Да пълзи опитва вече августинското човече

• 25 541
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Има си бебчета и бебчета - някои спират да се будят още втория месец, други си откарват до годинка. Според мен не е хубаво да насилваш нещата - когато детето е готово, то ще започне да спи цяла нощ. Аз като бебе съм се будила до годинка. Очаквам и с дъщеря ми да е така. А каша преди лягане изобщо няма да дам - и без това вече сме 10500гр. и 74см. и всякакви нишестета са ни абсолютно забранени. Нямам намеение след време да се упреквам, че Миши е с наднормено тегло заради моя сън. И изобщо смятам каша да не давам - хич и не мисля, че ще загуби от това. Глутен ще вкарвам с пюренца с овес, ръжен хляб, пшеничен хляб и бисквитки.
Разбира се при някои бебета каша преди сън сигурно е добър вариант, за всеки е различно, всеки си се води по детенцето си.
Red shoe беше пуснала една статия по въпроса също.

# 481
  • София
Кашата според мен изобщо не е критерий за дълъг сън.Аз давам вече 3 седмици и няма грам промяна,буди се задължително най-късно към 3ч,суче ,спи до 5ч и после иска през час гърда,За това съм решила да я отбивам.Също ми прави впечатлени,че пролазва до мен на леглото,насочва се към гърдите и почва да ме дърпа,може и като залъгалка да ме ползва,не знам.

# 482
Аз знам за доста деца, които са се будили нощем до 3г. И то не е заради хапването, а просто заради навика да се будят. За това лекарите съветват при по-големи бебета да се спре нощното хранене. То хич не е необходимо вече на детето. Но на много майки така им е по-лесно да го приспят наново. Може после да им е тежко, защото не са оригнати или нещо подобно и затова останалата част от нощта да се будят през час. Мисля си че спиране на нощното хранене от сега може да спре навреме навика за събуждане нощем. Но други казват, че и това не е гаранция - има деца и деца. Имам късмет с моите деца да спят по цяла нощ от самото начало, та да не го мисля сега.

# 483
Ние от известно време като се събуди малката през нощта й даваме малко вода и тя си заспива след това и си спи до сутринта. Явно не се буди от глад и така вече няколко дни не яде през нощта, но си се буди все пак. Например снощи се събуди към 4 и половина някъде, пи малко вода и след това заспа до 8 сутринта. Преди сън пие мляко, вече е на 2-ка.

Някой от вас давал ли е пюре с подправки в него? Аз съм купила без да искам едно месно пюре с йодирана сол и магданоз в него. Чудя се сега да й го дам ли.... на него пише, че е за след 6 месец... newsm78

# 484
Здравейте! Не съм влизала отдавна и много ми хареса началната страница. Поздравления!
Искам да попитам с какво сте мазали венците на бебчетата за да ги облекчите. Малката още няма зъбки, обаче снощи един час е плакала и незнаех какво да и дам.Явно вече зъбките я мъчат.
Да попитам майките от Варна, който са решили да пробимат ушите на малките, къде ще го правят. В козметинчо студио или в болницата. Разбрах че на 25 Март / Благовещение/ е най- подходящата дата за пробиване на ушите.

# 485
  • Ямбол
Ние не можахме да се опазим...  Sad Маги е с температура и зачервено гърло и понеже и двамата с мъжа ми подсмърчаме, лекарката каза направо да почваме с антибиотика. Иначе си е жизнена и енергична девойчицата ми и дано се оправи бързо...
А защо на Благовещение е най-подходящо да се пробиват ушичките??? Има ли някаква логична причина?

# 486
Martita, аз вече няколко пъти съм давала пюре с черен пипер.. престраших се и не сме имали проблеми! за магданоза съм сигурна, че една от най-ранните подправки, така че няма причина да се притесняваш! но за солта - аз не бих давала сол още..

аз май съм точно от майките, за които говори Tyriseta... антония се буди нощем, но ми е лесно да я взема, да й дам да суче там 5-10 минути, колкото да се унесе отново, да я върна в леглото и да си заспим и двете... честно казано се страхувам от момента, в който ще я отбия именно, защото не си представям нощем да ставам по 100 пъти, да я разнасям из стаята, докато съвсем се разсъня и аз... много ми е лесно както сме в момента, не че не ми се спи, но си представям, че има доста по-лоши варианти!

Майола Бени, твърди се, че на благовещение дечицата не усещали болка и затова така с пробивнато на ушите.. има някакви опашки пред салоните за пробиване всяка година на тази дата! аз лично не мисля да се съобразя с това обаче!
Wink

# 487
  • София
Аз ще отбивам,ама друг път ooooh!.Отказва кърма под какъвто и начин да дам. От сутринта само 50 мл успях да й дам, и то с толкова магарии,иначе ей сега я пробвах със сок+вода,веднага започна с охота да пие,но кърма-не.Остава да чакам намалението на кърмата,да не стимулирам производство,за да спре естествено и да няма на къде да ходим.

# 488
  • София
Аз пък си мисля, че буденето на детето и кърмене през ноща е именно навик и като всеки навик може да се изкорени. Какво ще стане, ако вместо гърда му дадеш залъгалка?-според мене същото и няма да се разсъните. За мен и майките имат пръст в храненето нощно време.

# 489
Привет и от нас

За буденето нощем,
от моя опит мога да кажа, че ако детето е добре нахранено, нищо не го боли/зъбки , колики/ , просто проверява мама дали е тук. правили сме си много екперименти с мъжа ми и винаги резултата е един и същ. сега вече сме го кръстили вечерната проверка на мама.
ако искате пробвайте, оставете бебето една или две вечери да спи до вас и ще видите колко спокойно ще бъде, когато ви усеща, затова просто се обадете да ви чуе, гушнете, залъгалка и сте ок. Каката ме проверяваше до година и половина, но храна, сок и вода на нея не съм давала.Просто не ми харесва нощното хранене.Сега с Никол процедирам по същия начин.

За месото,
въвели сме само пуешко, сега мисля заек, някой чел ли е в какъв ред е най-добре да се въвеждат месата, че съм забравила.. Embarassed

и да ви попитам за съвет как да въведа броколи? не откривам на hipp, бихте ли ми предложили марка, която да търся

# 490
  • в рaя
Моето дете пък не се буди, за да ме провери, нито от навик! Тя преди като си заспи в 9 ч. и ставаше в 5 ч. за ядене и след това в 7 ч. вече ставаме. От седмица се буди в 2,3,4 ч., а иначе от 2-рия месец спи по цяла нощ. Значи не е навик. И ме събужда когато вече се е наседяла на тъмно. Започва да хленчи, биба, вода - ами няма, почва да реве и освен цица, друго не признава. Затова си мисля, че е гладна, за днес съм изцедила още 90 мл. и мисля да дохраня, за да проверя дали е от глад. Аз не мога да си представя да не кърмя, макар да знам, че ако и дам АМ сигурно ще спи цяла нощ, няма да ядем на поискване, но сърце не ми дава! Целта ми беше 6 м., сега 7 м. ...
За проходилка на нас ортопеда ни каза след 6 м.
Ние също сме дребнички, около 7000 гр, 67 см. мисля, ама какви бузи има! Тя никога не е качвала по много, даже последно беше 200 гр., но според моята педиатърка много е важно общото състояние на детето, а не грамажите. А тя има отличен външен вид, едни големи бузи, едни баджачета ...
Аз съм давала пюре с копър.

# 491
  • София
Аз не й давам да яде всеки път, като се събуди, пробвам с люшкане и ако не се получи, тогава цица. Залъгалка категорично отказва откак се е родила - от което съм доволна, един лош навик по-малко за отучване.

# 492
Аз не й давам да яде всеки път, като се събуди, пробвам с люшкане и ако не се получи, тогава цица. Залъгалка категорично отказва откак се е родила - от което съм доволна, един лош навик по-малко за отучване.
И ние сме така, ако се опитам да дам залъгалка или водичка почва да се дере от рев.

# 493
Да, то всяко дете си показва. И Сиана си се буди понякога да яде, това си проличава след като сме пробвали всичко друго и тя продължава да плаче и тогава вече й даваме да хапне и се успокоява. Това за мен означава, че си е била гладна.

Аз все пак й дадох това пюре с подправките и си го изяде, но скоро не мисля да й давам пюре със сол, усещаще се доста солта. Но от толкова малко няма да й стане нищо.

Валентия, трите меса пуешко, заешко, пилешко се въвеждат първи, няма значение с какъв ред. И аз съм въвела само пуешко и следващото ще е заешко.

# 494
и да ви попитам за съвет как да въведа броколи? не откривам на hipp, бихте ли ми предложили марка, която да търся
Аз дадох броколи на Овко, защото не намерих в Био магазините -  аз броколи не обичам и не ми хареса, но то е важно детенце как го приема, а Лора си хапна.
Ух, ходих до прочутия ДМ за пюрета - еми нямаше никакви меса, по дяволите Sad Утре ще търся по местните магазини и аптеки.
И за мен е най-лесно нощно време да я взема и да й дам да суче, но в последно време, като се буди през час само я разнасям и клатушкам, защото то и ядене през час не е добре. все пак трябва да почине малко това коремче, а и аз да презаредя балоните Simple Smile

в Скай сити мол вчера са открили КОМСЕД и до утре има 50% намаление на всичко, а след това пак е с намаление но по-малко. Днес беше лудница, много неща бяха ошушкани(гърне не намерих), но пък от магазина казаха, че ще заредят отново. Накупих разни играчки, защото то грехота с това намаление и нищо да не купиш. http://comsed.net/site/index.php

Общи условия

Активация на акаунт