"Година мина откакто бе заченато ЯНУАРЧЕ сладко!" (8)

• 25 958
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
ноктите ги отрязах само веднъж, когато се прибрахме от родилното. Топчо се роди с такъв маникюр, че чак ноктите му бяха извити.
За продуктите, аз не смятам, че био краставица от Враждебна и био боб от Гара Яна са по-хубави от краставици от страната, добре измити и обелени.

# 196
Нали не вярвате, че някъде, в една далечна страна има безкрайни полета от био зеленчуци специално за бебетата,които не се пръскат с отрови... и мармота завива шоколада в станиол  Crazy

Гледахте ли Гала онзи ден - едно био пиле е 60-80лв- дали точно такова е ползвано в пилешките пюрета на които пише био?  Stop

п.с. Да не говорим за бг пюретата , от къде мислите че си взимат продуктите - от същото място от където всички ние всеки ден - от борсите.

# 197
Моята версия пък е, че все пак през бременността а после и с кърмата като сме яли  плодове и зеленчуци от пазара, бебетата  са  поемали  и "свикнали" с каквото има там-нитрати и т.н.
 Прясно приготвената храна никое готово пюре не може да я замени Peace
А и сготвеното в къщи е "бедно" на захар, модифицирано нишесте, лимонена к-на и прочие безумия  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 198
Момичета, здравейте! Не съм писала отдавна, че бях болна, а сега ни растат два зъба едновременно от долу и не спим много и няма време за компа. Гледам, че обсъждате захранването и биохраните. Вижте какво прочетох днес http://www.blitz.bg/news/article/105216 . Това направо е ужасно. Дано да не е вярно, но го копирах все пак да го имате напредвид

# 199
  • ул. "Мечтание"
Моята версия пък е, че все пак през бременността а после и с кърмата като сме яли  плодове и зеленчуци от пазара, бебетата  са  поемали  и "свикнали" с каквото има там-нитрати и т.н.
 Прясно приготвената храна никое готово пюре не може да я замени Peace
А и сготвеното в къщи е "бедно" на захар, модифицирано нишесте, лимонена к-на и прочие безумия  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

И моята версия е такава. Малко или много сме се преспособили към средата в която живеем, въпреки че е мръсна и отровна. Иначе нямаше да съществуваме!  Flutter

Преди няколко години като студентка бях чела една много интересна статия. Някакъв си прави тест. Изследваха не знам си колко показателя за съдържание на вредни вещества в организма му. Крайния резултат беше шокиращ донякъде... човека на практика трябваше да бъде мъртъв според нормите за допустими стойности, а дефакто си беше в перфектно здраве. Не знам колко е вярно, но... има резон.
Това разбира се, не значи, че не трябва да обръщаме внимание на това, което консумираме. По-скоро трябва да избираме по-малкото зло.

# 200
Миналата седмица в предаването на Гала купиха обикновено домати и био домати и ги занесоха в лаборатория за изследване. Познайте в кои домати имаше повече нитрати  Mr. Green
В био доматите естествено, а в обикновените бяха в напълно допустима норма.

Иначе аз мисля да си купувам от пазара нещата, които не гледаме в градинката.
Живея в къща и си имаме двор и скромна градинка, но пък по малко от всичко : доматки, краставички, магнаноз,копър, тиквички, има и дръвчета: орех, кайсия, праскова, грозденце имаме, френско грозде също. А имаме и финап  Party

Нощни, а имаше и нещо такова, че ако човек от средновековието бъде телепортиран с машина на времето в сегашното, ще загине горкия за по-малко от ден. Crazy

# 201
  • София
Аз също много се чудя как ще се храним с малката, най-вероятно и ще правя пюрета, и ще давам готови. Нямаме познати със село, а месото, плодовете и зеленчуците в София са под всякаква критика  Confused.

Мислих си тези дни дали да не захраня Ади с череши края на юни - началото на юли. Някой дали има представа дали е подходящо? Става въпрос по-скоро да й дам да опита след насукване, а не за заместване на хранене все още. Черешите нали се водят слаб алерген, мислите ли, че е подходящо  newsm78.

# 202
Добър ви ден!
За зеленчуците и плодовете-каквито има по пазарите.
За памперсите-ние от самото начало сме на Пуфис и съм много доволна.
Ноктите на ръцете ги режа поне 2 пъти седмично,на краката не съм ги рязала.
Запитване към ЛЛЛ и към вас мамчета-тъй като все още дохранвам(не можах да махна добавката от АМ),дали все още мога да си увелича още кърмата?Чая на Хип много,много не ми действа,нито жито,тиква,ядките малко ми влияят,пия над 2 л вода,уж стои на гърдатта малката и след изцокване на млякото,ама не се задържа явно достатъчно.Май стана объркано  Embarassed

# 203
Добър ви ден!
За зеленчуците и плодовете-каквито има по пазарите.
За памперсите-ние от самото начало сме на Пуфис и съм много доволна.
Ноктите на ръцете ги режа поне 2 пъти седмично,на краката не съм ги рязала.
Запитване към ЛЛЛ и към вас мамчета-тъй като все още дохранвам(не можах да махна добавката от АМ),дали все още мога да си увелича още кърмата?Чая на Хип много,много не ми действа,нито жито,тиква,ядките малко ми влияят,пия над 2 л вода,уж стои на гърдатта малката и след изцокване на млякото,ама не се задържа явно достатъчно.Май стана объркано  Embarassed
Пробва ли българския лактагонен чай?

# 204
Кали е крива вече известно време, като днес вече е ад. Реве страшно много, лиги има да се удавиш в тях, юмруците са нон стоп в устата, спи неспокойно и по малко, долния венец е подут и бял отпред където са средните две зъбчета, днес и хапва по-малко, от няколко дена има и спорадична хремичка. Може ли това да са симптоми на никнещи зъби? В петък сме на консултация и ще питам и педиатърката, но който може да ми каже.

Тези които имат градинки са добре, ние ще купуваме всичко. Така или иначе, през бременността и докато я кърмих не съм яла био продукти, а такива от магазина.

# 205
Бубе   bouquet

По повод анкетата С каките най-полезни са ми били: шезлонг, стол за хранене, проходилка и към 7-8 мес. столче за кола (тогава нямаше столче-кошница).
Сега - кошницата за кола, шезлонга и бебефона.

Бебеш, може и да съм пропуснала, какъв ти е уреда за готвене?

Помпа пробвах три вида и с нито една не можех да се изчеждам, само на ръка и само в началото. Ех да можех да се изцедя и да оставя бебка вкъщи. Започвам вече да пропускам поетапно концерти, там вече няма как да я влача с мен  Confused

Зеленчуци сади майка ми на вилата. Картофи купуваме от комшии... Мляко, месо също... Така от години. Рядко купувам от магазин, зимата няма начин.

Пюретата на каките съм правила сама, храна в бурканчета съм купувала 3-4 пъти много инцидентно. Сега пак ще е така. Така и така готвя почти всеки ден... дали ще има още едно тенджерче на печката е без значение.

Нокти режа засега само на ръцете, но само докато спи. Будна засега не съм успявала.

Храним се по 7-8-9 пъти на ден. Но от два дена ми  се буди нощем само около 4,30. След това в 7-7,30. Ура! Последното хранене вечер е в 20,30-21.

# 206
  • бургас
офффффф  незнам вече колко теми пропуснах,немога да ви изчета,нямам време и да пиша много  Confused
искам да ви питам нещо-бибероните на шишетата през колко време се сменят? аз когато ги купих продавачката каза че след 3 месеца трябва да ги сменя и така вчера марти стана на 3 месеца,ходих да взема нови биберони, моите са С една дупка и взех сега с две,но на кутийката пише 1м+
шишетата са на авент

и ощте нещо-нормално ли е бебето да спи през нощта по 12 часа-пропуска 3 хранения,а през деня пак си поспива,вече уморих термометъра с нашия сънчо-няма температура

и една хубава новина-Мартин вече хваща играчки и ги яде  Grinning давам му гумени играчки,голяма борба пада  Laughing

# 207
Бебеш,това не съм пробвала.  Thinking
Една приятелка ми спомена за някакви си хомеопатични хапчета-Рицинус ...нещо си-някой има ли впечатления от тях?  newsm78

Бибероните сменях когато малката беше на около месец и половина.

# 208
  • ул. "Мечтание"
Бебеш,това не съм пробвала.  Thinking
Една приятелка ми спомена за някакви си хомеопатични хапчена-Рицинус ...нещо си-някой има впечатления от тях?  newsm78

Тези въпросните хомеопатични се използват както за увеличаване, така и за спиране на кърмата. Не бих рискува на своя глава, ако не съм се консултирала с класически хомеопат по въпроса. Има и други хомеопатични, които се използват за увеличаване на кърмата. Хомеопата трябва да определи, кое е подходящото за вашия случай.

# 209
да дам един бърз отчет, че днес бяхме на консултация. +960 гр. и +3,5 см. или иначе казано 5.440 кг. и 58,5 санта. майка й е доволна от малката бомбичка Simple Smile сложихме и ваксините, засега всичко е наред, хили се като гламава Simple Smile

оказа се, че дара си държала главичката, нищо, че не ще да я вдига от легнало (по корем) положение, но все пак продължавам да я слагам де.

а за неакането нашият педиатър каза да й кипвам овесени ядки във вода и после с нея да й правя млякото. ще кажа дали действа Wink

а и някой питаше за количеството храна. нашият лекар каза, че количеството било месецът +110 или иначе казано 140 за 3 месеца, 150 за 4 месеца и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт