Мама срещнала се с татко и ето ЯНУАРЧЕ сладко! (7)

• 44 248
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Бебеш, оризът е слаб алерген. Според мен, при явор се е получила такава реакция, защото той просто е алергично дете, ако може да така да се каже. Какво по-добро и по-малко алергенно препоръчваш за захранване?  newsm78
Написах го защото има и други "просто алергични деца" в темата с обриви и т.н. А и кашите надуват, и според мен не са подходящи за по-пълнички бебета. Вече съм писала според мен кое е най-добре.

# 631
На първа храна детето винаги може да реагира. Може да се запече от круша и да получи р-во от ориз предполагам.
На Милупа оризовата каша е само ориз. Обаче, оризовата каша има един недостатък. Много засища (10-тина лъжички изяде госпожицата). Заради нея получих първото си запушване. Всъщност първият ориз, който дадох си беше просто сварен ориз. Като се направи както трябва, никакъв проблем няма да се даде и като ориз.

За захранването на мен ми бяха много полезни съветите на Косе Босе, жалко, че не пише вече, но ще си търся в архивите инфо за каквото ми трябва.
С тиква започнах предния път, мисля този да е с каквото си грабне сам.
Вчера дърпаше една кутия с бонбони  Crazy , но ще трябва да изчака още 3-4 месеца за каквото и да е.

# 632
Бебеш, поне от моя страна не е за това кой я предлага анкетата.
Нищо нямам против теб и в обща поръчка съм се включвала, ако имам възможност пак бих го направила. Просто си мислех, че анкетата е да отговарят всички та затова изразих мнение, понеже майки на първо не биха могли да се включат, не заради друго. Както и да е, пускайте каквото искате, наистина доволни не могат да бъдат всички.
Ама и ти понякога много лесно се обиждаш, без от срещната страна да е целяла това.
Разбирам те трудно е с двете дечица, мисли за Тея и операцията, а сега и на малчо за гипса, може да си се поизнервила повечко. На мен лично вече за 2-ри път се случва да ме разбереш грешно и да се обидиш без да съм целяла, а и всеки път да се обяснявам като ученичка.
Нека има мир и не бъди толкова докачлива.  Hug Hug Hug
Пък аз ще се постарая да съм още по внимателна в изказването на мнение.

Днес ядох пица пред Краси и така гладно ме гледаше, чак примляскваше милата, направо да му дожалее на човек.  Joy

# 633
между другото да ви споделя, че мойто диване се обрина от памперсите на Либеро, не знам може би, защото са по-дебели ли newsm78 може би го претоплят. а така хубаво попиват.....
сакси, и аз заради риска от алергии се насочих към кашата, пък ще видим
ноеми, гушкай си го и не му мисли. моя марти все по-малко иска на ръце и все повече да играе. сърцето ми се къса, защото най-хубаво ми е като си го гушна да спи в мене, а аз да си чета форумите, както в момента Mr. Green не мога да си представя, че само веднъж и за толкова малко ще е на 3 месеца например

и аз се чудех дали да не купя сега тиква, да я сваря, пасирам и замразя във формички за лед, че лятото тиква няма
а то сега има ли, че в нас мъжо пазарува newsm78

мария, щом мъжа ти има такива претенции значи ти пък не трябва да имаш скрупулите да го изръсиш за нова количка Mr. Green аз с моя съм на този принцип

# 634
  • София
аз принципно нямам против никоя анкета - отговарям на всички. Вчера обаче влезнах в подфорума за захранването и се втрещих  Shocked то страшно много информация било и ми прилоша направо. Та дайде лека полека с взаимна помощ да разчепкаме това захранване. Тук има много момичета първо с опит и второ прочели повече по въпроса. Мисля, че ще са полезни 2-3 анкети на тази тема  Peace

# 635
  • Пазарджик
mrm вие на кой ден от смяната на млякото се обринах те?

# 636
  • Пазарджик
абе само аз ли не мога да разбера каква е играта с китката- за кекса или за цикъла иде реч newsm78

за кекеса е

# 637
  • Сандански

мария, щом мъжа ти има такива претенции значи ти пък не трябва да имаш скрупулите да го изръсиш за нова количка Mr. Green аз с моя съм на този принцип
Mr. Green newsm10  202uu

# 638
Днес малката се е обърнала от корем по гръб, а аз изтървах момента, защото я бях оставила на татко и, докато свърша някои неща  Sad

# 639
  • София
Евридик@, благодаря, ще видим как ще се справим...

# 640
  • София
tuty1, същия ден направо му пламна бузката, а нищо друго не бях правила различно.

# 641
Аз мисля, че е по-добре анкетата да е от кое АМ не сте доволни и не е понесло добре на детето(получило е колики или е отказвало да яде).
да, може би наистина това е по-добрата формулировка.
mrm,  не знам на какво се дължи, но напоследък почти всяко дете има някаква алергия.
Моя племенник, който е на 3 годинки цяла зима кашля, изписваха му какви ли не лекарства, защото все мислеха, че е от настинка, но в крайна сметка ще се окаже алергия
Другия ми племенник имаше червени петна по бузите - накрай се оказа, че е от млеката
Моя Мартин имам чуството, че прави нещо като контактен дерматит, всъщност не знам дали така се казва, но кожата му е адски чуствителна и от допир до определени неща се обрива със ситни червени пъпчици,
Лично аз съм се обривала от бельо, от гел за под мишници- оказа се, че багрилата, които се използват за боядисване на дрехите са също алергени

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 16:45 от look_at_me

# 642
Момичета, благодаря ви за пожеланията.

Много кофти време днес, ние излязохме ,ама тоя вятър ни отвя.

look at me , аз давах ня Рая отвреме на време сокчета в третия месец, вчера и дадох пюре от круша , от най малките-80 грама на ГЕРБЕР като десерт, изяде си го почти. Днес и отворих от сливи и и дадох 1-2 лъжички, после след някое кърмене ще и дам още 1-2 и утре ще трябва да си го доизяде. Давам и пюре, защото искам по редовно да  ака. Но ти ако искаш може да пробваш с оризова каша. Мисля, че я дават от 5ти месец, докато тези пюренца са от 4ти.

Каквато и анкета да сложим все жще е хубаво и ще гласувам. Hug Тази с  полезните покупки ще ми е особено интересна, защото въпреки ,че имам опит, много от нещата ги нямаше когато отглеждах др бебета и сега може да си купя ещо полезно.

# 643
Антоанета, мерси. Не ги бях чувала тези Гербер.
Абе така вкусно изглеждат бебешките храни, че ми идва аз да мина на такива. Имам съмнение обаче, че на вкус са гадникави Joy Веднъж опитах Аптамила и дълго време се чудих как детето я пие тая гадост

Да взема да стана от компютъра ли, що ли newsm78 цяла седмица такъв мързел ме е обзел, че работа за 5 пари не съм свършила. А от тези промени във времето съм с почти непрекъснато главоболие

# 644
 Тути, трябва да се попълнят някакви декларации и да се пусне молба за ползване на майчинство след като минат, мисля 135дни считани от този болничен който е 45 дни  преди термин, ако не бъркам нещо. Поне при нас е така.
Наистина, всяко дете реагира строго индивидуално, независимо дали става въпрос за храни, уреди или др. , така че е трудно да се каже кой уред би бил полезен или коя храна ще се понесе добре и коя не.

Общи условия

Активация на акаунт