Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 37

• 37 204
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
То е ясно, че е там защото обича Бехлюл, но тази и любов не оправдава това, което прави. Или щом е влюбена може? Та в тази си светлина Бихтер може да е всичко не не и силна жена. Това държание я прави егоист, лицемер, циник...Да продължавам ли? Егоист е защото поставя собствените си желания в чужд дом над всичко . Лицемер е защото целува Аднан пред всички уж с любов, а в същото време..... Циник..както и да го погледнеш, все на там отива.
Реално това, че обичаш някого не ти дава право да се държиш така. Да правиш каквото си искаш, без да се замислиш какво причиняваш. Любов, любов...ама и граници има. Главите са ни на раменете, за да мислим с тях от време на време. Само едно нещо не можем да контролираме, останалото просто не искаме да го контролираме.

# 256

silvia_maria, така е, чела съм книгата, но това да имам различно мнение е вследствие на невъобразимо многото различия между двете. Авторите на филма за запазили само имената на героите еднакви с книгата.
В крайна сметка всеки може да вижда каквото си иска, това е негово право. Аз си имам мнение, което никой не би могъл да промени. Не го натрапвам, просто го споделям, защото виждам че има и други момичета, които виждат, това което и аз и ми приятно да обсъждаме.  Hug

Автора на книгата ни казва ,че не бива да се допуска този грях-прелюбодействие в семейството между БиБ
Не може да се прави филм с друго послание
Ако беше любов ,а не авантюра от страст,БиБ щяха да избягат преди прелюбодействието и нямаше да е "Забранена любов",а истинска

# 257
Този "чичо" не е кой да е -тои е "чичко паричко"......  Mr. Green Laughing

Аз имах чувството, че на Бихтер нямаше да и пука ако Аднан ги беше заварил-толкова е изцедена психически, иска да има някакво развитие и агонията да свърши...........   Thinking

Силвия-Мария
-едно време в училище темите по литература почваха така: ......Автора сега иска да ни каже-еди-какво си.........  Tired Да, но според теб!А той какво е имал впредвид само господ знае...........Мисля, че си много малка да се заричаш за толкова неща-не забравяй, че когато човек се чуди за нещо или е много сигурен, господ го поставя в такава ситуация- за да разбере и да не се чуди вече-"ама как......." и "ама, защо..........."
А и мисля, че нещата не са толкова прости-прелюбодейство и точка...........  Crossing Arms

# 258
  • Бургас
Този "чичо" не е кой да е -тои е "чичко паричко"......  Mr. Green Laughing

Аз имах чувството, че на Бихтер нямаше да и пука ако Аднан ги беше заварил-толкова е изцедена психически, иска да има някакво развитие и агонията да свърши...........   Thinking
Въпроса е, че дори и да иска да ги гепят на калъп, то това желание би трябвало да е двустранно. С една дума и Бехлюл да е съгласен да излязат наяве нещата. Иначе ще е чиста проба изнудване.

# 259
Така е, biskit, но пък на Бейлюл му пука..

# 260
leonoel, в книгата има ли разлики от филма?

И аз това исках да попитам отдавна и все забравям. Има ли неща, които са съкратени във филма или такива, които са измислени и изобщо ги няма в книгата?

Момичета, има. Филмът е много по-подробен, обширен и доста неща са доизмислени от сценаристите. Например - Хилми, Айнур, Елиф ... изобщо не съществуват. Пейкер, Нихат, както и  цялата прислуга са второстепенни герои, чието съществуване по никакъв начин не влияе на събитията. Отношенията между Бех и Нихал си остават само на платоническо ниво. В тази връзка и до сватба не се стига. Това е като събития, а от характерите на героите може би само Фирдевс е това, което виждаме във филма.
Дано със споделянето на тази информация не разваля интереса на някой, който е решил да чете книгата Simple Smile

# 261
Така е, biskit, но пък на Бейлюл му пука..

Така и аз наричам на майтап Бехлюл, и мойто синче винаги ме поправя..... hahaha Laughing Laughing

# 262
Разбира се,че любовта не я оправдава!Просто това е причината за това и налудно поведение..
Но никой,ама никой не е застрахован,че няма да се влюби така зверски Peace
Ние тук пишем така смело,защото не сме се парили така,може би..всичко е било взаимно и разрешено..но пак казвам не е мн сигурно дали няма да сме още по-зле от нея на нейно място!

# 263
  Бихтер се държи лошо и ще става още по-зле и няма оправадание,но има причина,която се крие зад това поведение.Лошото държание е нейната маска,която аз не одобрявам,както и фалша,но виждам истинското й лице под това.Ако тя е цинична-Бех никак не изостава от нея,с парите на чичо си нае вила,за да се усамотяват.На практика това пак е негова къща. А след жена му,идва ред на дъщерята,ако това не е цинизъм,здраве му кажи.

Разбира се,че любовта не я оправдава!Просто това е причината за това и налудно поведение..
Но никой,ама никой не е застрахован,че няма да се влюби така зверски Peace
Ние тук пишем така смело,защото не сме се парили така,може би..всичко е било взаимно и разрешено..но пак казвам не е мн сигурно дали няма да сме още по-зле от нея на нейно място!
  Съгласна съм с абсолютно всичко  Peace

# 264
Дари -права си!Аз искам да кажа, че разбирам Бихтер-не съм била в същата ситуация, но страстта беше същата......Не ми харесва единствено това, че живее в лъжа, лицемерието и , грубостта и-навиква прислугата, когато Бехлюл "изчезне"............  Crossing Arms
Искам да напусне Аднан, за да остави и "мадам Фифи" на сухо............  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Бехлюл въобще не ми се коментира-с всяка изминала серия се убеждавам колко е безхарактерен и безпринципен.........  Thinking
Чаровница-защо реагираш толкова лично, когато някой нападне Бихтер?Веднага споменаваш и Бехлюл.........И неговият ред ще дойде..............Това, че е Убавец, не значи, че ще му прОстим...............  Sick

# 265
leonoel, в книгата има ли разлики от филма?

И аз това исках да попитам отдавна и все забравям. Има ли неща, които са съкратени във филма или такива, които са измислени и изобщо ги няма в книгата?

Момичета, има. Филмът е много по-подробен, обширен и доста неща са доизмислени от сценаристите. Например - Хилми, Айнур, Елиф ... изобщо не съществуват. Пейкер, Нихат, както и  цялата прислуга са второстепенни герои, чието съществуване по никакъв начин не влияе на събитията. Отношенията между Бех и Нихал си остават само на платоническо ниво. В тази връзка и до сватба не се стига. Това е като събития, а от характерите на героите може би само Фирдевс е това, което виждаме във филма.
Дано със споделянето на тази информация не разваля интереса на някой, който е решил да чете книгата Simple Smile

Важно бе да споменеш ,че Бехлюл разлюбва окончателно Бих и я презира.
И е много влюбен истински  в Нихал
На гроба съжалява за това ,че е спал с Бих ,а не че я е изоставил

# 266
Здравейте. Реших да намина, да видя как се развива темата. Все още не разбирам поведението на много от вас. Какви жени сте? Никога ли не сте обичали, някого когото не трябва? Не сте ли били наранявани? Не ви ли трепва поне малко сърцето от съчувствие към Бихтер. Толкова много жени са в нейното положение и в реалния живот. Няма значение, в случая, дали Бехлюл обича Бихтер. Важното е, че не може да си играеш по този начин с живота на някого. Случва се да спреш да обичаш, да се влюбиш в друг, но винаги трябва да се стремиш да запазиш достойнството на другия. Ако поне малко си имал някакви чувства към него и ако самият ти си човек на място.А какво направи Бехлюл? Намъкна се в живота на една омъжена жена( всички видяхме това в началото), даде всичко от себе си тази жена да се влюби в него и да полудее по него, а след това реши да я пожертва и да я захвърли като парцал. Защо? Защото така му е по-удобно!А на всичкото отгоре се опитва и да я унижи и да я изкара луда. Да, в доста моменти Бихтер наистина се държи неадекватно, но когато те правят на луд е невъзможно да бъдеш нормален.

# 267
Вече съвсем се изчерпа-стига с този гроб, и тези събития, които не са гледали голяма част от съфорумците.................  ooooh! Ще поживеем, ще погледаме, пък тогава ще говорим пишем............ Peace

Пипилота-минаваш ей така набързо, да ни се накараш,а?   Thinking

# 268
Вече съвсем се изчерпа-стига с този гроб, и тези събития, които не са гледали голяма част от съфорумците.................  ooooh! Ще поживеем, ще погледаме, пък тогава ще говорим пишем............ Peace

Пипилота-минаваш ей така набързо, да ни се накараш,а?   Thinking
Не, не за да се накарам. Просто не мога да ви разбера. Има някаква особена злоба в постовете ви. И никаква женска солидарност. Много от вас пишат така сякаш са светици и никога не са правили грешки. Само човек, който е ревал от болка, може да разбере какво изпитва Бихтер. Жал ми е за нея, защото съм била в подобно положение. И знам, че изходът наистина може да бъде фатален, ако нямаш човек до себе си, който да те утеши и да ти даде съвет. А тя е сама! Наистина сама.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 16:11 от pipilota27

# 269
Здравейте. Реших да намина, да видя как се развива темата. Все още не разбирам поведението на много от вас. Какви жени сте? Никога ли не сте обичали, някого когото не трябва? Не сте ли били наранявани? Не ви ли трепва поне малко сърцето от съчувствие към Бихтер. Толкова много жени са в нейното положение и в реалния живот. Няма значение, в случая, дали Бехлюл обича Бихтер. Важното е, че не може да си играеш по този начин с живота на някого. Случва се да спреш да обичаш, да се влюбиш в друг, но винаги трябва да се стремиш да запазиш достойнството на другия. Ако поне малко си имал някакви чувства към него и ако самият ти си човек на място.А какво направи Бехлюл? Намъкна се в живота на една омъжена жена( всички видяхме това в началото), даде всичко от себе си тази жена да се влюби в него и да полудее по него, а след това реши да я пожертва и да я захвърли като парцал. Защо? Защото така му е по-удобно!А на всичкото отгоре се опитва и да я унижи и да я изкара луда. Да, в доста моменти Бихтер наистина се държи неадекватно, но когато те правят на луд е невъзможно да бъдеш нормален.
newsm10 newsm10 smile3501 smile3501

Общи условия

Активация на акаунт