Майчинството счетоводно - 39

• 34 247
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте! Копирам си пак въпросите:
Бременна съм и на 13,06 трябва да изляза в 45 дн. болничен преди раждането. Въпроса ми е колко платен отпуск ми се полага в този случай.
И още един подобен въпрос.Моя приятелка също бременна,с почти идентичен термин - тя обаче не се е връщала на работа след първото майчинство и е в болнични от началото на бремеността-тя има ли право на отпуск за тази година и ако има колко дни?

# 181
  • София-Младост
Здравейте! Копирам си пак въпросите:
Бременна съм и на 13,06 трябва да изляза в 45 дн. болничен преди раждането. Въпроса ми е колко платен отпуск ми се полага в този случай.
И още един подобен въпрос.Моя приятелка също бременна,с почти идентичен термин - тя обаче не се е връщала на работа след първото майчинство и е в болнични от началото на бремеността-тя има ли право на отпуск за тази година и ако има колко дни?

За всяка година ти се полагат минимум 20 работни дни, или това което е уговорено с колективен ТД.
И приятелката ти има право, отговорът е като твоя...за всяка календарна година минимум 20дни.

# 182
  • Пловдив
Аз пак да попитам: от платения отпуск за годината ми остават 15 от 20 дни.
Ако, все пак, успея да си ги взема всичките и после излезна в неплат. отпуск за гледане на дете до 8г. какво следва? Работодателят има ли право да си ги удържи от последната заплата?

# 183
  • София-Младост
Ако, все пак, успея да си ги взема всичките и после излезна в неплат. отпуск за гледане на дете до 8г. какво следва? Работодателят има ли право да си ги удържи от последната заплата?

Кое да си удържи от заплатата ти?

# 184
  • Пловдив

по време на неплатения за гледане на дете също ти се полага платен отпуск
така че работодателят няма да има какво да си удържа

# 185
Здравейте, предстои ми излизане в 45 дневен болничен преди раждане. Работя на трудов договор, а също така имам и граждански договор към друг работодател до юли 2011. Можете ли да ми кажете дали мога да продължа работа по гражданският си договор и да получавам възнаграждение по него и дали това ще се отрази на майчинството.
Благодаря предварително и се извинявам ако това вече е било коментирано!

# 186
Здравейте!
Пуснах детето на ясли от 1 март, но той навършва две годинки на 26 май. В момента съм в платен годишен отпуск до 23 април. Някъде бях чела, че при пускане на детето на ясла и връщане на работа до навършване 2 год. на детето ще получавам 120лв. Вярно ли е това и какви документи трябва да се подадат в НОИ (от счетоводството ми казаха, че не са чували за такова нещо)?

# 187
Здравейте момичета.Имам следния въпрос:В момента съм си прекъснала майчинството и си ползвам платен годишен отпуск.На каква база се изчислява нетно или бруто(знам че се гледа последния месец със 10 отработени дни)и има ли някакъв % .Благодаря ви предварително

# 188
  • София-Младост
Здравейте!
Пуснах детето на ясли от 1 март, но той навършва две годинки на 26 май. В момента съм в платен годишен отпуск до 23 април. Някъде бях чела, че при пускане на детето на ясла и връщане на работа до навършване 2 год. на детето ще получавам 120лв. Вярно ли е това и какви документи трябва да се подадат в НОИ (от счетоводството ми казаха, че не са чували за такова нещо)?
Прил.4 се подава. Не защото сте пуснали детето на ясла получавате 50% обезщетение, а защото не използвате отпуска за отглеждане на малко дете до 2г. възраст. Документите ги подавате във вашето счетоводство, а те в НОИ.

# 189
  • Пловдив
Здравейте!

попълни прл 4 и носи в работата
тегли от тук прил 4 http://www.account-bg.info/e107/e107_plugins/links_page/links.php?cat.6

# 190
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, предстои ми излизане в 45 дневен болничен преди раждане. Работя на трудов договор, а също така имам и граждански договор към друг работодател до юли 2011. Можете ли да ми кажете дали мога да продължа работа по гражданският си договор и да получавам възнаграждение по него и дали това ще се отрази на майчинството.
Благодаря предварително и се извинявам ако това вече е било коментирано!

Да, може и няма да повлияе на бъдещото обезщетение.

# 191
  • Пловдив
Здравейте момичета.Имам следния въпрос:В момента съм си прекъснала майчинството и си ползвам платен годишен отпуск.На каква база се изчислява нетно или бруто(знам че се гледа последния месец със 10 отработени дни)и има ли някакъв % .Благодаря ви предварително

не,няма процент
според заплатата ти за месеца,в който имаш 10 отр дни ще ти я изплатят

# 192
Здравейте момичета!  До 14.02.2012 съм в отпуск за гледане на дете до 2 год. При евентуално закриване на бюджетната организация в която работя на постоянен трудов договор имам следните въпроси:
1. ще ми бъде ли изплатен неизползваният  отпуск за 2009 и 2010 ?
2. имам ли право на някакво обезщетение и ако имам какво е то?
3. четох някъде, че при закриване на предприятието се прекратява отпуска за гледане на дете, така ли е в действителност?
4. при регистрация на БТ каква ще бъде базата върху която ще се изчисли размера на обезщетението, при положение,че от 13.01.2010 съм в отпуск за бременост и раждане?
Детето ми е родено на 14.02.2010, а на 27.02.2011 изтекоха 410-те дни.
Предварително благодаря за компетентните отговори.

# 193
Благодаря ти Елфита но нетно ли се взема или бруто

# 194
Здравейте,

Имам един въпрос свързан с обезщетенията при майчинство....не съм на ясно и за това се надявам от вас да полуа повече информация, за което предварително искам да ви благодаря, и друг път съм намирала отговори на моите въпроси именно тук:)

Та, терминът ми е на 08.04.2011г, а от 22.02.2011 съм в 45-дневен болничен преди термин....Току що проверих, че по сметката ми има преведени парички, за първи път от НОИ. но не зная за какъв период са....и съответно не мога да си направя сметка.....Sad Как мога да разбера това обезщетение за какъв период се отнася?

Общи условия

Активация на акаунт