ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 17

• 32 459
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
nice, според това:

"Чл. 20. (1) Предучилищната подготовка на децата две години преди постъпването им в първи клас е задължителна, но не по-рано от годината, в която детето навършва 5-годишна възраст."

излиза, че на 6-годишните първокласници им се полага само една предучилищна задължителна година. Дъщеря ми сега е в първи клас и още не е навършила 7 години, а синът ми е в 3-група и понеже е на 4 години аз си платих учебниците и още 2 майки си ги платиха, а на 5-годишните от групата бяха безплатни.

# 166
  • София
извинете за глупавия въпрос- някой знае ли за случаи на заболели от дифтерия или коклюш в наши дни и каква им е масовостта. На дъщеря ми й предстои реимунизация.По-миналата година като я ухапа кърлеж й биха ваксина против тетанус, та не ми се ще сега да я ваксинират с ДТК.

# 167
Коклюш си има масово из градините и боледуват ваксинирани деца. Simple Smile
Моята дъщеря е освободена с комисия от коклюша, но въпреки това не се разболя, хем ходи на градина няколко години, дори и в предучилищната. За дифтерия не съм чувала да има..

# 168
Само гледай до 1-2 години колко ще са против ваксините в целия свят... Нека говорим тогава, защото сега просто няма смисъл.

Между другото все повече родители осъзнават огромната вреда, която ваксините нанасят на хората...

Те след 1-2 години според мен ще почнат да ги слагат направо в генно-модифицирани храни, и ще ни тъпчат с тях без да разберем!

# 169
Само гледай до 1-2 години колко ще са против ваксините в целия свят... Нека говорим тогава, защото сега просто няма смисъл.

Между другото все повече родители осъзнават огромната вреда, която ваксините нанасят на хората...

Те след 1-2 години според мен ще почнат да ги слагат направо в генно-модифицирани храни, и ще ни тъпчат с тях без да разберем!

hahaha Joy

Искаш да кажеш "Аз след 1-2 години ще почна да ги слагам направо в генно-модифицирани храни, и ще ви тъпча с тях без да разберете!"   Mr. Green 

begem0t_, още ли не си разбрала, че живееш в демократична държава, в която ваксините не са задължителни и отказалите ги никой не ги гони да ги глобява и да им отнема правата? Що не спреш да ни даваш акъл на нас кое му е лошото и кое му е тоталитарното на нашата държава!? Ай глей тебе си, викам аз...  Whistling

# 170
'Ма той и Кадафи е голям демократ, я виж що народ от неговия го подкрепя.. А опозицията е малцинство, нищо че надава вой до Бога..  ooooh!

тЕ 'тва го прави велик демократ.. И него, и всичките там сирийски, марокански, тунизийски.. и пр. арабски лидери.. Mr. Green

# 171

Те да слагат в ГМО-та, но поне да няма живак, алуминий и пр. вътре!
Хубавото е, че няма да са директно в кръвта...

# 172
Е, че то и някои от сегашните ваксини са перорални, не са в кръвта - това да не ги прави по-малко вредни?

# 173
не знам за такива.. поне не в имун. календар...

# 174
Поне влизат в организма по естествения път на всяка болест Tired

# 175
'Ма той и Кадафи е голям демократ, я виж що народ от неговия го подкрепя.. А опозицията е малцинство, нищо че надава вой до Бога..  ooooh!

тЕ 'тва го прави велик демократ.. И него, и всичките там сирийски, марокански, тунизийски.. и пр. арабски лидери.. Mr. Green

Да бе, а като се замислиш какво малцинство са вегетарианците пред месоядните, направо се чудя как все още вегетарианството не е забранено със закон...  Thinking

Като гледам Законът за народната просвета, последните изменения на чл.20 са в сила от 05.10.2010 г., т.е. най-вероятно от тогава е двегодишното предучилищно образование... За първи клас от 6-годишна възраст се казва следното:

Чл. 7. (1) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 1998 г.) Училищното обучение започва на 7 години, навършени в годината на постъпване в първи клас. В първи клас могат да постъпят и деца, навършили 6 години, ако физическото и умственото им развитие, по преценка на родителите или настойниците им, позволяват това.

Първи клас от 6-годишна възраст според мен се приема по-скоро за изключение... Не ми е ясно как се спазва изискването за задължителна 2-годишна предучилищна, ако родителите държат детето им да постъпи в първи клас на 6-годишна възраст...

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 22:17 от stelt77

# 176

Първи клас от 6-годишна възраст според мен се приема по-скоро за изключение... Не ми е ясно как се спазва изискването за задължителна 2-годишна преучилищна, ако родителите държат детето им да постъпи в първи клас на 6-годишна възраст...
От яслата да тръгват веднага на предучилищна.  Mr. Green

# 177
Поне влизат в организма по естествения път на всяка болест Tired

ее, не съм съгласна че това е естествения път за всяка болест; примерно хепатит-б, тетанус, бяс... много са дето проникват по друг начин.

иначе, да разбирам ли че проблема с ваксините е от добавките, и ако се дават под формата на продукти в гмо храна ще е окей ?

# 178
Не е само в съставките. Просто е безумие да се срещаш с пет-шест болести накуп.
(петвалентни, стокомпонентни.....аман вече)

# 179
иначе, да разбирам ли че проблема с ваксините е от добавките, и ако се дават под формата на продукти в гмо храна ще е окей ?

Не е О.К. всякакво ГМО - нито през устата, нито инжекционно, а във ваксините няма нищо нито полезно, нито безвредно.

Общи условия

Активация на акаунт