Майчинството счетоводно - 39

• 34 200
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Нуждая се спешно от съвет. Ще ви бъда много благодарна ако можете да отговорите на поста ми по горе.

# 91
Стики, назначена съм по чл. 68 ал.1, т.1. от КТ във връзка с чл.70. ал.1 от КТ
Благодаря предварително!  bouquet

# 92
  • В полите на Пирин планина
Стики, назначена съм по чл. 68 ал.1, т.1. от КТ във връзка с чл.70. ал.1 от КТ
Благодаря предварително!  bouquet

Не съм Стики  Wink, но да кажа - това е срочен трудов договор, освен, че има и срок на изпитване; болничен лист спира срокът на изпитване, т.е. след изтичане на б. лист като се върнеш на работа отново си в изпитване, до изтичането на целия срок, заложен в договора. В същото време, ако изтече срока на самия договор, той се прекратява автоматично.

Нуждая се спешно от съвет. Ще ви бъда много благодарна ако можете да отговорите на поста ми по горе.

Като ЕТ предполагам си самоосигуряващо се лице - подаваш болничните листове в 10-дневен срок от превеждане на осигуровките за съответния месец. Назначеното лице на какъв дговор ще е ?

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 16:01 от AnMary

# 93
Lady Brinne , благодаря!  bouquet
Това исках да знам. Макар и в болнични, на 11.04 ми изтича срокът на договора и де факто от 12.04 съм безработна и трябва да търся фирма , в която да се осигурявам, или да ида на борсата по труда, докато изляза в 45 дневен болничен преди термина, нали?
Някой запознат ли е какви са условията на БТ. Какво е заплащането за месеците, в които ще съм безработна, на каква сума ще ми плащат осигуровките? Майчинските, които живот и здраве ще взимам ще бъдат на база сумите, на които съм била осигурявана през последните 18 м. от трудовия ми стаж, включително и за тези 2-3 месеца, в които евентуално ще бъда на труд. борса, ако сега ме освободят на 12.04.
Обсъдих вариант с прекия ми началник да подам молба за продължаване на срочния договор за срок от 2 год и месеците, които ми остават до настъпване на майчинството. Ако бъде одобрена от ръководството, това ще е най-добрият вариант за мен, но все пак разпитвам за по-горните варианти, за да съм наясно какво да правя, ако не подпишат. Confused
Отново благодаря за търпението и съветите! Hug  bouquet

# 94
Lady Brinne , благодаря!  bouquet
Това исках да знам. Макар и в болнични, на 11.04 ми изтича срокът на договора и де факто от 12.04 съм безработна и трябва да търся фирма , в която да се осигурявам, или да ида на борсата по труда, докато изляза в 45 дневен болничен преди термина, нали?
Някой запознат ли е какви са условията на БТ. Какво е заплащането за месеците, в които ще съм безработна, на каква сума ще ми плащат осигуровките? Майчинските, които живот и здраве ще взимам ще бъдат на база сумите, на които съм била осигурявана през последните 18 м. от трудовия ми стаж, включително и за тези 2-3 месеца, в които евентуално ще бъда на труд. борса, ако сега ме освободят на 12.04.
Обсъдих вариант с прекия ми началник да подам молба за продължаване на срочния договор за срок от 2 год и месеците, които ми остават до настъпване на майчинството. Ако бъде одобрена от ръководството, това ще е най-добрият вариант за мен, но все пак разпитвам за по-горните варианти, за да съм наясно какво да правя, ако не подпишат. Confused
Отново благодаря за търпението и съветите! Hug  bouquet

Ако си безработна, на Бюрото по труда, няма даполучаваш обезщетение от НОИ. Задължително трябва да си на трудов договор. Най-добре е ако имаш някой познат, който веднага да те заведе на договор и след 1-25 дни да излезеш в болничен. Така няма да се товариш с осигуровки и няма да загубиш от намалена база за бъдещите обезщетения.
Пожелавам ти успех с настоящия работодател.

# 95
Благодаря ти!  bouquet
Значи на 12.04, ако работодателят ми не се съгласи д аудължи срока на договора, трябва да бъда назначена в друга фирма и след няколко дни от назначението ще изляза в болнични. Тогава новият работодател няма да е натоварен с моите осигуровки и те ще бъдат изплащани от НОИ, правилно ли разбрах? Hug

# 96
Благодаря ти!  bouquet
Значи на 12.04, ако работодателят ми не се съгласи д аудължи срока на договора, трябва да бъда назначена в друга фирма и след няколко дни от назначението ще изляза в болнични. Тогава новият работодател няма да е натоварен с моите осигуровки и те ще бъдат изплащани от НОИ, правилно ли разбрах? Hug

Дължи се единствено здравна вноска 4.8%*420 лева или 20.16 лв на месец. Принципно би трябвало, ако договорът е фиктивен да си поемаш ти тази сума.

# 97
 Grinning ще преживея "загубата" от 20.16 лв. на месец Hug

# 98
  • София
Здравейте,
Имам следния въпрос - прехвърлила съм втората година на майчинството на майка ми, която е пенсионер и работи. Интересува ме ако детето се разболее през тази година - може ли да се ползват болнични и от кого - от мен или от нея. Разбира се предпочитам аз да си гледам детето при подобна ситуация, но не съм наясно до колко е законно такова нещо при положение, че държавата вече плаща за отглеждане на малко дете по 240лв на месец.
Предварително благодаря за отговорите и се извинявам предварително ако въпроса е вече повдиган, но нямам много време да чета назад.

# 99
Здравейте,
Имам следния въпрос - прехвърлила съм втората година на майчинството на майка ми, която е пенсионер и работи. Интересува ме ако детето се разболее през тази година - може ли да се ползват болнични и от кого - от мен или от нея. Разбира се предпочитам аз да си гледам детето при подобна ситуация, но не съм наясно до колко е законно такова нещо при положение, че държавата вече плаща за отглеждане на малко дете по 240лв на месец.
Предварително благодаря за отговорите и се извинявам предварително ако въпроса е вече повдиган, но нямам много време да чета назад.

Не ти се полага болничен за гледане на детето.

Grinning ще преживея "загубата" от 20.16 лв. на месец Hug

Разбира се, успех  Peace

# 100
Значи Леиди ,Фил когато си платя осигоровките за март от 1до10 април тогава в срок от 10 дни ще подавам болничния който е с дата 13 март  Става вьпрос за пьрвия болничен по майченство . А служителя пенсионер който искам да назнача на какъв договор ще е най-добре за мен да бъде и какви документи ще трябват .Ако може да ми помогнете  че нямам счетоводител .

# 101
Значи Леиди ,Фил когато си платя осигоровките за март от 1до10 април тогава в срок от 10 дни ще подавам болничния който е с дата 13 март  Става вьпрос за пьрвия болничен по майченство . А служителя пенсионер който искам да назнача на какъв договор ще е най-добре за мен да бъде и какви документи ще трябват .Ако може да ми помогнете  че нямам счетоводител .

Да - тогава се подава б. лист.

Този служител какъв ще бъде - нещо като управител на ЕТ-то в твое отсъствие ли?

# 102
Здравейте!Имам следния проблем.От 07,03,2011г. съм назначена на работа и от 15,03,2011г. съм в болничен.Фирмата в ,която съм била преди не е внасяла осигуровки няколко месеца и не е подавано нищо в смисъл дек.1 или там каквото трябва.Та въпросът ми е дали ще си получавам обезщетението по болничния при условие ,че сегашната фирма внесе осигуровките?

# 103
Здравейте, кога се очаква да бъде изплатен болничен, който започва от 30 януари и завършва на 13 март. Болничният е внесен в НОИ на 1 март.

# 104
Много благодаря на прекрасните жени, които отговарят на въпросите ни тук   bouquet
Искам да Ви попитам само още едно нещо... имате ли представа къде трябва да попитам какви са условията и как се получава тази еднократна сума при майки студентки? Просто няма как да се водя студентка след септемри тази година, водя се дипломант....без да съм много сигурна!

Общи условия

Активация на акаунт