Песен за огън и лед: Игра на тронове - от 17 април по HBO

• 52 783
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
Изгледах 1-ви еп. - страхотен и зрелищен епос се очертава  Heart Eyes, обаче си е и страховит (след залез слънце няма да го гледам  newsm43).

Имам неясноти и чуденки, ако челите книгите не ги затруднява да ме просветят, моля!!! Praynig
1. Джон Сноу явно има доста мътен произход?  newsm78
2. Старк са 5 деца - Бран, Аря, Санса, Роб и ...? Кой е 5-тото дете?  newsm78
3. Сестрата на Нед Старк е починала и погребана в доста усойна гробница, крал Робърт явно изпитва някакъв сантимент към нея (или са имали връзка?), защото каза: "Мястото й е при мен"?  newsm78Стори ми се, че вина за смърта й носи някой от Таргариан-ите?  newsm78
4. Висерис към сестра си Денерис: "Не искаш да пробудиш Дракона, нали"? Какво значи?  newsm78
5. Висерис и Денерис са в Пентос, а домакин им е Илирио (явно преследващ с подкрепата към тях свои си цели). Висерис, обаче би трябвало да е крал на Андал - изгонен ли е, завзето ли е кралството му? Денерис е сгодена за  Хал Дроко (Хал май е титла?) с цел изгода, разбира се- брат й разчита с армията му от 40 000 конници да си върне кралството?  newsm78
6. Братът на Нед, Бенджин е нощен страж - какво означава тази длъжност и защо няма право да има семейство? Монашеско-воински обет?  newsm78 Като рицарите-тамплиери ли са?  Crazy
7. Денерис нарече Илирио (май него) - магистър (на годежа)? Какво значи?  newsm78

ГолЕма досадница съм, знам, ама се опитвам да си изясня нещата, а не само да гледам шарени картинки.  Rolling Eyes
Другите чуденки, свързани със значението на Зимата и какво представлява Вала сте ги разяснили - благодаря!!!   bouquet

Всички герои са с потенциал за разгръщане и изненади...страхотно впечатление ми направи джуджето Тирион (другите разчитат на меча, а той на ума си  Mr. Green, а и той е единствения който позволи жена да се качи отгоре му  hahaha). Харесвам и Бран - щот' харесвам освен умни хора и катерачи, а той си умирга да се катери  Heart Eyes, кефи ме и Аря (заряза ръкоделието и нацели десятката с лъка  Grinning). Джон Сноу има терзания, свързани с произхода си и е много дълбока вода (иска да става Ношен страж  Thinking)...
Спирам, щот' всички са мноого дълбоки води и шЪ напиша роман.  Blush

Разкошотия е сериала, ама е малко зор, ако не си чел книгите!  Embarassed
Да подчертая ДЕБЕЛО, колкото повече спойлери в бяло или не (няма значение) - толкова по-добре за незапознатите с историята (като мен  Embarassed)- така, че разяснявайте, не се притеснявайте!!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 301
  • Русе
 Peregrin ,

Джон е незаконен син на Нед. Скоро след сватбата им с Катрин се е случило. Но Нед прибира сина си и се грижи за него като син,за разлика от Катрин.
Петото дете е Рикон на около 4 години ако не се лъжа.Не го видях в първата серия. newsm78 Диваче си пада.
Сестрата на Нед е голямата любов на Робърт,и той не може да я прежали. Но в нея се влюбва и принц Регар, и я отвлича,въпреки,че е женен.Точно как умира обаче на мен не ми стан много ясно,доколкото Регар е бил много влюбен, но и доста луд.
Визерис се отъждествява с дракона,което е присъщо на Таргариените. Те са живели в хармония с драконите.
Визерис е принц на голямото крлство, но губи правото си,след като Робърт,с помоща на Нед отстраняват баща му Таргариен от престола. Той е бил съвсем луд.И да Визерис има амбицията да си върне кралството с помоща на ордите на хала.
Бен не е нощен страж, ами страж ,служител на вала,който е построен за да спира нашествието от севера, на диви племена,които не признават зконите и най вече на загадъчни и смразяващи същества,с които започн серията.Там се пращат престъпници обикновено. Старките пък като най северно кралство пазят вала и по традиция имат член от семейството - страж.

# 302
Амбър- злато си, истинско съкровище!!!  Hug
Оф, страхотно зрелище, декори, костюми, актьорска игра...обаче, трябва и съпорт от чели книгите!!!  Blush

# 303
Изгледах 1-ви еп. - страхотен и зрелищен епос се очертава  Heart Eyes, обаче си е и страховит (след залез слънце няма да го гледам  newsm43).

Имам неясноти и чуденки, ако челите книгите не ги затруднява да ме просветят, моля!!! Praynig
1. Джон Сноу явно има доста мътен произход?  Нед го довежда, когато се връща от война без да разказва каквото и да било за детето. След солидна доза клюки казва на Кейтлин нещо от вида "Той носи моята кръв, това е единственото което е нужно да знаеш" и дискусията приключва.
2. Старк са 5 деца - Бран, Аря, Санса, Роб и ...? Кой е 5-тото дете?  newsm78 Рикон, имаше го в един кадър когато Бран се упражняваше с лъка.
3. Сестрата на Нед Старк е починала и погребана в доста усойна гробница, крал Робърт явно изпитва някакъв сантимент към нея (или са имали връзка?), защото каза: "Мястото й е при мен"?  newsm78Стори ми се, че вина за смърта й носи някой от Таргариан-ите?  newsm78 Робърт е трябвало да се ожени за нея, бил е влюбен. Но историята е, че е отвлечена от Регар Таргариен.
4. Висерис към сестра си Денерис: "Не искаш да пробудиш Дракона, нали"? Какво значи?  newsm78 Нищо съществено, Визерис като цяло е мижитурка и така нарича нервните си изблици. Но символиката е все пак че Таргариените са господари на драконите и са завладявали и властвали над Седемте кралства яздейки дракони.
5. Висерис и Денерис са в Пентос, а домакин им е Илирио (явно преследващ с подкрепата към тях свои си цели). Висерис, обаче би трябвало да е крал на Андал - изгонен ли е, завзето ли е кралството му? Денерис е сгодена за  Хал Дроко (Хал май е титла?) с цел изгода, разбира се- брат й разчита с армията му от 40 000 конници да си върне кралството?  newsm78 Да, същата война в която Робърт убива Регар слага край на властта на Таргариените, всички са избити с изключение на Висерис и Денерис.
6. Братът на Нед, Бенджин е нощен страж - какво означава тази длъжност и защо няма право да има семейство? Монашеско-воински обет?  newsm78 Като рицарите-тамплиери ли са?  Crazy Воински обет, да. На Вала се издържа трудно, затова клетвите им са такива..
7. Денерис нарече Илирио (май него) - магистър (на годежа)? Какво значи?  newsm78 Просто титла.

ГолЕма досадница съм, знам, ама се опитвам да си изясня нещата, а не само да гледам шарени картинки.  Rolling Eyes
Другите чуденки, свързани със значението на Зимата и какво представлява Вала сте ги разяснили - благодаря!!!   bouquet

Всички герои са с потенциал за разгръщане и изненади...страхотно впечатление ми направи джуджето Тирион (другите разчитат на меча, а той на ума си  Mr. Green, а и той е единствения който позволи жена да се качи отгоре му  hahaha). Харесвам и Бран - щот' харесвам освен умни хора и катерачи, а той си умирга да се катери  Heart Eyes, кефи ме и Аря (заряза ръкоделието и нацели десятката с лъка  Grinning). Джон Сноу има терзания, свързани с произхода си и е много дълбока вода (иска да става Ношен страж  Thinking)...
Спирам, щот' всички са мноого дълбоки води и шЪ напиша роман.  Blush

Разкошотия е сериала, ама е малко зор, ако не си чел книгите!  Embarassed
Да подчертая ДЕБЕЛО, колкото повече спойлери в бяло или не (няма значение) - толкова по-добре за незапознатите с историята (като мен  Embarassed)- така, че разяснявайте, не се притеснявайте!!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 304
Маграт, мерси!!! Hug  bouquet

# 305
  • Разпиляна във въображението
3. Сестрата на Нед доколкото аз разбрах е била многократно насилвана от Регар и Нед накрая е успял да се добере до него и да го убие, но тя е умирала и го е помолила да я погребе при предците им.

# 306
# 307
Точно така, Лияна е поискала от Нед да бъде погребана в гробницата на предците им, въпреки че няма това право, защото там се погребват само мъжете-владетели на рода. Перегрин, добре дошла, доста добре си се ориентирала за човек не чел книгите Simple Smile Питай каквото ти душа иска-тъкмо и ние ще си припомняме. Изгледах втори епизод, всичко е супер, последната сцена ми скъса сърцето, довечера ще гледам пак, защото приятеля ми се сърди, че не сме гледали заедно Mr. Green

# 308
3. Сестрата на Нед доколкото аз разбрах е била многократно насилвана от Регар и Нед накрая е успял да се добере до него и да го убие, но тя е умирала и го е помолила да я погребе при предците им.

Така си мислят хората, най-вече Робърт, само да вметна. А той не е пряк свидетел в нито един момент. За сметка на това е силно пристрАстен.
Това, което ме яде мен е, че Мартин никъде не разказва тази история направо, а винаги с двусмислици. Ще излезе заек от тая трънка.

# 309
Ако я беше взел само да я изнасилва едва ли щеше да остави при нея тримата най големи воини за това време,ако те бяха на тризъбеца едва ли щеше да загуби битката Регар:

Но тримата не бяха обикновени мъже. Очакваха ги пред кръглата кула с червените склонове на Дорн зад тях и вятърът развяваше белите им плащове. И не бяха сенки: лицата им ярко сияеха, дори и сега. Сир Артър Дайн, Меча на утрото, с тъжната си усмивка. Дръжката на големия меч Зора стърчеше над дясното му рамо. Сир Осуел Уент бе коленичил и точеше меча си. Над белия му емайлиран шлем бе разперил криле черният прилеп на неговия род. Между двамата стоеше свирепият стар сир Джеролд Хайтауър, Белия бик, Лорд-командирът на кралската гвардия.

По този повод се водеше преди години по форумите сериозна дискусия за това коя е майката на Джон и дали Нед му е баща и повечето бяха единодушни за една теория но като знаем че от Мартин трябва да се очаква неочакваното като нищо може да ни изненада с нещо ново по въпроса

# 310
  • Разпиляна във въображението
С такова впечатление съм останала. Не съм прочела всички книги още. На втората съм още.

# 311
  • София
Благодаря на Red tree и Peregrin за линковете  Hug  bouquet ! Гледах серията  Heart Eyes !
Приятно съм изненадана от Джофри, т.е. от актьора. Колкото и противен да ми е образът, не мога да не отбележа, че момчето я пресъздава чудесно  Peace !

Музиката направо ме побърква - невероятна е  Heart Eyes !

# 312
Това е интересно за Джон, но в такъв случай от къде би могъл да разбере истината- Роб, Нед, Лиана са мъртви, воините и т.н. също, Везерис е мъртъв, а Денерис не е била родена..какво, изведнъж ще се пръкне някой нов герой ли, или някой ще си спомни нещо- силно се съмнявам  newsm78

# 313
Или Джон си се син на Нед или ще стане ясно, че е издънка на Таргариен и Старк, Кралеубиеца може да знае нещо...

Дааа, хлапето, което играе Джофри е супер, браво на момчето. Силен епизод и за малката Аря, която иначе недолюбвам (не ме убивайте с камъни). И Шон Бийн...си е Шон Бийн

# 314
ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ ЕП. 2:
1. Аря се впечатли от меча (подарък от Джон Сноу, явно м/у двамата има привързаност): "Санса е сръчна с иглите за шиене. Сега, аз имам своя игла" - МЕЧА!!!  Wink
2. Джон Сноу: "Отивам на Север с чичо Бенджин. Ще облека черното." - зачерняне по монашески, явно има закачка с някакъв обет - древен Орден на Нощните стражи.  Thinking
3. Лейди Катлийн към Джон Сноу: "Искам да си тръгнеш" - тая к'во има против него? Той показва привързаност и към Аря и към Бран, а пък тая...  #Cussing out
4. Лейди Катлийн се жалва, че Нед ще я изостави (ставайки Ръка на Краля) - ама що не я вземе със себе си У столицата, ШЪ станИ "столичанка в ПовечИ"? Сериозно, защо трябва да ходи сам в столицата?  Crazy
5. Нед каза на крал Робърт, че майката на Джон Сноу се е казвала Уайла, или иска просто да приключи темата, пък истината к'ва е...може даже той да не е бащата на момчето... Thinking
6. Ех, как се изкъдрих от кеф, вълчището как прегриза асасина, дет' искаше да убие Бран!!! Heart Eyes
7. Бащата на Тирион е бил 20 години  Ръка на Краля, обаче брат му Джайм е убил краля (предходния)?  newsm78
8. Интересно, вкаменените драконови яйца са заобиколени от запалени свещи, а както знаем освен светлина излъчват и топлина - кой знае, какво може да се случи!? Wink
9. Принц Джофри - егати и мижитурката  #Cussing out...Санса и тя, егати гъската  #Cussing out,заради нея (премълча истината) и убиха вълчето  Cry...а, и момчето на касапина, то пък к'во е виновно - не е справедливо  Cry (тия реват за френска револция, само мосю Гилотин шЪ ги опр'ай!!!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil).

Общи условия

Активация на акаунт