Ноемврийски бебчета 2010 - тема 11

• 29 041
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
 Добро утро, пак гадно време  Close, дали пък няма следобеда да спре да вали да се разходим малко.

@eli_m   направих чийзкейка с малки отклонения, не сложих желатин, използвах малко по -малко масло и го направих в купички. Стана страхотен! newsm10 Кремът стана малко рядък, но като беше на порцийки не беше проблем.   Другият път мисля да пробвам като добавя безсолна извара и вместо масло може би маргарин, че иначе много се втвърди "блата".
  @gery_daisy аз от самото начало ползвам минерална/ розова Девин, а понякога и друга/, защото вкъщи е много гадна чешмяната. Все още изварявам както и в началото, в една тенджера за 3-5 минути, а след това за всяко хранене подгрявам с бъзоварче нужното количество.

# 316
  • гр.София
Добро утро на всички  Hug

Първо да благодаря на всички за положителната енергия и стиснатите палци за Иво.От вчера сме си вече у дома.Той е добре.Поставиха ни диагноза АБКМ и имаме и анемия.Благодаря на господ и на лекарите че са спасили Иво тъй като е бил в много тежко състояние и на кислород.Но са ми го спестили това.Видях го в епикризата.Сега ще си пие Фризопеп и кърма колко има(че то почти не остана).Ще си хапваме и пюрета и каши но по ограничено и така.

За сега лек ден на всички  Hug Hug Hug

# 317
Лиана радвам се,че са ви изписали и сте по добре. Моят син е с АБКМ , откриха ни я на 1 месец. Ние само,че пием Аптамил АДС, то е по хубаво от горчивия Фризопеп. Ако мога да ти бъда полезна с нещо питай без да се притесняваш.
А и изчакай със захранването.

# 318
  • 42.016399,23.101179
Добро утро,
Vesico22 благодаря за кафето!
При нас се опитва да изгрее слънчице, но е студено и ветровито на вън, дано около обяд се постопли малко че и на мен ми омръзнаха вече тези студове. Confused
Със социализирането и ние имаме проблем, голям рев беше на Кюстендил особено първите дни. Не даваше никой друг освен мен да я гушка, ревеше изпуснеше ли ме от поглед само. С майка ми и баща ми свикна към 3 -4 ден, но отидехме ли на гости в някои роднини отново се скъсваше от реване. Иначе за 10 дни не си беше забравила къщата и беше много щастлива когато се прибрахме, някак си се успокои. #Cussing out
Оставихме си на Кюстендил зимния кош на количката, та сега сме вече само със столчето за кола и летния вариант. Но летния определено и харесва много повече, по и широчко вътре и има по добра видимост. Няма обаче пълно легнало положение, най-ниското е някъде около 30 градуса, но пък тя и без това непрекъснато се надига да седи. Laughing
Mishinatorka и ние в сряда най-накрая трябва да отидем на ваксина, само че  сме за първия прием и на инфлорикса и на пентаксима. Embarassed
liana85 радвам се че сте си в къщи и Ивчо е добре, дано всичко лошо вече е зад гърба ви. А това което пише в епикризата, не означава че е правено, напълно е възможно просто да са си изписали така някой клинична пътека, така че не го мисли. Важното е че детенцето е добре и сте си вече у дома. Wink

# 319
  • София
gery_daisy, Честита половин годинка и на Нико!
Да е здрав, лъчезарен и любознателен!

За водата - преварявам от чешмата в термокана. Когато сме извън София купувам "Девин" розов етикен и е преварявам.

Vesico22, благодаря за кафенцето   bouquet.

Лиянка, хубаво е, че Ивчо си е вкъщи и повече без неприятни изненади  Hug.
Подкрепям казаното от Марси за епикризата  Wink.

# 320
Добро утро Simple Smile

И тук вали ли вали,а аз се бях настроила за разходки,ама така е като не гледам прогнозата.

Аз явно имам късмет, че на Дари изобщо не и дреме кой ще я гледа.Ние сега сме на гости на моята рода и аз ходя на лекции и почти всеки ден я гледа някой различен, тя се смее на всички, спи, яде, дали съм там или не явно не е кой знае какъв фактор за нея.

Лианка, Hug,радвам се, че Ивчо е добре.Дано всичко от сега нататък да е наред.

Водата-преварявам от чешмата,минавам през тензух и в термоса-стои топла цял ден(той е от едно времешните, че си купих по-малък за разходките,но той никаква работа не върши и си ходим с големия).

# 321
@liana много в хубаво това, че вече сте добре, тъкмо тази сутрин си помислих както ли става с вас. Дано нещата се стабилизират от тук нататък. За епикризите и аз съм напълно съгласна, че не винаги това дето го пише е вярно. Първият път като ни приеха в детско бяхме само с температура и лошо кръвни показатели, без хрема и кашлица, а на епикризата пишеше бронхопневмония. Бяха писали като част от лечението инхалации с урбазон, ама нито една не са ни правили. Като питах - казаха точно така , за да ни приемат трябва да сме по някоя пътека...и така са ни "вместили".

# 322
Мерси за отговорите-питах,защото аз слагам девин изворна да заври на котлона около 3 минути и отнемам,но явно може и чешмяна-щом има и мами дето само в кани ги кипват Wink

liana85 Радвам се,че вече всичко е ОК - дано няма повече такива случки  Hug

Dori    bouquet и на теб  Wink

# 323

@eli_m  направих чийзкейка с малки отклонения, не сложих желатин, използвах малко по -малко масло и го направих в купички. Стана страхотен! newsm10 Кремът стана малко рядък, но като беше на порцийки не беше проблем.   Другият път мисля да пробвам като добавя безсолна извара и вместо масло може би маргарин, че иначе много се втвърди "блата".

Желатина се слага точно за да се "събере" крема. И аз като теб мислех да не слагам, ама добре, че сложих и стана много приятно като консистенция. Спокойно, вкусът не се променя от него. Иначе не обичам желе.   Sick
Отдолу блата става твърд заради водата, която се отцежда от съставките отгоре и като го сложиш да стои дълго в хладилника става така. Аз пък, понеже маслото не напои цялото количество от бисквитите досипах и още вода   chef Ама на мен не ми попречи да оближа и последната трохичка  Mr. Green
Радвам се, че ти е харесал  Peace

Ние понеже не пием вода, вече не преварявам. Иначе мисля лятото да сме на Девин розова, без да преварявам.

Оф, ние от няколко дни сме на БРРРРРРРРММММ и така по цял ден. Цялото му лице става в плюнка  Joy Ще става състезател от F1 човека. Аз нали обичам да гледам състезанията, явно още в корема ми се е научил  Joy Joy Joy Още от сутринта 6.20 се започва  Crazy

# 324
Мерси за отговорите-питах,защото аз слагам девин изворна да заври на котлона около 3 минути и отнемам,но явно може и чешмяна-щом има и мами дето само в кани ги кипват Wink

Минералната вода не се преварява , защото се променя химичния й състав и става по-тежка за организма на бебетата !!! Изворната на Девин е подходяща за консумиране от кърмачета и малки деца директно , без да се кипва , това си го пише на етикета . Овен нея и на Хип , има още една на Торн спринг с розов етикет , продава се по бебешките магазини . Не мога да кажа точно как беше като цена , защото моето бебе вода не пие , но нещо около 1 лв за 1,5 литра вода .

Лианка , много се радвам , че Ивчо вече е добре  HugОт тук нататък дао повече нямате такива притеснения  Simple Smile

# 325
  • София
Лианка, да ти е живо и здраво детенце и без повече подобни изживявания!  Hug
И аз преварявам вода, редувам горнобанска с рилския водопровод  Laughing
още се мотам със захранването, ма май трябва по-сериозно да се заема вече...почват да ми следят хапките вече Laughing
друго за отбелязване за сега няма при нас  bouquet

# 326
  • В две мънички очи...
Люси мерси за подробния отговор аз също открих отговорите които търсех.
При нас явно са си зъбки защото имаме всички предхождащи симптоми добре че поне няма Т. Като ме ухапе викам - то си е нормална човешка реакция като не очаквам - пуска поглежда ме, ухилва се и пак на цицата.
За бучката появява се от страна на мишницата. Определено повече на нея страна стоя, не нося сутиени в къщи само когато сме навън, летицин взех да пия миналата седмица още защото ми се запушваше едно и също каналче само че на хапаната гърда и много трудно успявах и трите пъти да го отпуша. Преди да почна летицина не съм засичала бучка да се появява но и той се хранеше на 2ч. през деня. Отдавам го на това че промених дневния му режим на хранене и гърдите все още не са регулирали количеството кърма според времето на кърмене.

Ели и аз го правих чийзкейка - стана страхотен. Мерси за рецептата.

Лианче, нека ангелчето което ви е закриляло да продължава да го прави и никога вече да не се налага да стоите в болница. Това се израства с много търпение от твоя страна и за съжаление с ограничения но пък догодина Ивчо ще бъде едно буйно и палаво детенце което с радост ще пълни сърцата ви. А за епикризата дали е вярно или не - не мога да знам но най-важното е че са били ХОРА освен ЛЕКАРИ и са го стабилизирали. Стискам палци всичко лошо да е било до тук.

# 327
Здравейте на всички Simple Smile
Отдавна не съм писала, но се старая да чета всичко (понякога е много трудно Simple Smile )
Това, което прочетох за възникналите проблеми при кърменето и отговорите на Люси ми бяха много полезни - Благодаря   bouquet

По този повод искам да попитам Люси, как би посъветвала да се процедира при запушено каналче. Аз правя топли компреси, изцеждам с помпата и слагам бебето на тази гърда, но последния път мнооого трудно се отпуши. Даже мъжа ми помогна като засмука и той силно и се отпуши. И по занона на Мърфи тези неща се случват все в 2 през нощта или в 5 сутринта, а трябва да се действа бързо ...

# 328
Ех, как опустя темичката ни  Sad

# 329
Лиана, радвам се, че мъничкия е добре!

Искам и от тук да благодаря на Люси за помощта, скоро кърменето ще е много по-лесно и за мъничкия, и за мама!

Утре и аз ще правя чийзкейка.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт