Ноемврийските деца чакат вече пролетта! - тема 8

• 30 564
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
  • в гората
писукат, писукат, колко да писукат  Joy тези, които са на батерии, ги пера на ръка, ама няма как да опиша с думи начина   hahaha Ysabell, заповядай да ти покажа. Всичко друго - пералнята. Както съм казвала неведнъж - тя ми е любимият уред. Бтв, пера с Персил сензитив, ама мисля да сменя със Сано,защото последните две шишета, които купувам, не ми ароматизират прането.. Преди ми миришеха мног хубаво нещата на бебето, напоследък нещо не е както трябва... Същото важи и за цветния и белия прах, които ползвам за нашите неща...Някой има ли подобни наблюдения с Перисл-а? Да уточня, че ползвам течни персили

Аз имам такова наблюдение върху прахообразния Персил, затова вече пера и нашите неща с бебешкия на Сано  Whistling .Ми много хубаво ми мирише. baby_neutral

# 541
една мама с червена коса и дълга, дънкова пола отива край езерцето на Дружба да бута зелена количка Simple Smile ако има някоя друга мама - свир! Simple Smile

Eee и аз ходих на езерото, ама чак сега ти видях поста. Видях и една зелена количка, ама не помня мамата как е била облечена  Embarassed. Аз бах като сфетофар с едно червено яке, може да си ме видяла и с дна друга мама. Ама нищо де, ще се засечем някой път.

# 542
Моя син нещо не ще да яде днес  Sad каква ли може да е причината  newsm78
Има ли някой с подобен проблем???

# 543
Моя син нещо не ще да яде днес  Sad каква ли може да е причината  newsm78
Има ли някой с подобен проблем???

Аз. В събота моето момиче хапна в 5 и 30 сутринта ( като никой си път) и следващото ѝ хубаво хапване беше към 19:30. През това време как ли не я мъчех. Ни от цица, ни от шише. А си беше супер весела и жизнерадостна. Малко преди да започне да яде се изака хубаво( цял ден не беше го правила)  и аз реших, че и затова не е искала да яде. Надявам се и при вас да е заради това. Ако продължи повече време звънкай на доки

# 544
  • София
Е хубаво де, никой ли не захранва с плодови пюрета?  Sad Ама тази нашата педиатърка никакво инфо не даде за това захранване  #Cussing out

# 545
Боби, и той яде последно в 7.00 сутринта и цял ден на сила го карам. А си е весел, играе си, цял ден пее. Едвам го накарах преди малко да пие от шишето - с голям зор 60 мл. Обадих се на педи и познайте, накара ме да го пробвам с адаптирано мляко. Защо ли  newsm78
Ама още не съм де  Thinking чудя се. Тука чета за кърмаческа стачка и се вкарвам във некви филми  ooooh!
И най-притеснителното - опитах да изцедя (заместващо на храненето) и... нищо  Cry

# 546
Някой дава ли сок от ябълка?
Днес беше  първия ни опит- неуспешен. Joy
Сложих сока в шишето, ама той като не е гладен, плюе бибата, а сока давам за десерт.
Опитах после с една жълта лъжичка. Като я видя пред устата си много се стресна. Сипах сок в лъжичката, тръгнах да я бутам в устата, че като писна това дете, все едно лекарство му давам. Плюе, та се къса.
Утре ще има втори опит.
Аз стерилизирам на седмицата веднъж, иначе мия с гореща вода. Гладя всичко и все още пера на ръка. Embarassed

# 547
бебетата на кърма първите три месеца наддават ужасно много, четвъртия имат малко качване (майките се стряскат), но от пети нататък си минават в нормални плавно намаляващо покачване.
Ние май влизаме в изключенията, защото първите 2 месеца наддаде по около 700 гр., третия за мой ужас 500 и сега четвъртия 620 гр.

Аз искам да питам тези, които смятат да захранят по-късно - захранването кога мислите след като навърши детето 5 месеца и започне 6-ти или след навършването на 6-ти?

# 548
  • В две мънички очи...
mechence, живот и здраве мисля след като закове 6 месеца.
dari 77 - ти си герой с това пране на ръка.
eli_m ще му мине и на мен ми се е случвало насила да се храни през деня и на другия ден нищо му няма яде нормално.
zuzi_pretty - преди малко му дадох да си близне круша  - оттърване нямаше после.
Мише аз съм с течен но е купуван от Турция и мирише страхотно, иначе имам взет Ариел 5л ама не съм го мирисала а едва ли и мъжо е като го е купил  Joy

# 549
zuzi_pretty аз захранвам с плодово пюре Simple Smile първо давах сок обаче и сега от 4 дена му давам следобед м-у храненията по 30-40гр, така ми каза докторката каза че ако му харесва може и до 50гр. Simple Smile  chef

# 550
само да допълня, давала съм ябълка и сега давам, круша а утре смятам да дам и синя слива:)

# 551
за храненето - и ние бяхме в стачка ... минава този период. лошото е, че и аз не мога нищичко да изцедя - хем с 2 различни помпи - нейсе! ма май си и нямам нещо ...
от 1 седмица се дохранваме с Аптамил - както вече писах - за 3-я месец - 130 гр. наддадени ...
за сока - давам от около месец сок от ябълка, круша и морков, като ги смесвам различно. от моркова май малко връща ... за сега съм го спряла. много рядко пие вода ... не иска.
за захранването - опитах с картофено пюре - не го хареса хич - и купешко, и домашно - никак. Оризовата каша обаче я хапва. Но й я правя по-рядка - като боза. Инак пак не я иска. Смесвам й я с аптамил, не с вода че да е по-хранително уж ... Хапва с всеки ден все повече - скоро май ще заместим ...
А с плодови пюрета не започнах, защото мисля, че свикне със сладкото, после трудно ще я накарам да хапне зеленчукови например ... А може и да греша пък, защото с плодовите май преходът от сладкото мляко - кърма или АМ, е по-плавен ... знам ли ... Бях решила, ако не стане с кашата, да вземам плодово пюре.
eli-m, не се притеснявай толкова за кърмата - имажени, които не могат да изцедя и 10гр. с помпа, а бебето си преяжда! физиологична особеност на зърната и ареолите. само гледай да си наддава. ако не е добре - явно кърмата намалява (като при мен) и ще дохранваш. ако е ок - не му мисли хич - ще мине стачката и ще прояде!
за прането - ползвам ТЕО БЕБЕ и омекотител СИЛАН СЕНЗИТИВ - нямам проблеми. Пера си в пералнята, разбира се - бебешките дрешки са отделно, а ако има наакани - първо ги поизпирам на ръка. Гладя още само бодитата ...

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 19:23 от ElCeDream

# 552
  • Козлодуй
само ние ли останахме да не сме се обърнали от гръб на корем? Уж я мъча.........ама сме си мързеланки:)
От гръб на корем се обърна няколко пъти , но не всеки път

# 553
И ние не се обръщаме, споко, има време. Peace

# 554
Не сте сами, стаска!  Laughing И аз я мъча, само се криви на геврек, ама ми се струва малко дундава и май й е трудно...  Crazy Обаче като я обърна аз и започва да се набира и се движи.

Общи условия

Активация на акаунт