САМО ЗА КОДОВЕ ОТ ЛАРЕДУТ - 64

• 47 303
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Ето превода на нейното писание:
"Всичко, което се случва е напълно нормално. Аз не виждам защо възмущение след стократно били предупредени да не се злоупотребява поръчки само защото на кодовете.
Също така, много пъти беше казано да не се правят поръчки под 10 евро. Но само една шепа хора са това. Сега обида lareduote, че не е изгодно да изпрати подаръци, с безплатен shippin ... г и стоки, както и да не плащат нищо.
Да, може би проблемът е в laredoute система, но да продължат да правят това много пъти.

Така че, вместо да обиждат laredoute, че не са печалба за изпращане на нареждания тук, мисля за това, което са допринесли за тези промени да се случи."

Аз не се сдържах и я заклеймих на стената.

Тази е отвратителна предателка...Тя ненормална ли е? По писанията и виждам, че да!

# 511
Интересно защо госпожата няма смелостта това да го напише в темата тук и защо ползва фалшив акаунт във Фейса. Като вярва в позицията си, е редно да не се крие, а да приеме диспут.

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 23:23 от Слънчогледка

# 512
  • София
Лелеле #2gunfire, на фона на цялата история видяхте ли какво представляваме ние българите!!!Ето една услужлива българка е писала на стената на Ларедут да им почеше егото и да им вдигне още повече самочувствието оплювайки нас как сами сме си виновни за тази ситуация и Ла Редут е в правото си едва ли не...
http://www.facebook.com/#!/laredoute?sk=wall&filter=1
Ако четеш тук госпожо или госпожице Антова, не те ли е срам???? Тя се изплю на всички нас в лицето, за това че цял ден писахаме и се борихме срещу тази несправидливост...
Момичета!!! Видяхте ли стената на въпросната потребителка!!! Единствената и дейност, е да хареса страницата на Ларедут и да подкрепи собственият си пост!!!

# 513
  • на морето
А забелязахте ли.че Ларедут вече не отговаря на стената си на коментарите на българите,а само на чужденците.Изобщо не им дреме за нас и нищо няма да променят.
Все влизах в темичките с някаква последна надежда,но и тя вече умря:(((

# 514
За кво да отговарят, ние се изпокарахме помежду си... абе квото е, не е дошъл пък края на света, жалкото е че сами се изложихме....

# 515
А забелязахте ли.че Ларедут вече не отговаря на стената си на коментарите на българите,а само на чужденците.Изобщо не им дреме за нас и нищо няма да променят.
Все влизах в темичките с някаква последна надежда,но и тя вече умря:(((
Дa тъкмо и аз това щях да пиша.

Съвсем ясно е, че искат да се оттърват от нас.
А въпросната особа ни изложи съвсем. Затова ни презират!

# 516
  • Бургас
А прочетохте ли това, момичета? Те направо ни закопаха. От цялата ситуация само мъжа ми е зоволен - че няма да харча пари. То аз от август постоянно чета темата и купувам - ама поне ми охладиха засега страстта.

La Redoute
Chers clients Bulgares,

Nous avons lus tous vos commentaires avec attention et vous présentons nos excuses.
La présence de La Redoute en Bulgarie est menacée, ce qui nous oblige à augmenter nos frais de livraison pour continuer à vous livrer en Bulgarie.
Cette décision a été prise a contrecœur et nous comprenons votre déception.
Nous espérons vous compter encore parmi nos clients en 2011,
П.С. Това е на стената им във фейсбука.

Audrey & Jennifer

# 517
Вместо да се ядосваме и караме помежду си, защо не помислим за Комисия за защита на потребителите към Европейския съюз. Мисля, че миналия мандат беше М.Кунева. Ние сме равноправни членове в съюза и трябва да имаме равни условия.  Но някой с юридическо образование може би знае повече. Не съм чела какво е защитено и дали можем да се възползваме., да ги преборим поне да махнат тези 20 %. Да се обединим за нещо позитивно и полезно за нас БЪЛГАРИТЕ. Не е най-важното в живота ми, но мразя да ми се присмиват, да обединим мисленето в положителна насока smile3555

# 518
  • София
Да кажа аз какво направих.
Вчера писах до ЛР-на service_client@web.redoute.fr, като помолих писмото да го предадът на мениджъра който отговаря за нашата страна. В писмото учтиво моля да върнат старите условия (знам, че това няма да стане, но трябва да почнем отнякъде), споменавам за икономическата криза... и т.н. Споменавам, че като държава от ЕС имаме равни права с другите държави членки и че не неморално да ни делят по този начин... може би ако повечко от нас ПОМОЛЯТ, без да се карат, мисля че ще ни обърнат внимание и ще направят нещо.... Мисля че сме длъжни да опитаме... пък каквото стане

# 519
  • Варна
Вместо да се ядосваме и караме помежду си, защо не помислим за Комисия за защита на потребителите към Европейския съюз. Мисля, че миналия мандат беше М.Кунева. Ние сме равноправни членове в съюза и трябва да имаме равни условия.  Но някой с юридическо образование може би знае повече. Не съм чела какво е защитено и дали можем да се възползваме., да ги преборим поне да махнат тези 20 %. Да се обединим за нещо позитивно и полезно за нас БЪЛГАРИТЕ. Не е най-важното в живота ми, но мразя да ми се присмиват, да обединим мисленето в положителна насока smile3555

Ларедут е частна фирма, и сама взема решения каква да бъде политиката и в отделните региони. Никой не може да ги принуди да работят на загуба или без печалба, тук не става въпрос за държавна, а за фирмена политика. На който не му харесва не пазарува.

# 520
Утрото е по-мъдро от вечерта.... казват.....
Та да помислим за какво точно се жалваме и протестираме?
За това, че Ла Редут имат по-високи разходи за доставките до нашата (а както се разбра и още няколко) страна? И съответно искат да оптимизират тези разходи (обяснението, което получихме беше точно това, нали?). Къде точно е дискриминацията тук?
Друг е въпросът, че го направиха на тъмно, без да променят официално условията за поръчване/доставка и на практика без да ни уведомят! Да, за това търпят упрек, но не е това същественото в случая, нали? Защото нас ни боли от 20-те % такса.

Та мисля да спрем да се палим толкова и да помислим трезво има ли друг онлайн магазин дори в България, който да прави такива намаления и да доставя при такива условия. Аз поне не знам. Ще се радвам да ме опровергаете!
И да не реагираме като лисицата на гроздето, а спокойно да си чакаме следващото намаление, когато съм сигурна, че ако пуснат например едни маратонки Адидас за 10 евро, пак ще се избием да ги поръчваме, пък било и с доставка и такса 20%.

Мир! Peace

# 521
  • Бургас

Ларедут е частна фирма, и сама взема решения каква да бъде политиката и в отделните региони. Никой не може да ги принуди да работят на загуба или без печалба, тук не става въпрос за държавна, а за фирмена политика. На който не му харесва не пазарува.

вече писах по-напред - тези 20 проц реално не може да са такса опаковка според мен. ако има такава такса, то стойността й би трябвало да се определя в зависимост от обема на стоките примерно. от това дали е чуплива стоката и изисква по-специална опакавка и подобни. таксата в този й вид - просто е нереална. независимо дали е 5, 10 или 20 проц от стойността на поръчхката . какво по-специално има в опаковането на една рокля от 100Е от опаковането на една рокля от 5Е?

дори и да предположим, че има някаква застраховк на пратката, което вече зависи от стойността /макар че мисля че няма застраховка, не съм 100проц сигурна/ - каква е тая такса 20проц. толква ли рискова държава сме, че да има такава висока застраховка. война няма тука. засега.
мисля че именно тази такса трябва да атакуваме пред европейската комисия. и да споменем разбира се, че ситаме че политиката им е дискриминационна заради последните събития. но таксата от 20проц - въобще съществуването й в този вид мисля е най-уязвимо някак=

аз лично пазарувам от 4 години от ларедут и ми е много криво. и финансово ще ме бръкне това и едно удоволствие по-малко имам. не съм сигурна обаче че бих пазарувала от тях дори и да променят условията. обидно ми е отношението им. единственото, което ми се ще в момента е да им натрием носа и да покажем, че не сме втора категория хора.  #Cussing out

# 522
  • Варна
Ако си преведеш какво точно пише на таксите ще видиш, че не 5,95 е такса доставка, а 10% такса обработка или опаковка. Двете цени всъщност са за едно и също нещо доставка +обработка, като 5,95 е минималната задължителна такса,която е и за французите, а 10% са допълнителната цена да дойдат нещата до БГ (на няколко хиляди километра от Франция+местен куриер)
Така надявам се е по-ясно. Peace

П.П. Това че ние приехме термина БД за задължителната такса 5,95 беше по-скоро за удобство, отколкото че това е фактическата стойност на доставката.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 08:42 от Хексе

# 523
Напълно подкрепям казаното от _az_  Peace По никакъв начин нямат право да обвързват доставката с цената на продукта, независимо как ще го нарекат - доставка, такса обработка и т.н. Нека увеличават доставката от 5.95, нека не признават действието на кодове за БД, но да обвързват такса за доставка и опаковка с цена - това е неправомерно, според мен. Още повече, че не важи за други държави от ЕС, а само за нас, още едно погазване на правила и закони. И не на последно място - никъде официално не е регламентирано в техния сайт. Изредих три противозаконни действия, срещу които трябва да се борим. Що се отнася до пазаруването - всеки сам ще си реши дали да продължава и дали си заслужава.

Хексе, доставката на едни обувки ще струва все толкова за тях, независимо дали обувките са 2 евро и ще доплатя 40 цента или обувките са 50 евро и ще доплатя още 10, нали? Къде е логиката? Истината е, че по този начин ще ни ограничат да купуваме само евтините им боклуци, а качествените неща никой от нас няма да си ги позволи. Пак ли ще сме кошчето за отпадъци на Европа?

# 524

Лелеле #2gunfire, на фона на цялата история видяхте ли какво представляваме ние българите!!!Ето една услужлива българка е писала на стената на Ларедут да им почеше егото и да им вдигне още повече самочувствието оплювайки нас как сами сме си виновни за тази ситуация и Ла Редут е в правото си едва ли не...
http://www.facebook.com/#!/laredoute?sk=wall&filter=1
Ако четеш тук госпожо или госпожице Антова, не те ли е срам???? Тя се изплю на всички нас в лицето, за това че цял ден писахаме и се борихме срещу тази несправидливост...
цитат

Господи!!!!  #Crazy Тази сутрин прочетох, какво е направила наща ненормална сънародничка.....Ами нямам речник да я наругая    #Cussing out   Ако има смелостта да ми застане насреща бих и се изплюла в лицето.....  Ето за това се случва всичко ...защото всички знаем притчата за БГ-казана в ада.. Защото, когато имаме проблем вместо да се обединим и да насочим усилията натам, ние гледаме да се накажем един друг и то в угода на врага, винаги сме имали и много велики хора, но винаги се е намирала някоя подлога, като тази да слугува на чуждите интереси....
Нека ме извинят всички останали прекрасни и отзивчиви момичета   bouquet  за острия език, но не мога да се стърпя.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт