ВЪПРОСИ към хомеопати - 14

• 52 722
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Тандонова, както писах по-рано, смени си хомеопата... Винаги може да я извадите, но не можете да я върнете. Има много случаи на "прибрана" трета сливица. За съжаление не мога да ти дам насоки за избор.

Мерси,Мече! Peace

# 91
За травмата при операцията на детето, да не говорим.... Tired
(поне е с райски газ, ама все пак....гадна работа си е. Още ми е пред очите моето чааве....)

# 92
  • Пловдив
tandonova моя син от една година насам има проблем с носа-уж 3-та сливица,много се беше усложнила наесен,но колкото пъти сме ходили при УНГ(д-р Милинич)-единствено последния път казала на мъжа ми ,че щяла да ни посъветва да я махаме.Жената се опита доста време да го лекува.Накрая изпи АБ за стафилококите в носа,и оттогава се спря носа,но точно оттогава почнахме и лечение при класически хомеопат.Аз сигурно се повтарям с написаното.Но исках да кажа че не бих предприела операция,защото детето ми преживя вече 2 операции(ингвинални хернии)и именно от тях така се стресира,че всичките му проблеми почнаха после Sadтози стрес му срина всичко.
Райски  газ,райски,ама всичко друго-мойто също ми е пред очите-как пищеше като ми го взимаха,как се мяташе като риба след операцията,незнам какво е при операция на 3-та сливица,но пак болница.....

иначе 3месеца и половина беше здрав сега,последно преди 2 седмици настина,и му се запуши носа,но за щастие се оправи за седмица,изкара я на крак,и нослето все още похърква,но общо взето е добре.Като знам преди какво беше,сигурно като го тъпчех с боаронските гранулки,съм му задълбочавала повече хремата и секретите тогава.А сега мина без нищо-само Стеримар,сребърна вода,физиологичен,и едно ХЛ,но то беше за другия му проблем -заекването,защото успоредно с хремата почна много пак да заеква.

# 93
  • Пловдив
 Peace
Niko,а заекването повлия ли се?То май е по-основния проблем...

# 94
Пуснах тема...за което се извинявам.Видях , че може тук да се пита (но късно).Ситуацията и въпроса са следните:
На 3 год. дете беше изписна пулсатила 200 за дълъг прием.Веднъж дневно, за около месец.След приблизително втория прием имаше конюнктивит с бистър секрет, изби обрив към 3ия ден, дребни пъпки като настръхнало, на места червени, по гърба, корема и малко по краката. За първи път в живота му получи кръвотечение от носа без да е провокирано с механично дразнене (духане на носа).Гледа ни инфекционист. Казаха вероятно скарлатина.Гърлото не е зачервено, поддържа температура (около 5 дни), кръвни изследвания левкоцити 6.33, антистрптолизинов титър под 2 при норма 200.Има ли възможност да му е висока потенцията и да проявява симтоми, които пулсатилата би трябвало да лекува? Благодаря ви.
Ако има значение , преди това седмица приемаше сулфур 200 веднъж дневно .

# 95
  • Пловдив
Да питам пак...Ако идеш при нов хомеопат-казва ли се,че преди това си бил на ХЛ,какви са,колко време си ги приемал или...?

# 96
  • Пловдив
Естествено, че ще кажеш. И кога и кое ХЛ е приемано, и какво се е случило след това...

# 97
Има ли възможност да му е висока потенцията и да проявява симтоми, които пулсатилата би трябвало да лекува? Благодаря ви.

При нас имаше проблем с гноен отит, но пулсатилата беше 30, даде ни я ако не пробие гнойта.Така и не се наложи да я приемаме, но знам, че тя "изхвърля" всичко от организма.Много висока ми се вижда потенцията, но все пак хомеопата си знае най-добре!
15 дни ми се вижда много.......... newsm78

# 98
  • Пловдив
Да питам пак...Ако идеш при нов хомеопат-казва ли се,че преди това си бил на ХЛ,какви са,колко време си ги приемал или...?
Според мен ...зависи, може и да не иска да знае, може да му е по-важно да се върнете назад във времето, преди започване на хомеопатичното лечение, да си припомните картината която е била тогава, това в случай, че досега даваните ХЛ не са свършили очакваното, разбирай са подтискали.
Това си е мое разсъждение де, ще ми е интересен коментара на Алексадър, Ниал и другите съфорумци.

# 99
  • Пловдив
Пуснах тема...за което се извинявам.Видях , че може тук да се пита (но късно).Ситуацията и въпроса са следните:
На 3 год. дете беше изписна пулсатила 200 за дълъг прием.Веднъж дневно, за около месец.След приблизително втория прием имаше конюнктивит с бистър секрет, изби обрив към 3ия ден, дребни пъпки като настръхнало, на места червени, по гърба, корема и малко по краката. За първи път в живота му получи кръвотечение от носа без да е провокирано с механично дразнене (духане на носа).Гледа ни инфекционист. Казаха вероятно скарлатина.Гърлото не е зачервено, поддържа температура (около 5 дни), кръвни изследвания левкоцити 6.33, антистрптолизинов титър под 2 при норма 200.Има ли възможност да му е висока потенцията и да проявява симтоми, които пулсатилата би трябвало да лекува? Благодаря ви.
А какво казва хомеопата Ви?

# 100
  • Пловдив
Естествено, че ще кажеш. И кога и кое ХЛ е приемано, и какво се е случило след това...

А това няма ли да промени преценката на хом. Rolling Eyes В смисъл да се повлияе от мнението на предишния,че е определил типа като Фосфор,напр.?

И още нещо...Проблемите,с които сме в момента мислите ли,че трябваше да се повлияят от прием на контсит.ХЛ...нали то отговаря на индивида като цяло?

# 101
Децата се променят.Това, че той го е определил като фосфор, не значи , че след време детето ще отговаря на тази картина.Така си мисля аз.....

# 102
  • Пловдив
Вие как мислите...сега ли е момента точно да сменя хомеопата?

Нашта хом. каза/след като и споделих УНГ д-ра какво е установил/ да давам Туб. веднага/3дни*1прием/ и че подобрението няма да е толкова бързо... Rolling Eyes

# 103
Веднъж дневно, за около месец.

Ей това не го разбирам, ама никак..  ooooh!

# 104

А това няма ли да промени преценката на хом. Rolling Eyes В смисъл да се повлияе от мнението на предишния,че е определил типа като Фосфор,напр.?

Ако е добър хомеопат, не би следвало да се повлияе (а и както кака ми адашка Сиси каза - децата се променят; те и възрастните им се променят типовете, какво остава за децата). Но определено мисля, че е добре да знае какво е давано преди, кога, както и как се е повлияло детето от него.

На въпроса ти от последния ти пост - да, мисля, че сега точно е моментът да смениш хомеопата (виж от тези, които Ниал беше изброил дали няма някой, който да ти е сравнително близо..).  Колкото повече изчакваш - толкова повече време губиш; толкова повече ще се увеличи и несигурността ти - толкова повече се увеличават "шансовете" за операция. Сменяй без колебания.. и успех  Hug

И последно - да, мисля, че проблемите, които имате сега, трябваше да се повлияят отдавна от хом.лечението, ако беше проведено правилно... Но нека по-запознатите също да кажат..

Общи условия

Активация на акаунт