Бродирана красота - Гоблени 82

• 104 681
  • 730
  •   1
Отговори
# 165

Оу, ако на това бавно му казваш...  newsm78  Rolling Eyes
Много добре се получава Hug  bouquet

Благодаря, Kordelia!  Hug Ами понеже не шия всеки ден....новото, което съм ушила е зеленото с цветята. Сменят се доста цветове... Simple Smile а в неделя си заминавам за България за две седмици, така че съвсем ще изостане. Но нищо Simple Smile аз не бързам за никъде.

# 166
  • гр.Добрич
sissak, честит рожден ден!  bouquet
Пеперудата да не е подарък. Simple Smile

mari_eta, въпрос на навик е, според мен. Аз шия с лявата ръка и започвам винаги от долу-ляво. С гергеф ми е много удобно, защото е опънато, иглата минава лесно.

Блонди, при теб няма етапчета. Направо ни застреля с готови. Париж е страхотен, коня също.

Minaaa, въобще не е малко ушитото. Много красиво става.

# 167
Тази, която показах е на майка ми.И аз имам същата, вярно - подарък ми е  Wink , но още не съм я започвала.

# 168
Честит рожден ден и от мен!
Само добрини по пътя си да срещаш,
любов около тебе силно да усещаш
здравето да ти е приятел пръв
а късмета да идва без нужда от стръв
Хубав празник Сисак

# 169
Благодаря, момичета  Blush  Heart Eyes

Момичета, защо не ми се получават нещата с гергефа - да не би да е от обратния наклон, с който шия Rolling Eyes...

откъде започвате гоблен и в каква посока шиете? Да не би там да греша - аз започвам от долния ляв ъгъл и шия от ляво надясно и после обратно.

Майка ми шие с гергеф, аз не мога. Но си изкарва иглата нормално.
Старите гобленарки са учени да започват долу и дясно, ако не се лъжа. И да вървят поетапно. Аз започвам горе в ляво и после се пръскам из целия гоблен  Laughing Иначе няма значение откъде ще започнеш, както ти е удобно  Hug

Спинки, това май е Лондон  Thinking Париж с кулата ми е в телефона, ама засега не мога да го сваля  Crazy А сега шия парижкото кафе, знаете го.  Simple Smile

# 170
 smile3525sissak  честит рожден ден ! Много любов и здраве . Бъди щастлива !

# 171
  • Пловдив
Блонди, Спинки това всъщност е САЩ, по картина на художник е гоблена, в момента не помня подробности, но понеже и аз го шия бях разучила нещата  Simple Smile

# 172
Момичета, защо не ми се получават нещата с гергефа - да не би да е от обратния наклон, с който шия Rolling Eyes...много ми е трудно - направо не мога с едно движение да изкарам иглата от панамата, а трябва веднъж отгоре, веднъж отдолу, но така е много бавно Tired...

И още едно въпросче - откъде започвате гоблен и в каква посока шиете? Да не би там да греша - аз започвам от долния ляв ъгъл и шия от ляво надясно и после обратно.

В указанията на Дименшъните има означение от кой точно знак да се започне, и той е точно в средата на схемата. В упътването даже има схема как се прегъва за да му намериш средата. Така, че би трябвало да започнеш от там - разбира се ако следваш инструкциите. Аз съм в същите чуденки като теб, защото ми предстои да започна един много хубав Дим.  Grinning А за гергефа и аз пробвах, но изобщо не ми е удобно. И си шия без него.

# 173
Аз също си купих гергеф, след като четох доста мнения, че така е по-лесно. Аз обаче не успях да свикна и сега си шия без него. Може би просто е въпрос на навик...

# 174
  • ГОре на черешата...
Аз си мисля, че този знак е по-скоро, за да се определи правилно средата на панамата...не ми върви някак да започна от средата. И после накъде да шия тогава...уф, незнам какво да правя - според техният паклон ли да шия, според моя ли...съвсем се оплетох ooooh!...а такъв ми е мерак този гоблен...

# 175
  • София и там където не се пуши
И аз не мога да шия с гергеф.

Свърших Казанската икона и сега продължавам с Пинки. Много розов цвят, много нещо.

# 176
  • Атлантис, Галактика Пегас
Аз шия с гергеф. Удобно ми е. Само Дядо Коледа не го ших  с гергеф.  В момента шия -нещо- така го кръстих. Даде ми го моята старша, не можела да го дошие и лежал години наред при нея, няма картинка, на Вилер е схемата и почнат гоблен, не е много голям, каза ми че е било някъв замък  Crazy
Ще го видя като го ушия, имах в къщи каталог на Вилер, ама при това преместване не мога да го открия, та затова шия Нещо.  Wink

# 177
  • София и там където не се пуши
 Kordelia снимай с фотоапарат модела и ще ти кажем щкое нещо е.

# 178
  • гр.Добрич
Амиии, изложих се с този Париж, но е така, защото не съм ходила. Mr. Green

mari_eta, нямаш ли от този перящия фулмастер за разграфяване? Аз си взех такъв и сега си разграфих моят Дименшън, за да знам откъде да започна. Ший го по инструкциите и спазвай наклона.

# 179
  • Атлантис, Галактика Пегас
spinki , моя флумастер не можа хубаво да се изпере, за това едва ли ще го ползвам отново.
Dorothy , ами ще го снимам, но по на късен етап, да изкарам замъка да се види, мисля че вече се сещам кой е, но така тръпката е по голяма.  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт