Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 34 058
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Бих била много благодарна ако можете да ми дадете линк за последиците от вит К инжекциите за новородени.
Не знам дали ще помогне това...

# 346
Бих била много благодарна ако можете да ми дадете линк за последиците от вит К инжекциите за новородени.
Не знам дали ще помогне това...

Много благодаря. Да, помогна ми   bouquet

# 347
Простете, че направо питам без да си направя труд да прочета.

Благодаря   bouquet

Ето адекватна статия, която адресира проблема: http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;112/1/191

Чукчи,
Мисля, че е редно да се дават максимално обективни източници на информация, за да може човекът, който задава въпроса, сам да прецени какво да направи. Вие поемате ли отговорност, давайки съвета, който се съдържа в тази статия, че детето на жената, която пита, няма да почине от интракраниален кръвоизлив? Максимално обективен източник на информация - който съдържа и положителните, и отрицателните страни.

# 348
Чукчи,
Мисля, че е редно да се дават максимално обективни източници на информация, за да може човекът, който задава въпроса, сам да прецени какво да направи. Вие поемате ли отговорност, давайки съвета, който се съдържа в тази статия, че детето на жената, която пита, няма да почине от интракраниален кръвоизлив? Максимално обективен източник на информация - който съдържа и положителните, и отрицателните страни.
Сякаш чета Birdie, но нека не говорим за това...

Само ми е странно защо толкова ревностно защитавате съвременната медицина и всичко, което тя  проповядва?!
Какво ви пука за хората?
Имате ли дете (ваксинирано)?
Имате ли Вие някакво увреждане от ваксина?
Имате ли близък ваш (роднина) или приятел сериозно пострадал от ваксинация?

Аз мога да дам отговор на всичките въпроси с подобаващ аргумент...

P.S. the American Academy of Pediatrics не ми изглежда надежден източник  Crossing Arms

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 17:23 от chukchi

# 349
За каква ваксина говорим тук?

Съвременната медицина има много проблеми. Нещо, което НЕ е сред проблемите й, е че не проповядва. Не сте глупави хора - разберете, че сайтовете с тенденциозни статии не са източник на информация. Това, че е на английски и има 5 термина вътре - това не ги прави достоверни. Тръбите, че имате право на избор и искате да се информирате. Това може да стане единствено и само, ако черпите информация от източника - от контролирани проучвания, публикувани в peer reviewed журнали. Уважете хилядите хора, които висят по цял ден в лаборатории и работят десетки години, забравили семейство, приятели и живот.

Статията цитира проучвания, които могат да се намерят в PubMed. PEDIATRICS is an official peer-reviewed journal of the American Academy of Pediatrics.
Ето още една дискусия от там, която хвърля още малко светлина върху отрицателните страни и адресира дозировките: http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/113/5/1466-a

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 17:40 от corrosion

# 350
  ...Уважете хилядите хора, които висят по цял ден в лаборатории и работят десетки години, забравили семейство, приятели и живот...

Алелуя!!!  bishop
Да ги провъзгласим за Великомъченици?

Кой от проповядващите ваксините има уважение към пострадалите деца?
А към майките им?
М?

# 351
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важни въпроси към проваксинаторите:

1. Защо слагат фенол (протоплазмена отрова за клетките) във ваксините?
2. Защо слагат тимерозал (живак под прикритие със сложни думи)?
3. Защо слагат формалдехид (метанол - отрова за мишки)?
4. Защо слагат алуминиев хидроксид, който в комбинация с живак е смъртоносен?
5. Защо слагат феноксиетанол - антифриз под прикритие със сложни думи?
6. Кога за последен път е тествано действието на тимерозал върху хора? (Знае се - 1929 година върху 27 човека, като всичките са умирели от менингит)
7. Защо медицинските лица винаги реагират остро на всякакви въпроси относно сигурността на ваксините?
8. Защо всички неврологични заболявания съвпадат с въвеждането на ваксините?
9. Защо всички ваксинации са задължителни в училище и родителите подлежат на глоби и ограничения, ако ги откажат?
10. Защо на неваксинираните деца се гледа като заплаха на ваксинираните, след като те са ваксинирани вече и няма да се заразят от въпросната болест?!
11. Защо се усложнява живота на неваксинираните деца и техните родители?
12. Кой печели и кой губи от масовото ваксиниране?
13. Къде е правото на личен избор?
14. Защо лекарите не дават да се прочетат възможните странични реакции от ваксина? Например от листовка на Тетраксим - http://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/25111s.pdf
15. Как защитниците на ваксини ще коментират тази статистика - http://childhealthsafety.files.wordpress.com/2009/01/us-deaths-1900-1965.gif
16. Защо неваксинираните деца са в прекрасно здраве, за което дори не могат дори да мечтаят ваксинираните
http://homeohelp.eu/rumenstoichevsblog/320-udivitelnoto-zdrave-n … za.html?showall=1
17. Защо при ваксинираните деца има бум на болести, за които същите са били скоро ваксинирани?
18. Защо по новините никога не виждаме новини от сорта на тази - момче постъпва в болницата веднага след ваксиниране против грип -
http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/local-national/boy-rushed … jab-14543347.html
19. Защо има толкова много смъртни случаи е тежки странични реакции след употреба на ваксини? http://www.scumdoctor.com/Bulgarian/disease-prevention/STD/HPV/D … -Vaccination.html
http://donotinjectme.blogspot.com/2010/11/40-uk-children-killed- … mmr-and-true.html

Очаквам обосновани отговори.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 18:35 от chukchi

# 352
Хей, защо реагираш така остро на всичко, много си активна нещо... хммм....
нямаш ли семейство, мъже покрай теб?
Нямаш ли хоби някакво различно от това да "оборваш" всички, които мислят по-иначе във форума на бг-мама?
От къде е това хоби да защитаваш всички привърженици на статуквото и на AAP примерно..
От къде намери толкова бързи този линк в защита на Витамин К? (аз моя го пратих, защото е търсене с дни наред из нета...)

Нещо ми смърди.... не казвам кое,колко и как!

Аз знам защо го правя! И ти да си като мен с 95% и ти ще го правиш..

# 353
Хей, защо реагираш така остро на всичко, много си активна нещо... хммм....
нямаш ли семейство, мъже покрай теб?
Нямаш ли хоби някакво различно от това да "оборваш" всички, които мислят по-иначе във форума на бг-мама?
От къде е това хоби да защитаваш всички привърженици на статуквото и на AAP примерно..
От къде намери толкова бързи този линк в защита на Витамин К? (аз моя го пратих, защото е търсене с дни наред из нета...)

Нещо ми смърди.... не казвам кое,колко и как!

Аз знам защо го правя! И ти да си като мен с 95% и ти ще го правиш..

Не реагирам остро, напротив. Хоби имам, че и работа. Но ми е трудно да оставя висяща една такава тежка тема. Единственото, за което ви моля, е да се информирате от достоверен източник. Не искам да ми вярвате сляпо или да вярвате на съвременната медицина сляпо. Вижте проучванията, прочетете изследванията. Те са абсолютно достъпни. Бъдете истински информирани, не чакайте някой да ви сдъвче и да ви даде да изядете така тенденциозно информацията, както правят във всички статии, за които ми давате линкове тук. Задавайте въпроси - както на съвременната медицина, така и на алтернативната медицина. Така напредва човечеството.

Статията прочете ли? Не е в защита, напротив. Обективно обобщение на базата на вече проведените проучвания. Вътре са засегнати противоречията, че тя дори статията така се казва. Във втората статия (дискусия) е засегнат и проблема с твърде високата дозировка и допълнителни проучвания към нея.

На какво смърди?

Невежеството не е аргумент.

P.S.: Сега видях епикризата. От все сърце ти желая щастие и спокойствие, въпреки болестта.

# 354
Аааа, моля, моля...  Stop   "Надежден източник" е много разтегливо понятия... Ето например един надежден източник като СЗО стана за смях миналата година със свинския грип... С такива издънки автоматично отпадаш от графата "надеждни източници"... Какво пък да говорим за Българската педиатрична асоциация - пълна скръб... Иначе имам много почит към хилядите хора, висящи по цял ден в лабораториите, но се спекулира с това, което вършат там, а понякога вършат не дотам хубави неща... Да не започваме сега темата за ГМО-то, достатъчно е че в тези същите лаборатории се произвеждат ваксини...

# 355
P.S.: Сега видях епикризата. От все сърце ти желая щастие и спокойствие, въпреки болестта.
Супер съм! По-добре не съм бил никога.... все пак стигам до банята. Няколко минути след като вече е свършена всичката работа. Добре, че са памперсите...

Нямам сили, наистина нямам сили вече Sad Толкова много въпроси, толкова малко отговори...

P.S.
Ако някой се интересува от темата и от зададените въпроси - давам линк към обясненията на един лекар. Всичко си го пише там, няма нужда да флуудим с коментари тук.
А това е моя контра на смешните му отговори и сега чакам обосновка, но такава така и не получих!

edit: въпроси от 1 до 6 са супер важни, като се пропускат много умело...

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 19:01 от chukchi

# 356
Аааа, моля, моля...  Stop   "Надежден източник" е много разтегливо понятия... Ето например един надежден източник като СЗО стана за смях миналата година със свинския грип... С такива издънки автоматично отпадаш от графата "надеждни източници"... Какво пък да говорим за Българската педиатрична асоциация - пълна скръб... Иначе имам много почит към хилядите хора, висящи по цял ден в лабораториите, но се спекулира с това, което вършат там, а понякога вършат не дотам хубави неща... Да не започваме сега темата за ГМО-то, достатъчно е че в тези същите лаборатории се произвеждат ваксини...

От кой източник се информираш ти, за да си сигурна поне донякъде, че си получила максимално обективна информация?

# 357
За вит К:
Защо в България не се прилага ( или се, но ние не го знаем), а в други развити и цивилизовани страни- да?

# 358
Супер съм! По-добре не съм бил никога.... все пак стигам до банята. Няколко минути след като вече е свършена всичката работа. Добре, че са памперсите...

Нямам сили, наистина нямам сили вече Sad Толкова много въпроси, толкова малко отговори...

P.S. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=571083.msg18303057#msg18303057

Ако някой се интересува от темата и от зададените_въпроси - давам линк към обясненията на един лекар. Всичко си го пише там, няма нужда да флуудим с коментари тук.
А това е моя контра на смешните му отговори и сега чакам обосновка, но такава така и не получих!

Сега ще погледна тези въпроси и отговори. Между другото, за тиомерзала съвсем скоро има проведено проучване. Пак повтарям, достоверни източници: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21252391

The results indicate that mercury from thimerosal is not accumulated in blood in adults.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 19:00 от corrosion

# 359
Между другото, за тиомерзала съвсем скоро има проведено проучване. Пак повтарям, достоверни източници: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21252391

The results indicate that mercury from thimerosal is not accumulated in blood in adults.
Чувала ли си думата независим? Може ли производител на ваксини да предостави обективна информация? Не мисля така..

Общи условия

Активация на акаунт