ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 17

• 32 467
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
От тази година вече е в сила и в трета група са безплатни учебниците за 5 годишните.
А аз да питам знае ли някой в кои развити държави няма задължителни ваксини? И какво пречи пробно да отменят задължителните ваксини. Ако плъзнат епидемии тогава съм съгласна отново да станат задължителни.
В България не е трудно да се подкупи лекар, който да подпише, че са сложени. Търсете и ще намерите такъв лекар! Винаги има вратички, но това ли трябва да бъде начинът? За деца над 5 години би трябвало да ги приемат в ДГ и неваксинирани. Успех на тези, които се борят още с това!

# 151
Например в САЩ ваксините са препоръчителни, според закона. Но, за да иде дете да учи в университет е необходимо да има ваксини. Та, ето колко са препоръчителни.

# 152
Колко точно е "необходимо"? Ако ги нямаш, не те записват ли? Или и те изискват "статус"...Доколкото знам /не че знам много де.../, там дори по религиозни съображения можеш да откажеш ваксиниране.

# 153
Инера, виж ето ТУК.

У нас няма да ги отменят нито пробно, нито без маса спечелени дела в съда, защото е по-лесно да се използват тоталитарни методи, каквито с години са прилагани върху населението, отколкото да се правят рекламни кампании, които на всичко отгоре струват и пари..

Kalifornia, в САЩ ваксините са задължителни, но легално могат да се откажат по различни причини, посочени в законодателството на всеки щат. Май само в 2 от всички 50 няма такава възможност. За училищата и университетите не знам, може да има някои, в които да има изискване, но е въпрос на решение на конкретното училищно настоятелство. Не ми се вярва частните масово да губят финанси заради нещо такова. Wink

# 154
Моето инфо за САЩ е от познати, които са българи родили деца и живеещи там. А, и преди 15-тина година който кандидатстваше за Щатски университет (българчета) им искаха към документите имунизационен статус. Мисля че и сега го искат на чужденци влизащи в страната им.

Според даденото от multimodal означава ли че в Кувейт няма задължително имунизации?
Жалко за Китай Sad.

# 155
Моето инфо за САЩ е от познати, които са българи родили деца и живеещи там. А, и преди 15-тина година който кандидатстваше за Щатски университет (българчета) им искаха към документите имунизационен статус. Мисля че и сега го искат на чужденци влизащи в страната им.

Според даденото от multimodal означава ли че в Кувейт няма задължително имунизации?
Жалко за Китай Sad.
Imunizacionen status e razlichno ot zadulzitelno postaweni vaksini. (izvinete, niamam vuzmoznost za kirilita)

# 156

Жалко за Китай Sad.
Imunizacionen status e razlichno ot zadulzitelno postaweni vaksini. (izvinete, niamam vuzmoznost za kirilita)

Е, да но тогава всички имахме ваксини. И въпреки това искаха да им представим имунизационен паспорт. Явно не съм се изразила правилно, искаха си да имаме ваксини.

# 157
А, точно от тази статия имах нужда  Wink Поне както е във Франция  да стане и тук –  само тeзи срещу дифтерия и тетанус и полиомиелит да са задължителни... пак е нещо... Щом в толкова много държави не са задължителни, значи има надежда и за нас...

# 158
Скоро го писах и в друга тема:

Закон за народната просвета

Чл. 2. Системата на народната просвета включва детски градини, училища и обслужващи звена.

Чл. 4. (1) Гражданите имат право на образование. Те могат да повишават непрекъснато своето образование и квалификация.
(2) Не се допускат ограничения или привилегии, основани на раса, народност, пол, етнически и социален произход, вероизповедание и обществено положение.

Чл. 20. (1) Предучилищната подготовка на децата две години преди постъпването им в първи клас е задължителна, но не по-рано от годината, в която детето навършва 5-годишна възраст.

(2) Предучилищната подготовка на децата по ал. 1 се осъществява в подготвителни групи в детските градини или подготвителни групи в училищата, като родителите и настойниците не заплащат такса за обучението.

Не би трябвало да посягат на образованието на децата, което всъщност започва още в ДГ, но на практика някои го правят... Казвам някои, защото имам информация, че има директорки на ДГ, които все пак изискват само "имунизационен статус", а не всички сложени ваксини - говоря за държавни ДГ... Предучилищната явно вече е от 5-годишна възраст и е 2 години преди първи клас... Там пък въобще никой не би трябвало да отказва прием на децата...

Ако от РИОКОЗ искат да си поговорим, да заповядат в удобен за мен ден и час, а именно извън работното ми време, у дома на кафенце и бисквитки... При добро желание, може да си носят материали-подсказки като листовки, наредби, закони, конвенции, заповеди от Мин. на здравеопазването (може и от този на земеделието), извадки от статистики на СЗО и там, каквото преценят за нужно...  Mr. Green

# 159
  • София
Съвсем скоро ще разбера и ще ти кажа. Във всеки случай, ако вземе нещо да "се дърпа", ще искам писмен отказ.
Аз не съм прочела някъде да се забранява записването в градина поради липса на ваксини. Задължителни са, ок, обаче неспазването на тези разпоредби влече административна санкция от РИОКОЗ за родителя, а не право на директора да откаже записването в градината.

202uu
и аз съм решила да искам писмен отказ и да се сборим в съда (ако не пипнат нещо нормативно дотогава)

# 160
...Сега вече не могат, понеже е изтекла давността за съставянето му. Отказа ми е един - за всички ваксини, направен преди повече от две години.
Каква е давността за непоставена ваксина? /да те глобят, имам предвид/
И вярно ли е, че трябва да подпиша декларация пред ЛЛ , че отказвам ваксини?
А и още нещо - глобяват ли ЛЛ , заради моя отказ?

# 161

У нас няма да ги отменят нито пробно, нито без маса спечелени дела в съда, защото е по-лесно да се използват тоталитарни методи...

Какво им е тоталитарното на методите? Методите са си съвсем демократи4ни: мнозинството хора (вероятно неосъзнали вредата от ваксините) искат ваксините да са задължителни. Виж след последното преброяване души на 18 години с право на глас в изборите има към момента в страната, и после виж какъв процент от тях са против ваксините.
Хайде, да ре4ем 4е не вси4ки души знаят за подписката, изклю4ваме тези, които не ползват интерент.

"Общият брой на преброените по интернет е 3 100 023 души"

http://www.nsi.bg/census2011/newsbg.php?n=62 и имате по-малко от 3000 души в подписката, което прави по-малко от 1 на 1000 "против" ваксините. Нищо тоталитарно не виждам аз.

# 162
Ами като толкова много са "ЗА" ваксините  нека да се ваксинират по желание и да ни оставят нас, трите хиляди души, на спокойствие да си водим децата на детска и училище и да си взимаме детските добавки. Едва ли ще навредим с нещо на нацията като сме толкова малко... newsm78

# 163
Предучилищната явно вече е от 5-годишна възраст и е 2 години преди първи клас... Там пък въобще никой не би трябвало да отказва прием на децата...

Ако от РИОКОЗ искат да си поговорим, да заповядат в удобен за мен ден и час, а именно извън работното ми време, у дома на кафенце и бисквитки... При добро желание, може да си носят материали-подсказки като листовки, наредби, закони, конвенции, заповеди от Мин. на здравеопазването (може и от този на земеделието), извадки от статистики на СЗО и там, каквото преценят за нужно...  Mr. Green

Joy хи-хи , това с бисквитките .

Да питам , не много по темата , но 2 години предучилищна задължителни ли са ? В смисъл , ако искам да го пусна на 6 и .... , мога ли ?

begemOt ... , чудя се ,защо всеки път съзирам такива изумително алогични бездни в написаното от теб ? Сега пак . Явно е вид "талант" да не виждаш цялата картина .

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 20:16 от nice

# 164
У нас няма да ги отменят нито пробно, нито без маса спечелени дела в съда, защото е по-лесно да се използват тоталитарни методи...
Какво им е тоталитарното на методите? Методите са си съвсем демократи4ни: мнозинството хора (вероятно неосъзнали вредата от ваксините) искат ваксините да са задължителни. Виж след последното преброяване души на 18 години с право на глас в изборите има към момента в страната, и после виж какъв процент от тях са против ваксините.
Хайде, да ре4ем 4е не вси4ки души знаят за подписката, изклю4ваме тези, които не ползват интерент.
"Общият брой на преброените по интернет е 3 100 023 души"

http://www.nsi.bg/census2011/newsbg.php?n=62 и имате по-малко от 3000 души в подписката, което прави по-малко от 1 на 1000 "против" ваксините. Нищо тоталитарно не виждам аз.
Само гледай до 1-2 години колко ще са против ваксините в целия свят... Нека говорим тогава, защото сега просто няма смисъл.

Между другото все повече родители осъзнават огромната вреда, която ваксините нанасят на хората...

Общи условия

Активация на акаунт