрациите си, за да отворим път към нас да дойдат тези хора, които ще умножават светлината и радостта в живота ни.

galimera, разбирам как се чувстваш, но историята на твоя живот, която разказваш, всъщност е и сценария за живота ти оттук нататък. Добре е да промениш този сценарий, който разказваш, за да може да видиш и положителна промяна в живота си. Ако непрекъснато разказваш как плачеш и т.н., пишеш пиесата за бъдещето си - в която пак ще играеш ролята на плачещата. Това си изисква дисциплина,  следене  и само-корекции в началото, после се свиква.  Hug

Успех. Peace

mozila, да, мечтите ни се сбъдват. Често - доста буквално, точно както си ги визуализираме, с подробностите. Но не всички визуализират, всеки си има начини.  Hug

# 303
humanis благодаря за отговора успокоих се .Значи имам малко уроци да науча щото родата ми е малка .  Grinning Аз с една шепа хора не мога да изляза на глава и те с мен Wink ,пак си представям какво щеше да стане ако се бях родила някъде из арабския свят с 4 майки 1 баща и дузина братя и сестри –Леле какъв зор щях да видя тогава box
galimera подкрепям мнението на Мила  Peace

# 304
  • Tам през Атлантическия океан
За прошката, за себе си намирам отговор тук :

´От време на време започвам да мисля, че съм го забравил, но то ме заобикаля отзад и ме удря отново. Мисля, че някои неща наминават много дълго време, а други въобще не минават.´ (Библиотечна полиция)

За промяната :

Мислим си, че се променяме, но всъщност само си въобразяваме. (´Дума Ки´) Mr. Green

Стивън Кинг  Heart Eyes

´Нервите, помисли си Тед Бротиган, бяха за хората, които не са взели окончателно решение какво да правят.´ (Тъмната кула)

Sunglasses

# 305
  • София
Момичета, в събота луната щяла да бъде най-близо до земята от години насам. Освен това е и пълнолуние. Нещо по-специално свързано с това?

# 306
Small Sun стана ми интересно за Лууле Виилма .Не съм е чела .Успях да намеря само това:
http://www.jenite.net/2007/08/blog-post_12.html
и доста ми допада. И аз чакам отзиви.  bouquet
Цитат :
„Детето е урок за родителите, родителите са урок за детето.“
Въх въх –дали това важи и за родата ? newsm78

Има 8 книги на българския пазар, могат да се поръчат и онлайн. Аз толкова много истини намерих там, че....  Shocked

# 307
Момичета, в събота луната щяла да бъде най-близо до земята от години насам. Освен това е и пълнолуние. Нещо по-специално свързано с това?
Вени*, тук можеш да прочетеш за луната на последната страница.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=527573.315

# 308
  • София
Момичета, искам да споделя с вас днешното си съобщение от Вселената /абонирана съм за сайта TUT/:
Преведох го, може бималко нескопосано но....:

Ако  става въпрос за някой новак в духовно отношение, по време на най-трудните дни на човешкото развитие, Мария, този „някои” може да описва Бог метафорично като „Той”, когато е ядосан, когато от него се изискват огромни усилия или когато  подлежи на осъждане.
Някои по-знаещ, в по-лесно време може да описва Бог метафорично като „Тя”- винаги обичаща, грижеща се, занимаваща се с нещо в наша полза.
И  някой на предела на знанията, в най-напредналите времена  на човешкото развитие,  той би описал Бог като нещо, което го кара да увеличи музиката, да си събуе обувките, да ходи бос по тревата, да махне каишката на кучето, да освободи канарчето, да „хване” бриза, да „яхне” вълната, да танцува всеки ден, да става рано, да си подрямва, да стои навън до късно, да яде шоколад, да чувства любовта, да дава неща , да приема неща, да дава още повече и да се смее… Наистина.
Наистина.
Хвани бриза, Мария
Вселената

Subject: TUT... A Note from the Universe

If speaking to a spiritual novice during the darker days of human evolution, Maria, one might explain God, metaphorically, as if "He" were angry, testing, and judgmental.

To someone a bit more savvy, during easier times, one might explain God, metaphorically, as if "She" were always loving, nurturing, and forever conspiring on our behalf.

And to someone on the verge of a total breakthrough, during the latter days of human evolution, one might explain God by asking them to turn up the music, take off their shoes, walk in the grass, unleash the dogs, free the canary, catch a breeze, ride a wave, dance every day, get up early, take a nap, stay out late, eat chocolate, feel the love, give stuff away, earn it back, give some more, and laugh.... Really.

Really, really.

Catch a breeze, Maria -
    The Universe

Хванете бриза, момичета!

# 309
има ли някъкви техники и ритуали свързани с настъпване на пролетта -22 март, че ми е трудно да се ориентирам от първа страница?

# 310
  • София
Благодаря!

# 311
има ли някъкви техники и ритуали свързани с настъпване на пролетта -22 март, че ми е трудно да се ориентирам от първа страница?

Смята се, че е важно как ще се прекарат 4 кардинални точки в годината (с оглед влияние върху следващите три месеца до следващото събитие)- пролетно и есенно Равноденствие, зимно и лятно слънцестоене. Може да се посрещнат с посрещане на изгрева на слънцето, молитва и много положителни утвърждения през целия ден. Някои се качват и на Мусала за това.
около 22 март, 22 юни, 22 септември, 22 декември. Точния ден и час може да варира.

# 312
  • София
Не знам дали сте споделяли, напоследък не успявам да чета редовно, линк към молитва на Паулу Коелю за Япония:
http://www.pozitivnoto.info/2011/03/pray-for-japan-molitva-paulu-koeliu.html

# 313
  • Бургас
Прощавам, прощавам и все от мене минава, защото съм разбираща, защото знам причините поради, които хората постъпват по определен начин. Но в един момент, моят всеопрощаващ жест се приема от хората, като "при нея можеш да кажеш всичко, да направиш всичко, да се държиш както ти е удобно без значение, как ще се почувства тя. Тя разбира хората, прощава им и затова можем да си правим, каквото си искаме" В един момент се чувствам манипулирана и на моменти дори глупава. Не знам дали ще ме разберете, но ми е страшно объркано, мисля си че не е добре да знаеш толкова много, сякаш тесногръдите и егоистите са по-добре, поддържат си тезата и не се интересуват от чувствата и мнението на другия. А, когато се случват подобни неща в семейството е още по-трудно. Например, мъжът ми не вярва на никакви духовни учения, той е "здраво стъпил на земята" и от както аз съм духовно настроена, той е вечно сърдит и изискващ, макар че никога пред него не демонстрирам, тази си насоченост. Не знам, просто много е трудно.

# 314
Пролетното равноденствие е на 21 март, както и зимното  слънцестоене е на 21 декември. Може да настъпи с ден - два по-рано или по-късно, но официално е това.  Hug

http://big.bg/modules/news02/article.php?storyid=19541

Вокси, честит рожден ден! Hug

Общи условия

Активация на акаунт