Отговори
# 600
  • пловдив
БЪДИ БЛАГОСЛОВЕНА ДЪЩЕ МОЯ!!!!!!! ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!!!!!!!!!!!!! newsm51 newsm59

Маргич... извини мен заплеса....  Embarassed но не знам дали дъщеря ти има рожден ден или така казваш на някое от момичетата.... обаче... щом има празник, значи трябва да има и пожелания... поне според мен...затова:
Честит рожден ден на дъщера ти! Да е щастлива, да е обичана, да е късметлийка и да реализира най желаната си мечта!  newsm51

# 601
  • София
Да, това е моята дъщеря!Най-милата, най-скъпата и най - обичаната! Благодаря за хубавите пожелания! Hug
А иначе тук всички момичета ги обичам като мои деца!  love001

# 602
Здравейте,

Преди няколко месеца на майка ми бе усатновена диагноза рак на гърдата, локално авансирал,  определен като Т4, N2, Мх. При снимки на белия дроб, таза и ехографско изследване на вътрешните органи нямаше данни за разсейки. Направихме 4 химиотерапии жълти, за подготовка за операция. Сега ни предстои операция.
Може ли някои да сподели своя опит относно операцията - колко е тежка, опасна и всичко друго, което би било полезно, тъй като става дума за жена на възраст, и съответно с проблеми сърдечни, хипертония и др.? Може ли също да ми пропъчате хирурзи в Пловдив или в София?

# 603
Може ли някои да сподели своя опит относно операцията - колко е тежка, опасна и всичко друго, което би било полезно, тъй като става дума за жена на възраст, и съответно с проблеми сърдечни, хипертония и др.? Може ли също да ми препоръчате хирурзи в Пловдив или в София?

Днес се навършват 3 години от моята операция. Не съм си поставяла за цел да помня датата, но това е неизбежно...Е, още съм жива и не смятам скоро да умирам... Laughing

DianaN, почти всички тук сме оперирани от рак на гърдата, но няма идентични случаи. Всеки организъм е индивидуален, всяка история е различна, освен поставената диагноза - РАК. Разбира се, че операцията зависи и от възрастта, от други придружаващи заболявания и т.н. Ако искаш добри лекари, препоръчвам ти София - Онкологията. Те не са много 3-4 специалисти, но почти всички са добри. Препоръчвам ти доц. Александрова, аз бях при нея и съм доволна.

# 604
  • пловдив
DianaN в Пловдив майка я оперираха н ВМИ на ул. В Априлов  д-р Тулев. Не съм медицински работник и не мога да давам оценка на хирургичните му умения, но от операцията минаха вече 3 години. Майка се чувства добре  fingerscrossed на профилактичните прегледи резултатите също са много добри  fingerscrossed Не че това е доказателство за умение или неумение на лекаря, защото както и Соня ти е писала всечи човек си е с различен организъм и гаранции никога няма.... Майка е с биабет и с високо кръвно, но операцията мина безаварийно. Трудното беше след това, защото при отстраняването на гърдата имаше малко рязано от лимфите за да се направи точни изследвания дали не е тръгнало на някъде и упражненията които задължително се правятслед операцията за да се изчистят дренажите и да се раздвижи ръката, не са много приятни, но ... както се шегувахме тогава с майка, щом боли, значи съм жива, значи всичко е ОК  Wink
Стискам палци  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed операцията да мине леко , а на първа страница момичетата много подробно са обяснили и упражненията след това и документите и пътеките... Peace

# 605
  • София
Здравейте, момичета!

Аз още си "ближа" раната, която ми сътвориха по време /след/ операцията.
Изгорено ли беше, лошо махнати конци ли, никой не ти казва  #2gunfire
Понамаляха струпеите, но почти закръглих 3 месеца и лъчето ми е под въпрос заради нея!

Моичкият хирург казва да я изсушавам със сулфатиацол, друг онко хирург - да я омекотявам с йодасепт  Rolling Eyes а тя упорито не ги слуша и двамата.

Хирургът ми твърди "няма проблеми", от лъчето - нЕма начин  ooooh!

А знам, че лъчетерапията има смисъл до 3-я месец.

На 15-ти ми е датата и ако ме върнат - какво става?
Ако не ме върнат, на раничката ми ще й дойде много допълнително изгаряне!
Знам, че това е бял кахър на фона на нещата, които чета тук, ама съм в безизходица  Sad

Добро настроение  Peace

# 606
Мили момичета, за съжаление и ние започваме тази тежка битка с рака. Знам, че ще го победим, но ми идва малко в повече. Ще борим медуларен карцином с метастази в лимфите.
Моля ви за малко информация.Терабалти, линейни ускорители, вече съвсем се обърках. Ако някой е правил лъчетерапия в Анадолската болница, моля да сподели впечатления. Апарата в Откото в София и в Токудя такъв ли е? И най - вече струва ли си това безобразно скъпо лечение там или е само рекламен трик? Благодаря и бъдете силни и здрави!  bouquet

# 607
  • Пловдив
Кокиче78, битката е трудно, но победата не е недостижима.
Вчера ходих на контрола ехограф ОК. Чернодробни изследвания в норма, но ТМ С 19-9 13.00, общия 1,утайката 18.8 ooooh!. Честно казано много се втрещих и изплаших Декември беше 2.87. Вдигнах на балон моята позната, сто пъти ми обясни, че всичко е в норма. Малко ме болеше гърлото и вените ми бяха възпалени та затова било. 2 седмици ходих на иглотерапия, заради разширени вени, дано да е това. В същото време много нерви изхабих покрай свекърва и свекър  #Cussing out След 1 месец пак контрола, дано всичко да е наред.

# 608
vanichka75, общото неразположение на тялото оказва влияние на кръвните изследвания. Не се притеснявай, всичко ще е ОК!

kokiche78 , нямам коментар по твоя въпрос. Минала съм лъчетерапия в онкодиспансера - Хасково, дори не знам какъв е апарата /тогава, преди 3 години, не бях толкова навътре в нещата и не си дадох сметка/. Само знаех, че е нов от преди 2 години. Нищо повече. Понякога е по-добре да не знаеш, отколкото да се луташ и всеки да те лъже ... Сега на този етап, знам, че линейният ускорител е по-добрият вариант!

Момичета, нищо не казвате за новите протоколи!? Взех си последните хапчета вчера и предстои ново ходене по мъките. Дали този път ще стане по-лесно или още от сега да започна да действам newsm78?!

Лек и прохладен ден на всички!

# 609
Сонче, май никоя още не е стигнала до подмяна на протокола.Не е ли раничко?! Нали за 6 месеца са настоящите,а бяха готови през април.Аз вчера взех 5-я Золадекс.
Но се стигна до размирици... Mr. Green Без малко пак на бой щях да скачам...Но тук май само с о благо,со кротце и со малко кьотек стават нещата... Mr. Green
Та по този повод да си задам въпросите,а вие ще ме светнете какво да правим по-нататък...
На всички протоколи за Золадекса пише,че са за 6 месеца и на месец ни се пада по 1 ампула.ДА ама НЕ!!! нали го правим на 28 дена и всички сме принудени да правим разни гимнастики за да се сдобием със заветната ампулка.
Та вчера след поредния спор с джипито ми се наложи да звъня в здравната каса.От Благоевград ме свързаха със София и госпожата ,с която разговарях,беше така любезна да ме осведоми,че това даване на лекарството през 1 месец,а не през 28 дни е неправомерно и незаконно!!! И че на следващите протоколи трябва да пише 28 дни,защото не е редно да си купуваме допълнителна ампула ,с лични средства!
Та я кажете,не е ли редно да вдигнем малко шум по този повод?! Някои от вас са по-осведомени за разните пътечки за връзка със съответните органи.Затова моля да осветлят и нас!
Няма ли някакви там организации пациентски и т.н., пред които да се жалваме?! Thinking

# 610
  • София
Сис, сещам се за твоята приятелка Теодора Захариева.

# 611
 Сис, като ти заверяват протокола в здравната каса им обърни внимание, че Золадексът се слага на 28 дни.

На мене като  ми изписаха Аримидекса, който  в опаковка съдържа 28 таблетки, им обърнах внимание на този факт и така е отбелязяно  в протокола -  на 28 дни.

Така, че не со кютек, а со кротце Heart Eyes
Ако не стане со кротце - бой  #2gunfire

Поздрави Heart Eyes Heart Eyes

# 612
Сис, сещам се за твоята приятелка Теодора Захариева.

Що пък приятелка?! newsm78

Съни, аз убу ще им обърна внимание,ама те не си ли го знаят,Ъ?!  Че нали за това са учили бре! ДоФтори са уж! ooooh! Баси! ooooh! ooooh! ooooh!
Протокола го пишат в онкото и първо го подписва тамошната химиотерапевтка,а чак после го заверяват в София.Тя ако не знае кога и как се слага Золадекса ,аз ли да знам по-добре... Crossing Arms

# 613
Сиссс, моя протокол е от 14 март, на 22 март съм си взела първата доза...И на моя протокол пише 6 опаковки през 28 дни. И аз го спазвам, ходя всеки месец с два дни по-рано и не съм имала проблем.

# 614
Сиссс, моя протокол е от 14 март, на 22 март съм си взела първата доза...И на моя протокол пише 6 опаковки през 28 дни. И аз го спазвам, ходя всеки месец с два дни по-рано и не съм имала проблем.

Ама това за Золадекса ли?!

Общи условия

Активация на акаунт