Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 34 050
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
corrosion, как тогава доказваме ефективност на ваксина? Ако не са създадените антитела след ваксинация, кое доказва, че тази ваксина е ефективна? Да не говорим, че като изключим разните проучвания по одобрявания на ваксините (които никой не може да ме убеди, че не са манипулирани), в реалността никой не изследва имунизираните за наличие на антитела... Не съм срещала такива статистики, не съм срещала данни колко имунизирани имат антитела, колко от тия с антителата се разболяват, въпреки тях и т.н. Да не казвам, че смятам за абсурдни твърдения, според които ваксина дава имунитет срещу заболяване, което дори и преболедувано не дава имунитет, какъвто е тетануса, а мисля и ротавирусите... В първия пост на темата има един "доклад" за коклюша в България, който сам по себе си доказва колко неефективна е коклюшната ваксина... Изводите от него обаче са потресаващи, а целта му е да покаже каква належаща нужда има от още една доза коклюш в тийнейджърска възраст... Нищо не казваш за полиомиелита и 90-те % безсимптомно преболедуване - как се смята това? Аз от тази статистика нищо не разбирам...  Rolling Eyes

Immunity against tetanus and effect of vaccination in Turkey.
Coplu N, Esen B, Gozalan A, Kurtoglu D, Ishid S, Miyamura
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17148069

Rotavirus infections and vaccines: burden of illness and potential impact of vaccination.
Grimwood K, Lambert SB, Milne RJ.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20593908

За полиото - дай проучване за статистиката. Edit: Като дадеш, направи проста сметка. Представи си го така: има, най-грубо, 1500 вирусни частици. Полиовирусът е много заразен. На практика цяла популация може да се зарази. Та тия 1500 частици инвазират 100 души, които не са ваксинирани. От тези сто, 90 не им става нищо. Другите 10 карат инфекция с различна тежест. Един развива полиомиелит. Това са 1 на сто деца.

Абе, тия антитела вярно ли не вярвате, че съществуват? Не разбирам? newsm78
stelt77, ти как си представяш създаването на имунитет?

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 23:36 от corrosion

# 376

Rotavirus infections and vaccines: burden of illness and potential impact of vaccination.

Това дано не е в отговор на въпроса ми как ваксините дават имунитет срещу заболяване, след преболедуването на което не се придобива имунитет... Щото ако това е отговорът, егати отговора... Впрочем колко време трае имунитетът срещу тетанус след тетанус ваксина? Clostridium tetani "условен" или "безусловен" патоген е?

За полиото защо аз да ти давам проучвания? Казах ти какво пише в "достоверните официални източници", които често ни пробутват тук, хич не мисля да ти търся проучвания за статистики... За мен подобна статистика с такива проценти безсимптомно или неспицифично преболедуване просто са абсурдни... Ако някой ми докаже как стават тия неща, може пък да се позамисля...
Кой каза, че не съществуват антитела? Питам каква им е връзката с т.нар. "създаване на имунитет"?

# 377

Това дано не е в отговор на въпроса ми как ваксините дават имунитет срещу заболяване, след преболедуването на което не се придобива имунитет... Щото ако това е отговорът, егати отговора... Впрочем колко време трае имунитетът срещу тетанус след тетанус ваксина? Clostridium tetani "условен" или "безусловен" патоген е?

За полиото защо аз да ти давам проучвания? Казах ти какво пише в "достоверните официални източници", които често ни пробутват тук, хич не мисля да ти търся проучвания за статистики... За мен подобна статистика с такива проценти безсимптомно или неспицифично преболедуване просто са абсурдни... Ако някой ми докаже как стават тия неща, може пък да се позамисля...
Кой каза, че не съществуват антитела? Питам каква им е връзката с т.нар. "създаване на имунитет"?

Значи аз мога и трябва да предоставям данни, а ти - не е необходимо? За статистиката - окей, приемам я на доверие.

Представи си го така: има, най-грубо, 1500 вирусни частици. Полиовирусът е много заразен. На практика цяла популация може да се зарази. Та тия 1500 частици инвазират 100 души, които не са ваксинирани. От тези сто, 90 не им става нищо. Другите 10 карат инфекция с различна тежест. Един от десетте развива полиомиелит. Това са един на 100 души. Знаеш ли колко много е това? От 10000? От 100000?

Нали беше учила нещо за антителата? Написала съм: Отговорът на този въпрос е прост - те невинаги са необходими. Понякога антигенът предизвиква достатъчен отговор сам по себе си, за да се достигне "създаване на имунитет". Ти си написала: Какво каза, че означава "създаване на имунитет"!? Нещо отговор с антитела ли или други фокуси? Какви антитела виждаш в думите ми. Инвазия, антиген-презентиращи клетки, главен комплекс на тъканна съвместимост, Т-лимфоцити, интерлевкини, интерферон, али-бали? Голяма съм фокусница. Пак те питам, как се създава имунитет според теб?

# 378
Значи аз мога и трябва да предоставям данни, а ти - не е необходимо? За статистиката - окей, приемам я на доверие.

Не знам кой те е набутал в тази тема да даваш акъл, но не съм аз, така че не се сърди на мене...  Laughing  Първо се натискаш да поучаваш, после ние да даваме данните за собствените си въпроси...

Представи си го така: има, най-грубо, 1500 вирусни частици. Полиовирусът е много заразен. На практика цяла популация може да се зарази. Та тия 1500 частици инвазират 100 души, които не са ваксинирани. От тези сто, 90 не им става нищо. Другите 10 карат инфекция с различна тежест. Един от десетте развива полиомиелит. Това са един на 100 души. Знаеш ли колко много е това? От 10000? От 100000?

Ъъъъ, що за статистика е това?  newsm78  Така ли казваш се прави статистика, на "представи си бабо Пено, живо пиле да умре"...   Thinking 

Нали беше учила нещо за антителата? Написала съм: Отговорът на този въпрос е прост - те невинаги са необходими. Понякога антигенът предизвиква достатъчен отговор сам по себе си, за да се достигне "създаване на имунитет". Ти си написала: Какво каза, че означава "създаване на имунитет"!? Нещо отговор с антитела ли или други фокуси? Какви антитела виждаш в думите ми. Инвазия, антиген-презентиращи клетки, главен комплекс на тъканна съвместимост, Т-лимфоцити, интерлевкини, интерферон, али-бали? Голяма съм фокусница. Пак те питам, как се създава имунитет според теб?

Да, виждам какво си написала... Разните живаци, алуминий и формалдехиди не винаги са необходими, щото и останалите боклуци успяват да докарат някакви антитела в изследваните имунизирани и по този начин производителят да докаже колко му е ефективна ваксината... Ако няма антитела, как ще докаже това, а? Как ще му одобрят скапаният продукт? И какво всъщност полезно виждаш в живака, формалдехида, алуминия и прочее във ваксините, че аз колкото и да гледам, хич полза не виждам (освен да доказват имунитет - смех  hahaha)...

От ваксините не се създава имунитет, според мен, че нали ме питаш ли питаш...  Laughing   Ако не ми вярваш, огледай се в коя тема си...  Peace

# 379
Чакай сега, това е на базата на твоята статистика. Взимаме село Бубугугу в провинция Макапаруру в Африка. То наброява сто души. Както казах, полиото е много заразно и има случаи на заразяване на цяла популация. Идва Укуку - заразен. Заразяват се всички сто. 90 са ОК, 9 кихат и кашлят, 1 вече е болен от полиомиелит. (В това село не са чували за ваксини.) Сега си представи, че този град е София с 2 000 000 души.

А ти как си я представяш тази статистика, която сама даваш? По друг начин? 90% звучи много, дай да не се замислим.

Как живакът, алуминият, формалдехидът и пр. предизвикват поява в серума на антитела срещу конкретния патоген, за който е ваксината?

# 380
Нямам моя статистика - това казват "достоверните източници" - може те да са ходили в село Бубугугу с тефтерите и химикалките и са записвали... Ето, най-накрая да разбера.. А от толкоз време се чудя как се прави статистика на цели 90% преболедуване безсимптомно...  hahaha  Обаче трябва да подчертаем, че във въпросното село не са чували за ваксини, щото ако бяха чували, статистиката нямаше да покаже 90% безсимптомно боледуване, ами например 50% и другите 50% да са парализирани доживот...  Crazy 

Как живакът, алуминият, формалдехидът и пр. предизвикват поява в серума на антитела срещу конкретния патоген, за който е ваксината?

Laughing  Хем твърдиш, че те стимулират имунния отговор към внесения антиген, хем ме питаш мен как става това...

# 381
stelt77

ти извинявай, но коментарът ти няма отношение към това, което казах по-рано.

ти каза, че никъде не си виждала да се изследват антителата у населението;
аз ти дадох за пример публикация, в която се изследват нивата на антитела у населението http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/229884

не казваш, "да сбърках, наистина имало изследвания", а ми задаваш допълнителни ирелевантни въпроси; защо правиш това? не съм ли права, че има изследвания, които си мислеше, че няма?

не коментирам изобщо дали ваксините са полезни или вредни, ефективни или неефективни; казвам само, че изследвания за нивата на антитела у населението се правят.

# 382
Казах, че не се правят масови изследвания, за да се твърдят такива неща за полиото... Правят се някакви изследвания някъде на група хора, които сами по себе си нищо не означават... Не видях нищо за въпросните 90% (айде и по-малко да са, различните източници дават различен процент) и как се е стигнало до този извод... Това не е статистика от вчера и не е ползвана до вчера, а с какво я подкрепят и как я доказват - с нищо... И когато говоря за изследвания, визирам основно България (да знаеш от тук нататък), щото аз не живея в Турция, Зимбабве или Англия, а при нас ваксините са задължителни, пък изследвания няма кой да прави... Иначе смятам не е нужно да ми казваш какво мислиш за ваксините и за неимунизираните, както едва ли е нужно аз да ти казвам какво мисля за теб...  Laughing   Дай да не се правим на паднали от небето...  Wink

# 383
Нямам моя статистика - това казват "достоверните източници" - може те да са ходили в село Бубугугу с тефтерите и химикалките и са записвали... Ето, най-накрая да разбера.. А от толкоз време се чудя как се прави статистика на цели 90% преболедуване безсимптомно...  hahaha  Обаче трябва да подчертаем, че във въпросното село не са чували за ваксини, щото ако бяха чували, статистиката нямаше да покаже 90% безсимптомно боледуване, ами например 50% и другите 50% да са парализирани доживот...  Crazy  

Laughing  Хем твърдиш, че те стимулират имунния отговор към внесения антиген, хем ме питаш мен как става това...

Добре, де, последно - ти вярваш ли на тази статистика или не? Сега, след като ти показвам как изглежда на практика тази статистика, се спасяваш, казвайки, че идва от "достоверните източници". Щом съществува тази статистика (гледам и в Уикипедия са я цитирали), значи това безсимптомно преболедуване е доказано серологично. Или статистиките са удобни, когато ни изнася, но когато се оказва, че всъщност не са в наша полза, вече са дело на злата медицина?

From Emergence to Eradication: The Epidemiology of Poliomyelitis Deconstructed http://aje.oxfordjournals.org/content/172/11/1213.long

Едит: Прочети поне една от 10-те статии, които съм дала.

Как се различава имунитетът, създаден от ваксината срещу полиомиелита и имунитетът, създаден от преболедуване?

Като гледам така - в съвсем правилната тема съм, дискутирам САМО вредата от ваксините Mr. Green

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 01:07 от corrosion

# 384
Моля критикуващите т.нар. неофициални източници на информация, в които големите ползи от ваксините се поставят под съмнение, да коментират тези официални данни от официален източник:
Цитат
...Цитат от книгата на Robert W. Sears, "The Vaccine Book: Making the Right Decision for Your Child", 2007, страница 49:

"Twenty years ago a group of doctors from the Centers for Disease Control, several U. S. medical centers, and two pharmaceutical companies that make the hep B vaccine (GlaxoSmithKline and Merck) undertook the task of determining just how common the hep B infection was in infants and children. If they found that hep B was very common in kids, it would make sense to begin vaccination of all newborns. If the real incidence of hep B in kids was very low, however, there would be no reason to vaccinate all infants. Instead, we'd vaccinate just those born to a hep B-positive mom, and all teens and young adults (the highest risk group).
The consensus of the researchers was that about 30 000 infants and children were being infected with this virus each year in the Unated States in the 1980s. However, the actual number of the reported cases in all kids nine years and younger back then was only about 360 each year. Why were the estimates almost one hundred times higher than the reported cases?
That is the $100 000 question."

Превод: "Преди двадест години група лекари от Центъра за контрол на заболяванията, няколко американски медицински центъра и две фармацефтични компании, производители на ваксина срещу хепатит Б (GlaxoSmithKline и Merck) се заемат да определят колко точно често се среща заразяването с хепатит Б сред бебетата и децата. В случай, че се установяло, че хепатит Б се среща много често сред децата, щяло да има смисъл да се започне масова ваксинация на новородените. Ако действителната честота на хепатит Б при децата била много ниска, то нямало да има смисъл да се ваксинират всички бебета. Вместо това щели да бъдат ваксинирани само тези родени от майка носител на хепатит Б, както и всички тийнейджъри и младежи (най-рисковата група).
Изследователите се обединяват около мнението, че 30 000 бебета и деца в САЩ се заразяват с този вирус всяка година през 80-те години на 20-ти век. Обаче реалният брой регистрирани случаи при всички деца под девет години за същия период бил около 360 случая на година. Защо резултатите от проучването надвишават стократно регистрираните случаи? Това е въпрос за 100 000 долара."
...
Не отричам, че официалната медицина има и добри постижения. Но ваксините, и най-вече масовите ваксинации, определено поставят много въпроси, които упорито си остават без официални отговори.

# 385
magi1111, това е цитат от книга. Не е достоверен източник, разбира се. Не познавам автора, не познавам методите му и не зная кое е това проучване? Не твърдя, че не е вярно, не се заяждам. Просто не съм запозната с него и бих искала да разбера кое е, за да видя как е проведено и дали мога да му имам доверие. Между другото, аз съм ваксинирана против хепатит Б. В България чисто епидемиологично има резон от ваксинация за hep B.

# 386
magi1111, това е цитат от книга. Не е достоверен източник, разбира се. Не познавам автора, не познавам методите му и не зная кое е това проучване? ...
Авторът, д-р Сиърс, е американски педиатър с дългогодишна практика, който посвещава 13 години от живота си да събира достоверна (според него), официална информация за всяка една ваксина от ваксинационната програма на САЩ, която информация обобщава в цитираната книга. Въпросният доктор твърдо препоръчва поставянето на всяка от ваксините, но въпреки това книгата изобилства от откъси, в които важните въпроси остават без отговор.

# 387
[quote
magi1111, това е цитат от книга. Не е достоверен източник, разбира се. Не познавам автора, не познавам методите му и не зная кое е това проучване? Не твърдя, че не е вярно, не се заяждам. Просто не съм запозната с него и бих искала да разбера кое е, за да видя как е проведено и дали мога да му имам доверие. Между другото, аз съм ваксинирана против хепатит Б. В България чисто епидемиологично има резон от ваксинация за hep B.
][/quote]
Напълно съм съгласна с теб относно ваксината срещу хепатит В, също така и срещу хепатит А

# 388
Здравейте,
бих искала да сменя личния лекар на детето ми- моля, някой да ми препоръча добър лекар в района на Красно село, Борово! Проблема е, че не желая детето ми да бъде ваксиниране повече(за което разбира се съм съгласна да му подпиша декларация) - препоръчайте ми някой, който ще ни приеме с тази уговорка и няма да гледа на нас като на извънземни! Simple Smile В краен случай може дори в друг район на София!
Благодаря предварително!

# 389
Добре, де, последно - ти вярваш ли на тази статистика или не? Сега, след като ти показвам как изглежда на практика тази статистика, се спасяваш, казвайки, че идва от "достоверните източници". Щом съществува тази статистика (гледам и в Уикипедия са я цитирали), значи това безсимптомно преболедуване е доказано серологично. Или статистиките са удобни, когато ни изнася, но когато се оказва, че всъщност не са в наша полза, вече са дело на злата медицина?

По-напред казах, че не вярвам на подобна статистика и питах как се прави тя на практика... Ти ми каза да си представя някакви 100 човека, които не знам си какво им се случва... Дано не е правена точно така... Питам, от всичкия тоя народ на планетата Земя, от къде знаят точно колко са преболедували полиото безсимптомно, колко са го преболедували като настинка и т.н. Тези проценти ако са ги взели от някаква групичка от 100 човека, просто е несериозно, а масови изследвания не се правят, т.е. някъде истината може да им бяга и цифрите да не са такива... Как тогава ги пробутват като достоверни?

Общи условия

Активация на акаунт