А на покривка ли се храните?

• 52 112
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 375
Аз, че много трудно  се мие гарафата  Mr. Green

Не те е срам! Каква домакиня си ти  Crossing Arms

Отивам да се срамувам и да си блъскам главата що не купих нормална гарафа, ама за сметка на това си я ползвам като ми е кеф.  И си имам и мраморна дъска за рязане на сирене ( такава дето една струна реже)

# 376
  • Варна
Браво, Янтра, Вие сте истински трендсетър!

10 c's, това е класическият вид декантер. Не знам на теб на какво ти прилича, но всеки има право на лош вкус. Както и за виното, което пие.

# 377
Декантер си нямам, но тъй и тъй сме офтопик- какво повелява науката за такъв тип чаши?   Не намерих снимка точно на чаши, но с такова дъно, търкалящи се.
Видях в един -два магазина и още им се чудя.
Вино никога не пресипвам, кое се слага в декантер, да знам пия ли го изобщо?

# 378
  • Boston, MA
Офтопик отвсякъде.
За това ли говориш, Рокс?:

# 379
# 380
Пфу, тая вечер съм само на чай, и пак тая снимка ми е размазана:) Едни такива, приличат на чаши за уиски, а дъното им е обемен конус, който сочи надолу, вместо да е равно. И чашата никога не седи мирно, а се накланя.
А, да, баш като това, само че 'моите' не бяха с полусфера, а с конус.

# 381
Joy
Аз се чудих на какво приличат, а това сравнение си е направо точно попадение...

# 382
  • Варна
Рокси, на снимката от линка ти имаше декантери Simple Smile Аз лично не бих си взела такива.

Декантер се използва обикновено при по-стари вина или при такива, които имат утайка. Като цяло се отразява добре на повечето вина, защото при аерацията /насищането с кислород/ има повече възможност за развитие на носа и тялото на виното. Рядко някое вино губи от контакт с декантер.

# 383
Веднъж видях на живо такива чаши, подействаха ми убийствено на вестибуларния апарат - все ми идваше да се пресегна да ги хвана да не паднат  Crazy  А и имах чувството, че съм пияна без да съм пила...

# 384
  • Boston, MA
Или за модерните напоследък винени чаши без столче:

За да обез-акуратнича темата съвсем, ще ви споделя, че в момента ям "обяд" удон китайски спагет от кутия, на бюрото директно.  Embarassed

# 385
Веднъж видях на живо такива чаши, подействаха ми убийствено на вестибуларния апарат - все ми идваше да се пресегна да ги хвана да не паднат  Crazy  А и имах чувството, че съм пияна без да съм пила...

Може би това е целта. като ти идват гости, да ти излиза по-евтино. На мен мизаприличаха на едновремешните юзчета.

# 386
Богиня, ясно, че са декантери, аз ги използвах за излюстрация на дъното, защото не можах да намеря чаши, но Бубка поправи пропуска.

Аз по скоро не ползвам, защото никога не пием цяла бутилка на едно хранене, а останалото го прибирам и запушвам. Но аз не съм познавач все пак. Ако трябва да сипвам в декантер, след това трябва да връщам останалото- дълга и широка става, пък и едва ли ще усетя разликата  Blush

Изобщо по отношение на чашите съм много зле, обичам един тип и пия всичко в тях. Традиционните винени ми опират в носа  Crazy и у дома рядко пия в такава, Милото непрестанно опява.

Тези винени чаши без столче ми приличат на чаши за уиски или бърбън или скоч, така и не запомних разликата.

# 387
  • Варна
Ние сме семейство винопияници. Не е проблем да унищожим бутилка вино. В подходящите чаши обаче - Шот или Ридел. Тия дизайнерските изгъзици стават само за аматьори във винопиенето Simple Smile Столчето си има функция - не е просто за красота. Възмутена съм от чашите за вино без столче и наклонените декантери.

# 388
За декантера да питам. Колко време стои виното в него? Може ли да си поседи до утре част от него там или се налага да го изпия цялото тази вечер? newsm78   Wink

# 389
За да обез-акуратнича темата съвсем, ще ви споделя, че в момента ям "обяд" удон китайски спагет от кутия, на бюрото директно.  Embarassed

Aма сигурно ползваш сребърни пръчици Mr. Green Простено ти е Wink

Общи условия

Активация на акаунт