Великденската трапеза 2011

• 83 625
  • 547
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Трябва да отидеш сутринта на първия ден от промоцията и ще откриеш това, което търсиш, защото пускат по много малко бройки и бързо свършват по-търсените неща.  Peace

# 286
К А Т И страхотна кошничка.От какво е направена дръжката?

# 287
И мен ме интересува от какво е дръжката.Изкуствената тревичка е залепена за кората нали?

# 288
  • España (Плевен)
Дръжката е от тел и увъртяна около нея канап. Ето тук е показано как. Има и други интересни неща за Великден.  http://krokotak.com/2010/03/koshnitchka-za-yaytsa/    Peace

# 289
# 290
Много ти благодаря.Определено ще спретна една за малката  Hug

# 291
Здравейте и от мен мили мами,
от няколко дни разглеждам с интерес многобройни предложения,за това как да направя по-красива,вкусна и нестандартна трапезата си за Великден.Поздравления за красивите и оригинални идеи,които сте споделили!Наред с познатите ни вече техники за боядисване на яйца,ми се искаше да открия и нещо ново и все още неизпробвано от мен с което да зарадвам семейството си и своите гости.Фаворит ми стана декупажната техника с мотиви от салфетки и вече съм се снабдила със солидно разнообразие от тях. Бих искала и аз да дам своя принос към богатството от споделени идеи-предлагам ви да разгледате един страхотен сайт с неизчерпаеми вдъхновения,сигурна съм ,че всяка една от вас ще се впечатли от красотите и ще натрупа идеи с които да изненада приятно близки и приятели.Публикувам линк към галерията с яйца,където е описано подробно стъпка по стъпка как се получава дадения ефект.Препоръчвам ви да отделите повече време (ако разполагате с такова) за да разгледате хилядите предложения от вдъхновяващата Марта Стюард.
Ето и галерията
http://www.marthastewart.com/photogallery/easter-eggs#slide_1
Пожелавам на всички ви здраве и нека любовта и нежността,която носи всяка една от нас украси дома и трапезата ви в този голям християнски празник!

# 292
  • Тайна, майна
Мерси за отговора, Shonny. А кои са тези гелни бои, че не се сещам, тези със желатин ли?
Изглеждат горе-долу така . Като течните, само дето трябва да се позагреят преди това. Иначе стоят точно като желе. Аз течните за друго ги ползвам, ама "рошавият" ефект и с тях става.

# 293
  • Бургас
Записвам се и за да не е само спам, показвам кексовото агне, което изрепетирах преди празниците.

На заека ми му поизгоряха ушите и се отчупиха, когато се опитах да го извадя от формата. Приготвих го от някакво кексово тесто и доста се разочаровах от резултата, но е възможно да не е било подходящо. На опаковката ми нямаше препоръчителна рецепта за ориентир. Формите ми са на Зенкер: http://ilinayor.snimka.bg/cooking/sladkarski-prinadlejnosti.549980.22705018 и би трябвало да са незалепващи. Въпреки това, намазах с мазнина, както по-горе беше споделила една мама, но въпреки това залепна много и едва почистих формите, а отдолу под тях потече обилно. Следващия път ако се престраша да използвам формите, ще поставя под тях хартия за печене - поне тавата в която ги бях поставила да не стържа.

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 11:41 от ilinayor

# 294
ilinayor много ти е хубаво агънцето.

Аз имах същите проблеми с формите, но тестото го правих по рецептата на Джема и много ни хареса кекса.
Аз едва онзи ден видях, че на кутията пише след като се извади от фурната да се остави 10 мин. и тогава да се откопчее формата.Аз моята я оставих на студено и за доста време и след това вадих кекса.

Ще пробвам и агнето тия дни.

# 295
  • Бургас
Елица-сестрица и твоя Зайо беше хубавец. Записах си рецептата на Джема и следващия път ще изчакам повечко преди да ги извадя. Дано да бъде различен резултата.   bouquet

# 296
Момичета, моля Ви споделете тестото за тези кексчета-зайче и агне Благодаря

# 297
Алана, аз правих по тази рецепта, много хубаво стана:

2 яйца
120 гр. масло /може и маргарин/
120 гр. захар
160 гр. брашно
1/2 бакпулвер

Приготовление
Предварително формата се маже с масло.
Печем както кекса на 180 градуса с вентилатор, в предварително загрята фурна

Тестото дойде точно за формата. 9 минути загрява фурната и след това се пече още 40 мин. Общо 49 мин

# 298
  • софия

И това е интересно предложение, тоя ЛИДЛ само зарибявки пуска  Laughing

И колкото пъти отида в нашия Лидл, нищо от интересното не намирам, голям съм карък! Sad

Не си карък,струва ми се ,че те въобще не пускат за продажба по-интересните неща,разчитат на това,че всеки влезнал в магазина ще си купи все нещо #2gunfire

# 299
Вчера си купих тефлонови форми на зайче и агне - 15 лв от ТСМ на Екзарх Йосиф. Тествах ги с кексово тесто. Потекоха само няколко капки, но аз го направих и малко по-гъстичко. Много добре се получиха формите. Извадих ги след като изстинаха напълно. Едната мазах със зехтин, другата със зехтин и брашно - разлика във ваденето нямаше.

ilinayor , мнооого хубаво агънце. Аз ако искам украса за творенията си, трябва да пласирам някъде тазманийското дяволче  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт