Ноемврийски бебчета 2010 - тема 11

• 29 039
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Привет и от нас, и аз да се похваля със зъбче на момата - вчера е пробило венеца  newsm44. Сега младежа се опитва да пръцка с уста, още не му се получава, но очаквам и негово зъбче да пробие в скоро време  Laughing  И ние бяхме по разкодки по 4-5 часа, лошото е, че от вчера следобяд много духа при нас.
Хубав ден на всички мами и деца  bouquet

# 421
Здравейте, момичета!
Честито възкресение Христово на всички!  Hug

Ние за празниците си бяхме тук, но имахме гости. Беше спокойно и всички сме доволни.

Честито на озъбилите се дечица. Безболезнено и лесно да излизат всички зъбчета!

Да споделя и аз за Синфлорикса, че 2 дни беше с температура Тея, потече страшен сопол, които все още си го точим, и леко полеко започва кашлица. И аз слагам Еуфорбиум, давам и хомеопатични, но утре ще я водя да я види док.

Вчера за първи път дадох пюре от тиква и май я прие добре. Дано твърдата храна и е по любима от кърмата. Praynig

# 422
  • Пловдив
Христос Воскресе и от мен!
ние както всички бяхме под път и над път по празниците.
бебето има пъпки и кашля от настинка, не е вдигало температура, но много го мъчи горкото.
и тези пъпки не знам от какво са, днес ще го гледа лекарката, като ситни, релефни и по корема най-вече и гърба. от претопляне сме имали, не бяха такива! както и сухи участаци като дерматит има на 4 места, много червени петна, купих крем на авен, дано й мине. тях лекарката ги видя и каза, че ние даже сме добре, тъй като белите бебенца са доста податливи. от днес ще си яде само млякото да видим да не е от някоя храна.  Cry

# 423
Воистина воскресе!
Ние днес бяхме на консултация - 8900/67. Незнам как му измериха теглото, като постоянно мърдаше и кантара се побърка да показва различни цифри  Crazy Дърпахме слушалките на докторката и я бутахме да не ни пипа  Mr. Green
Горещо ни препоръча да захранваме (за 100-тен път), ама няма да е днес, че ни биха ваксините.
Много плачкахме, ама като го гушнах и след малко забрави, че са го боцкали  Heart Eyes
Докторката каза - схемата е, първо плодови пюрета. Отиваш в магазина и си избираш някакви, и така.  newsm78 Не трябваше ли поне да каже от какво да са?...
Аз не, че няма да дам каквото си реша де  Mr. Green
Вече едвам одържам фронта, отвсякъде ме атакуват - НЯМА ЛИ ДА ЗАХРАНВАШ ВЕЧЕ  #2gunfire
Мислех направо с агнешко да почнем, ама...  аз нали много го обичам  Sick

# 424
Здравейте момичета,
Аз не съм писала отдавна, но ви чета, когато мога.
Първо искам да кажа Честито Възкресение Христово на всички и да ви пожелая много здраве, мир и любов във всички семейства и многооооо бебешки усмивки!

Ние с Нини сме добре - тя расте, а аз страдам от недоспиване  Simple Smile. На последната консултация беше 6900 гр /+800 гр/ и 63 см /+2 см/. Все още не съм я захранила, макар че педито ми казва, че й време вече и иска на следващата консултация да съм заместила едно хранене с пюре, но аз не бързам. Да стане поне на 5 месеца и половина, а ако си наддава добре, може и до 6-тия месец да изчакам.

И ние попътувахме малко за празниците - ходихме на гости на свекито. Нини слуша много, спа почти през целия път, а като пристигнахме се оглеждаше доста очудено наоколо и се чудеше къде се намира. Но раздаваше много усмивки - явно й хареса, а и имаше компания - братовчедка й, която е с 6 месеца по-голяма от нея.   Grinning Заформихме си бебешки купон и всички бяха доволни. Баба и дядо имаха на кого да се радват, а мама и тати малко да си отдъхнат. Сега очакваме с нетърпение следващите почивни дни да посетим другите баба и дядо, а и да се постопли още малко и да топнем поне краченца в моренцето.

# 425
Хайде и аз да се разпиша след почивката  Hug

Снощи се върнахме от гости, много хубаво си прекарахме няколко дни, времето беше хубаво, като изключим вятъра, и големи разходки му ударихме  Flutter  Мен още повече ми посиня стъпалото от толкова разходки и на моменти си покуцвах, ама пък като ми се е паднало неработещ мъж и хубаво време, как да не се възползвам  Mr. Green

Пиша си поста от няколко часа и вече съвсем забравих какво исках да пиша  Blush  Като се сетя, ще си допиша  Stop

# 426
Добър вечер Simple Smile

Много пусто в темата:) ,аз очаквах да има да наваксвам поне 10 страници.

Честити зъбчета на бебчовците.

Днес бяхме на консултация-7кг и 65см, за месец и половина е порастнала с 800гр и 3см.Казаха да започваме с месни пюрета,нооооо аз си мисля да поизчакам.

# 427
Здравейте и от мен! Честити зъбки на всички сладурковци!   smile3521
Нас също ни теглиха вчера, мъника е качил само около 300гр., но пък е порастнал с 4см. Давам на обяд зеленчуково пюре, но в много малко количество и няма да заместваме хранене следващия месец. Аз малко избързах със захранването и май съжалявам вече, но ... няма защо да се тормозя, свършила съм го вече! А и малкия като ме гледа как ям си отваря устата, все едно на него ще давам.
Днес не става за разходки, ще стоим пак вкъщи...  Sad
Дори, благодаря за напитките, ще се възползвам и от двете - кафенце с мляко и чай за кърмачки!  newsm53

Забравих да кажа - ние също имаме пробило зъбче, доста зор беше!

# 428
  • Торонто/София
добро утро и от мен
направо съм скапана днес - снощи не можах да спя - събраха ми се само около 4 часа, следобед дрямнах докато баткото беше на училище за 2 часа и вече е 1 през ноща...ще отивам да си лягам
на всички хубав ден и ето едно кафенце да се събудите

# 429
  • София
        Добро утро!

Благодаря за кафенцето на booboo's mama   bouquet. След малко ще си го спретна и аз с мляко  Laughing.

Браво на бебоците за зъбки и мерки и теглилки  Hug.

Бебославче, бързо да минава крачето  Hug.

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 09:04 от Dori

# 430
И аз мерси за кафето , Бубу'с  Hug

Честито на всички зъбчета и браво за хубавите резултати от ДК

Тук днес няма да вали , но чак следобед ще е топло. Сега е мрачно и ветровито ... ще си лежим у дома с Викито , а следобед ще идем да си вземем батко от градина и да се помоткаме малко.

# 431
Добро утро момичета,
booboos, мерси за кафенцето миличка, дано да можеш да поспиваш повечко. Вико зъбки ли го мъчат какво, защо така не те оставя да спиш?

Бебославка, чудесна разходка сте си направили.

Ние също попътувахме за празниците при бабите в Сливен. Милан се представи отлично, раздаваше усмивки и пътя добре понесе, но като се върнахме му беше трудно да си влезе в стария ритъм. Да заспива сам в леглото и т.н.

Нашето мъниче също го мъчат зъбки, неспокоен е като цяло, с настървение пъха всичко в устата.
Добре, че батко му е на градина, та да почина през деня.

Искам да благодаря на Юлето и да ви кажа и на вас, тя ми препоръча едни пюренца Sunval , има ги в Вис Виталис.
Био са, без захар, сол, консерванти, оцветители и останалите вещества. Сами ще се убедите ако ги пробвате, безвкусни са за моя вкус, но мисля, че точно това трябва да е едно детско пюре.

Мама Мими, ти ме разби с тези пюрета от сирена и от конското месо.

poison, не се обвинявай, постъпила си каккто си сметнала за правилно.  

Malvinka, и аз рядко пиша, но пък ми е приятно да ви чета. Радвамс е, че с Нини сте добре.

Пожелавам на всички хубави пролетни дни /макар и малко дъждовни/.  

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 10:04 от Mimoza-Plovdiv

# 432
  • Карлово
Бръмбазела, Микки, Люси чудех се днес докато се разхождахме по жегата и като видях какво количество вода изпих и аз и голямата ми дъщеря, дали не трябва да давам вече водичка на  Белослава или въпреки горещините кърмата и е достатъчна? newsm78
Марси, тази статия от блога на Бу може би ще ти е интересна, полезна и ще ти даде отговори на въпросите, които те вълнуват.

# 433
За да не опустее съвсем темата да се включа и аз.След Синфлорикса се сдобихме с хрема и кашлица.Струва ми се че отшумява и затова избягвам да давам лекарства.Витамин Ц,калций и стеримар-надявам се с тях да преборя пораженията.Иначе сме се отдали на разходки,даже и шопинг и мъжо взе да помрънква  Mr. Green
В тази връзка искам да питам,някой знае ли от къде мога да купя за Габриел ромпъри? Но да са по-качествени,да не се раздърпат след 1-вото пране  Peace
Времето във Варна е облачно и днес ще сме пред компютъра май  ooooh!

# 434
  • София
Хайде добро утро и от мен,
booboo's mama , благодаря за кафенцето   bouquet и дано да успееш да се понаспиш.

Аз днес успях  newsm44 Станах преди дребното  Mr. Green И ние пътувахме за празниците на село при баба и там дребо ми разказа играта - и нощем си похапваше и сутрин в 8 се будеше. Вече обаче влиза в ритъм  Mr. Green Иначе се държа много добре. И 2-годишният ми племенник беше там и беше много забавно, децата страшно се радваха едно на друго. Обаче си закарахме котето и сега ми е едно ревливо, мине не мине пък си поплача  Cry Ми тя си ми беше на 7 години, от бебе си я отгледахме. Ама много козина и най-вече мнооого силно мяука при разгонване  Sad Та така пооплаках се.

Честито на всички бебоци със зъбчета !!!

Ние пък ще заместваме хранене. На последната консултация бяхме качили само 300гр. и док каза да почваме захранването със зеленчуково пюре и за 10 дни да заменим обедното хранене с пюре. Та от 1ви ще е на пюренце на обяд. Взех му картоф и тиква - малеееее гони лъжичката и мен ще ме изяде  Laughing Ами това е покрай нас.

Общи условия

Активация на акаунт