Дискова херния - 2

• 224 895
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
valpan Моля те пиши колко леша е свободния прием в х.Гергана? Аз се надявам на 09/05 да съм в Павел Баня вече. Цената която ще плащам на свободен прием 29лв. Имам само здравни осигуровки и не попадам в /лукса/ по НОЙ.

pipence В Пловдив електропроедурите се правят в легнало положение по корем. Не знам в другите градове дали също е така. Но лежането по корем често пъти е доста трудно за хора с ДХ или поне докато сме в криза. В ПБ ми правеха проедурите с ток , лежащ по гръб и със сгънати колене, което е направо мечта, но в поликлиниката в Тракия ми обясниха че нямало как да ме слагат по гръб Sad

Ефекта е към 7-10 та процедура, не се отказвай.
А физиотерапевта ми е д-р Пехливанов, работил е в спортния диспансер, откато правим упражнения с него /индивидуално/, ми прилагал и мануална терапия без да го моля поне 5 или  пъти Wink Ако не ти е много затрудняващо опитай с него. Другата седмица обаче няма да е на работа. Физиотерапията е 28лв за 5 дена , а оскъпяването с ЛФК при него /Но само с мен/ е 7лв. Или общо по 35лв на седмица  Laughing В спортния диспансер кадето преди това исках и се натисках да се уредя само ЛФК и то в група или по-скоро в стая с още 6-8 човека и един терапевт, ми искаха 15лв на процедура?!?!?!?

# 256
  • Другата България
Калта по принцип имах предвид, защото има мнения, че поради това че е топла не е за препоръчване. Аз съм още "прохождаща" за ДХ и се извинявам ако задавам глупави въпроси, но търся кое е най-доброто и затова приемам всякакви съвети. Ходила съм по НОИ в Павел Баня , Стрелча и Велинград но бях само с дископатия и начална сколиоза и се повлиях добре и от трите места, но сега е различно.

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 21:55 от marianadi

# 257
  • Другата България
 Hug Hug И тук е момента да влагодаря на valpan за всичката полезна информация, която ми даде досега.  bouquet  bouquet

# 258
  • Казанлък
valpan Моля те пиши колко леша е свободния прием в х.Гергана? Аз се надявам на 09/05 да съм в Павел Баня вече. Цената която ще плащам на свободен прием 29лв. Имам само здравни осигуровки и не попадам в /лукса/ по НОЙ.
Тук има актуална информация,цени и снимки от хотел Гергана.
http://www.bgholiday.com/bg/hotel-gergana

Има и телефони за контакт,резервациите могат да се правят и по телефона ,изпращат ги по факс. (преди беше на 21-во число за следващия месец,сега не знам... )

Доколкото знам има и някакви пакетни програми за 6 дена на цена 39 лв/ден с включени спане,храна и 3 процедури. Трябва да питаш във Туристическите агенции на ”ПРО” ЕАД във вашия град. Една приятелка не можа да изчака НОИ и отиде там по този начин,но след 6 дена вече трябваше да плаща 45 лева на ден.
29 лева в Павел Баня??? Това само спане ли е?  #Crazy

marianadi   

# 259
zoomi, пишеш за физиотерапия, че има ефект след ок 7 процедури.  В момента - 5-ти ден правя лечебна физкултура, магнит на шийните и електрофорез на лумбалните прешлени, и всяка вечер, или на др. ден имам оплаквания. Дори мислех да се откажа, макар че алтернатива все още нямам. може би минерален или обикновен басейн, стига да е с по-топла вода.
Софи, относно лечебната кал в Кюстендил - дали не е много гореща за това заболяване?  

През празниците пътувахме с кола на ок 80 км в една посока,  и макар че пътя е нормален, след него беше кофти..  С какво пътувате, с какъв превоз предпочитате да се предвиждате? задължително ли носите колани за кръста, възглавнички за подпиране ?

# 260
zdr iskam dami pomognete nesem mn zapoznata s tazi bolest i se izvinyavam 4e nemoga da pisha na kirilica klaviaturata mie razvalena.iskam da popitam ,predi sedmica napraviha na saprugami skener, imu kazaha diskova herniya,doktorkatamue kazala 4e ima nerv koite e izlyazal ot myastotosi i se e dvijel ne6to takava mi obesni neznam to4notomu naimenovanie,i kakvo lechenie ima tazi bolest
?nie jiveem izvan balgariya v belgiya.molya nyakoi koito znae podrobnosti i le4enie na tazi bolest

# 261
Hug Hug И тук е момента да влагодаря на valpan за всичката полезна информация, която ми даде досега.  bouquet  bouquet

и аз се присъединявам Simple Smile

# 262
  • София
Софи, относно лечебната кал в Кюстендил - дали не е много гореща за това заболяване?  

Да, калта е доста топла и затова аз
предпочитам да си правя не кални
апликации, а торфена вана. При
апликациите те завиват с едни найлони,
върху които е сложена горещата кал и
няма мърдане. При торфената вана се
разрежда минералната вода с кал, като
можеш сам да си регулираш температурата
до такава, при която на теб да ти е комфортно.
Обикновено се препоръчва да бъде 35-36
градуса.

# 263
zoomi да лежиш по корем ти е неудобно явно, защото и на теб в кръстовата част, гръбначният ти стълб е извит навътре. Аз имам също голяма извивка, затова моята физио ми слага сгъната кърпа под корема, така гръбначния стълб е изправен когато лежиш по корем! Пробвай!  Wink

# 264
През празниците пътувахме с кола на ок 80 км в една посока,  и макар че пътя е нормален, след него беше кофти..  С какво пътувате, с какъв превоз предпочитате да се предвиждате? задължително ли носите колани за кръста, възглавнички за подпиране ?
От опит установих, че съм най- зле именно след пътуване с кола. Трябва да се спира поне на час и половина и да се излиза, да се поразкършим и протегнем. И пак е трудно Sad, особено когато сме пътници.
Винаги пътувам с възглавничка зад кръста. Купих я миналата година от магазин Юск (Jysk) в София, прилича на разполовен по дължина цилиндър. Голямо облекчение е. Ако я нямам подръка ( в такси, в чужда кола), навивам на руло някоя дреха и слагам зад кръста. В краен случай си пъхам зад кръста ръката до към лакътя.

# 265
Pump17 И аз пробвах с възглавничка и от тогава имам няколко, даже в кухнята на дивана си слагам възглавничка на кръста отзад , но не от тези скъпите за кола които са. Моята която е като разполовен цилиндър я взех от магазин КЕВ има ги в Пловдив, София, Ст Загора, Бургас, Русе, Плевен. Поне аз знам за тези градове, около 15лв са. Наистина вършат чудесна рабта.

# 266
Когато има неравности по пътя и следва друсане , и знаеш за друсането е хубаво да се стегне корема, все едно правиш коремни преси и да задържиш по-дълго стегнат корема . Стегнатата коремна мускулатура увеличава компресеята на гръбнака по дължината му и го държи изпънат. Това води до декомпресия на диска и намаля вероятноста от издуване на диска вследствие от рязко друсване. Светлана опитай следващия път. И не се плъзгай по седалката на колата напред, дупето трябва да е в сгъвката на седалката и целия гръб да е облегнат, в лумбалната област да не се получава дупка с въздух. Обикновенно тази греша поза се заема в по дълбоките дивани и кресла при гледане на телевизия, чоплене на семки и все такива любими занимания. По заведенията си избирай пластмасов стол с облегалка или диванче , но по плитко, за да се плъзнеш плътно назад до облегалката. Най ме радват кафета с дивани и възглавнички, винаги размествам възглавниците за да си подложа на кръста отзад нещо.

# 267
  • София
Откак съм с дискова херния,
установих колко неудобни са
повечето мебели за сядане и лягане.  Laughing
Като съм на заведение, винаги
се оглеждам и преценявам, ако
има възможност за избор дали да
седна на диван или стол.
Като отивам на хотел, винаги се
притеснявам дали са хубави
матраците...Малко като принцесата
и граховото зърно, но знам, че вие
ще ме разберете.  Grinning

# 268
Това с възглавничките ме заинтересува.Къде са тези магазини КЕВ/в София/.Все пак 15лв.са хубава цена.По-добре с възглавничка,отколкото само аз да шофирам,защото ми е по-добре,отколкото ако се возя.

# 269
КЕВ София мисля че единия беше на ул Татарли 1 в жк Илинден
А другия на Дондуков и В.Левски близо до кръстовището , като слизаш надолу по Левски правиш ляв завой на Дондуков за центъра и може би 5-я обект беше.

Лепил съм им рекламите , беше миналата година. Но мисля че все още са си там. Аз много приятно се изнандах от артикула "възглавничка". Направена е от мемори пяна и се пере калъфчето. Магазина е в стил "един лев" и другите неща не ми харесват  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт