Любители на котки - тема 49

• 47 034
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Кокошинка, честит рожден ден  bouquet
Желая ти здраве, топлина и доброта-дарявани и получавани, много сбъднати мечти  Hug
За първи април поздрав за всички косматковци  Mr. Green

Ган,  Rolling Eyes  Hug

# 181
  • София и Морето от време на време
Ган,  Cry  Hug

# 182
Ган, съжалаявам да го чуя, така се надявах на добри новини малката Рия  Hug Hug Hug
Сега малката душичка е на моста под дъгата и е щастлива и не я боли.  Hug Hug Hug

Котьо Тръмп Рижко вижте какво ми подари + старателно облизване на ухото ми сутринта

# 183
  • Варна
kokoshinka Честит Рожден Ден! newsm59

Бъди здрава и много обичана!   bouquet

ganbg  Cry Hug

# 184
  • София
Кокошинка, честит празник

Flowers Rose  Cry ganbg , съжалявам  Hug

# 185
Здравейте на всички, никога не съм писала в темата, но съм голям любител на котки. Търся си чистокръвен британски късокосмест котарак или котарана, но не ми се дават 1000лв. Непосилна е тази сума за мен. Ако някой има добра воля и сърце на символична цена да ми продаде или подари ще съм много благодарна. Пишете ми на лични или пък от къде мога да си взема (може и да не е чистокръвно, но единият от родителите задължително да е британец) Влюбена съм в тази порода котки.  Hug

Останете със здраве   bouquet

# 186
  • София и Морето от време на време
Кокошинке, ЧРД и тук.

Момичета, вижте това - какви сладки бебешоци си търсят дом.
http://www.facebook.com/album.php?aid=53836&id=1883768545150 … 15051&theater

# 187
Ган, много съжалявам. Много ти се събра в кратък период Confused прегръдки.

Кокошинката, честит празник! ХУбави мисли и хубави случки желая!

Меичка, вие как сте?

# 188
Ган, много съжалявам за Рия  Cry
Ние бяхме на село и се връщам от там с лоши новини.Малкото ни котараче Мърко го няма от две седмици. Остана само Макси

# 189
  • София
Ган, много съжалявам за душичката   Sad 

kokoshinkata, ЧРД, само хубави неща да ти се случват!  bouquet

Елиас ми се губи напоследък, отдавна не е писала...

# 190
  • София
Герче, дано Мърко е по любов! Все пак пролет е и не е толкова невероятно да обикаля някъде.  Praynig 

Кокошинке, честит рожден ден! Да си здрава, щастлива и нека всичките ти желания станат реалност!   bouquet  newsm59

# 191
  • на морето
Здравейте мацки и писета !

Кокошинке , честит рожден ден ! Здраве , щастие, любов  и късмет от сърце ! Всичко останало да можеш да си го купиш !

Ган , моите съболезнования за котенцето  Cry Cry Cry Cry Cry Много нелепа смърт ......Не ми се говори ....

Герче , и аз подкрепам Таня , в желанието си , Мърко да е добре - дано е по мацки Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig . Все пак нищо не се знае .....

При мене вече всички котета от групата , която заведох на село ги няма ...Но като знам , че постоянно там си залагат за мишките  отрова ....  ..Уффф, айде да не те плаша .... 

# 192
  • на морето
Шарена сол , сложна ви е ситуацията ....
То , от една страна , теоретично,  е добре да са си другарчета .., ама щом от сега е тръгнало на конкуренция и двубои никък не звучи оптимистично .

Тук вече може да не е само надмощие за територия и борба за първенство , а  междуличостен конфликт .Щом сиамецът вече не се притеснява и във вас да влиза и да съска ....

Като се спомня моите двама бандита как от август до ноември миналата година направо е търсеха настървено и целенасочено да се сбият и все ходеха надъвкани и в рани ; а в къщи си беше  направо зонирана територия със строг пропускателен режим .... ooooh! ooooh!  докато се стигна до едновременната им кастрация и всичко се нормализира на 90% , защото въпреки , че са спокойни и има мирно съвместно съществуване вече , все се стига до "размяна на плесници " поне по веднъж на ден .
А те бяха израстнали заедно , спяха г.., до г.... .Но бяха в по долните нива на йерархията , защото големите батковци държаха положението под контрол .И тогава , през онова лято , единия се разболя и спомина , другия стана "селянин" по принуда ....Другите , след тях,  или изчезнаха  /т.е. не се прибраха след поредната си разходка по дворовете / , или също заминаха " по направление " за да не ги отстрелят , отровят или каквото и да е там ... и в един момент , тези двамката се оказаха от последни - първи . И взеха да си ги мерят , дето се казва ... Mr. Green Mr. Green Mr. Green  Но , това е друга история .

В случая при тебе , положението е подобно с неприятната подробност , че и  двата котарака не са твои . Съгласна съм с другите мнения , че собствениците на сиамеца са длъжни да си го контролират .Но пък мога да си представя какво е да слушаш цял ден целия" оперен репертуар " от трагични арии ...
Предлагам ти няколко варианта на действие , пък който ти прецениш , че е най -удачен за случая ...А може всички да приложиш последователно .
Говорете със собствениците на сиамеца  евентаулно да ги кастрирате и двамата .Взаимната им поносимост ще е неимоверно по -голяма , но дали конфликта между тях напълно ще изчезне , не мога да гарантирам . Още повече , не се знае какви са намеренията на "ответната страна " , т.е. собствениците Ами ако не искат да го кастрират ? А , ако и вие не искате да кастрирате вашия кротушко ?
Тогава варианта е да вземете от тези хормонални изпарители , май бяха на Фелиуей ...Казват , че помагат при такива ситуации. С една дума успокояват  стреса и агресията .Лошото е ,че са малко скъпички , и не знам с какви средства разполагате .... А и дали ще действат на открити пространства ...
Най- драстичния вариант е да почнете системно да го гоните от терасата си .В един момент ще се усети , че не е желан . А и вашият ще придобие смелост от тази морална и физическа подкрепа в " битката" да си отстоява терасата като своя .
И още нещо , те , двамата сега са малки , но като пораснат , живот и здраве , и не са кастрирани  териториалният им спор ще се превърне в едно системно " надмаркирване " по вашата тераса ... Последствията да вас си ги спестявам ....

# 193
Момичета, днес забелязах, че белега на коремчето на Миша ми изглежда... разранен. Т.е. не точно разранен (не тече кръв или нещо такова), но е зачервенко, предполагам от близането. Първоначално помислих, че може да си е измъкнала някой конец, та звънях притеснено в клиниката, но оттам ме успокоиха, че използват резорбиращи се и няма такава опасност (нито нужда да я заведа да я погледнат). Rolling Eyes

Обясниха ми, че колкото повече се ближе, толкова по-бавно ще зарастне - знам ли, сигурно си се ближе в моментите, в които спя или не я гледам? Sad

И все пак, няма ли някой със сходен опит да ми сподели, как изглежда шева след 3 дни?  newsm78 (имаше една снимка с белегче на Богданка... колко време беше минало?)

(ужасна съм паника, знам, но си се гледаме самички и ми е толкова притеснено) Sad

Хах, и нещо малко по-весело Simple Smile Ако знаете кой видях на една консерва с говеждо Grinning

--

Ето го!!! Кот на Таня! Simple Smile)))

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 22:40 от Меичка

# 194
  • на морето
Да ви разкажа нещо , ако позволите .....
В градинката , където разхождам Лора , имаше едно улично женско кученце - като чакалче - сивичко , дребничко ...Пазаше се от хората , но беше много игриво и дружелюбно със себеподобните си .Аз я сварих /от както през декември Лора стана гражданка и тръгнахме по разходки / с 4 кученца . Живееха в избените помещения на една разршушена сграда.Как ги е изгледала в най-големите студове сигурно тя си знае . В последствие разбрах , че малките били повече , но част от тях ги били изловили  от Общинския приют. Разбрах също / съвсем скоро / ,че от 3 години е живяло в района и по едно време било с марка на ухото . Защо е забременяло при това положение е вече друг въпрос ....
Та от 4 , последно аз видях отгледани  2 кученца . За едното разбрах , че децата от близкото училище го убили с камъни / по разказ на другите ,разхождащи кучета /.
Сега  , от миналата седмица ги няма и тях , заедно с майка им.
Позаинтересувах се какво става ...Имало е акция отново от Приюта . Освен тях са изловили и всички котки в района . Ако си спомняте , преди време , през есента , писах , че в нашия град ще се провеждат и такива акции , като гаранции за изловените котки и тяхната бъдеща съдба няма .  Тогава бях споменала и ветеринарния лекар , който по договор с Общината работи за Каузата . А при последните ми проучвания от тези дни чух такива 2 истории за него и отношението му към точно този вид пациенти , че направо ми настръхнаха косите .  Още повече , че сега си бил купил личен превоз , тип "баничарка ", предоставил го на Общината , и всички уловени животни отивали директно при него ....
Колкото до кучето ...такова куче изобщо не било  стигнало до приюта .... Дали котетата са стигнали до там ...също не знам ...

Сега , нека веднага да направя една уговорка , аз ,лично въпросния лекар , не го познавам , нямам лични впечатления от него , но историите са ми разказани от представител на фондация , която се занимава с бездомни  кучета и котки и преди е работил с него .... Аз, лично, вярвам  на казаното ....
Целенасочено не конкретизирам , но ако искате мога да разкажа какво са ми казали и да дам името  за черния списък ...

Общи условия

Активация на акаунт