Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 895
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Според мен даже до пълнолетие....

# 631
Ох, не ми се обяснява за ЛЛ - никога не ми дава направления за нищо - нито изследвания, нито специалсти, дори и тези за ортопед или кръвни изследвания - а аз съм настоявала и питала - нямало сега възможност - едниствените, които съм получила са 3 за гастроетеролог за да ни изпишат фризопеп - просто нямаше как да избяга от тях!

Децата до 12г. възраст нямат ли право не неограничен брой направления? Как така нямала възможност?

Ами така - пише й го дори на вратата - мине ли втория месец от тримесечието слага такава бележка - квотата от направления е изчерпана. Аз не съм се карала много с нея - просто защото ние също не сме били изрядни с това отлагане и не съм искала да задълбочавам конфликта!

Аз за това не исках много да я изтипосвам тук - първо пак ще почна да й се нервирам и второ толкова е зле, че може дори да решите че преувеличавам! Mr. Green
Какво мислите за човек - лекар, когото го питаш да си даде мнението за едно зачервено петно на кожата на детето - дали е родилно или е проява на алергията  и той ти отговори, че не е нито едон от двете, а е нещо, което аз съм откраднала докато съм била бремненна!? Crazy

# 632
А забравих - едно от обясненията за направленията беше, че не й ги плащали - май около миналата нова година! newsm78

# 633
  • София
Валери, това ми прилича на типичен Аконит вашето, но като чета не ползвате хомеопатия. Как е детето?

За ЛЛ аз го ползвам за бележка, рядко да преслуша малкия, ама рядко щото не е много в час. Не съм лекар, но все си мисля, че има разлика между бронхит и бронхоспазъм от алергична реакция или съм в грешка?

# 634
А забравих - едно от обясненията за направленията беше, че не й ги плащали - май около миналата нова година! newsm78

Направленията за деца от ЛЛ към специалист педиатър са безплатни, т.е. не може да й се изчерпи лимита за месеца... Педиатърът вече може да прецени да даде направление за ортопед, ревматолог или каквото и да било друго... ЛЛ е длъжна да дава направления за педиатър...

# 635
Валери, това ми прилича на типичен Аконит вашето, но като чета не ползвате хомеопатия. Как е детето?

smile3521

Еднократен прием и след час няма да си спомнят за проблема !

# 636
Това не е точно по темата с ваксините, но принципът е същият - след 35 години продажби и реклама са се сетили, че лекарството убива хора. Може пък след около 50 години и за ваксините да признаят...  ooooh!

# 637

Направленията за деца от ЛЛ към специалист педиатър са безплатни, т.е. не може да й се изчерпи лимита за месеца... Педиатърът вече може да прецени да даде направление за ортопед, ревматолог или каквото и да било друго... ЛЛ е длъжна да дава направления за педиатър...

Ами незнам - това е нещо, от което наистина не разбирам - аз мисля, че нашата ЛЛ по принцип си е педиатър - поне такава е била преди реформата - в момента има и възрастни хора записани при нея, но тя определено предпочита да работи с деца и май  вече не записва възрастни. На мен ми е мрънкала за всяко направление, за което съм споменала или попитала- на другите майки около мен втория месец им дадоха направления за профилактичен преглед при ортопед - ние не сме получили, както казах на детето никога не са пускани изследвания за кръв и урина при нея - пък аз си мислех, че са задължителни или поне практиката е такава, че масово ги пускат ЛЛ на 6 месеца и година. Когато хванахме вирус и се наложи да лежим в инфекциозна - самата тя ни каза, че има лимит на направленията, който вече е надхвърлила и не може да ни даде -. да отидем в болницата без направление и да кажа, че отиваме по спешност - аз от тогава се отвратих от нея! При положение, ч е съм чакала цяла нощ с обезводнено дете - накрая просто да ни препрати! Crazy Когато правихме реакциите - а те продължаваха повече от месец - през цялото време съм питала - не е ли време да се консултираме с алерголог или гастроентеролог - тя вса отговаряше - ами да минат още 10 дни да видим - незнам, но си мисля, че случаите бяха такива, в които се виждаше, че нуждата от специалист е крайно наложителна. Накрая просто си плащах и това е! После, когато ни диагностицираха - ходехме едновременно и при алерголог и при гастро - според нейните думи не може да ми дава направления за 2 специалиста - даваше ми само за гастро и то на 3 месеца- само защото много настоявах - тогава ни изписваха фризоипепа и просто няма как да не минем тази процедура - по намусена и начумерена физономия не съм виждала. понякога се е налагало да отидем и в междинните месецеи - това дори специалистите са написала - дата на контролен преглед , но тя все си намираше оправдание от типа - другия месец ще се консултирате- пак казва м, че не съм се карала много, защото съм се чувствала гузна, че искам от нея някакво отлагане - настоявалаа съм само, когато идваше времето за протоккола за фризопепа!

# 638
ssiillvvyy, нищо че ЛЛ-то е завършила педиатрия... Сега тя е личен лекар и нищо повече, педиатрите специалисти са само педиатри, а не ЛЛ-та... Следващият път, когато ви се наложи каквото и да било лечение й искай направление за педиатър, а той като специалист ще прецени какви други направления ще дава или изследвания ще пуска... Тая кукувица се прави на интересна и третира детето ти като възрастен... А иначе кръвните изследвания и урината, които са на 6-месечна възраст наистина са задължителни и тя би трябвало да е отчела резултат някакъв, защото тя е трябвало да даде направление за изследване и съответно вие да й представите лабораторния резултат... Не ми е ясно как се измъкват от тия неща... Профилактичните прегледи при ортопед, очен и т.н. не са задължителни мисля - аз също не съм ги правила на детето си, но пак казвам при някакво болестно състояние спокойно си искайте направление за специалист педиатър...

# 639

smile3521

Аз пък не съм убедена, че е аконит. Само за тези симптоми намерих 12 лекарства, а вероятно са повече Peace Не се самолекувайте.

# 640
Меченце, винаги се самолекувайте, но без лекарства!  Peace
Вероятно ще прозвучи странно, но го казвам от опит. Wink

# 641
# 642
# 643

On the way out of the exhibition, do not wash your hands, please.  Joy

# 644

smile3521

Аз пък не съм убедена, че е аконит. Само за тези симптоми намерих 12 лекарства, а вероятно са повече Peace Не се самолекувайте.

Права си за самолекуването , но с това описание е категоричен Аконит . Можеш да изброиш останалите и ще ти кажа защо не са те  Wink. / апропо , това ми е работа от мммм 12 години /

Общи условия

Активация на акаунт